Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hogyan hat a gyermek betegsége a család többi tagjára? Eskimo Kids kutatás

A LEGGYAKORIBB HÍVATLAN VENDÉGEK


bölcsőde-, óvoda-, és iskolakezdések valamint természetesen a téli-tavaszi időszak velejárói a megfázásos, vagy vírus okozta (főként légúti) fertőzések. Az ilyenkor tapasztalt leggyakoribb tünetek: a több napig tartó fejfájás, (enyhe vagy súlyos) láz, orrfolyás, köhögés. A rövid vagy hosszabb kényszerpihenő azonban azt is jelenti, hogy valamelyik szülő ez időre kiesik a munkából és otthon marad gyermekével a gyógyulás idejére. A helyzetet gyakran súlyosbítja, hogy a „hazahozott” kórokozó rövid időn belül becserkészi a család többi tagját is, és a gyermek betegségét követi a többi testvér, majd akár a szülők továbbfertőzése is. Hogyan készíthetjük fel immunrendszerünket a kéretlen támadókkal szemben, és mit tehetünk családunk egészségéért? Jöjjenek a válaszok.
 

TITEKET KÉRDEZTÜNK A GYERMEKBETEGSÉGEKRŐL


Szerettünk volna mélyebben belelátni abba, milyen betegségekkel küzdenek leggyakrabban a kisgyermekes családok, mennyi ideig tart a gyógyulás és ez idő alatt mi okozza a legnagyobb nehézséget a szülőnek vagy akár az egész családnak.
 Emiatt 2017-ben elvégeztünk egy kutatást, közel 200 szülőnek tettük fel ezeket a kérdéseket. Idén újra megismételtük a felmérést, hogy még teljesebb képet kapjunk, és lássuk a változást. A majd’ 500 család visszajelzéséből mindannyiunk számára értékes válaszok születtek. Már mutatjuk is az eredményeket!
 

 

MEDDIG TART EGY BETEGSÉG?


Az igen gyors lefolyású, enyhébb, csupán 1-2 napig tartó betegségek mellett jól ismerjük azokat a kellemetlen nyavalyákat is, amelyek akár hetekre megkeserítik az életünket. A válaszadók beszámolója alapján leggyakrabban - a családok 42%-ában - 3-4 napig küzd egy gyerek a betegséggel, a teljes gyógyuláshoz pedig átlagosan 5-6 napra van szüksége a szervezetének. Az idei téli szezonban azonban láthattuk, hogy a szokásos influenzás megbetegedések a megszokottnál jóval tovább elhúzódtak, így egyre inkább kell akár 5-7 napig tartó lábadozásra számítanunk.
 

HA BETEG A GYEREK…


Bizonyára nem kell arról beszélnünk, érzelmileg milyen nehéz, olykor talán riasztó tud lenni, ha gyermekünk megbetegszik. Azon túl, hogy fájdalmas látni, hogy a kicsi rosszul van, szenved, egy halom gyakorlati problémával is meg kell küzdenünk. A szülők 76 %-ának ilyenkor gondot okoz, hogy betegszabadságot kell kivennie a munkahelyén, de még az otthonról dolgozó anyukáknak is plusz teher, hogy az ápolás ideje alatt feltorlódnak a munkák, a háztartásban adódó tennivalók. Iskolás gyermek esetén ráadásul a tananyaggal is haladni kell, így a betegről való gondoskodás, az otthoni láthatatlan munkák mellett még az iskolai pótlások plusz terhe is a szülőre nehezül. Ezt a dolgozó szülők 82%-a találja megterhelőnek. Az otthon töltött táppénzes napokra kevesebb fizetés jár, amit tovább nehezítenek a felírt gyógyszerek beszerzésével együtt járó olykor igen magas kiadások, amely a családok 70%-ában okoz gondot.
 

VIGYÁZAT, FERTŐZŐ!


Ugyanazzal a lendülettel, ahogy gyermekünk a közösségben megfertőződött, a családban is jellemzően láncreakcióként adódik tovább a kór. A kisebb testvérek igen nagy eséllyel esnek áldozatul a nagytesó szocializációs folyamatának, de a makacsabb támadók gyakran bizony még a felnőtteket sem kímélik. Ennek hátterében sokszor az is áll, hogy a gyermekek ápolása közben és a plusz terhek miatt a szülő elfárad. A kimerült, legyengült szervezet pedig még könnyebb támadási felületet jelent a lesben álló kórokozók számára.
 

ISMERD AZ ELLENSÉGED!


A legtöbb gyermekbetegség hátterében valamilyen vírusos fertőzés áll
, ezt igazolták vissza a kérdőív kitöltői is – a válaszadók 74%-a jellemzően ezzel a betegségtípussal küzd. A vírus okozta alapbetegséget azonban gyakran követi bakteriális felülfertőződés, ennek megelőzésére vagy megakadályozására szokták az orvosok az antibiotikumot felírni. A válaszadó szülők közel fele azonban igyekszik elkerülni az antibiotikum használatát, és inkább a természetes gyógymódok híve.
 

TERMÉSZETES VÉDEKEZÉS A KÓROKOZÓKKAL SZEMBEN


Nagy örömmel láttuk, hogy egyre több a tudatos szülő - a válaszadók 82%-a -, aki nagy hangsúlyt fektet nem csak a szervezetet jobban támogató természetes gyógymódok használatára, de a megelőzés fontosságát is szem előtt tartják. A szülők egy negyede egészségtudatos táplálkozással támogatja a szervezet harmonikus működését, amelynek része a vitamin- és rostdús nyers zöldségek, és gyümölcsök fogyasztása. Emellett természetesen elengedhetetlen, hogy sokat tartózkodjunk a friss levegőn, és kellő mennyiségű, a D-vitamin előállításához szükséges napfényhez jusson a gyermek. A sószobák látogatása is közkedvelt a kisgyerekesek körében, hiszen a só természetes vírusölő hatásának köszönhetően remek védelmet nyújthat a kórokozókkal szemben. Mindezek mellett egyre több szülő – a válaszadók 20 %-a – támogatja immunerősítő készítményekkel gyermeke szervezetét egész évben. Hiszen ők már jól tudják: legjobb védekezés a támadás!

A kutatásból kiderült, hogy az Eskimo Kids halolajat rendszeresen használók 80%-a tapasztalt pozitív változást, mióta gyermeke szedi a halolajat - mégpedig hogy a gyerekek kevesebbszer betegszenek meg, ha pedig mégis elkapnak valamit, hamarabb sikerül leküzdeniük a kórokozókat.

 

TE IS SZERETNÉD FELKÉSZÍTENI GYERMEKED IMMUNRENDSZERÉT A KÓROKOZÓKKAL SZEMBENI KÜZDELEMRE? EZEKET A KÉSZÍTMÉNYEKET AJÁNLJUK NEKED!

Keresés