Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hogy ne legyen gond a bölcsivel!

Minden szülő arra vágyik, hogy gyermeke jól érezze magát a bölcsiben, jól beilleszkedjen és korának megfelelően, a csoporttársaival együtt fejlődjön, a beszoktatás időszaka azonban komoly nehézségekkel is járhat. Az új környezet és napirend hatására a kicsi viselkedése kiszámíthatatlanabbá válhat, immunrendszere érzékenyebben reagálhat új közegből érkező fertőzésekre és gyulladásos megbetegedésekre.

Azért, hogy minden a lehető leggördülékenyebben menjen, sokat tehetünk már egészen a születés előtti időszaktól kezdve azzal, hogy biztosítjuk gyermekünk számára a megfelelő vitaminokat és esszenciális zsírsavakat.
 

OMEGA-3 – AZ AGY TÁPLÁLÉKA


Az agy növekedésének legaktívabb szakasza a terhesség második felétől életünk első néhány évéig tart, ebben az időszakban kezd el felhalmozódni a DHA az agyban, ami 4 éves korunkra eléri a 4 grammot.

Agyunk 60%-ban zsírból áll, aminek körülbelül egyharmadát a DHA nevű omega-3 zsírsav teszi ki. Ezért a gyermekek szervezetének ugyanolyan szüksége van a DHA-ra, mint vitaminokra. Mivel az emberi szervezet nem képes előállítani ezeket az esszenciális zsírsavakat, étkezéssel tudjuk gyermekünk mindennapi omega-3 szükségletét biztosítani.
 

Kutatási eredmények szerint a DHA épp olyan elengedhetetlen az agy egészséges fejlődéséhez, mint a kalcium a csontok növekedéséhez.


A szoptatás időszakában a gyerekek számára az anyatej biztosítja azt az omega-3 DHA mennyiséget (amennyiben az anyuka szervezetében elegendő található belőle), ami elengedhetetlen az idegsejtek optimális működéséhez és a látásélesség fejlődéséhez. Később a megfelelő étrend kialakításával vihető be az egészséges agyműködéshez szükséges omega-3 mennyiség. Ennek eléréséhez a gyerekeknek egalább heti 2 alkalommal kellene tengeri halat enniük, viszont sajnos Magyarországon a lurkók jó esetben is csak a töredékét fogyasztják ennek a mennyiségnek, ami közel sem elegendő.

 

Ha gyermekünk nem szereti a halat, vagy nem tudjuk biztosítani számára a megfelelő étrendet (bölcsödei étkeztetés), omega-3 étrendkiegészítők formájában mégis bejuttathatjuk szervezetébe a szükséges zsírsavakat.
 

Számos kutatás bizonyítja, hogy a magas DHA szint segíthet a koncentráció és a memória javításában.


Az omega-3 zsírsavak a megfelelő agyműködés elősegítése mellett csökkentik az elhízás, a szív- és érrendszeri betegségek és a 2. típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét, továbbá az EPA és a DHA zsírsavak gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően segítenek megvédeni a gyermekeket más krónikus és allergiás betegségektől is.

 

OMEGA-3 A FERTŐZÉSEK ELLEN


A bölcsöde első évében a leggyakrabban előforduló problémát az állandó betegeskedés jelenti, ami szinte egy gyermeket sem kerül el. Ennek több oka is lehet, kezdve a gyenge immunrendszertől a túlfűtött bölcsikben jobban szaporodó baktériumokon át a lelki eredetű megbetegedésekig, ezért elengedhetetlen bölcsödés korú gyermekünk immunrendszerének erősítése.

A halakban található omega-3 zsírsavak hozzájárulnak természetes védekező rendszerünk működéséhez, és segítenek a szervezetnek a gyulladásos típusú betegségek leküzdésében, aminek eredménye egy ellenállóbb gyermek, aki kevesebbet hiányzik a bölcsödéből.
 

1-3 éves kor közötti gyermekek szervezetének omega-3 szükséglete napi 6-700 mg esszenciális zsírsav bevitelével fedezhető.


Az Eskimo Kids halolaj folyékony állagának köszönhetően jól adagolható és könnyen lenyelhető a gyermekek számára, ellentétben a kiporciózott, kapszulás halolajakkal szemben. Az EskimoKids halolaj már 1 éves kortól alkalmazható, összhangban van a gyermeki szervezet igényeivel, segíti mentális fejlődését és erősíti természetes védekező rendszerét. Alapozd meg lurkód jövőjét már kiskorában!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészségtippek

Keresés