Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > Kezdőlap >

Blog

Blog

Omega-6 zsírsavak – Hatások, mellékhatások, fő források, és minden más

Az omega-6 zsírsavakról rengeteg jót és ugyanannyi rosszat is lehet olvasni az interneten. És mindkettőben van igazság. Sok olyan cikkel találkoztunk már mi is, ahol az omega-3 zsírsavakat egészséges zsírsavaknak, az omega-6-ot pedig egészségtelennek írják le. Ez viszont nem egyértelműen így van, nem ennyire fekete-fehér a dolog. Fontos ugyanis árnyalni az omega-6 zsírsavak szervezetben betöltött szerepét. Nézzük, mit kell tudni az omega-6 zsírsavakról, és hogy mikor, kinek és milyen formában ajánlott a fogyasztásuk.

3 tipp a kiegyensúlyozott mindennapokhoz

Ma a leggyakoribb generációs betegségek szinte kivétel nélkül a stresszben gyökereznek. Szervezetünk olyan mértékű stresszhatásnak van kitéve nap mint nap, amit szinte képtelen feldolgozni. Amikor stresszről beszélünk, nem csak azt értjük alatta, hogy hazafele a dugóban mérgelődünk (pl. feszültek vagyunk a hóvégi zárás miatt), hanem az új típusú stresszre is (hangszennyezés, környezetszennyezés, folyamatos reklámzaj, élelmiszerekben található méreganyagok, stb.), melyek a modern életnek köszönhetően folyamatosan és tartósan jelen vannak életünkben, nem kis károkat okozva szervezetünknek. Íme 3 tipp, hogyan csökkenthető a folyamatos „zaj” a hétköznapokban.

4 tipp a tavaszi megújuláshoz

A tavaszias időjárás beköszöntével egyre több időt töltünk a szabadban. Ezzel együtt jár az is, hogy többet és változatosabban mozgunk, ami extra megterhelést jelent az ízületeknek. Akár sportolással vagy kertészkedéssel telik ilyenkor az idő, akár a gyerkőc után szaladva vagy babakocsit tolva, mindenképp érdemes odafigyelni az ízületeidre és porcaid erősítésére. Cikkünkben ahhoz szeretnénk néhány tippet adni, hogy hogyan érdemes belevágnod a „tavaszi megújulásba”, mire figyelj a testmozgás mellett, és hogy hogyan teremtsd meg a megfelelő feltételeket a testednek és lelkednek egyaránt a tavaszi megújuláshoz.

Miért jó az Eskimo Kids halolaj gyerekeknek?

Bár nem sok olyan halolaj kapható hazánkban, amit kifejezetten gyerekek számára fejlesztettek ki (pláne nem olyan, ami már 1 éves kortól adható), mégis időről időre felmerül a kérdés, hogy miért érdemes az Eskimo Kids halolajakat választani. Sok olyan kérdést kapunk, hogy más termékekhez képest jobb-e az Eskimo Kids és ha igen, miért. És persze olyan véleményekkel is találkozunk, miszerint ez vagy az a termék jobb/tisztább/természetesebb/biztonságosabb, mint az Eskimo Kids. Egyéb készítmények összetételéről, tisztaságáról, hatékonyságáról nem tisztünk nyilatkozni, így ezekről nem is szeretnénk beszélni. Ehelyett készítettünk egy összefoglalót a leggyakrabban felmerülő kérdésekre alapozva az Eskimo Kids halolajról.

Stresszcsökkentés tudatosan

Az elmúlt néhány évben rohamosan felgyorsult a világ. Bizony ezzel a tempóval nem könnyű lépést tartani. Biztosan te is érezted már, hogy mostanában összecsapnak a fejed felett a hullámok, folyamatosan bosszankodsz, idegeskedsz, túl sok minden szakad a nyakadba, semmi nem úgy sikerül, ahogy eltervezted. Ilyenkor érdemes egy kicsit lelassítani és befelé figyelni.

Rejtvényfejtők napja - letölthető rejtvények gyerekeknek

Ma van a rejtvényfejtők napja! Ti szoktatok rejtvényt fejteni együtt a gyerekekkel? Ha igen, az szuper, ha viszont nem még nem próbáltátok ki, akkor mindenképp érdemes elkezdeneket! A rejtvényfejtés ugyanis nem csak jó móka, de agyunkat is megtornáztatja, és még a stressz szintünk csökkentéséhez is hozzájárul. A mai nap alkalmából csináltunk Nektek 2 gyerek rejtvényt, amit kinyomtatva jót mókázhattok együtt! 

10+1 gyakori tévhit a D-vitaminról - a kilencediken mi is meglepődtünk

A D-vitamin az egyik leggyakrabban vásárolt vitamin hazánkban. Nem csoda, hiszen számos jótékony hatását élvezhetjük, ha megfelelő mennyiséget viszünk be belőle. Támogatja az immunrendszer védekező képességét, erősíti a csontokat és a fogakat, javítja a pajzsmirigy működését, csökkenti a gyulladásos folyamatokat, és így tovább. Ezekről bővebben ebben és ebben a cikkünkben írtunk korábban. Most viszont ne is erről szeretnénk beszélni, hanem összegyűjtöttünk 10+1 gyakori tévhitet a D-vitaminnal kapcsolatban, amit biztosan nem tudtál eddig! Jó olvasást kívánunk ;)

Szívbarát margarin – felesleges pénzkidobás vagy valóban hasznos?

Az omega-3 zsírsavak az elmúlt néhány évtizedben nagy népszerűségnek örvendtek világszerte. Valódi hívószó lett belőlük – kérdezzünk meg bárkit, ő azt fogja mondani, hogy az omega-3 zsírsavak fontosak az egészségünk szempontjából. Ezért ma már nem csak a táplálék-kiegészítőkben találhatjuk meg őket, hanem olyan mindennapi élelmiszerekben is, mint például a margarinok. Viszont azt fontos tudnunk, ha bármit is mondanak az omega-3 zsírsavakról, az nem lesz igaz minden omega-3 tartalmú készítményre, ugyanis nem minden omega-3 zsírsav és nem minden termék egyforma. Ezért előfordulhat, hogy olyan omega-3-mal dúsított terméket vásárolunk, ami (szinte) semmilyen egészségügyi előnnyel nem jár – csak a pénztárcánkat terheli meg jobban, mint a hagyományos verzió. Tényleg szívbarát tehát a hozzáadott omega-3 zsírsavakat tartalmazó margarin, vagy csak pénzkidobás az egész?

Omega-3 zsírsavakkal a COVID ellen? Átfogó áttekintés

Közel 2 évvel az első koronavírusos beteg azonosítása után Európa a vírus 4, hullámát nyögi. Sokan pedig sajnos már a saját bőrükön / közvetlen környezetükben is tapasztalták a SARS-CoV-2 vírus agresszív természetét. Ebben a szakirodalmi áttekintésben szeretnénk bemutatni az omega-3 zsírsavak alternatív kezelésként történő alkalmazását azok számára, akik a COVID-19 szempontjából magas kockázatnak vannak kitéve, vagy akik már átestek a betegségen. Cikkünk alapjául több nemzetközi tanulmány szolgált, ezek eredményeit ismertetjük benne.

8 kérdés - 8 válasz: Tudj meg mindent a D-vitaminról

Bátran állíthatjuk, hogy a D-vitamin az egyik kulcsszereplője szervezetünk működésének. Számtalan jótékony hatással rendelkezik és bár élelmiszerekkel, étrend-kiegészítőkkel és napozással is be tudjuk vinni, a legtöbb ember mégis D-vitamin hiányban szenved. Mivel szervezetünk nem képes elegendő mennyiség előállítására, fontos, hogy életünk minden szakaszában pótoljuk hiányát, hogy fenntartsuk szervezetünk egészséges működését. Tudj meg mindent a D-vitaminról és annak hatékony pótlásáról!

Keresés