természetes: nem tartalmaz semmilyen mesterséges anyagot

stabilizált: a termékcsalád tagjai garantáltan tartalmazzák az illékony allicint, melyet Peter Joslingnak sikerült elsőként stabilizált formában megőriznie.

koleszterin-karbantartó: összetevőinek köszönhetően hozzájárul a szív egészséges működéséhez és a vér normál koleszterin szintjének fenntartásához.*

szabadalmaztatott: az Allimax készítmények előállítása egy szabadalmaztatott eljárással történik, így lehetséges, hogy az összes többi fokhagyma készítménynél hatékonyabban fejtik ki hatásukat.

igazolt: 24 órás bioaktív hatása hivatalos vizsgálatok során bizonyított

mindenmentes: nem tartalmaz gabonát, olajos magvakat, élesztőt, szóját, cukrot, tejszármazékot, glutént, mesterséges ízesítőt és tartósítószert

vegetáriánus, vegán: növényi kapszulahéj (HPMC – Hidroxy Propyl Methyl Cellulose)

*OGYÉI notifikációs szám:19915/2017

JELLEMZŐK
A KOLESZTERINRŐL
FONTOS INFÓK
VÉLEMÉNYEK
GYIK
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
VÁSÁRLÁS

Kinek ajánlott az Allimax Lesterol kapszula?

Mivel a Lesterol egy kizárólag természetes alapú kivonatokat tartalmazó táplálékkiegészítő, használata mindenki számára ajánlott.

A javasolt napi adag 3 db kapszula, étkezés közben (reggeli, ebéd vagy vacsora) vagy közvetlenül azután javasolt bevéve. Ez a - kutatások alapján megállapított - mennyiség elősegíti a vér normál koleszterinszintjének fenntartását a termékben megtalálható béta-szitoszterolnak és stabilizált allicinnek köszönhetően.

A Lesterol tehát egy mindenki számára alkalmas táplálékkiegészítő, beleértve a vegetáriánusokat, a cukorbetegeket, valamint a laktóz- és/vagy gluténmentes diétát követőket is.

A készítmény szedése gyermekek számára nem ajánlott.

Miért a béta-szitoszterol és a stabilizált allicin?

Kutatások igazolják, hogy mindkét vegyület részt vesz az immunrendszer, valamint a gyulladásos állapotok és fájdalomérzet szabályozásában, ugyanis képesek a gyulladási folyamatokra ható citokinek termelődését befolyásolni. A citokin termelődés és aktivitás folyamatának szabályozásával jótékony hatásuk lehet az allergiás megbetegedések kezelésében, illetve a prosztata megnagyobbodás csökkentésében.

Az immunrendszer működésével kapcsolatban mindkét vegyület kimutathatóan normalizálja a T-limfociták és a természetes ölősejtek működését stresszhelyzeteket követően (például egy maraton lefutása után vagy egy betegség utáni lábadozás ideje alatt) a szervezetben, amikor az immunrendszer működése rendszerint terhelés alá kerül. A hosszú edzéssel járó helyzeteket követő „edzés utáni immunrendszeri gyengeség” tüneteinek enyhítése mellett a béta-szitoszterol kimutathatóan normalizálja a lebontó anyagcsere folyamatban résztvevő stresszhormonok arányát, például a DHEA-t is.

HATÓANYAGOK

A Béta-szitoszterolról

A béta-szitoszterol egy olyan, növényi szterol vegyület, ami felépítésében nagyon hasonlít az emberi szervezet által előállított koleszterin szerkezetéhez.

A béta-szitoszterol (a kampaszterolokkal és a sztigmaszterolokkal együtt) az étrendünkben leggyakrabban előforduló fitoszterolok közé tartozik.

A fitoszterolok és fitosztanolok két módon tudják megakadályozni a túlzott koleszterin felvételt:

1. A hasonlóságnak köszönhetően ezek a növényi vegyületek képesek lekötni azokat a receptorokat, amik a koleszterin felszívódásához szükségesek, így jelentősen csökkentik az LDL (rossz) koleszterin felvételét.

2. Együttes kicsapódás révén oldhatatlan vegyületeket képesek alkotni a koleszterinnel, ami így anélkül távozik a szervezetből, hogy felszívódhatott volna.

Legnagyobb mennyiségben a diófélékben, különböző olajos magvakban (és az ezekből sajtolt növényi olajokban) találhatók meg, de a gyümölcsökben és a zöldségekben is kivételnél nélkül előfordulnak bizonyos mennyiségben.

A béta-szitoszterolhoz a legideálisabb módon a zöldség- és gyümölcsfélékben, diófélékben és olajos magvakban gazdag étrenden keresztül juthat hozzá a szervezetünk, ha azonban nincs lehetőségünk ezekből minden nap fogyasztani, kiváló megoldást nyújthat az Allimax termékcsalád legújabb tagja, a Lesterol kapszula.

Az allicinről

Az allicin egy magas kéntartalmú vegyület, amely védi szervezetünk sejtjeit és a véredényeket a gyulladástól és oxidatív stressztől. A vegyület tulajdonképpen a fokhagyma élősködők elleni védekezésként jön létre a következőképpen:

amikor roncsolunk (felaprítunk, összezúzunk) egy fokhagyma gerezdet, életbe lép a növény védekező rendszere, aminek következtében felszabadul egy alliin nevű kén komponens. Ez egyesül az allinase enzimmel, így hozva létre az allicint. Ennek a jellegzetes szagú, vírus-, baktérium- és gombaölő, illékony vegyületnek a segítségével a növény képes megsemmisíteni az őt támadó élősködőket – és mint kiderült, az emberi szervezetet érő kórokozókat is. Az allicin egyik legfőbb jellemzője, hogy instabil, ezért gyorsan lebomlik, így rövid idő alatt megszűnik a fokhagyma baktériumölő és vírusölő hatása.

Az allicint először 1944-ben izolálták friss fokhagymából, az érdem pedig egy olasz kémikust, C. J. Cavallito-t és kollégáját, J. H. Bailey-t illeti. Ők ketten, közel 75 éve sikerrel bizonyították a vegyület antibakteriális hatását, és allicinnek nevezték el.

A vegyület antivirális és antibakteriális hatásfokát jól mutatja, hogy a fokhagyma az egyetlen növény, amely nem csak elpusztítja a kórokozókat, de képes a fertőzés okát is megszüntetni.

Az allicinből nincs nemzetközileg megállapított napi beviteli érték, az Allimax napi adagja egy kapszula, amely 10-15 gerezd fokhagyma aktív összetevőit tartalmazza. Bioaktív hatása bizonyított, így nem lehet túladagolni, indokolt esetben, orvossal egyeztetve a felnőtt adag akár napi 10 kapszulára is emelhető.

A fokhagyma készítmények típusai és a bennük található allicin potenciál:

Allimax_tablazat.jpg

A koleszterin a vérben található, zsírszerű vegyület, ami elengedhetetlenül szükséges a szervezet normál működéséhez. Legfőbb kedvező hatásai közt tartjuk számon, hogy segíti az emésztést, valamint a D-vitamin és néhány hormon prekurzora. Szervezetünknek kis mennyiségben van rá szüksége, ennek túlnyomó részét a szervezet maga állítja elő.

A fölösleges mennyiségű koleszterin a szív és a test egyéb, közepes és nagy artériáinak falára rakódik le, ezáltal plakkok képződését idézi elő, amelyek akár az artériák teljes elzáródásához is vezethetnek. Ennek következtében gyakran lép fel infarktus, agyvérzés, agyi érelzáródás vagy egyéb súlyos betegség.

Azt tudni kell, hogy nem minden koleszterin egyforma. Az alacsony sűrűségű lipoproteint (LDL) nevezik „rossz” koleszterinnek is, mivel a fölösleges mennyiségből plakkok képződhetnek az artériák falán, azaz akár életveszélyes állapotot idézhet elő. A nagy sűrűségű lipoproteint (HDL) pedig „jó” koleszterinként emlegetik, mivel az LDL-lel ellentétben ezek szállítják el az érfalakra lerakódott plakkok összetevőit a májba, így segítik azok szervezetből történő kiürülését.

Az epidemiológiai kutatások (a lakosság körében végzett felmérések) és bizonyos klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a megemelkedett LDL-szint a a szív- és érrendszeri megbetegedések legfőbb előidézője. Az is igazolódott továbbá, hogy azok a személyek, akiknek nagyon magas az összkoleszterin-szintje, kétszer nagyobb valószínűséggel kaphatnak szívrohamot vagy agyvérzést, mint azok, akiknek csak enyhén emelkedett a koleszterin szintjük. (Amerikai Szívbetegek Egyesülete 2003. – American Heart Association 2003.)

Koleszterin szintünk normál értéken tartását elsősorban diétával és életmódunk megváltoztatásával segíthetjük elő.

Ha szeretnénk koleszterin-szintünket a megfelelő tartományban tartani, tartsuk be az alábbi tippeket.

 • Együnk több friss gyümölcsöt és zöldséget!
 • Mozogjunk rendszeresen!
 • Szokjunk le a dohányzásról!
 • Mérsékeljük alkoholfogyasztásunkat!
 • Csökkentsük a stressz forrását az életünkben!
 • Kerüljük a telített és a hidrogénezett zsírsavak fogyasztását!

Többek között ezek azok a fő rizikófaktorok, amelyek előidézhetik a koleszterinszint  (és a vérnyomás) emelkedését, ezért a gyógyszeres kezelés megelőzése érdekében próbáljuk meg életünk részéve tenni ezeket az ajánlásokat, valamint támogassuk szervezetünket biztonságosan alkalmazható, természetes és hatékony készítményekkel. A Lesterol kiválóan alkalmas kiegészítő a magas koleszterint elkerülésére és a kialakult problémák kiegészítő kezelésére.

Miért fontos a koleszterin szintünk mértéke?

Jóllehet számos ellentmondásos tudományos vélemény létezik arról, hogy kizárólag a magas koleszterin szint felelős-e az arterioszklerózis (az artériák elmeszesedése) kialakulásáért, az utóbbi időkben számos tanulmány egyértelműen kimutatta, hogy a vérzsírok koncentrációjának mértéke és a szívkoszorúerek szűkülete között korreláció áll fenn. Néhány ezt  kutató vizsgálat – köztük a nagyszabású Framingham vizsgálat is – jelentős korrelációt mutatott ki a szérum-koleszterin és a szívbetegségek kialakulása között mind a férfiak, mind a nők körében.
(Castelli, Kanadai Kardiológiai Folyóirat, Júl. 4. sz. melléklet, A: 5A – 10A, 1988. - Canadian Journal of Cardiology, Jul; 4 Suppl A: 5A – 10A, 1988.)

Továbbá egy az Egyesült Államokban, Európában és Japánban végzett, 25 éven át tartó követéses vizsgálat nemrégiben kimutatta, hogy a szérum-összkoleszterinszint mértéke minden kultúrában közvetlen módon befolyásolja a szívkoszorúér-megbetegedések számának növekedését.
(Verschuren és tsa, JAMA, 1995. Júl. 12; 274 (2): 131-6. - Verschuren et al., JAMA, 1995. Jul.12; 274 (2): 131-6.)

A koleszterinszint szabályozásával kapcsolatban számos humán tanulmány kimutatta, hogy a béta-szitoszterol, a kampaszterol és a sztigmaszterol összetételű fitoszterolokat tartalmazó termékek, úgy mint a Lesterol is, 20 %-kal csökkenthetik az összkoleszterin és az LDL koncentrációjának mértékét.

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) legalább napi 800 mg fitoszterol bevitelét javasolja ahhoz, hogy a növényi szterolok és sztanolok jótékony hatása érvényesülhessen.

Milyen egyéb jótékony hatása van a béta-szitoszterolnak és a stabilizált allicinnek?

A béta-szitoszterol bizonyítottan hatékony a jóindulatú prosztata megnagyobbodás (BPH) kezelésében, valamint hatékony koleszterinszint csökkentő táplálékkiegészítő is. A béta-szitoszterol jótékony hatását megbízható adatok támasztják alá (Becker M. és tsa, Gyermekgyógyászati Folyóirat, 1993. - Becker M. et al., Journal of Pediatrics, 1993.).

A stabilizált allicin immunrendszert erősítő hatásának alátámasztására több bizonyító erejű adat áll rendelkezésre, ugyanakkor a béta-szitoszterol is igen hatékonynak tűnik az immunrendszer funkciójának fenntartásában nagyfokú igénybevétel alatt, például egy betegségből történő felépülés idején.

Adagolás: 

Felnőtteknek napi 3 db kapszula, étkezés közben bevéve.
Gyermekeknek a készítmény fogyasztása nem ajánlott!

Hatóanyag tartalom:

1 db kapszulában

Béta-szitoszterol: 270 mg

Allisure/allicin por: 110 mg/28 mcg

3 db kapszulában (napi adag)

Béta-szitoszterol: 810 mg

Allisure/allicin por: 330 mg/84 mcg

Összetevők:

Béta-szitoszterol (GMO mentes szójából), Allisure® / allicin por, ( Maltodrexin (burgonyakeményítő),  akácia mézga (sürítő anyag), allicin)), cellulóz (E460, emulgeálószer), dikalcium foszfát (E341, állagjavító), magnézium sztearát por BP (E 470b, hordozószer növényi forrásból), szilicium-dioxid (E551, csomósodás gátló), növényi kapszula ((HPMC (Hidroxipropil-metil-cellulóz)) 

Gyártó: 

Allicin International Limited, Rye, TN317NY

Forgalmazza: 

OmegaWelness Kft. 2142 Nagytarcsa, Ganz Ábrahám utca 1/7.

Értékelések átlaga: 5 (3 vélemény alapján)

Értékelés 
2019-09-11

Nekem az LDL és HDL koleszterin arányom sajnos régóta nem jó, eddig gyógyszerrel sikerült kordában tartani. Jelenleg ezzel a termékkel helyettesítem a gyógyszert és a következő vérképnél kiderül hogy milyen változás történik. Én bízalmat szavazok neki és természetesen megírom a tapasztalatomat.

  Értékelés 
  2019-09-06

  Mint tudjuk nagyon fontos szerepet játszik a koleszterin csökkentésében a fokhagyma annak is az allicin nevű hatóanyag tartalma! A Lesterol még abban különbözik más allicin tartalmú készítményektől hogy növényi eredetű sztatinokat tartalmaz amely tovább csökkenti a koleszterint! Az árérték tökéletesen egyben van a termék jótékony hatásával mindenkinek csak ajánlani tudom!

   Értékelés 
   2019-09-05

   Remek termék. A felső határon lévő koleszterinszintemet sikerült vele normalizálni. Nem hatásosabb a gyógyszernél, de azzal ellentétben ennek nincs mellékhatása. Sok orvos mondja, hogy a koleszterincsökkentő gyógyszerek többet ártanak, mint használnak. Erre a termékre ez nem igaz. Ennek csak jótékony hatásai vannak.

    Írd meg véleményed!

    Hogyan működik a Lesterol?

    Mind a béta-szitoszterol, mind pedig a stabilizált allicin vélhetően gátolja a vékonybélben a koleszterin felszívódását a normális emésztési folyamat során. Az allicin képes megakadályozni a „rossz” koleszterin (LDL) nagyobb artériák falára történő lerakódását, mivel megakadályozza a természetes módon képződő koleszterin oxidációját.

    Milyen gyorsan tapasztalható eredmény?

    A természetes kivonatok, mint a Lesterol kissé hosszabb idő után kezdenek el hatni, mint a gyógyszertári készítmények, mivel az egész szervezetre jótékony hatást gyakorolnak az ún. kaszkád folyamat során. Ezért fontos egy-két hónapon át folytatni a Lesterol szedését és közben megfigyelni a hatását. A készítmény feltehetőleg számos egyéb jótékony hatást is gyakorol az immunrendszerre, az emésztésre, a szív- és érrendszer működésére, valamint a vér normál koleszterinszintjének fenntartására.

    Mennyi Lesterolt szedhetek?

    Napi 3 db kapszula (810mg béta-szitoszterol/3 kapszula) már hozzájárul a vér normál értékű koleszterinszintjének fenntartásához.

    Van a Lesterolnak valamilyen mellékhatása?

    Mind a stabilizált allicint, mind pedig a Lesterolt igen jól tolerálja a szervezet. Amennyiben az összetevők bármelyikére allergiás lenne, azonnal hagyja abba a készítmény szedését!

    Szedhető a Lesterol más gyógyszerekkel egy időben?

    Nincs tudomásunk semmilyen negatív irányú gyógyszerkölcsönhatásról a Lesterol és vényköteles készítmények közt.  Ellenkezőleg, a Lesterol akár pozitív irányba befolyásolhatja az egyes vényköteles gyógyszerek hatását.

    Ki szedheti a Lesterolt?

    A készítmény szedése gyermekek számára nem ajánlott. Mivel a Lesterol egy kizárólag természetes alapú kivonatokat tartalmazó, táplálékkiegészítő, használata mindenki számára ajánlott. A készítményt ajánlott étkezés közben (reggeli, ebéd vagy vacsora) vagy közvetlenül azután bevenni.

    Az ajánlott napi adag a kutatások alapján megállapított napi ajánlott béta-szitoszterol és stabilizált allicin mennyiség, amely a vér normál koleszterinszintjének fenntartását segíti elő. Ezt napi 3 db kapszula tartalmazza.

    Következésképpen a Lesterol mindenki számára alkalmas táplálékkiegészítő, beleértve a vegetáriánusokat, a cukorbetegeket, valamint a laktóz- és/vagy gluténmentes diétát követőket is.

    A fokhagymáról régóta köztudott tény, hogy számos betegség esetén érdemes fogyasztani, jó hatással van az általános egészségünkre, immunrendszerünk ellenállóképességére. Lássuk, melyik betegségek esetén érdemes ehhez a gyógynövényhez fordulni!

    Elolvasom

    Sajnálatos tény, hogy a koszorúér betegségek világviszonylatban a vezető haláloknak számítanak, és évről, évre egyre több ember szenved ilyen betegségben. A kialakulásának egyik fő oka a magas LDL-koleszterinszint (ez a káros koleszterin).

    Elolvasom

    Rémisztő és elgondolkodtató az a tény, hogy ma Magyarországon minden második ember halálát szív és érrendszeri betegség okozza, aminek hátterében az egyik legfontosabb rizikófaktor a magas koleszterinszint.

    Elolvasom

    Fokhagyma készítményt választani korántsem olyan egyszerű, mint gondolnánk. Ma Magyarországon közel 100 különféle fokhagyma kapszula és olaj van forgalomban, ráadásul több szempontot is figyelem be kell vennünk, ha valóban a legjobbat szeretnék végül leemelni a polcról. Most pénzt és időt spórolunk olvasóinknak, ugyanis összeszedtük, hogyan készülnek az egyes készítmények és milyen hatással rendelkeznek.

    Elolvasom

    Rengeteg olyan gyógynövényt használunk a mindennapok során, amikről nem is tudjuk igazán, hogy mekkora kincs. Az egyik ilyen a fokhagyma, amit mindenki ismer, és használ is, de általában csak a konyhában, pedig számtalan az egészségre gyakorolt pozitív hatása van, amik miatt őseink már évezredekkel ezelőtt is csodanövényként tartották számon.

    Elolvasom

    Mai blogcikkünkben egy gyakori kérdést szeretnénk megválaszolni röviden, infógrafika formájában, mégpedig hogy mi a különbség az Allimax fokhagyma kapszula és a többi fokhagyma készítmény gyártásában. Ez a magyarázat rá, hogy "marad benne" az allicin a termékben stabilizált formában.

    Elolvasom

    Az allicin a fokhagyma védekezése képpen keletkező kénes vegyület, amivel a növény távol próbálja tartani az őt megdézsmáló kártevőket. Vírus- baktérium- és gombaölő hatásának köszönhetően valóban sok "ellenséget" képes távol tartani a növénytől, de nézzük, hogyan hat az allicin az emberi szervezetre!

    Elolvasom

    2014. végén a XX. siófoki Antibiotikum Konferencia előadói között köszönthettük Dr. Peter Joslingot, a stabilizált allicin feltalálóját. A professzor ezen kívül egy budapesti előadást is tartott, aminek a lényegét cikkünkben röviden be is mutatjuk.

    Elolvasom

    • Előnézet
     11 990 Ft‎

     Az Allimax Lesterol egy egy kizárólag természetes alapú kivonatokat tartalmazó táplálékkiegészítő készítmény, a normál koleszterinszint fenntartásáért. Hatását a benne található 100% stabilizált allicinnek és béta-szitoszterolnak köszönheti. 

       11 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)

    • Előnézet
     16 380 Ft‎ 9 990 Ft‎
     Kedvezmény: -6 390 Ft‎
     Csökkentett ár!

     Csökkentsd koleszterinszintedet természetes módon a növényi sztanolok, szterolok, az allicin és az omega-3 zsírsavak együttes hatásával!

     16 380 Ft‎ 9 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)
     Kedvezmény: -6 390 Ft‎
    • Előnézet
     19 170 Ft‎ 11 990 Ft‎
     Kedvezmény: -7 180 Ft‎
     Csökkentett ár!

     Csökkentsd koleszterinszintedet természetes módon a növényi szterolok, sztanolok, az allicin és az omega-3 zsírsavak együttes hatásával, természetesen!

     19 170 Ft‎ 11 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)
     Kedvezmény: -7 180 Ft‎

    Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.