Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

CIBIVIT 500 C-vitamin

A CIBIVIT 500 C-vitamin kapszula (Kifott termék) egy prémium minőségű készítmény, amely hozzájárul az immun- és idegrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a normál kollagén képződéshez és ezen keresztül az erek, a bőr és a csontozat normál állapotának fenntartásához.

 

  • minőségi: a minőség garanciája a jól ismert Allimax márka
  • hatékony: a C-vitamin hozzájárul az immun- és az idegrendszer normál állapotának működéséhez, az oxidatív stresszel szembeni védelemhez, a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a bőr és a csontok normál állapotának fenntartásához
  • továbbfejlesztett: a C-vitamin mellett hozzáadott citrus bioflavonoidokat tartalmaz
  • vegán: mind a kapszula, mind a gél kizárólag vegánok által is fogyasztható, használható összetevőket tartalmaz (kapszulahéj: HPMC – Hidroxy Propyl Methyl Cellulose)
     
Cibivit C-vitamin kapszula 30 db
 

 
AZ ÖSSZETEVŐKRŐL

 

A C-VITAMINRÓL

Az aszkorbinsav – közismertebb nevén a C-vitamin – a világ legismertebb és legnépszerűbb vitaminja, melyet az emberi szervezet nem képes előállítani, ezért folyamatos pótlásra van szükségünk belőle.

Bár rengeteg jótékony hatással bír a szervezetben, egy konkrét probléma, a skorbut elkerülése volt az, ami miatt a C-vitamint a népi gyógyászatban elkezdték használni, majd később már komolyabban is foglalkoztak vele.

A skorbutról az első feljegyzések az 1500-as évek elején születtek – ezzel ez a legrégebben ismert hiánybetegség. Leginkbb háborúk, éhínségek idején pusztított, illetve a hajós népeknél okozott nagy problémát.

 A 18. század közepén egy hajóorvos megfigyelte, hogy a skorbut elkerüli azokat a tengerészeket, akik citrusféléket fogyasztanak. Ezt követően egyre gyakoribb volt, hogy a hosszú hajóútra induló tengerészek citromot vittek magukkal az útra. Azt ugyan még nem tudták ekkor, hogy a C-vitamin hiány az oka a betegség kialakulásának (fertőző betegségnek hitték), az viszont mindenesetre egyértelmű volt, hogy segít elkerülni azt.

Magát a vitamin elég sok idő elteltével, 1928-ban azonosította Szent-Györgyi Albert (amiért később Nobel-díjat is kapott). Ez volt az első olyan vitamin, amit nagy mennyiségben gyártottak és étrend-kiegészítő formájában kínáltak a nagyközönségnek. Ma már nem a skorbut megelőzése végett szedünk C-vitamin, hanem számos más pozitív hatása miatt.

Lássuk, mi mindenre jó a C-vitamin:

  •  támogatja az immunrendszer működését
  •  segít megőrizni a kötőszövetek, csontok, inak, izmok és a bőr épségét
  •  támogatja a kötőszövetek, csontok, inak, izmok és a bőr újraépülését
  •  nélkülözhetetlen a fogak és az íny épségének megőrzéséhez
  •  segíti a sebgyógyulást
  •  erősíti a hajszálerek falait
  •  segíti a szervezet méregtelenítését
  •  véd a káros hatású szabadgyökök ellen, sejtvédő hatású
  •  elősegíti a kollagénképződést
  •  segíti a vas és a kalcium felszívódását

 

A CITRUS BIOFLAVONOIDOKRÓL

A bioflavonoidok felfedezése – csakúgy mint a C-vitaminé – Szent-Györgyi Albert nevéhez fűződik, aki Ruzsnyák Istvánnal együtt elsőként izolált bioflavonoidokat paprikából, és elnevezte P-vitaminnak. (Később kiderült, hogy a bioflavonoidok nem vitaminok, de nagyon fontosak a szervezet normál működéséhez.)

Ma már több mint 4.000 féle flavonoidot ismerünk, ezek a vegyületcsoportok felelnek például a citrusfélék gyümölcshúsának sárga és narancs színéért, a cseresznye pirosságáért vagy a szarkalábak sötét, kékes színéért is.

Megfigyelték, hogy a bioflavonoidok csökkentik a hajszálerek áteresztését és törékenységét, gyulladáscsökkentő hatással is bírnak, segítik a sebgyógyulást, és ami esetünkben még érdekesebb: megvédik a C-vitamint az oxidációtól és segítik annak felszívódását.

A bioflavonoidok sokféle élelmiszerben megtalálhatók. Ilyenek például a citrusfélék, a paprika, a hajdina, a dió, a zeller, a spenót, az alma, a brokkoli, az áfonya és a szőlő.

 

FONTOS INFÓK, ÖSSZETÉTEL

 

Összetevők:

Kálcium-aszkorbát, citrus bioflavonoidok, szilícium–dioxid, kapszula anyaga: növényi eredetű (HPMC) - hidroxipropil-metil-cellulóz.

CIBIVIT 500
Összeevők 2 kapszula tartalmaz (mg) NRV%
Kálcium-aszkorbát 900 1125%
Citrus-bioflavonoidok 100  -

*NRV%: Napi beviteli referenciaérték felnőttek számára.


Vegetáriánusok és vegánok is fogyaszthatják!

Adagolás felnőtteknek:
Napi 1 - 2 kapszula étkezések alkalmával, folyadékkal bevenni.

Gyerekeknek nem ajánlott!

Csomagolási egység: 30 db kapszula
Nettó mennyiség: 600 mg / 30db

Tárolás: száraz, hűvös helyen tárolja

Minőségét megőrzi: a csomagoláson szereplő hónap végéig!

Figyelmeztetés:
- Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
- Ne szedje a készítményt amennyiben allergiás a készítmény valamelyik összetevőjére
- A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó!
- Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Származási hely: A termék elsődleges összetevője a kálcium-aszkorbát Kínából származik
Gyártás helye: Egyesült Királyság
 

Cibivit C-vitamin kapszula 30 db
 

 

 

Keresés