Adatvédelmi Tájékoztató


A VitaWellness Kft.(1138 Budapest, Párkány utca 6/b. 4/8.) – a továbbiakban: webáruház üzemeltető, adatkezelő – magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen adatvédelmi jogi tájékoztató tartalmát.

Kötelezettséget vállal arra, hogy szolgáltatásával, a webáruház működtetésével kapcsolatos adatkezelése megfelel a jelen tájékoztatóban és a hatályos jogszabályokban meghatározott rendelkezéseknek.

AZ ADATKEZELŐ ADATAI

VitaWellness Kft.
Cím: 1138 Budapest, Párkány utca 6/b
Cégjegyzékszám: 01-09-200483
Adószám: 25114643-2-41
Ügyfélszolgálat elérhetősége: +36-1-223-1500
Vevőszolgálati kapcsolattartó: Sebes Nóra
Telefonszám: +36-20-313-4074
Fax: +36-1-223-1501

A webáruház üzemeltető tiszteletben tartja a személyes adatok védelméhez fűződő alkotmányos alapjogot, amely szerint mindenki maga rendelkezik személyes adatainak feltárásáról és felhasználásáról. A webáruház használata közben a látogatókról és regisztrált felhasználóktól gyűjtött adatokat semmilyen harmadik féllel nem osztja meg, nyilvánosságra nem hozza.


A webáruház adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

  • 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (a továbbiakban: Infotv.)
  • 2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (főképp a 13/A. §-a)
  • 2008. évi XLVII. törvény – a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról;
  • 2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (különösen a 6.§-a)
  • 2005. évi XC. törvény az elektronikus információszabadságról
  • 2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről (kifejezetten a 155.§-a)
  • 16/2011. sz. vélemény a viselkedésalapú online reklám bevált gyakorlatára vonatkozó EASA/IAB-ajánlásról

A Szolgáltató jogosult jelen adatkezelési tájékoztatót egyoldalúan módosítani. A módosított rendelkezések a honlapon történő közzétételt követő első használat alkalmával válnak hatályossá a felhasználóval szemben.

FUNKCIONÁLIS ADATKEZELÉS


A weboldalon az adatkezelés jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

VitaWellness Kft. kizárólag az általa üzemeltetett webáruház üzemeltetéséhez szükséges célokra használja az előző pontban meghatározott általános és személyes adatokat, azokat semmilyen harmadik féllel nem osztja meg. Az adatok felhasználása a következő elvek szerint történik:

A vásárlói regisztrációnál kezelt adatok köre: Vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, telefonszám, cégnév, egyéb személyes adatok, stb.

Az előző pontban meghatározott általános adatok kizárólag a VitaWellness Kft. által elérhetőek, az információk kizárólag összevontan, egyének szerint nem azonosítható módon kerülnek feldolgozásra és statisztikai célokat szolgálnak. A kollektív adatok elemzése segítséget nyújt a látogatók érdeklődésének felméréséhez, a szolgáltatások igény szerinti fejlesztéséhez.

A szolgáltató a regisztrációs adatok kizárólag a rendelések teljesítését, azok megerősítését, nyomonkövethetőségét szolgálják. Az adatokat adatvédelmi nyilatkozatban foglaltaknak megfelelően szigorúan bizalmasan kezeli, betartva az összes vonatkozó törvényi előírást.

AZ ADATOK MINŐSÉGE ÉS BIZTONSÁGA


A webáruház üzemeltető regisztrált felhasználói személyes adataikat bármikor megváltoztathatják, frissíthetik adataikat bejelentkezés után. A VitaWellness Kft. minden szükséges lépést megtesz, hogy biztosítsa az adatok biztonságát - mind a hálózati kommunikáció (online adatkezelés) során, mind az adatok tárolása, őrzése (offline adatkezelés) során. Az adatokhoz kizárólag az illetékes munkatársak férhetnek hozzá.

AZ ÉRINTETTEK JOGAI ÉS ÉRVÉNYESÍTÉSÜK


A törvényi előírásoknak megfelelően az érintetteknek, azaz a webáruház regisztrált felhasználóinak joguk van tájékoztatást kérni adataikról, azokat megváltoztatni illetve törölni a rendszerből. A tájékoztatás ingyenes, feltéve hogy a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos adatkörre vonatkozóan tájékoztatási kérelmet még nem nyújtott be. További kérdések, panaszok kezelésében a VitaWellness Kft. munkatársa nyújt tájékoztatást.
A Vásárlók személyes adatait kizárólag saját számlázásunk és könyvelésünk dokumentálására használja. A vásárlói adatok a szállítás és kézbesítés idejére átadásra kerülnek a kiszállítónak. Az adatok kezelésekor az Adatvédelmi Törvénynek megfelelően jár el.
Adatainak, írásos vagy e-mailben történő kérésre bemutatjuk, módosítjuk, vagy töröljük (kivételt képeznek azok a számla adatok tőpéldányai, melyeknek megőrzésére a Számviteli Törvény Kötelez bennünket). A Szolgáltató az általa kezelt személyes adatokkal semmilyen módon nem él vissza.

HÍRLEVÉL KÜLDÉSE


A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. §-a értelmében a regisztrált ügyfél előzetesen és kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy a webáruház üzemeltető hírlevelével, reklámajánlataival, egyéb küldeményeivel a regisztrációkor megadott elérhetőségein (pl. elektronikus levélcím, vagy telefonszám) megkeresse.
Az adatkezelés célja: reklámot tartalmazó elektronikus üzenetek küldése érintett részére, tájékoztatás nyújtása az aktuális információkról, termékekről, akciókról, új funkciókról stb.
A webáruház üzemeltetője kijelenti, hogy nem küld kéretlen hírlevelet, reklámüzenetet, és a regisztrált ügyfél korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen leiratkozhat az ajánlatok küldéséről. Ebben az esetben Szolgáltató további reklámajánlataival nem keresi meg a Felhasználót. Felhasználó a reklámokról leiratkozhat az üzenetben lévő linkre kattintva.


Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni, melynek elérhetősége a következő:


Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +36 -1-391-1400 Fax: +36-1-391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Az érintett jogosult a VitaWellness Kft. székhelye szerint illetékes bírósághoz fordulni.