Eskimo3 hírlevél

Értesüljön elsőként termékeinkről, akcióinkról!

AJÁNDÉK CD

Bármely két étrend-kiegészítő és/vagy gyógyhatású termékünk internetes vásárlása esetén 1 CD-t adunk ajándékba az alábbi kiadványokból!
-

-
koosjanos2015-
Koós János
Elveszett dallamok
Kód: 223426
-
A vásárlás során az utolsó Megrendelés megerősítése lépésnél a MEGJEGYZÉS rublikába írhatja be a kiválasztott CD kódját, amennyiben 2 terméket vásárolt. 4 termék esetén 2 ajándék CD választható és így tovább!
 

Miért fontos szervezetünk számára az omega-3?


Az omega-3 forrásának meghatározása
 
 
Helyettesítheti-e a növényi omega-3 a halolajban található omega-3 zsírsavakat?
 
Az omega-3 többszörösen telítetlen esszenciális zsírsavak nélkülözhetetlenek szervezetünk egészséges működéséhez. Hasonlóan a vitaminokhoz a szervezet az omega-3 zsírsavakat sem képes előállítani, ezért azokat csak étkezés alkalmával tudjuk magunkhoz venni.
 
Az omega-3 család bázismolekulája az alfa-linolénsav (LNA). Az LNA leginkább növényi eredetű táplálékokban található, mint például a lenmagolaj, a repceolaj és a dió. 
 
A növényi eredetű ételek nem tartalmaznak omega-3 EPA-t vagy DHA-t, amelyek a halakban és egyéb tengeri élőlényekben találhatóak.
 
Omega-3 EPA és DHA bevitelhez a halolaj az egyik legideálisabb forrás.
 
Ha omega-3-mal dúsított élelmiszert veszünk, meg kell nézni, hogy az halolajból, vagy lenmagolajból vagy esetleg egyéb növényi olajból ered-e, hiszen hatásmechanizmusuk nagyban eltér egymástól és nem helyettesítik egymást.
 
 
shop eskimokapsz 105 2014
Prémium minőségű omega-3 készítmény Svédországból. Hatékony, biztonságos, EPA-DHA tartalma 38%, ami a legmagasabb a természetes omega-3 készítmények között.
shop eskimoolaj 2014
 
Az omega-3 EPA és DHA élettani hatásai
 
 
Szervezetünk egyik legfőbb építő elemei a zsírsavak, azonban nem mindegy, hogy táplálkozásunkkal milyen zsírokat juttatunk be a szervezetünkbe. Léteznek jó és rossz zsírok, ezeknek az aránya határozza meg mindennapi egészségünket és a betegségekkel szembeni ellenálló képességünket. 

Az omega-3 EPA és DHA testünk fontos alkotóelemei, többszörösen telítetlen esszenciális zsírsavak, amelyek tengeri halakban és egyéb tengeri élőlényekben találhatóak. 

Az omega-3 EPA és DHA:gyerekek

eskimo_elony_01nélkülözhetetlen a szervezetünk egészséges sejtműködéséhez

eskimo_elony_01testünk sejtjeinek alkotóeleme és fontos hormonok forrása is

eskimo_elony_01pozitív hatásait sejtszinten fejti ki, és a hormonok működését is jó irányba befolyásolja, ezzel egészségügyi problémáink jó részét alapjaiban oldhatja meg


Az omega-3 azáltal vesz részt  a sejtműködésben, hogy beépül a sejthártyába, és rugalmasabbá teszi azt, így segítve az összes szervrendszer egészséges működését.

Omega-3 zsírsav fogyasztását követően javul a sejtmembrán rugalmassága, ezáltal számos sejten belül lejátszódó folyamat is, mint például az enzim és receptor aktivitás, ionáramlás, stb.

Ezek az alapvető sejtszintű folyamatok rendkívül fontosak szervezetünk egészséges működéséhez!

Az omega-3 hiány

Mi az omega-3 hiánynak az oka?
 
Étrendünkből szinte teljesen hiányoznak az omega-3 tartalmú ételek illetve túlsúlyba kerültek a magas omega-6 zsírsav tartalmú táplálékok!

Az omega-3 zsírsavat szervezetünk nem tudja önállóan előállítani és a természetben nagy mennyiségben főként a tengeri halakban található, melyből ritkán és keveset fogyasztunk. 

Ezzel szemben az omega-6 túl nagy arányban fordul elő mindennapi étrendünkben margarinok, sütőolajok, állati zsírok, kukorica-, mogyoró-, kendermag-, napraforgóolajok, stb. összetevőjeként. Emiatt ezekből a zsírsavakból túlságosan sokat fogyasztunk. 

Milyen egészségügyi problémák merülhetnek fel az omega-3 hiánynak illetve a túlzott omega-6 fogyasztásnak eredményeként?
 • Allergia
 • Asztma
 • Diszlexia
 • Szív és érrendszeri megbetegedések
 • Koleszterin és triglicerid problémák
 • Gyulladásos alapú betegségek (pl. ízületi problémák)
 • Immunrendszerrel kapcsolatos megbetegedések
 • Ekcéma, pikkelysömör

Hogyan pótolható az omega-3 hiány?
 
A rendszeres tengeri hal vagy a belőlük készült minőségi halolaj készítmény fogyasztásával pótolhatjuk az omega-3 szükségletünket, és ezzel egyidejűleg szervezetünkben az omega-3 - omega-6 arányt is javítjuk.
 

eskimo3 webshop banner1

Milyen pozitív hatásai vannak az omega-3-nak?

A halolajban található omega-3

 • Előnyösen befolyásolja a szem látóhártya működését
 • Előnyösen befolyásolja az agysejtek működését
 • Előnyösen befolyásolja az idegsejtek működését
 • Nélkülözhetetlen az immunrendszer normális működéséhez
 • Védi az érfalakat az érelmeszesedéstől
 • Segíti a gyulladásos típusú betegségek gyógyulását
 • Segít a szív és érrendszeri megbetegedések, valamint a szívritmuszavar kialakulásának megelőzésében
 • Csökkenti az újbóli szívinfarktus bekövetkezésének rizikóját
 • Csökkenti a vérrög kialakulásának a kockázatát azáltal, hogy gátolja a véralvadást elősegítő faktorokat:
  • növeli a véralvadási időt
  • gátolja a vérlemezkék összecsapódását
  • csökkenti a vér viszkozitását
 • Segít a bőrbetegségek (pl.ekcéma, pszoriázis, hajhullás stb.) enyhébb formáinak megelőzésében és kiegészítő kezelésénél is
 • Csökkenti a káros hatású thromboxán és a leukotrién szintet, és növeli a jó hatású prosztaciklin szintet
 • Segít csökkenteni a szervezeten belüli omega-6 túlsúlyt, ezáltal enyhítve az emiatt kialakult betegségek tüneteit (Pl. szív- és érrendszeri megbetegedések, szívritmuszavar, gyulladásos betegségek, immunrendszer problémák, túlzott vérrögképződést, stb.)

A testünkben a helyes eicosanoid hormon összetétel is a megfelelő omega-3 - omega-6 aránytól függ

Továbbá a keringésen keresztül még számos jótékony hatást fejt ki szervezetünkben

Az a tény, hogy omega-3 fogyasztásának hatására a test minden sejtjében kedvező változások indulnak el, magyarázza azt, hogy számos egymással nem közvelten kapcsolatban lévő szervben illetve testrészben is tapasztalhatjuk a pozitív hatásokat. Ilyenek például a szív, a vérerek, az izületek, a bőr vagy a szemek is.

Mi a helyzet a hazai omega-3 fogyasztással?

Az omega-3 zsírsavak mindig is jelen voltak az emberiség táplálkozásában, de csak az utóbbi évtizedekben ismerték fel, hogy milyen fontos szerepük van a szervezet megfelelő működésének fenntartásában, az egészség megőrzésében, és a betegségek gyógyításában.

Fish-Oil 47651029 Az omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavakat esszenciális, azaz alapvető zsírsavaknak nevezzük, ami azt jelenti, hogy ezek a zsírsavak nélkülözhetetlenek az egészséges élethez!

Hasonlóan a vitaminokhoz a szervezet az omega-3 zsírsavakat sem képes előállítani, ezért azokat csak étkezés alkalmával tudjuk magunkhoz venni.

Egyoldalú táplálkozásunknak köszönhetően az omega-3 típusú zsírokból alig fogyasztunk, ezzel szemben étrendünk nagy mennyiségben tartalmaz magas omega-6 tartalmú állati zsírokat és hidrogénezett növényi olajokat. Ezért fontos, hogy omega-3-mal egészítsük ki az étrendünket!

Szervezetünkben számos betegség okozója is lehet az omega-3 hiány illetve az egészségtelen irányba eltolódott omega-3 - omega-6 arány. Az ideális 1:1, maximum 1:5 lenne, ezzel szemben napjainkban az omega-3 - omega-6 arány 1:25 - 1:30 közé esik.

Ennek oka, hogy a szervezetnek nélkülözhetetlen omega-3 EPA és DHA többszörösen telítetlen zsírsavak főként a hidegvízi, mélytengeri halak húsában találhatóak, amelyekből alig fogyasztunk.

Hazai körülményeink között legegyszerűbben halolaj készítménnyel pótolhatjuk a szervezetünk számára szükséges omega-3 mennyiséget.
 

A halolajak között is van különbség? Mi alapján

válasszak készítményt?


A vitaminok, multivitaminok választásánál nem az ár, hanem a készítmény hatóanyag tartalma a legfontosabb, ez különösen igaz az omega-3 készítményekre. Érdemes utána nézni, rászánni az időt, hiszen amellett, hogy pénzt takaríthat meg, szervezetének sem mindegy milyen hatóanyag tartalmú készítményt szed.

Legfontosabb, amire figyelni kell halolaj készítmény választásánál, hogy az alapanyag, a tengeri hal, honnan származik. Ne válasszon gyenge minőségű halból készített olcsó, könnyen avasodó készítményeket, mert nem csak a kívánt hatást nem produkálja a termék, de a megavasodott halolaj ártalmas is lehet egészségére. Szintén kerülje a tenyészetekből származó halakból kivont olajakat.

Figyeljen az EPA és DHA értékekre, minél magasabb annál jobb, de nem csak ez számít. A készítmény tisztasága nagyon fontos, az hogy minden a halakban található nehézfémtől és mérgező anyagtól a nemzetközi standardok szerint legyen megtisztítva.

Az omega-3 gyorsan oxidálódik, avasodik. Az avas készítmény gyulladásgeneráló hatású és különböző nem várt mellékhatásai is lehetnek. Kerülje ezeket.
 
 

Miért próbáljam ki az Eskimo-3 halolajat?


Az Eskimo készítmények forrása a vadhalászatból származó hidegvízi, mélytengeri hal. A több mint 10 éve forgalmazott skandináv készítménycsalád számtalan esetben bizonyított már, legyen szó a gyermekeknek szóló Kids vagy a felnőtt olajokról. Hatásuk klinikailag bizonyított. OGYI által bevizsgált, patitákban is megvásárolható biztonságos készítmények.

38%-ban tartalmaznak omega-3 EPA-t és DHA-t, ami a legnagyobb koncentráció, amit természetes halolaj elérhet.

Az Eskimo halolaj biztonságos, fogyasztása semmilyen kockázattal sem jár, mivel a készítmény az egészségre káros, rákkeltő anyagoktól garantáltan megtisztított. Rendkívül stabil, így nem okoz lipid peroxidációt (avasodás és szabadgyök képződés) a testen belül. Csak természetes összetevőket tartalmaz, előállítása során semmiféle kémiai beavatkozást, módosítást nem alkalmaznak.
 
Az Eskimo halolaj hatékony, mert
 
eskimo_elony_01egyedülálló az oxigénnel szembeni stabilitása, így nem avasodik meg elveszítve jótékony hatásait
 
eskimo_elony_01tartalmazza a halakban található összes sejtvédő antioxidánst
 
eskimo_elony_01természetes E-vitamin keverék (alfa- delta- és gamma-tokoferol) hozzáadásával készült, mely antioxidánsként erősíti az omega-3 hatását megvédve az avasodástól.
 
Hatékonysága tudományosan, klinikai kísérlekkel bizonyított. Az Eskimo halolaj család pozitív hatásait 6 doktori disszertáció és számos klinikai tanulmány bizonyítja, több mint 400 nemzetközi, tudományos publikációban!

A termékek laktóz, tejcukor, tejszármazék és glutén mentesek! Sportolók számára is ideális, független laborítórium által bevizsgált, garantáltan nem doppingszer.
-
shop eskimokapsz 105 2014
shop eskimoolaj 2014
-
omega3wellness_tovabb Kipróbálom az egyik Eskimo-3 készítményt
-


Összefoglaló: Mit kell tudni általában a halolajakról?

 
1. A növényi eredetű ételek nem tartalmaznak omega-3 EPA-t vagy DHA-t, amelyek a halakban és az egyéb vízi élőlényekben találhatóak.

2. A helyes omega-3 – omega-6 arány biztosításához célszerű halolajat fogyasztani, mivel az nem tartalmaz omega-6 zsírokat.

3. Az omega-3 ideális forrása a vadhalászatból származó hidegvízi, mélytengeri hal, amely 38%-ban tartalmaz omega-3 EPA  és DHA zsírsavat. Ez a maximális érték, ami természetes halolaj esetén elérhető!

4. A halolajak minőségét meghatározó jellemzők: a készítmények tisztasága, stabilitása és mellékhatás mentessége.

5. A halolajak előállítása egy kényes, összetett folyamat, mivel az omega-3 zsírokon kívül fontos sejtvédő összetevők is vannak a halakban, melyek elveszhetnek a folyamat során. Tehát a gyártási is folyamatoktól függ, hogy a készítmény mennyire hatékony és biztonságos.

6. A halolaj biztonságát a tisztasága garantálja, mely abból adódik, hogy a gyártás során ellenőrzik és megtisztítják a készítményt a környezeti szennyeződésektől, és az esetleges rákkeltő anyagoktól.

7. A halolaj hatékonysága a készítmény stabilitásától függ, mely ellentétben áll az avasodási hajlammal. Az omega-3 EPA és DHA nagyon érzékeny az avasodásra, oxidációra.

8. A halolaj stabilitása a halolajban lévő természetes sejtvédő antioxidánsok és a természetes E-vitamin (gamma-, delta- és alfa-tokoferol) hatásmechanizmusán alapul. A sejtvédő antioxidánsok hiánya és a nem megfelelő E-vitamin nagyban ronthatja a készítmény hatékonyságát!

9. Az omega-3 tartalmú természetes, stabil halolaj általában biztonságosnak mondható és nincs mellékhatása, viszont ez nem jelenti azt, hogy ez az összes halolajra igaz. A mellékhatások leggyakrabban a készítmény instabilitásából erednek, ami a testben avasodáshoz (lipid peroxidáció) vezethet. Az avasodásra és az instabilitásra való hajlam független attól, hogy a halolaj folyékony vagy kapszulában van.

10. A halolaj tudományos, klinikai dokumentációja orvos szakmailag is alátámasztja a készítmény hatékonyságát és biztonságosságát.

 

-
 
 
 
 
 
 
Bővebben...

Miért okoz betegségeket az omega-3 hiánya?

etrend2

 • Mi az omega-3 hiány oka? Mindennapi étrendünkben túlsúlyba került az omega-6 és háttérbe szorult az omega-3 zsírsav!
 • Hova vezet az omega-3 hiány? Immun és mentális problémákhoz, gyulladásos alapú, szív és érrendszeri megbetegedésekhez, stb!
 • Hogyan pótolható az omega-3 hiány? Az omega-3 szükségletünket rendszeres tengeri hal vagy a belőlük készült halolaj fogyasztásával pótolhatjuk.
Bővebben...

Az omega-3 zsírsav
Kérdések és válaszok:

 • zsírok
 • zsírsavak
 • omega-3
 • omega-6

 

Mire használja a szervezetünk a zsírokat?


A zsír a legkoncentráltabb energiaforrás, melyre a szervezetnek feltétlenül szüksége van.

Az egészséges táplálkozás alapelvei szerint jó, ha a felvett energiánk 30%-a zsírokból származik.

Ez a megállapítás alapvető, ha a zsírokról esik szó, azonban azok minőségi összetétele sem közömbös a megfelelő táplálkozás szempontjából.

Mi a szerepe a zsiradékoknak a szervezetben?


 • Kitűnő energiaforrások.
 • Elengedhetetlenek a zsírban oldódó vitaminok felszívódásához.
 • Jelentősen növelik az ételek élvezeti értékét (számos aroma, íz- és színezőanyag zsiradékban oldódik).
 • A szervezetben tárolt zsír részt vesz a testhőmérséklet szabályozásában, a belső szervek védelmében is.

Milyen zsírokat érdemes fogyasztani?


Egézségünk megőrzése szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy milyen zsírokat fogyasztunk. Magyarországon nem éppen a legoptimálisabb a lakossági zsírfogyasztás. Első helyen (25%) húsok, pástétomok, szalonnák állnak, a zsírfogyasztás 20%-át a sütemények, édes tészták, zsírban sült tészták teszik ki. Ezt követi a vaj és margarin, valamint a tejtermékek, és csak ötödikként következnek a sorban a zöldségek és a halak.

De miért is nem a legideálisabb ez a megoszlás?

Bővebben...

Tulajdonképpen mi az a zsírsav?


Minden zsír ugyanazokból az összetevőkből - szénből, oxigénből és hidrogénből - épül fel. Ezek az elemek zsírsavnak nevezett molekulákká szerveződnek.

A zsírsavmolekula zsír része lánccá összeállt szénatomokból áll, a sav részt pedig oxigén- és hidrogénatomok alkotják, melyek a szénlánc végéhez kötődnek.

Egy lánc négy-huszonnyolc szénatomból állhat, s a lánc hosszúsága szerint megkülönböztetünk rövid, közepes és hosszú láncú zsírsavakat.

Mit jelent az, hogy „többszörösen telítetlen"?


A zsírsavmolekulán belül a szénlánc is hordoz hidrogénatomokat. A telített zsírokban a szénlánchoz olyan sok hidrogénatom kapcsolódik, amennyi csak lehetséges - a lánc tehát hidrogénatomokkal telített.

A telítetlen zsírsavakban a szénlánchoz kevesebb hidrogénatom kapcsolódik, tehát még van hely rajta. A telítetlen zsírsavak lehetnek egyszeresen vagy többszörösen telítetlenek.

Az egyszeresen telítetlen zsírsavakban két hidrogénatom levált két egymást követő szénatomról a lánc közepén. Ennél a szén-szén kötésnél, ahonnan a hidrogén levált, kettős kötés alakul ki, mely a lánc gyenge pontját képezi és megtöri a láncot. Mivel a töréses láncok nem tudnak szorosan egymáshoz simulni, az egyszeresen telítetlen zsírsavak kevésbé szilárdak, s már szobahőmérsékleten megolvadnak.

A többszörösen telítetlen zsírsavakban még több - négy-tizenkettő - hidrogénatom vált le a szénláncról. Minél kevesebb hidrogén van egy láncon, annál több törés van benne. S minél több törés van benne, annál folyékonyabb a zsiradék.

Miért hívnak egyes zsiradékokat omega-3-nak?


Az omega-3 olajok többszörösen telítetlenek, ami azt jelenti, hogy láncaikban kettő vagy több kettős kötés található.

Az „omega-3" elnevezés onnan származik, hogy az első kettős kötés - a lánc zsír felőli oldalától számolva - a harmadik szénatomnál van. Az „omega-6" olajoknál pedig az első kettős kötés a hatodik szénatomnál található.

Mik azok az omega-3 olajok?

Az omega-3 olajok a zsírok egy igen speciális fajtájához tartoznak, mégpedig az alapvető, esszenciális zsírsavakhoz. A kulcsszó az „alapvető", ami orvosi nyelven azt jelenti, hogy ezek a zsírok feltétlenül szükségesek az egészséges élethez. Nélkülük semmiképpen nem lehetünk egészségesek.

Az 1930-as években a kutatók rájöttek, hogy az összes növényben vagy állatban fellelhető zsír között csak kettő van, amelyhez szervezetünknek feltétlenül hozzá kell jutnia. E kettő közül az egyik az omega-3 olajok, a másik pedig az omega-6 olajok családjába tartozik.

Ha ezeket az alapvető zsírsavakat elhagyjuk az étkezésünkből, az egészségünk láthatja kárát - ugyanúgy, mintha a vitaminokat vagy az ásványi anyagokat hagynánk ki.

Miért van egyáltalán szükségünk omega-3-ra?


Az omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavak nélkülözhetetlenek az egészséges élethez!

Egyoldalú táplálkozásunknak köszönhetően az omega-3 típusú zsírokból alig fogyasztunk, ezzel szemben étrendünk nagy mennyiségben tartalmaz magas omega-6 tartalmú állati zsírokat és hidrogénezett növényi olajokat.!

Ennek oka, hogy az omega-3 főként a tengeri halak húsában található!

Szervezetünkben számos betegség okozója is lehet az omega-3 hiány illetve az egészségtelen irányba eltolódott omega-3 - omega-6 arány.

Hazai körülményeink között legegyszerűbben halolaj készítménnyel pótolhatjuk a szervezetünk számára szükséges omega-3 mennyiséget.
-
shop_eskimokapsz_105
shop_eskimoolaj

Hogyan befolyásolja az omega-3 az egészségünket?


Most, hogy a kutatók újra elkezdték vizsgálni az omega-3 olajokat, előnyös tulajdonságaik sora egyre növekszik.

Először is csökkentik a szívbetegségek esélyét. Az omega-3 EPA és DHA a vérsűrűség természetes csökkentői. Alacsonyan tartják a triglicerideknek nevezett vérzsírok szintjét, csökkentik a magas vérnyomást, illetve segítenek abban, hogy az erek megőrizzék rugalmasságukat és védik őket a gyulladásoktól. Általában véve tehát elősegítik a jó vérkeringést.

Másodszor, természetes gyulladáscsökkentők, s így megelőzik, vagy enyhítik az olyan betegségek tüneteit, mint az asztma, az ízületi gyulladás, a menstruációs görcsök és a migrénes fejfájások.

Harmadszor, a szem retinájának különösen szüksége van az omega-3 olajokra a jó látáshoz. Az omega-3 olajok emellett javítják a szem hajszálereinek a vérellátását is.

Negyedszer, az omega-3 olajok szolgálnak az „agy táplálékául" is. Az omega-3 olajok többszörösen telítetlen zsírsavainak többsége építi fel az agy szürkeállományának nagy részét.

A kutatók szerint azokban az országokban, ahol sok halat esznek, igen kevés depressziós ember van, míg az Egyesült Államokban, ahol kevés halat fogyasztanak, a depresszió komoly probléma.

Azonosak-e az omega-3 olajok és a halolajok?


Bár mind az omega-3 olajok, mind pedig a halolajok alapvető fontosságúak az egészség szempontjából, hatásuk gyakran különböző.

Az omega-3 család bázismolekulája az alfa-linolénsav (LNA). AZ LNA leginkább növényi eredetű táplálékokban található, melyek közül a legfontosabb a lenmag, a lenmagolaj, a repceolaj és a dió.

A növényi eredetű ételek nem tartalmaznak EPA-t vagy DHA-t, amelyek a halolajokban találhatóak.

Bővebben...

Kiválthatja-e a növényi omega-3 a halolajban lévőt?


Korábban azt hitték, hogy az emberi szervezet képes az alfa-linolénsavat (LNA) EPA-vá  és DHA-vá átalakítani. Az újabb kutatások bebizonyították, hogy a szervezet csak nagyon kis mennyiségű EPA-t tud ebből előállítani LNA-ból és ez az átalakítás, különösen idős embereknél nem túl hatékony!

Ezért a lenmagolajjal és egyéb növényi olajokkal nem helyettesíthetjük a halolajban található omega-3 zsírsavakat (EPA-t és DHA-t)!

Amennyiben az omega-3 halolajból származik, akkor az bizonyosan csökkenti a szívbetegségek kialakulásának rizikóját.

Bővebben...

Miért csak az omega-3 fontosságát hangsúlyozzuk?


Az emberek számos problémája - bőrproblémák, ízületi gyulladás, immunrendszeri rendellenességek, depresszió, gyulladásos betegségek és a sokszor halálos kimenetelű infarktus - részben abból ered, hogy nem fogyasztanak elegendő omega-3 olajat.

Az alapvető zsírsavak mindkét családja - az omega-3 és az omega-6 is - szükséges az egészséges élethez.

A modern étrend azonban túl sok omega-6 olajat tartalmaz az omega-3 olajhoz képest.

Bővebben...

Miért nincs elég omega-3 olaj a táplálékainkban?


Az omega-3 olajok legfontosabb forrásai egyszerűen kimentek a divatból, annak ellenére, hogy régebben a táplálkozás alappillérei voltak.

Jó példa erre a hal. Régen, amikor az élelmet még nem tudták vonatokkal, kamionokkai és repülővel szállítani, az emberek mindig tó vagy folyó mellé települtek. Ez nemcsak az ivóvizet és a közlekedést biztosította számukra, hanem a megbízható fehérje forrásokat is, például halat és kagylót. Minden ehető anyag közül kétségtelenül a hal és a kagyló az omega-3 olaj bajnoka!

Bővebben...

Miért könnyű túl sokat enni az omega-6 olajokból?


A halat és a kagylót leszámítva sokkal könnyebb hozzájutni az omega-6 olajokhoz, mint az omega-3 olajokhoz.

Mindennapi eledeleink közül például olyan ételek gondoskodnak az omega-6 olaj szükségletünk kielégítéséről, mint a különböző gabonapelyhek, a teljes őrlésű lisztből készült péksütemények, a diók, a napraforgómag, a mogyoró, a szárazbab, a tojás, a baromfi és a disznó. Ehhez már semmilyen kiegészítő olajra nincs szükség.

Bővebben...

Mi a megfelelő omega-3 - omega-6 arány?


A tudomány rájött, hogy az omega-3 és omega-6 zsírsavak azért olyan alapvetők, mert a belőlük előállított eicosanoidok mindenből kiveszik a részüket, hiszen minden szervrendszerre hatással vannak.

A rossz hatások akkor lépnek fel, ha egy bizonyos eicosanoidból túl sok termelődik. Ez abban az esetben történik meg, ha a két esszenciális zsírsav (az omega-3 és az omega-6) aránya felborul és az omega-6 zsírsavból jelentős többlet jelentkezik. A potenciálisan legkárosabb anyagok sejtjeinkben az arachidonissavból (AS), azaz egy omega-6 zsírsavból termelődnek.

A természet nyilvánvalóan úgy rendezte, hogy mindkét zsírsavcsaládra szükségünk legyen. Egyensúly - erről szól az egész, s éppen ez az, ami sok ember étrendjéből hiányzik. Az ideális omega-3 – omega-6 egyensúly 1:1 és 1:10 között kellene, hogy legyen!

Bővebben...

Kosár tartalma

VirtueMart

Kosara pillanatnyilag üres.

Megrendelés

20 éve Eskimo

eskimo3 banner2014 5

Vitaminok

_Avosol-60db-kapsz
Avosol
kapszula
A rugalmas
ízületekért!
Allimax 30 db os 53d6360b2139c
Allimax
fokhagyma
kapszula
100% stabil
allicin!
 Kapható!
_Brainsharp-210ml
Eskimo
Brainsharp
olaj
"Hogy vágjon
az esze!"
 Kapható!
mivitotal_Sport_500ml
Mivitotal
Sport
500ml
Felnőtteknek
Vitaminok
Nyomelemek
Ásványi
anyagok
_Mivi-Total-Plus-500ml
Mivitotal
Plus
500ml
Felnőtteknek
Vitaminok
Nyomelemek
Ásványi
anyagok

Paleo és allergia

allergia banner 3

Pick Pack Pont

_pick_pack_banner

Eskimo Kids Halolaj

TERMÉKELŐNYÖK

 

ESKIMO-3
PRÉMIUM KATEGÓRIA
A HALOLAJAK KÖZÖTT!

 

Páratlan tisztaság és stabilitás, kiemelkedő biztonság és hatékonyság!

 

omega3wellness_tovabb Bővebb információ 

Termékbiztonság


Az Eskimo termékeket biztonsággal fogyaszthatja

 • mivel környezeti szennyeződésektől és rákkeltő anyagoktól garantáltan megtisztítottak!
 • és kiemelkedő stabilitásuknak köszönhetően nincs mellékhatásuk!

 

Termékhatékonyság

 

Mitől hatékony egy halolaj?
 • az omega-3 tartalma miatt?
 • az E-vitamin tartalma miatt?
 • a stabilitása miatt?
 • a tisztasága miatt?
 • a természetes összetevők miatt?