Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > Kezdőlap >

Blog

Blog

A Te gyermeked hogyan élte meg az első napokat a bölcsiben/oviban?

A beszoktatás nehézségeiről és azok átvészeléséről már írtunk. Érdemes viszont arról is szót ejteni, hogy milyen a nap azon része, mikor a gyermek újból a megszokott környezetben, otthon van egy fárasztó nap után.

Legyen könnyű a beszoktatás! Az anyák többsége retteg az óvodai vagy bölcsődei beszoktatástól. Ez az első olyan lépés a gyermek életében, amikor nem családtag vagy közeli barát vigyáz tartósan a gyermekre. Ilyenkor az anyák fejében rengeteg gondolat cikázik, aggódás, szorongás, illetve öröm is. A beszoktatás nehéz folyamat, vagy legalábbis tud nehéz is lenni. Összeszedtünk 5 tippet, amivel könnyebbé teheted!
Itt a nyári szünet, és ötleted sincs, mi legyen a gyerkőccel? Munka mellett előre leszervezni a nyári szünet 10 hetét komoly kihívás. Nincs kétségünk, hogy sok szülő már betáblázta az összes hetet, és eltervezte a gyermek(ek) szünidei programját. Viszont vannak, akiknek komoly gondot okoz megoldani a szünidőt, nekik összeszedtünk néhány tippet, amik könnyíthetnek a helyzeten.
Kiegyensúlyozott folyadékfogyasztás A megfelelő folyadékfogyasztás az egészséges táplálkozás elengedhetetlen része, ez tény! A megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás minden életkorban tudatosságot igényel. Mennyi folyadékra van szükségünk, és hogyan pótolhatjuk azt hatékonyan?
10 tipp, hogy könnyebben megéld a bizonytalanságot! A legtöbbünk életét a szokásaink alakítják. Mikor a dolgok úgy alakulnak, ahogy vártuk, akkor azt hisszük, hogy miénk az irányítás. Ha az élet váratlan dolgokat, sok bizonytalanságot hoz elénk, akkor úgy érezzük kicsúszik a lábunk alól a talaj, az aggodalom és a növekvő stressz nehézzé teszi mindennapjainkat. A váratlan helyzeteket, vagy nehézségeket elkerülni nem lehet. Biztosan van olyan ismerősünk, akire mindig jó ránézni, mert látjuk rajta, hogy az élete pont úgy alakul, ahogyan azt ő szeretné. Pedig neki is vannak problémái, ő is ebben a rohanó, változó világban él. Vajon mi a kiegyensúlyozottságának titka?
Válogatós gyermek?

A kisgyermekes szülők egyik legnagyobb kihívása a kis lurkók megfelelő táplálása. Az ételek kiválasztásakor szem előtt kell tartani, hogy azok megfelelő mennyiségű tápanyagot tartalmazzanak, megfelelő arányban legyen eloszlatva a nap folyamán a szükséges fehérje, zsír és rost, ráadásul arra is figyelni kell, hogy az édes kis töpörtyű meg is egye az ételt. Az utóbbi talán a legnehezebb. Miket tehetsz azért, hogy gyermeked megbarátkozzon az új ételekkel? Összeszedtünk 5 szuper tippet, hogy megkönnyítsük a dolgod!

Készségfejlesztés játékosan!

Minden szülő álma, hogy gyermekéből a legjobbat hozza ki, és élete minden területén sikeres és boldog legyen. Ezért különböző módokon igyekeznek a szülők gyermekük készségeit fejleszteni. Sokan nem is tudják, hogy a kis lurkók fejlesztése számos területen lehet hatékony. Sorra vesszük, hogy milyen foglalkozások alkalmasak erre!

Nehezen megy a tanulás és a koncentrálás?

Ahogyan közeledik egy vizsga vagy egy munkahelyi prezentáció egyre stresszesebb vagy? Sajnos varázsszer nem létezik a gyors és hatékony felkészüléshez, viszont van néhány trükk, amivel megkönnyítheted a dolgodat. 

Legyél Te is környezettudatos! A környezettudatosság rengeteg lépésből állhat. Az első, és talán a legkönnyebb, a saját életterünk megvizsgálása. Lássuk, hogy láss neki!
Olvass! A felnőtt magyar társadalom olvasási szokásairól végzett kutatás szomorú képet fest. Pedig olvasni jó! Nem csak szórakoztat, hanem még a memóriát is javíthatja. Miért érdemes olvasnod? Hogyan járul ez hozzá gyermeked fejlődéséhez? Olvass tovább!

Keresés