Érvek amik mellettünk szólnak

5 tipp a téli egészséghez

5 tipp a téli egészséghez

Télen különös figyelmet kell fordítanunk arra, hogy megőrizzük fizikai és mentális egészségünket egyaránt. Íme 5 tipp, hogyan támogathatod szervezeted és szellemed egészségét a téli hónapokban.

Bővebben
Omega-3 zsírsavakkal a szülés utáni depresszió ellen

Omega-3 zsírsavakkal a szülés utáni depresszió ellen

Egy gyermek érkezését a családba általában hatalmas boldogság követi. Rengeteg gratuláció a büszke szülőknek, szebbnél-szebb ajándék csomagok, legcukibb babaruhák, meghitt látogatások. Ám de van - és nem is gondolnátok, milyen gyakori-, hogy az édesanya nem tudja megélni ezeket az a pozitív érzéseket és helyükbe lép a lehangoltság, érdektelenség, ingerlékenység érzése.

Bővebben
D- vitaminnal a koronavírus ellen?

D- vitaminnal a koronavírus ellen?

Egy friss amerikai kutatásban szoros összefüggést találtak az új koronavírus és az emberi szervezet D-vitamin szintje között. David Meltzer professzor szerint megfelelő D-vitamin szint esetén, a szervezetünk ellenállóbb a COVID-19 ellen, bizonyíthatóan kisebb az esély a vírussal való megfertőzésre.

Bővebben
Ellopott emlékek – Tudj meg mindent az Alzheimer-kórról

Ellopott emlékek – Tudj meg mindent az Alzheimer-kórról

Az Alzheimer-kór korunk egyik népbetegsége. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy minden 7. másodpercben azonosítanak egy-egy új esetet. Ráadásul az Alzheimer-kórban szenvedők száma világviszonylatban és Magyarországon is folyamatosan növekszik – a világon éves szinten több mint 4,5 millió új beteget regisztrálnak.

Bővebben
Egy igazi magyar szuperélelmiszer - a kékszőlőmag

Egy igazi magyar szuperélelmiszer - a kékszőlőmag

Az elmúlt évtized egyik legnépszerűbb nemzetközi gasztrotrendjeinek egyike az olyan „szuperélelmiszerek” térhódítása, mint az avokádó, a goji bogyó, a quinoa vagy a chia magok. Maga a kifejezés olyan tápanyagokban dús élelmiszereket jelent, amelyekről úgy tartják, hogy különösen kedvező hatást gyakorolnak az egészségre és a jó közérzetre.

Bővebben
Hogyan készülnek a Bock kékszőlőmag termékek?

Hogyan készülnek a Bock kékszőlőmag termékek?

A 72 éves villányi borász, Bock József több, mint 10 éve beépítette mindennapi étkezésébe a kékszőlőmag mikroőrlemény és a kékszőlőmag olaj fogyasztását. Meggyőződése, hogy ennek köszönhetően olyan energikus a mai napig, hogy azt a 20-as, 30-as éveiben járó fiatal kollégák is megirigylik. Eleinte bérben dolgoztatta fel a borkészítés leghasznosabb melléktermékét, majd 2015-ben jött az elhatározás, hogy saját szőlőmag üzemet építsen.

Bővebben