AJÁNDÉK CD

Bármely két étrend-kiegészítő és/vagy gyógyhatású termékünk internetes vásárlása esetén 1 CD-t adunk ajándékba az alábbi kiadványokból!
-

HHK013Latin CD
Creol - Latin
passion
Kód: HHK013
 
-
HHK003-
Pánsíp CD
Latin panpipes
Kód: HHK003
-
-
A vásárlás során az utolsó Megrendelés megerősítése lépésnél a MEGJEGYZÉS rublikába írhatja be a kiválasztott CD 6 jegyú kódját, amennyiben 2 terméket vásárolt. 4 termék esetén 2 ajándék CD választható és így tovább!
 

Miért fontos szervezetünk számára az omega-3?

mamababa_2

 • hasonlóan a vitaminokhoz szervezetünk az omega-3 zsírsavakat sem képes előállítani, ezért azokat csak étkezés alkalmával tudjuk magunkhoz venni.
 • nélkülözhetetlen a szervezetünk egészséges működéséhez
 • sejtjeink alkotóeleme és fontos hormonok forrása is
 • hiánya komoly betegségek kialakulásához vezethet
Bővebben...

Miért okoz betegségeket az omega-3 hiánya?

etrend2

 • Mi az omega-3 hiány oka? Mindennapi étrendünkben túlsúlyba került az omega-6 és háttérbe szorult az omega-3 zsírsav!
 • Hova vezet az omega-3 hiány? Immun és mentális problémákhoz, gyulladásos alapú, szív és érrendszeri megbetegedésekhez, stb!
 • Hogyan pótolható az omega-3 hiány? Az omega-3 szükségletünket rendszeres tengeri hal vagy a belőlük készült halolaj fogyasztásával pótolhatjuk.
Bővebben...

Az omega-3 zsírsav
Kérdések és válaszok:

 • zsírok
 • zsírsavak
 • omega-3
 • omega-6

 

Mire használja a szervezetünk a zsírokat?


A zsír a legkoncentráltabb energiaforrás, melyre a szervezetnek feltétlenül szüksége van.

Az egészséges táplálkozás alapelvei szerint jó, ha a felvett energiánk 30%-a zsírokból származik.

Ez a megállapítás alapvető, ha a zsírokról esik szó, azonban azok minőségi összetétele sem közömbös a megfelelő táplálkozás szempontjából.

Mi a szerepe a zsiradékoknak a szervezetben?


 • Kitűnő energiaforrások.
 • Elengedhetetlenek a zsírban oldódó vitaminok felszívódásához.
 • Jelentősen növelik az ételek élvezeti értékét (számos aroma, íz- és színezőanyag zsiradékban oldódik).
 • A szervezetben tárolt zsír részt vesz a testhőmérséklet szabályozásában, a belső szervek védelmében is.

Milyen zsírokat érdemes fogyasztani?


Egézségünk megőrzése szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy milyen zsírokat fogyasztunk. Magyarországon nem éppen a legoptimálisabb a lakossági zsírfogyasztás. Első helyen (25%) húsok, pástétomok, szalonnák állnak, a zsírfogyasztás 20%-át a sütemények, édes tészták, zsírban sült tészták teszik ki. Ezt követi a vaj és margarin, valamint a tejtermékek, és csak ötödikként következnek a sorban a zöldségek és a halak.

De miért is nem a legideálisabb ez a megoszlás?

Bővebben...

Tulajdonképpen mi az a zsírsav?


Minden zsír ugyanazokból az összetevőkből - szénből, oxigénből és hidrogénből - épül fel. Ezek az elemek zsírsavnak nevezett molekulákká szerveződnek.

A zsírsavmolekula zsír része lánccá összeállt szénatomokból áll, a sav részt pedig oxigén- és hidrogénatomok alkotják, melyek a szénlánc végéhez kötődnek.

Egy lánc négy-huszonnyolc szénatomból állhat, s a lánc hosszúsága szerint megkülönböztetünk rövid, közepes és hosszú láncú zsírsavakat.

Mit jelent az, hogy „többszörösen telítetlen"?


A zsírsavmolekulán belül a szénlánc is hordoz hidrogénatomokat. A telített zsírokban a szénlánchoz olyan sok hidrogénatom kapcsolódik, amennyi csak lehetséges - a lánc tehát hidrogénatomokkal telített.

A telítetlen zsírsavakban a szénlánchoz kevesebb hidrogénatom kapcsolódik, tehát még van hely rajta. A telítetlen zsírsavak lehetnek egyszeresen vagy többszörösen telítetlenek.

Az egyszeresen telítetlen zsírsavakban két hidrogénatom levált két egymást követő szénatomról a lánc közepén. Ennél a szén-szén kötésnél, ahonnan a hidrogén levált, kettős kötés alakul ki, mely a lánc gyenge pontját képezi és megtöri a láncot. Mivel a töréses láncok nem tudnak szorosan egymáshoz simulni, az egyszeresen telítetlen zsírsavak kevésbé szilárdak, s már szobahőmérsékleten megolvadnak.

A többszörösen telítetlen zsírsavakban még több - négy-tizenkettő - hidrogénatom vált le a szénláncról. Minél kevesebb hidrogén van egy láncon, annál több törés van benne. S minél több törés van benne, annál folyékonyabb a zsiradék.

Miért hívnak egyes zsiradékokat omega-3-nak?


Az omega-3 olajok többszörösen telítetlenek, ami azt jelenti, hogy láncaikban kettő vagy több kettős kötés található.

Az „omega-3" elnevezés onnan származik, hogy az első kettős kötés - a lánc zsír felőli oldalától számolva - a harmadik szénatomnál van. Az „omega-6" olajoknál pedig az első kettős kötés a hatodik szénatomnál található.

Mik azok az omega-3 olajok?

Az omega-3 olajok a zsírok egy igen speciális fajtájához tartoznak, mégpedig az alapvető, esszenciális zsírsavakhoz. A kulcsszó az „alapvető", ami orvosi nyelven azt jelenti, hogy ezek a zsírok feltétlenül szükségesek az egészséges élethez. Nélkülük semmiképpen nem lehetünk egészségesek.

Az 1930-as években a kutatók rájöttek, hogy az összes növényben vagy állatban fellelhető zsír között csak kettő van, amelyhez szervezetünknek feltétlenül hozzá kell jutnia. E kettő közül az egyik az omega-3 olajok, a másik pedig az omega-6 olajok családjába tartozik.

Ha ezeket az alapvető zsírsavakat elhagyjuk az étkezésünkből, az egészségünk láthatja kárát - ugyanúgy, mintha a vitaminokat vagy az ásványi anyagokat hagynánk ki.

Miért van egyáltalán szükségünk omega-3-ra?


Az omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavak nélkülözhetetlenek az egészséges élethez!

Egyoldalú táplálkozásunknak köszönhetően az omega-3 típusú zsírokból alig fogyasztunk, ezzel szemben étrendünk nagy mennyiségben tartalmaz magas omega-6 tartalmú állati zsírokat és hidrogénezett növényi olajokat.!

Ennek oka, hogy az omega-3 főként a tengeri halak húsában található!

Szervezetünkben számos betegség okozója is lehet az omega-3 hiány illetve az egészségtelen irányba eltolódott omega-3 - omega-6 arány.

Hazai körülményeink között legegyszerűbben halolaj készítménnyel pótolhatjuk a szervezetünk számára szükséges omega-3 mennyiséget.
-
shop_eskimokapsz_105
shop_eskimoolaj

Hogyan befolyásolja az omega-3 az egészségünket?


Most, hogy a kutatók újra elkezdték vizsgálni az omega-3 olajokat, előnyös tulajdonságaik sora egyre növekszik.

Először is csökkentik a szívbetegségek esélyét. Az omega-3 EPA és DHA a vérsűrűség természetes csökkentői. Alacsonyan tartják a triglicerideknek nevezett vérzsírok szintjét, csökkentik a magas vérnyomást, illetve segítenek abban, hogy az erek megőrizzék rugalmasságukat és védik őket a gyulladásoktól. Általában véve tehát elősegítik a jó vérkeringést.

Másodszor, természetes gyulladáscsökkentők, s így megelőzik, vagy enyhítik az olyan betegségek tüneteit, mint az asztma, az ízületi gyulladás, a menstruációs görcsök és a migrénes fejfájások.

Harmadszor, a szem retinájának különösen szüksége van az omega-3 olajokra a jó látáshoz. Az omega-3 olajok emellett javítják a szem hajszálereinek a vérellátását is.

Negyedszer, az omega-3 olajok szolgálnak az „agy táplálékául" is. Az omega-3 olajok többszörösen telítetlen zsírsavainak többsége építi fel az agy szürkeállományának nagy részét.

A kutatók szerint azokban az országokban, ahol sok halat esznek, igen kevés depressziós ember van, míg az Egyesült Államokban, ahol kevés halat fogyasztanak, a depresszió komoly probléma.

Azonosak-e az omega-3 olajok és a halolajok?


Bár mind az omega-3 olajok, mind pedig a halolajok alapvető fontosságúak az egészség szempontjából, hatásuk gyakran különböző.

Az omega-3 család bázismolekulája az alfa-linolénsav (LNA). AZ LNA leginkább növényi eredetű táplálékokban található, melyek közül a legfontosabb a lenmag, a lenmagolaj, a repceolaj és a dió.

A növényi eredetű ételek nem tartalmaznak EPA-t vagy DHA-t, amelyek a halolajokban találhatóak.

Bővebben...

Kiválthatja-e a növényi omega-3 a halolajban lévőt?


Korábban azt hitték, hogy az emberi szervezet képes az alfa-linolénsavat (LNA) EPA-vá  és DHA-vá átalakítani. Az újabb kutatások bebizonyították, hogy a szervezet csak nagyon kis mennyiségű EPA-t tud ebből előállítani LNA-ból és ez az átalakítás, különösen idős embereknél nem túl hatékony!

Ezért a lenmagolajjal és egyéb növényi olajokkal nem helyettesíthetjük a halolajban található omega-3 zsírsavakat (EPA-t és DHA-t)!

Amennyiben az omega-3 halolajból származik, akkor az bizonyosan csökkenti a szívbetegségek kialakulásának rizikóját.

Bővebben...

Miért csak az omega-3 fontosságát hangsúlyozzuk?


Az emberek számos problémája - bőrproblémák, ízületi gyulladás, immunrendszeri rendellenességek, depresszió, gyulladásos betegségek és a sokszor halálos kimenetelű infarktus - részben abból ered, hogy nem fogyasztanak elegendő omega-3 olajat.

Az alapvető zsírsavak mindkét családja - az omega-3 és az omega-6 is - szükséges az egészséges élethez.

A modern étrend azonban túl sok omega-6 olajat tartalmaz az omega-3 olajhoz képest.

Bővebben...

Miért nincs elég omega-3 olaj a táplálékainkban?


Az omega-3 olajok legfontosabb forrásai egyszerűen kimentek a divatból, annak ellenére, hogy régebben a táplálkozás alappillérei voltak.

Jó példa erre a hal. Régen, amikor az élelmet még nem tudták vonatokkal, kamionokkai és repülővel szállítani, az emberek mindig tó vagy folyó mellé települtek. Ez nemcsak az ivóvizet és a közlekedést biztosította számukra, hanem a megbízható fehérje forrásokat is, például halat és kagylót. Minden ehető anyag közül kétségtelenül a hal és a kagyló az omega-3 olaj bajnoka!

Bővebben...

Miért könnyű túl sokat enni az omega-6 olajokból?


A halat és a kagylót leszámítva sokkal könnyebb hozzájutni az omega-6 olajokhoz, mint az omega-3 olajokhoz.

Mindennapi eledeleink közül például olyan ételek gondoskodnak az omega-6 olaj szükségletünk kielégítéséről, mint a különböző gabonapelyhek, a teljes őrlésű lisztből készült péksütemények, a diók, a napraforgómag, a mogyoró, a szárazbab, a tojás, a baromfi és a disznó. Ehhez már semmilyen kiegészítő olajra nincs szükség.

Bővebben...

Mi a megfelelő omega-3 - omega-6 arány?


A tudomány rájött, hogy az omega-3 és omega-6 zsírsavak azért olyan alapvetők, mert a belőlük előállított eicosanoidok mindenből kiveszik a részüket, hiszen minden szervrendszerre hatással vannak.

A rossz hatások akkor lépnek fel, ha egy bizonyos eicosanoidból túl sok termelődik. Ez abban az esetben történik meg, ha a két esszenciális zsírsav (az omega-3 és az omega-6) aránya felborul és az omega-6 zsírsavból jelentős többlet jelentkezik. A potenciálisan legkárosabb anyagok sejtjeinkben az arachidonissavból (AS), azaz egy omega-6 zsírsavból termelődnek.

A természet nyilvánvalóan úgy rendezte, hogy mindkét zsírsavcsaládra szükségünk legyen. Egyensúly - erről szól az egész, s éppen ez az, ami sok ember étrendjéből hiányzik. Az ideális omega-3 – omega-6 egyensúly 1:1 és 1:10 között kellene, hogy legyen!

Bővebben...

Kosár tartalma

VirtueMart

Kosara pillanatnyilag üres.

Megrendelés

Pick Pack Pont

_pick_pack_banner

Szállítási infók


_pick-pack-time_02
Pick-Pack
Pont
Átvevőhelyek
-
Szállítási költségek:
6999 Ft-ig: 480 Ft + ÁFA
7000 Ft-tól: INGYENES!

 dpd-time 03
DPD
Futárszolgálat
-
-
Szállítási költségek:
14999 Ft-ig: 800 Ft + ÁFA
15000 Ft-tól : INGYENES!

_magyar-posta-time
Magyar
Posta
-
-
Szállítási költségek:
4999 Ft-ig: 960 Ft + ÁFA
5000 Ft-tól: 1200 Ft + ÁFA
10000 Ft-tól már futárral küldjük a termékeket!

Újdonságok

_Avosol-60db-kapsz
Avosol
kapszula
A rugalmas
ízületekért!
_Brainsharp-120kap
Eskimo
Brainsharp
kapszula
"Hogy vágjon
az esze!"
 Kapható!
_Brainsharp-210ml
Eskimo
Brainsharp
olaj
"Hogy vágjon
az esze!"
 Kapható!
_Mivi-Total-Kids-500ml
Mivitotal
Kids
500ml
Gyerekeknek
Vitaminok
Nyomelemek
Ásványi
anyagok
_Mivi-Total-Plus-500ml
Mivitotal
Plus
500ml
Felnőtteknek
Vitaminok
Nyomelemek
Ásványi
anyagok

Eskimo Kids Halolaj

TERMÉKELŐNYÖK

 

ESKIMO-3
PRÉMIUM KATEGÓRIA
A HALOLAJAK KÖZÖTT!

 

Páratlan tisztaság és stabilitás, kiemelkedő biztonság és hatékonyság!

 

omega3wellness_tovabb Bővebb információ 

Termékbiztonság


Az Eskimo termékeket biztonsággal fogyaszthatja

 • mivel környezeti szennyeződésektől és rákkeltő anyagoktól garantáltan megtisztítottak!
 • és kiemelkedő stabilitásuknak köszönhetően nincs mellékhatásuk!

 

Termékhatékonyság

 

Mitől hatékony egy halolaj?
 • az omega-3 tartalma miatt?
 • az E-vitamin tartalma miatt?
 • a stabilitása miatt?
 • a tisztasága miatt?
 • a természetes összetevők miatt?