PrePro.jpg

Az Allimax márkanév a világ számos országában egyet jelent az egészséggel, a 2000-es évek óta Európa és Észak-Amerika egyik legnépszerűbb fokhagyma készítménye. Népszerűsége nem véletlen: ez az egyetlen olyan fokhagyma termékcsalád, ami 100%-ban tartalmazza a fokhagyma legaktívabb, vírus- és baktériumölő összetevőjét, az allicint. A márka 5 féle készítménnyel van jelen a hazai piacon: Allimax fokhagyma kapszula, Alliderm fokhagyma gél, Alligin fokhagyma-gyömbér kapszula, PrePro fokhagyma kapszula pre-és probiotikummal, valamint Lesterol fokhagyma kapszula növényi szterolokkal és sztanolokkal.



természetes:
nem tartalmaz semmilyen mesterséges anyagot

stabilizált: a termékcsalád tagjai garantáltan tartalmazzák az illékony allicint, melyet Peter Joslingnak sikerült elsőként stabilizált formában megőriznie.

bioaktív: a növényekben a fő anyagcsere utak mellett másodlagos anyagcseretermékek keletkeznek – ilyenek pl. a sokat emlegetett flavonoidok, vagy az allicin – melyek az emberi szervezetben számos pozitív változást idéznek elő.

szabadalmaztatott: az Allimax készítmények előállítása egy szabadalmaztatott eljárással történik, így lehetséges, hogy az összes többi fokhagyma készítménynél hatékonyabban fejtik ki hatásukat.

igazolt: 24 órás bioaktív hatása hivatalos vizsgálatok során bizonyított

mindenmentes: nem tartalmaz gabonát, olajos magvakat, élesztőt, szóját, cukrot, tejszármazékot, glutént, mesterséges ízesítőt és tartósítószert

vegán: mind a kapszula, mind a gél kizárólag vegánok által is fogyasztható, használható összetevőket tertalmaz (kapszulahéj: HPMC – Hidroxy Propyl Methyl Cellulose)

 

PREPRO_150x200_v2.jpg ALLIMAX_150x150_v2.jpg ALLIDERM_150x200_v2.jpg  LESTEROL_150x200_v2.jpg

A FOKHAGYMÁRÓL
AZ ALLICINRŐL
GYAKORI KÉRDÉSEK
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
VÁSÁRLÁS

Azokban az időkben, amikor még nem léteztek antibiotikumok, és a gyógyszerészet is gyerekcipőben járt, egy szelet fokhagymával közel egy gyógyszertárat ki lehetett váltani, köszönhetően a növény széles spektrumú alkalmazhatóságának.

Sok feljegyzés maradt fent a növényről, melyeket átolvasva kiderül, hogy voltak esetek amikor csak a népi hiedelem táplálta a fokhagyma használatát. A legtöbb esetben azonban valós eredményeket értek el, és a mai napig vannak olyan térségek, ahol még mindig használják is "gyógyításra".

Sok névvel illették a növényt akkoriban, mint például "természetes antibiotikum", "növény talizmán" vagy éppen "kígyófű". 
Érthető, hogy felismerve és tanulmányozva a különböző gyógynövények, így a fokhagyma szervezetre gyakorolt hatásait is, az orvostudomány és a gyógyszerszakma is egyre inkább alkalmazásuk felé fordult.

Sokoldalú felhasználási lehetőségei közül most elsősorban a sebgyógyításban, a bőrfelszín egészségének megőrzésében és annak visszaállításában játszott szerepét kutattuk fel.

A fokhagyma jelentősége az egyes népek életében

Tudtad, hogy már ősi indiai rituálék is megemlítik  a fokhagymát? Sőt a Vedák, a hinduk ősi szent iratai is részletesen taglalják a növény hatásait. Ezek a könyvek egyébként a papok egyik leggyakrabban használt növényeként emlegetik a fokhagymát, amit a harcban szerzett sebek kezelésére alkalmaztak.

Egyiptomi régészek már a 3200 évvel Krisztus előtti időkből is találtak fokhagymát a piramisokban a múmiák mellett, papirusz tekercsek pedig megpucolt formában írnak róla, amit a rabszolgák sebeibe kell nyomni és így tovább tudnak dolgozni. Nem a leghumánosabb módja a sebkezelésnek, viszont akkoriban működött.

Azt, hogy milyen jelentőséget tulajdonítottak az egyptomiak a növénynek, jól mutatja, hogy Tutanhamon fáraó (i.e. 1342-1324) sírkamrájában is találtak belőle, tehát még a legmagasabb rangúaknak is szüksége lehetett rá a túlvilágon is.

Az egyiptomi kultúra térhódításának köszönhetően ezek a módszerek eljutottak a későbbi perzsa birodalmon át, Babilóniába és az ősi izraeli civilizációkba is. Ez utóbbi történelmében a fokhagyma a bőr felszínén található makacs paraziták elleni legjobb megoldásként kerül említésre.

Érthető, hogy a görög harcosok és később a rómaiak idején is, a növény elsődleges táplálék és sebfertőtlenítő hatóanyag volt, amely minden tábori "orvos" eszköztárában kötelező elem volt. 
Minket is meglepett, hogy például kígyómarás ellen borral összekeverve hatásos ellenszérumnak bizonyult.

Ez a rómaiaknál addig fajult, hogy a tehetősebbek már a kígyómarás megelőzésére és a csúszómászók távoltartására is alkalmazták: fokhagyma fürdőt vettek, vagy olyan permettel vonták be testüket.

Ugorva egy nagyot az időben az asszír birodalom, a szláv népek és a keleti birodalmak is elkezdték alkalmazni a bőrfelszín problémáinak megoldására. Pókcsípés, állatharapás és fekély elleni hatóanyag lett a fokhagyma, itt már zúzott formában is említik a korabeli elbeszélések.

A római hagyományok pedig a harcászatban éltek tovább, a legtöbb középkori és azt követő háborúban szerepet kap a fokhagyma sebgyógyító és fertőtlenítő tulajdonsága.

Az angol Allimax és Alliderm fokhagyma készítmények gyökerei az 1500-as évek Angliájába nyúlnak vissza, amikor a növényt földközi-tengeri kereskedők bevitték a szigetországba. A korszak egyik legnagyobb professzora, Adam Lonicer, arról számolt be, hogy szinte azonnal a hegek és korpásodás kiküszöbölésére kezdték el használni az angolszászok. Baktérium-, vírus- és gombaölő hatását számos esetben dokumentálták.

Az orvostudomány előre törésével már tudatosan kezdték el alkalmazni, ami hamar meghozta az eredményeket: visszaszorították a tífuszt, vérhas járványt fékeztek meg, a pestis tombolását számolták fel a fokhagyma alkalmazásával.

Miért nevezték "természetes antibiotikumnak" a növényt?

Egyszerre használták komolyabb légúti megbetegedések kezelésére és a hadseregben a szúrt, lőtt sebek felszíni kezelésére, fertőtlenítésére. Felismerték, hogy a növény képes felgyorsítani a bőr újraképződését és sebösszehúzó hatása van. Igaz égető érzésről számoltak be a katonák, és az erős irritáló szag sem volt kellemes. Ezeket a hagyományokat folytatva a Vörös Hadsereg az első és második világháború alatt is kötelezővé tette használatát a táboraikban.

A 20. században indult orvosi kutatások tárták fel a sebkezelés hatékonyságának az okait, megállapítva, hogy a fokhagyma a gram pozitív, gram negatív baktériumok ellen is hatásos, amennyiben adott mennyiségű allicint tartalmaz az oldat. Innentől tudatossá vált előállítása.

Az Allimax Alliderm organikus fokhagyma gélünk ezeket a hagyományokat követve jött létre, egy komoly orvosi kutatómunka eredményeképpen. Gyorsan, nyom nélkül felszívódó kozmetikum, 100% stabilizált allicin tartalommal, C-vitaminnal és aloe veraval.


Az Allimax fokhagyma készítmények legnagyobb fegyvere a bennük található 100% stabilizált allicin. 

Az allicin egy magas kéntartalmú vegyület, amely védi szervezetünk sejtjeit és a véredényeket a gyulladástól és oxidatív stressztől. A vegyület tulajdonképpen a fokhagyma élősködők elleni védekezése képpen jön létre a következőképpen:

amikor megroncsolunk (felaprítunk, összezúzuk) egy fokhagyma gerezdet, életbe lép a növény védekező rendszere, aminek következtében felszabadul egy alliin nevű kén komponens. Ez egyesül az allinase enzimmel, így hozva létre az allicint. Ennek a jellegzetes szagú, vírus-, baktérium- és gombaölő, illékony vegyületnek a segítségével a növény képes megsemmisíteni az őt támadó élősködőket – és mint kiderült, az emberi szervezetet érő kórokozókat is. Az allicin egyik legfőbb jellemzője, hogy instabil, ezért gyorsan lebomlik, így rövid idő alatt megszűnik a fokhagyma baktériumölő és vírusölő hatása.

Az allicint először 1944-ben izolálták friss fokhagymából, az érdem pedig egy olasz kémikust, C. J. Cavallito-t és kollégáját, J. H. Bailey-t illeti. Ők ketten, közel 75 éve sikerrel bizonyították a vegyület antibakteriális hatását, és allicinnek nevezték el.

A vegyület antivirális és antibakteriális hatásfokát jól mutatja, hogy a fokhagyma az egyetlen növény, amely nem csak elpusztítja a kórokozókat, de képes a fertőzés helyét is megszüntetni.

Az allicinből nincs nemzetközileg megállapított napi beviteli érték, az Allimax napi adagja egy kapszula, amely 10-15 gerezd fokhagyma aktív összetevőit tartalmazza. Bioaktív hatása bizonyított, így nem lehet túladagolni, indokolt esetben, orvossal egyeztetve a felnőtt adag akár napi 10 kapszulára is emelhető.

A fokhagyma készítmények típusai és a bennük található allicin potenciál:

 Allimax_tablazat.jpg

Mi az az allicin?

Az allicin egy rendkívül instabil kénes vegyület, egyben a fokhagyma legaktívabb összetevője. Az allicin tulajdonképpen a növény védekezése az esetleges támadókkal szemben, ezért a fokhagyma gerezdek felsértésekor keletkezik, hogy elriassza a kártevőt. Az vírus-, baktérium- és gombaölő hatású allicin nagyon hasznos bizonyos betegségek (kiegészítő) kezelésében.

Mennyi allicin van egy kapszulában?

Egy kapszula körülbelül 10-15 gerezd fokhagyma aktív hatóanyagát tartalmazza.

Miért jobb az Allimax a többi fokhagyma készítménynél?

Mert ez az egyetlen olyan fokhagyma kapszula, ami 100% stabilizált formában tartalmazza az allicint. A legtöbb készítményben ez egyáltalán nem található meg, amelyikben mégis, ott sem stabilizált formában (azaz vagy van valamennyi az adott kapszulában, vagy nincs).

Mit jelent az , hogy 100% stabilizált?

Azt, hogy az allicin előfordulása a termékben nem esetleges, minden egyes kapszulában garantáltan ugyanannyi (180mg) AlliSURE® por van.

Mi az az AlliSURE®?

Az AlliSURE® az a por, ami a stabilizált allicin kivonatot tartalmazza.

Gondot okozhat a kapszula a gyomorban?

Az Allimax a nyers fokhagymával ellentétben kíméletes a gyomorhoz, az epéhez és a májhoz. Emellett jól viseli a gyomor savas közegét, így hatékonyan fel tud szívódni.

A készítmény hosszútávú szedésével nem lesz fokhagyma szagom?

Nem. A készítmény íz és illatmentes, hosszútávon, nagy dózisban szedve sem okozhat ilyen jellegű problémát. A kapszulának a buborékból kipattintva van egy enyhe fokhagyma illata, de ez pillanatokon belül elszáll.

Vegánok fogyaszthatják a készítményt?

Igen, ugyanis a kapszulahéj nem zselatinból, hanem növényi alapanyagból (HPMC – Hidroxipropil-metilcellulóz) áll.

Mennyi a kapszula ajánlott napi dózisa?

Megelőzésként, az egészség fenntartásának érdekében napi 1 kapszula beétele elegendő. 
Vírusos, bakteriális fertőzés esetén a mihamarabbi gyógyulás érdekében ez az adag akár napi 10 kapszuláig emelhető.

Nem találtad meg a választ a kérdésedre? Tedd fel ITT!

Sokan talán elsőre úgy gondolják, hogy a candida egy tipikusan női betegség, mivel az egyik gyakori tünete hasonlít más gombás fertőzések tünetére, ami nők esetén a hüvelyi fertőzések formájában derül ki. Ám ez csak egy a rengeteg más tünete közül, amik lehetnek fáradékonyság, idegrendszeri tünetek, hangulatingadozások, emésztési problémák, prosztata- vagy petefészek gyulladások, izomfájdalom, görcs, alvás problémák és még nagyon sok minden más.

Elolvasom

Ez úgy hangzik, mint egy jó kis vicc. Pl. Mi a különbség a gordonka és a trójai faló között? - Nem sok. Mind a kettő csel-ló!!! A pre- és a probiotikumok között azért nem ennyire egyszerű megtalálni a különbséget annak, aki nem jártas a témában. Mai cikkünkben azonban lerántjuk a leplet erről a két, szervezetünk számára nagyon hasznos dologról.

Elolvasom

Mielőtt nekiültem volna megírni ezt a cikket, szent meggyőződésem volt, hogy a szabadgyök az bizony valami nagyon gonosz dolog. De meglepetésemre, mint oly sok minden más az életben, bizony ez sem fekete vagy fehér. A szabadgyök sem egy megátalkodott, rosszindulatú valami. Olvassatok tovább kedves olvasók és ti is megtudhatjátok az igazságot a szabadgyökökről.

Elolvasom

Sajnálatos tény, hogy a koszorúér betegségek világviszonylatban a vezető haláloknak számítanak, és évről, évre egyre több ember szenved ilyen betegségben. A kialakulásának egyik fő oka a magas LDL-koleszterinszint (ez a káros koleszterin).

Elolvasom

Rémisztő és elgondolkodtató az a tény, hogy ma Magyarországon minden második ember halálát szív és érrendszeri betegség okozza, aminek hátterében az egyik legfontosabb rizikófaktor a magas koleszterinszint.

Elolvasom

Aki próbálta már az Allimax kapszulát, annak nem kell bemutatnunk a terméket, ugyanis pontosan ismeri annak jótékony hatásait, úgyhogy ez a cikkünk elsősorban azoknak szól, akik még nem tették próbára a termék erejét.

Elolvasom

A nyár az év legjobb időszaka. Ilyenkor a hosszabb nappalok és a jó idő miatt is gondtalanabbnak, boldogabbnak érezzük magunkat, nyaralni megyünk, sokat vagyunk a szabadban, strandolunk, grillezünk, és élvezzük az életet. Ezt az idilli képet könnyen beárnyékolhatja egy ételmérgezés. Ha azonban betartunk néhány „szabályt”, könnyen elkerülhetjük a fertőzést.

Elolvasom

Mivel hazánkban nem őshonos növény, a gyömbér egyáltalán nem épült be a hazai konyhába, holott amellett, hogy isteni íze van, számos jótékony hatással is rendelkezik. Nézzük, mit érdemes tudni erről az egzotikus gyógynövényről, amiből évi több mint másfél millió tonnát fogyasztunk világszinten!

Elolvasom

Míg télen inkább a vírusos megbetegedések okoznak kellemetlenségeket, a nyár a bakteriális fertőzések időszaka. Számtalan ilyen jellegű nehézség keserítheti meg szabadságunkat, legyen szó egy belföldi hétvégi pihenésről vagy egy hosszabb külföldi vakációról – ha nem vagyunk előrelátók.

Elolvasom

Rengeteg embert érint világszinten, mégsem tudunk sok mindent az ekcémáról. Hogyan alakul ki? Milyen típusai vannak? Hogyan kezelhető? Meg lehet szüntetni? Válaszok a cikkben!

Elolvasom

Fokhagyma készítményt választani korántsem olyan egyszerű, mint gondolnánk. Ma Magyarországon közel 100 különféle fokhagyma kapszula és olaj van forgalomban, ráadásul több szempontot is figyelem be kell vennünk, ha valóban a legjobbat szeretnék végül leemelni a polcról. Most pénzt és időt spórolunk olvasóinknak, ugyanis összeszedtük, hogyan készülnek az egyes készítmények és milyen hatással rendelkeznek.

Elolvasom

Az emberek folyamatosan törekszenek rá, hogy minél tovább éljenek. Emiatt szedünk gyógyszereket, figyelünk oda az életmódunkra, és vetjük alá magunkat mindenféle orvosi kezeléseknek. Amerikai tudósok most megfejtették, meddig mehetünk el...

Elolvasom

Rengeteg embert érint világszinten, mégsem tudunk sok mindent az ekcémáról. Hogyan alakul ki? Milyen típusai vannak? Hogyan kezelhető? Meg lehet szüntetni? Válaszok a cikkben!

Elolvasom

Rengeteg olyan gyógynövényt használunk a mindennapok során, amikről nem is tudjuk igazán, hogy mekkora kincs. Az egyik ilyen a fokhagyma, amit mindenki ismer, és használ is, de általában csak a konyhában, pedig számtalan az egészségre gyakorolt pozitív hatása van, amik miatt őseink már évezredekkel ezelőtt is csodanövényként tartották számon.

Elolvasom

Mai blogcikkünkben egy gyakori kérdést szeretnénk megválaszolni röviden, infógrafika formájában, mégpedig hogy mi a különbség az Allimax fokhagyma kapszula és a többi fokhagyma készítmény gyártásában. Ez a magyarázat rá, hogy "marad benne" az allicin a termékben stabilizált formában.

Elolvasom

Az allicin a fokhagyma védekezése képpen keletkező kénes vegyület, amivel a növény távol próbálja tartani az őt megdézsmáló kártevőket. Vírus- baktérium- és gombaölő hatásának köszönhetően valóban sok "ellenséget" képes távol tartani a növénytől, de nézzük, hogyan hat az allicin az emberi szervezetre!

Elolvasom

Manapság nem telik el úgy hónap, hogy ne jelenjen meg egy kutatás, cikk a túlzott antibiotikum használat veszélyeiről. Az úgynevezett antibiotikum rezisztencia Magyarországon is komoly probléma, ez ma az egyik legnagyobb közegészségügyi kockázat a világon. Blogbejegyzésünkben erre a problémára szeretnék felhívni a figyelmet, a tavalyi országos antibiotikum kongresszuson megtartott előadásunkon keresztül!

Elolvasom

A fokhagyma szervezetre gyakorolt jótékony tulajdonságairól már írtunk korábban és még fogunk is sokat, most egy másik aspektusát szeretnénk bemutatni. Nem közismert, de a növénynek bőrünk felszínének megóvásában is legalább akkora szerepe van, mint például a megfázások kezelésében. Most ezt szeretnénk bemutatni, egyfajta rövid történeti áttekintésként.

Elolvasom

2014. végén a XX. siófoki Antibiotikum Konferencia előadói között köszönthettük Dr. Peter Joslingot, a stabilizált allicin feltalálóját. A professzor ezen kívül egy budapesti előadást is tartott, aminek a lényegét cikkünkben röviden be is mutatjuk.

Elolvasom

2015. szeptemberében Nagy örömünkre végre megérkezett a régóta várt új fokhagyma alapú készítményünk, az Allimax Alliderm gél. Ahogy a neve is mutatja, a gél a stabilizált allicint tartalmazó Allimax család tagja. Ez az első allicin tartalmú kozmetikum baktérium- és vírusölő hatással. A gél bőrproblémák, fertőzések, makacs pattanások esetén is hatékony lehet.

Elolvasom

  • Előnézet
    9 990 Ft‎

    Az Allimax egy olyan kivonat, amely friss fokhagymából kinyert allicinnel látja el a szervezetet. A 100% stabilizált allicin kivonatnak köszönhetően a termék a fokhagyma minden jótékony hatásával rendelkezik, kellemetlen fokhagyma szag és íz nélkül. Több mint 10 éve Európa és az USA egyik kedvenc természetes egészségőre.

      9 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)

  • Előnézet
    4 190 Ft‎

    Az Allimax egy olyan kivonat, amely friss fokhagymából kinyert allicinnel látja el a szervezetet. A 100% stabilizált allicin kivonatnak köszönhetően a termék a fokhagyma minden jótékony hatásával rendelkezik, kellemetlen fokhagyma szag és íz nélkül. Több mint 10 éve Európa és az USA egyik kedvenc természetes egészségőre.

      4 190 Ft‎ (27% ÁFA-val)

  • Előnézet
    3 990 Ft‎

    Allimax Alliderm fokhagyma gél stabilizált allicin tartalommal. A kozmetikum az Allimax család tagja, amely több mint 10 éve Európa és az USA egyik kedvenc természetes egészség őre. 100% természetes és natúr készítmény, aloe vera és C-vitamin kivonattal.

      3 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)

  • Előnézet
    7 990 Ft‎

    Az Alligin az Allimax termékcsalád legújabb, továbbfejlesztett terméke, amiben a 100% stabilizált allicin és a fokhagyma erejét ötvözték a gyömbér szív- és érrendszer védő hatásával. Így a készítmény amellett, hogy erősíti szervezetünk védekezőképességét, gondoskodik szívünk és ereink optimális állapotának megőrzéséről.

      7 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)

  • Előnézet
    11 990 Ft‎

    Az Allimax Lesterol egy egy kizárólag természetes alapú kivonatokat tartalmazó táplálékkiegészítő készítmény, a normál koleszterinszint fenntartásáért. Hatását a benne található 100% stabilizált allicinnek és béta-szitoszterolnak köszönheti. Az Allimax termékcsalád több mint 10 éve Európa és az USA egyik kedvenc természetes egészségőre.

      11 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)

  • Az Allimax Prepro 5 élő baktériumflóra törzset és stabilizált allicint tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény, amivel hatékonyan és kíméletesen támogathatod szervezetedet, és állíthatod vissza bélflórád természetes egyensúlyát.

      11 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)

Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek, az eredményeket garantálni nem tudjuk.