Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Allimax Lesterol kapszula

 • természetes: nem tartalmaz semmilyen mesterséges anyagot
 • stabilizált: a termékcsalád tagjai garantáltan tartalmazzák az illékony allicint, melyet Peter Joslingnak sikerült elsőként stabilizált formában megőriznie.
 • koleszterin-karbantartó: összetevőinek köszönhetően hozzájárul a szív egészséges működéséhez és a vér normál koleszterin szintjének fenntartásához.*
 • szabadalmaztatott: az Allimax készítmények előállítása egy szabadalmaztatott eljárással történik, így lehetséges, hogy az összes többi fokhagyma készítménynél hatékonyabban fejtik ki hatásukat.
 • igazolt: 24 órás bioaktív hatása hivatalos vizsgálatok során bizonyított
 • mindenmentes: nem tartalmaz gabonát, olajos magvakat, élesztőt, szóját, cukrot, tejszármazékot, glutént, mesterséges ízesítőt és tartósítószert
 • vegetáriánus, vegán: növényi kapszulahéj (HPMC – Hidroxy Propyl Methyl Cellulose)
   
Allimax Lesterol kapszula 90 db
13 990 Ft
Értesítés
 

  Hatóanyagok Fontos információk 

KINEK AJÁNLOTT A LESTEROL KAPSZULA SZEDÉSE?

 

Mivel a Lesterol egy kizárólag természetes alapú kivonatokat tartalmazó táplálékkiegészítő, használata mindenki számára ajánlott.

A javasolt napi adag 3 db kapszula, étkezés közben (reggeli, ebéd vagy vacsora) vagy közvetlenül azután javasolt bevéve. Ez a - kutatások alapján megállapított - mennyiség elősegíti a vér normál koleszterinszintjének fenntartását a termékben megtalálható béta-szitoszterolnak és stabilizált allicinnek köszönhetően.

A Lesterol tehát egy mindenki számára alkalmas táplálékkiegészítő, beleértve a vegetáriánusokat, a cukorbetegeket, valamint a laktóz- és/vagy gluténmentes diétát követőket is.

A készítmény szedése gyermekek számára nem ajánlott.

 

MIÉRT A BÉTA-SZITOSZTEROL ÉS A STABILIZÁLT ALLICIN?

 

Kutatások igazolják, hogy mindkét vegyület részt vesz az immunrendszer, valamint a gyulladásos állapotok és fájdalomérzet szabályozásában, ugyanis képesek a gyulladási folyamatokra ható citokinek termelődését befolyásolni. A citokin termelődés és aktivitás folyamatának szabályozásával jótékony hatásuk lehet az allergiás megbetegedések kezelésében, illetve a prosztata megnagyobbodás csökkentésében.

Az immunrendszer működésével kapcsolatban mindkét vegyület kimutathatóan normalizálja a T-limfociták és a természetes ölősejtek működését stresszhelyzeteket követően (például egy maraton lefutása után vagy egy betegség utáni lábadozás ideje alatt) a szervezetben, amikor az immunrendszer működése rendszerint terhelés alá kerül. A hosszú edzéssel járó helyzeteket követő „edzés utáni immunrendszeri gyengeség” tüneteinek enyhítése mellett a béta-szitoszterol kimutathatóan normalizálja a lebontó anyagcsere folyamatban résztvevő stresszhormonok arányát, például a DHEA-t is.

 

HATÓANYAGOK

 

A Béta-szitoszterolról

A béta-szitoszterol egy olyan, növényi szterol vegyület, ami felépítésében nagyon hasonlít az emberi szervezet által előállított koleszterin szerkezetéhez.

A béta-szitoszterol (a kampaszterolokkal és a sztigmaszterolokkal együtt) az étrendünkben leggyakrabban előforduló fitoszterolok közé tartozik.

 

A fitoszterolok és fitosztanolok két módon tudják megakadályozni a túlzott koleszterin felvételt:

1. A hasonlóságnak köszönhetően ezek a növényi vegyületek képesek lekötni azokat a receptorokat, amik a koleszterin felszívódásához szükségesek, így jelentősen csökkentik az LDL (rossz) koleszterin felvételét.

2. Együttes kicsapódás révén oldhatatlan vegyületeket képesek alkotni a koleszterinnel, ami így anélkül távozik a szervezetből, hogy felszívódhatott volna.

 

Legnagyobb mennyiségben a diófélékben, különböző olajos magvakban (és az ezekből sajtolt növényi olajokban) találhatók meg, de a gyümölcsökben és a zöldségekben is kivételnél nélkül előfordulnak bizonyos mennyiségben.

A béta-szitoszterolhoz a legideálisabb módon a zöldség- és gyümölcsfélékben, diófélékben és olajos magvakban gazdag étrenden keresztül juthat hozzá a szervezetünk, ha azonban nincs lehetőségünk ezekből minden nap fogyasztani, kiváló megoldást nyújthat az Allimax termékcsalád legújabb tagja, a Lesterol kapszula.

 

Az allicinről

Az allicin egy magas kéntartalmú vegyület, amely védi szervezetünk sejtjeit és a véredényeket a gyulladástól és oxidatív stressztől. A vegyület tulajdonképpen a fokhagyma élősködők elleni védekezésként jön létre a következőképpen: amikor roncsolunk (felaprítunk, összezúzunk) egy fokhagyma gerezdet, életbe lép a növény védekező rendszere, aminek következtében felszabadul egy alliin nevű kén komponens. Ez egyesül az allinase enzimmel, így hozva létre az allicint. Ennek a jellegzetes szagú, vírus-, baktérium- és gombaölő, illékony vegyületnek a segítségével a növény képes megsemmisíteni az őt támadó élősködőket – és mint kiderült, az emberi szervezetet érő kórokozókat is. Az allicin egyik legfőbb jellemzője, hogy instabil, ezért gyorsan lebomlik, így rövid idő alatt megszűnik a fokhagyma baktériumölő és vírusölő hatása.

Az allicint először 1944-ben izolálták friss fokhagymából, az érdem pedig egy olasz kémikust, C. J. Cavallito-t és kollégáját, J. H. Bailey-t illeti. Ők ketten, közel 75 éve sikerrel bizonyították a vegyület antibakteriális hatását, és allicinnek nevezték el.

A vegyület antivirális és antibakteriális hatásfokát jól mutatja, hogy a fokhagyma az egyetlen növény, amely nem csak elpusztítja a kórokozókat, de képes a fertőzés okát is megszüntetni.

Az allicinből nincs nemzetközileg megállapított napi beviteli érték, az Allimax napi adagja egy kapszula, amely 10-15 gerezd fokhagyma aktív összetevőit tartalmazza. Bioaktív hatása bizonyított, így nem lehet túladagolni, indokolt esetben, orvossal egyeztetve a felnőtt adag akár napi 10 kapszulára is emelhető.
 

Allimax Lesterol kapszula 90 db
13 990 Ft
Értesítés
 

A KOLESZTERINRŐL

 

A koleszterin a vérben található, zsírszerű vegyület, ami elengedhetetlenül szükséges a szervezet normál működéséhez. Legfőbb kedvező hatásai közt tartjuk számon, hogy segíti az emésztést, valamint a D-vitamin és néhány hormon prekurzora. Szervezetünknek kis mennyiségben van rá szüksége, ennek túlnyomó részét a szervezet maga állítja elő.

A fölösleges mennyiségű koleszterin a szív és a test egyéb, közepes és nagy artériáinak falára rakódik le, ezáltal plakkok képződését idézi elő, amelyek akár az artériák teljes elzáródásához is vezethetnek. Ennek következtében gyakran lép fel infarktus, agyvérzés, agyi érelzáródás vagy egyéb súlyos betegség.

Azt tudni kell, hogy nem minden koleszterin egyforma. Az alacsony sűrűségű lipoproteint (LDL) nevezik „rossz” koleszterinnek is, mivel a fölösleges mennyiségből plakkok képződhetnek az artériák falán, azaz akár életveszélyes állapotot idézhet elő. A nagy sűrűségű lipoproteint (HDL) pedig „jó” koleszterinként emlegetik, mivel az LDL-lel ellentétben ezek szállítják el az érfalakra lerakódott plakkok összetevőit a májba, így segítik azok szervezetből történő kiürülését.

Az epidemiológiai kutatások (a lakosság körében végzett felmérések) és bizonyos klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a megemelkedett LDL-szint a a szív- és érrendszeri megbetegedések legfőbb előidézője. Az is igazolódott továbbá, hogy azok a személyek, akiknek nagyon magas az összkoleszterin-szintje, kétszer nagyobb valószínűséggel kaphatnak szívrohamot vagy agyvérzést, mint azok, akiknek csak enyhén emelkedett a koleszterin szintjük. (Amerikai Szívbetegek Egyesülete 2003. – American Heart Association 2003.)

Koleszterin szintünk normál értéken tartását elsősorban diétával és életmódunk megváltoztatásával segíthetjük elő.

Ha szeretnénk koleszterin-szintünket a megfelelő tartományban tartani, tartsuk be az alábbi tippeket.

 • Együnk több friss gyümölcsöt és zöldséget!
 • Mozogjunk rendszeresen!
 • Szokjunk le a dohányzásról!
 • Mérsékeljük alkoholfogyasztásunkat!
 • Csökkentsük a stressz forrását az életünkben!
 • Kerüljük a telített és a hidrogénezett zsírsavak fogyasztását!

 

Többek között ezek azok a fő rizikófaktorok, amelyek előidézhetik a koleszterinszint  (és a vérnyomás) emelkedését, ezért a gyógyszeres kezelés megelőzése érdekében próbáljuk meg életünk részéve tenni ezeket az ajánlásokat, valamint támogassuk szervezetünket biztonságosan alkalmazható, természetes és hatékony készítményekkel. A Lesterol kiválóan alkalmas kiegészítő a magas koleszterint elkerülésére és a kialakult problémák kiegészítő kezelésére.

 

MIÉRT FONTOS A KOLESZTERINSZINTÜNK MÉRTÉKE?

 

Jóllehet számos ellentmondásos tudományos vélemény létezik arról, hogy kizárólag a magas koleszterin szint felelős-e az arterioszklerózis (az artériák elmeszesedése) kialakulásáért, az utóbbi időkben számos tanulmány egyértelműen kimutatta, hogy a vérzsírok koncentrációjának mértéke és a szívkoszorúerek szűkülete között korreláció áll fenn. Néhány ezt  kutató vizsgálat – köztük a nagyszabású Framingham vizsgálat is – jelentős korrelációt mutatott ki a szérum-koleszterin és a szívbetegségek kialakulása között mind a férfiak, mind a nők körében.
(Castelli, Kanadai Kardiológiai Folyóirat, Júl. 4. sz. melléklet, A: 5A – 10A, 1988. - Canadian Journal of Cardiology, Jul; 4 Suppl A: 5A – 10A, 1988.)

Továbbá egy az Egyesült Államokban, Európában és Japánban végzett, 25 éven át tartó követéses vizsgálat nemrégiben kimutatta, hogy a szérum-összkoleszterinszint mértéke minden kultúrában közvetlen módon befolyásolja a szívkoszorúér-megbetegedések számának növekedését.
(Verschuren és tsa, JAMA, 1995. Júl. 12; 274 (2): 131-6. - Verschuren et al., JAMA, 1995. Jul.12; 274 (2): 131-6.)

A koleszterinszint szabályozásával kapcsolatban számos humán tanulmány kimutatta, hogy a béta-szitoszterol, a kampaszterol és a sztigmaszterol összetételű fitoszterolokat tartalmazó termékek, úgy mint a Lesterol is, 20 %-kal csökkenthetik az összkoleszterin és az LDL koncentrációjának mértékét.

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) legalább napi 800 mg fitoszterol bevitelét javasolja ahhoz, hogy a növényi szterolok és sztanolok jótékony hatása érvényesülhessen.

 

MILYEN EGYÉB JÓTÉKONY HATÁSAI VANNAK AZ ÖSSZETEVŐKNEK?

 

A béta-szitoszterol bizonyítottan hatékony a jóindulatú prosztata megnagyobbodás (BPH) kezelésében, valamint hatékony koleszterinszint csökkentő táplálékkiegészítő is. A béta-szitoszterol jótékony hatását megbízható adatok támasztják alá (Becker M. és tsa, Gyermekgyógyászati Folyóirat, 1993. - Becker M. et al., Journal of Pediatrics, 1993.).

A stabilizált allicin immunrendszert erősítő hatásának alátámasztására több bizonyító erejű adat áll rendelkezésre, ugyanakkor a béta-szitoszterol is igen hatékonynak tűnik az immunrendszer funkciójának fenntartásában nagyfokú igénybevétel alatt, például egy betegségből történő felépülés idején.

 

FONTOS INFORMÁCIÓK

 

Adagolás: Felnőtteknek napi 3 db kapszula, étkezés közben bevéve. Gyermekeknek a készítmény fogyasztása nem ajánlott!

Hatóanyag tartalom:

1 db kapszulában

Béta-szitoszterol: 270 mg

Allisure/allicin por: 110 mg/28 mcg

3 db kapszulában (napi adag)

Béta-szitoszterol: 810 mg

Allisure/allicin por: 330 mg/84 mcg

Összetevők: Béta-szitoszterol (GMO mentes szójából), Allisure® / allicin por, ( Maltodrexin (burgonyakeményítő),  akácia mézga (sürítő anyag), allicin)), cellulóz (E460, emulgeálószer), dikalcium foszfát (E341, állagjavító), magnézium sztearát por BP (E 470b, hordozószer növényi forrásból), szilicium-dioxid (E551, csomósodás gátló), növényi kapszula ((HPMC (Hidroxipropil-metil-cellulóz)) 

Gyártó: Allicin International Limited, Rye, TN317NY

Forgalmazza: OmegaWelness Kft. 2142 Nagytarcsa, Ganz Ábrahám utca 1/7.

 

Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.

Allimax Lesterol kapszula 90 db
13 990 Ft
Értesítés
 

Keresés