Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Allimax fokhagyma készítmények

Az Allimax fokhagyma készítmények különlegessége, hogy a termékcsalád minden tagja 100% stabilizált formában tartalmazza a fokhagyma legaktívabb, vírus-, baktérium- és gombaölő összetevőjét, az allicint.

Jelenleg 5 féle Allimax termék kapható hazánkban. Ezek az Allimax fokhagyma kapszula, Alliderm fokhagyma gél, Alligin fokhagyma-gyömbér kapszula az immunrendszer erősítésére, PrePro fokhagyma kapszula pre-és probiotikummal, valamint Lesterol fokhagyma kapszula növényi szterolokkal és sztanolokkal a magas koleszterinszint ellen.

 

 

Ismerd meg a termékcsalád tagjait

                       

 

Az Allimax márkanév a világ több mint 30 országában egyet jelent az egészséggel, a 2000-es évek óta Európa és Észak-Amerika egyik legnépszerűbb fokhagyma készítménye. Népszerűsége nem véletlen: ez az egyetlen olyan fokhagyma termékcsalád, ami 100%-ban tartalmazza a fokhagyma legaktívabb, vírus- és baktériumölő összetevőjét, az allicint.

A MÁRKÁRÓL

 

2018-ban a neves Health Food Business magazin a természetes egészségügyi készítmények közül az Allimax-ot választotta az év legjobb termékének! A készítmény gyártója, az Allicin International Limited igazi úttörő az étrend-kiegészítő gyártásban – különösen a okhagyma alapú készítmények terén.

A márka 5 féle készítménnyel van jelen a hazai piacon: Allimax fokhagyma kapszula, Alliderm fokhagyma gél, Alligin fokhagyma-gyömbér kapszula az immunrendszer erősítésére, PrePro fokhagyma kapszula pre-és probiotikummal, valamint Lesterol fokhagyma kapszula növényi szterolokkal és sztanolokkal a magas koleszterinszint ellen.

 

MIBEN MÁS AZ ALLIMAX, MINT A TÖBBI FOKHAGYMA KÉSZÍTMÉNY?

 

  • Az Allimax fokhagyma készítmények legnagyobb fegyvere a bennük található 100% stabilizált allicin. Ez azt jelenti, hogy a termékcsalád tagjai garantáltan tartalmazzák a fokhagyma legfontosabb vírus-, gomba- és baktériumellenes aktív alkotóelemét.
  • Az Allimax 24 órás bioaktív hatása hivatalos vizsgálatok során bizonyított.
  • A készítmények nem tartalmaznak semmilyen mesterséges anyagot, gabonát, olajos magvakat, élesztőt, szóját, cukrot, tejszármazékot, glutént, így minden ételallergia esetén biztonsággal fogyasztható (kivéve fokhagyma allergia!)
  • A növényi kapszulának köszönhetően vegánok és vegetáriánusok is fogyaszthatják.
     
AZ ALLICINRŐL

 

Az allicin egy magas kéntartalmú vegyület, amely védi szervezetünk sejtjeit és a véredényeket a gyulladástól és oxidatív stressztől. A vegyület tulajdonképpen a fokhagyma élősködők elleni védekezése képpen jön létre a következőképpen:

Amikor megroncsolunk (felaprítunk, összezúzuk) egy fokhagyma gerezdet, életbe lép a növény védekező rendszere, aminek következtében felszabadul egy alliin nevű kén komponens. Ez egyesül az allinase enzimmel, így hozva létre az allicint. Ennek a jellegzetes szagú, vírus-, baktérium- és gombaölő, illékony vegyületnek a segítségével a növény képes megsemmisíteni az őt támadó élősködőket – és mint kiderült, az emberi szervezetet érő kórokozókat is. Az allicin egyik legfőbb jellemzője, hogy instabil, ezért gyorsan lebomlik, így rövid idő alatt megszűnik a fokhagyma baktériumölő és vírusölő hatása.

Az allicint először 1944-ben izolálták friss fokhagymából, az érdem pedig egy olasz kémikust, C. J. Cavallito-t és kollégáját, J. H. Bailey-t illeti. Ők ketten, közel 75 éve sikerrel bizonyították a vegyület antibakteriális hatását, és allicinnek nevezték el.

A vegyület antivirális és antibakteriális hatásfokát jól mutatja, hogy a fokhagyma az egyetlen növény, amely nem csak elpusztítja a kórokozókat, de képes a fertőzés helyét is megszüntetni.

Az allicinből nincs nemzetközileg megállapított napi beviteli érték, az Allimax napi adagja egy kapszula, amely 10-15 gerezd fokhagyma aktív összetevőit tartalmazza. Bioaktív hatása bizonyított, így nem lehet túladagolni, indokolt esetben, orvossal egyeztetve a felnőtt adag akár napi 10 kapszulára is emelhető.

 

A FOKHAGYMÁRÓL

 

Azokban az időkben, amikor még nem léteztek antibiotikumok, és a gyógyszerészet is gyerekcipőben járt, egy szelet fokhagymával közel egy gyógyszertárat ki lehetett váltani, köszönhetően a növény széles spektrumú alkalmazhatóságának.

Sok feljegyzés maradt fent a növényről, melyeket átolvasva kiderül, hogy voltak esetek amikor csak a népi hiedelem táplálta a fokhagyma használatát. A legtöbb esetben azonban valós eredményeket értek el, és a mai napig vannak olyan térségek, ahol még mindig használják is "gyógyításra".

Sok névvel illették a növényt akkoriban, mint például "természetes antibiotikum", "növény talizmán" vagy éppen "kígyófű".

Érthető, hogy felismerve és tanulmányozva a különböző gyógynövények, így a fokhagyma szervezetre gyakorolt hatásait is, az orvostudomány és a gyógyszerszakma is egyre inkább alkalmazásuk felé fordult.

Sokoldalú felhasználási lehetőségei közül most elsősorban a sebgyógyításban, a bőrfelszín egészségének megőrzésében és annak visszaállításában játszott szerepét kutattuk fel.

Miért nevezték "természetes antibiotikumnak" a növényt?

Egyszerre használták komolyabb légúti megbetegedések kezelésére és a hadseregben a szúrt, lőtt sebek felszíni kezelésére, fertőtlenítésére. Felismerték, hogy a növény képes felgyorsítani a bőr újraképződését és sebösszehúzó hatása van. Igaz égető érzésről számoltak be a katonák, és az erős irritáló szag sem volt kellemes. Ezeket a hagyományokat folytatva a Vörös Hadsereg az első és második világháború alatt is kötelezővé tette használatát a táboraikban.

A 20. században indult orvosi kutatások tárták fel a sebkezelés hatékonyságának az okait, megállapítva, hogy a fokhagyma a gram pozitív, gram negatív baktériumok ellen is hatásos, amennyiben adott mennyiségű allicint tartalmaz az oldat. Innentől tudatossá vált előállítása.

Az Allimax Alliderm organikus fokhagyma gélünk ezeket a hagyományokat követve jött létre, egy komoly orvosi kutatómunka eredményeképpen. Gyorsan, nyom nélkül felszívódó kozmetikum, 100% stabilizált allicin tartalommal, C-vitaminnal és aloe veraval.

 

                       

 

*Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek, az eredményeket garantálni nem tudjuk.

 

Keresés