Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > Kezdőlap >

Blog

Blog

Olvass! A felnőtt magyar társadalom olvasási szokásairól végzett kutatás szomorú képet fest. Pedig olvasni jó! Nem csak szórakoztat, hanem még a memóriát is javíthatja. Miért érdemes olvasnod? Hogyan járul ez hozzá gyermeked fejlődéséhez? Olvass tovább!
Fejleszd tested hidegtűrő képességét!

Ha valaki nehezebben tolerálja a hőmérséklet esést, az nem úri huncutság. Régen, sok-sok évvel ezelőtt még volt időnk hozzászokni a hideghez, hiszen a meleg nyarat ősz követte, és utána köszöntött be a nagy hideg. Mostanában már csak meleg van és hideg. Szinte időnk sincs az átállásra. Mit tehetsz, ha komfortosabbá szeretnéd tenni a hidegebb környezetet? Lássuk!

Az esszenciális zsírsavakról röviden

"Rendben vannak a makrók?" Ismerős lehet ez a kérdés, ha diétáról vagy úgy egyébként a kiegyensúlyozott táplálkozásról beszélgetünk egy hozzáértővel. A makrók, vagyis a makronutriensek biztosítják testünk működéséhez a szükséges tápanyag igényt, azaz szénhidrátok, fehérjék és zsírok. 

Sportolj! - 5 tuti tipp, ha elvesztetted a motivációdat!

Testednek és mentális állapotodnak is jót tesz a testmozgás, viszont amikor előkerülnek a bővebb, őszi-téli ruhák, hajlamosabbak vagyunk kicsit elhanyagolni a mozgást. Nem elég, hogy korábban sötétedik, még leckét is kell írni a gyerkőccel, vacsit készíteni, mindenre figyelni. Szörnyű! Hogyan motiválhatod magad, hogy ne maradjon el a testmozgás? Adunk 5 tuti tippet!

Nyugalom – a krónikus stressz ellenszere

Mindenkinek mást jelent a nyugalom, viszont az mindenkire egyaránt igaz, hogy szüksége van rá. Milyen technikái vannak a relaxációnak?

5 szuper mondóka

Már az óvodában elkezdenek a gyermekek mondókákat tanulni, ezzel is fejlesztve tanulási készségeiket. A gyermek mondókák ritmikusak illetve mondanivalójukból adódóan gyakran viccesek. Mondókázás közben nem csak a beszédkészsége fejlődik, hanem képzelőereje is. Összeszedtünk 5 vicces és játékos mondókát, amikkel játékosan fejlesztheted gyermeked.

Készen van a házi feladat?

Ahogy beköszöntött az ősz, megkezdődött az iskola. Sok kisiskolás most kezdte az első osztályt, és most szembesül az első nehézségekkel. Beilleszkedés, barátok szerzése és nem utolsó sorban a tanulás. Ha van már egy nagyobb tesó a családban, akkor nagyjából tudta, mi vár rá. Láthatta, hogy az iskolában töltött idő után le kell ülni, megírni a házi feladatot. Sajnos házit írni nem is olyan egyszerű, de szülőként sokat tehetsz, hogy gyermeked ne büntetésként élje meg a feladatokat.

5 szuper fincsi turmix (nem csak) gyerekeknek!

Használjátok ki a nyáriszünet utolsó napjait, és készítsetek közösen ízletes turmixokat! Igyekeztünk úgy összeállítani a recepteket, hogy a halolajat is bele tudd csempészni, így könnyebben elfogadja az a gyermek is az olajat, amelyik nem szívesen fogyasztja.

Aludj jól!

A megfelelő minőségű és mennyiségű alvás nagyon fontos szerepet játszik egészségünkben. Rengeteg előnye van annak, ha kipihenten kelsz reggel. Jót tesz a koncentrációnak, az immunrendszerednek, ha sportolsz, könnyebben regenerálódsz, és gyermekkorban a normál növekedéshez is hozzájárul. Hogyan lehet pihentetőbb az alvás? Íme néhány tipp!

10 tipp, hogy top formában légy a munkahelyeden vagy az iskolában!

Visszavonhatatlanul is itt az ősz. Leteltek a szabadságok, javában tart az iskola, készülni kell az évvégi munkahelyi hajrára. Hogyan tudod kihozni magadból a legjobbat? Ehhez szedtünk össze most 10 tippet, amiket betartva könnyedén veheted a munkahelyi akadályokat vagy – ha még sulipadban ülsz – az iskolai számonkéréseket.

Keresés