CIBIVIT 500 C-vitamin
A CIBIVIT 500 C-vitamin kapszula (Kifott termék) egy prémium minőségű készítmény, amely hozzájárul az immun- és idegrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a normál kollagén képződéshez és ezen keresztül az erek, a bőr és a csontozat normál állapotának fenntartásához.
- minőségi: a minőség garanciája a jól ismert Allimax márka
- hatékony: a C-vitamin hozzájárul az immun- és az idegrendszer normál állapotának működéséhez, az oxidatív stresszel szembeni védelemhez, a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a bőr és a csontok normál állapotának fenntartásához
- továbbfejlesztett: a C-vitamin mellett hozzáadott citrus bioflavonoidokat tartalmaz
- vegán: mind a kapszula, mind a gél kizárólag vegánok által is fogyasztható, használható összetevőket tartalmaz (kapszulahéj: HPMC – Hidroxy Propyl Methyl Cellulose)
![]() |
Cibivit C-vitamin kapszula 30 db |
A C-VITAMINRÓL
Az aszkorbinsav – közismertebb nevén a C-vitamin – a világ legismertebb és legnépszerűbb vitaminja, melyet az emberi szervezet nem képes előállítani, ezért folyamatos pótlásra van szükségünk belőle.
Bár rengeteg jótékony hatással bír a szervezetben, egy konkrét probléma, a skorbut elkerülése volt az, ami miatt a C-vitamint a népi gyógyászatban elkezdték használni, majd később már komolyabban is foglalkoztak vele.
A skorbutról az első feljegyzések az 1500-as évek elején születtek – ezzel ez a legrégebben ismert hiánybetegség. Leginkbb háborúk, éhínségek idején pusztított, illetve a hajós népeknél okozott nagy problémát.
A 18. század közepén egy hajóorvos megfigyelte, hogy a skorbut elkerüli azokat a tengerészeket, akik citrusféléket fogyasztanak. Ezt követően egyre gyakoribb volt, hogy a hosszú hajóútra induló tengerészek citromot vittek magukkal az útra. Azt ugyan még nem tudták ekkor, hogy a C-vitamin hiány az oka a betegség kialakulásának (fertőző betegségnek hitték), az viszont mindenesetre egyértelmű volt, hogy segít elkerülni azt.
Magát a vitamin elég sok idő elteltével, 1928-ban azonosította Szent-Györgyi Albert (amiért később Nobel-díjat is kapott). Ez volt az első olyan vitamin, amit nagy mennyiségben gyártottak és étrend-kiegészítő formájában kínáltak a nagyközönségnek. Ma már nem a skorbut megelőzése végett szedünk C-vitamin, hanem számos más pozitív hatása miatt.
Lássuk, mi mindenre jó a C-vitamin:
- támogatja az immunrendszer működését
- segít megőrizni a kötőszövetek, csontok, inak, izmok és a bőr épségét
- támogatja a kötőszövetek, csontok, inak, izmok és a bőr újraépülését
- nélkülözhetetlen a fogak és az íny épségének megőrzéséhez
- segíti a sebgyógyulást
- erősíti a hajszálerek falait
- segíti a szervezet méregtelenítését
- véd a káros hatású szabadgyökök ellen, sejtvédő hatású
- elősegíti a kollagénképződést
- segíti a vas és a kalcium felszívódását
A CITRUS BIOFLAVONOIDOKRÓL
A bioflavonoidok felfedezése – csakúgy mint a C-vitaminé – Szent-Györgyi Albert nevéhez fűződik, aki Ruzsnyák Istvánnal együtt elsőként izolált bioflavonoidokat paprikából, és elnevezte P-vitaminnak. (Később kiderült, hogy a bioflavonoidok nem vitaminok, de nagyon fontosak a szervezet normál működéséhez.)
Ma már több mint 4.000 féle flavonoidot ismerünk, ezek a vegyületcsoportok felelnek például a citrusfélék gyümölcshúsának sárga és narancs színéért, a cseresznye pirosságáért vagy a szarkalábak sötét, kékes színéért is.
Megfigyelték, hogy a bioflavonoidok csökkentik a hajszálerek áteresztését és törékenységét, gyulladáscsökkentő hatással is bírnak, segítik a sebgyógyulást, és ami esetünkben még érdekesebb: megvédik a C-vitamint az oxidációtól és segítik annak felszívódását.
A bioflavonoidok sokféle élelmiszerben megtalálhatók. Ilyenek például a citrusfélék, a paprika, a hajdina, a dió, a zeller, a spenót, az alma, a brokkoli, az áfonya és a szőlő.
Összetevők:
Kálcium-aszkorbát, citrus bioflavonoidok, szilícium–dioxid, kapszula anyaga: növényi eredetű (HPMC) - hidroxipropil-metil-cellulóz.
Összeevők | 2 kapszula tartalmaz (mg) | NRV% |
---|---|---|
Kálcium-aszkorbát | 900 | 1125% |
Citrus-bioflavonoidok | 100 | - |
*NRV%: Napi beviteli referenciaérték felnőttek számára.
Vegetáriánusok és vegánok is fogyaszthatják!
Adagolás felnőtteknek:
Napi 1 - 2 kapszula étkezések alkalmával, folyadékkal bevenni.
Gyerekeknek nem ajánlott!
Csomagolási egység: 30 db kapszula
Nettó mennyiség: 600 mg / 30db
Tárolás: száraz, hűvös helyen tárolja
Minőségét megőrzi: a csomagoláson szereplő hónap végéig!
Figyelmeztetés:
- Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
- Ne szedje a készítményt amennyiben allergiás a készítmény valamelyik összetevőjére
- A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó!
- Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Származási hely: A termék elsődleges összetevője a kálcium-aszkorbát Kínából származik
Gyártás helye: Egyesült Királyság
![]() |
Cibivit C-vitamin kapszula 30 db |