Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > Kezdőlap >

Blog

Blog

Kiegyensúlyozott folyadékfogyasztás A megfelelő folyadékfogyasztás az egészséges táplálkozás elengedhetetlen része, ez tény! A megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás minden életkorban tudatosságot igényel. Mennyi folyadékra van szükségünk, és hogyan pótolhatjuk azt hatékonyan?
10 tipp, hogy könnyebben megéld a bizonytalanságot! A legtöbbünk életét a szokásaink alakítják. Mikor a dolgok úgy alakulnak, ahogy vártuk, akkor azt hisszük, hogy miénk az irányítás. Ha az élet váratlan dolgokat, sok bizonytalanságot hoz elénk, akkor úgy érezzük kicsúszik a lábunk alól a talaj, az aggodalom és a növekvő stressz nehézzé teszi mindennapjainkat. A váratlan helyzeteket, vagy nehézségeket elkerülni nem lehet. Biztosan van olyan ismerősünk, akire mindig jó ránézni, mert látjuk rajta, hogy az élete pont úgy alakul, ahogyan azt ő szeretné. Pedig neki is vannak problémái, ő is ebben a rohanó, változó világban él. Vajon mi a kiegyensúlyozottságának titka?
Válogatós gyermek?

A kisgyermekes szülők egyik legnagyobb kihívása a kis lurkók megfelelő táplálása. Az ételek kiválasztásakor szem előtt kell tartani, hogy azok megfelelő mennyiségű tápanyagot tartalmazzanak, megfelelő arányban legyen eloszlatva a nap folyamán a szükséges fehérje, zsír és rost, ráadásul arra is figyelni kell, hogy az édes kis töpörtyű meg is egye az ételt. Az utóbbi talán a legnehezebb. Miket tehetsz azért, hogy gyermeked megbarátkozzon az új ételekkel? Összeszedtünk 5 szuper tippet, hogy megkönnyítsük a dolgod!

Készségfejlesztés játékosan!

Minden szülő álma, hogy gyermekéből a legjobbat hozza ki, és élete minden területén sikeres és boldog legyen. Ezért különböző módokon igyekeznek a szülők gyermekük készségeit fejleszteni. Sokan nem is tudják, hogy a kis lurkók fejlesztése számos területen lehet hatékony. Sorra vesszük, hogy milyen foglalkozások alkalmasak erre!

Nehezen megy a tanulás és a koncentrálás?

Ahogyan közeledik egy vizsga vagy egy munkahelyi prezentáció egyre stresszesebb vagy? Sajnos varázsszer nem létezik a gyors és hatékony felkészüléshez, viszont van néhány trükk, amivel megkönnyítheted a dolgodat. 

Legyél Te is környezettudatos! A környezettudatosság rengeteg lépésből állhat. Az első, és talán a legkönnyebb, a saját életterünk megvizsgálása. Lássuk, hogy láss neki!
Olvass! A felnőtt magyar társadalom olvasási szokásairól végzett kutatás szomorú képet fest. Pedig olvasni jó! Nem csak szórakoztat, hanem még a memóriát is javíthatja. Miért érdemes olvasnod? Hogyan járul ez hozzá gyermeked fejlődéséhez? Olvass tovább!
Fejleszd tested hidegtűrő képességét!

Ha valaki nehezebben tolerálja a hőmérséklet esést, az nem úri huncutság. Régen, sok-sok évvel ezelőtt még volt időnk hozzászokni a hideghez, hiszen a meleg nyarat ősz követte, és utána köszöntött be a nagy hideg. Mostanában már csak meleg van és hideg. Szinte időnk sincs az átállásra. Mit tehetsz, ha komfortosabbá szeretnéd tenni a hidegebb környezetet? Lássuk!

Mire jó a halolaj kapszula?

Szervezetünk megfelelő működéséhez szükség van omega-3 zsírsavakra, pontosabban omega-3 EPA és DHA zsírsavakra. Ezeket a zsírsavakat a növényi eredetű ételek nem tartalmazzák, ezek algákban, halakban és az ezekből készült halolajban találhatóak. Mivel ezek esszenciális zsírsavak, szervezetünk nem tudja előállítani, így tehát marad az étkezés útján való bevitel.

Az esszenciális zsírsavakról röviden

"Rendben vannak a makrók?" Ismerős lehet ez a kérdés, ha diétáról vagy úgy egyébként a kiegyensúlyozott táplálkozásról beszélgetünk egy hozzáértővel. A makrók, vagyis a makronutriensek biztosítják testünk működéséhez a szükséges tápanyag igényt, azaz szénhidrátok, fehérjék és zsírok. 

Keresés