D- vitaminnal a koronavírus ellen?

Szerző     Egészségtippek      0 hozzászólás  megtekintés (666)
Egy friss amerikai kutatásban szoros összefüggést találtak az új koronavírus és az emberi szervezet D-vitamin szintje között. David Meltzer professzor szerint megfelelő D-vitamin szint esetén, a szervezetünk ellenállóbb a COVID-19 ellen, bizonyíthatóan kisebb az esély a vírussal való megfertőzésre.
Az Alzheimer-kór korunk egyik népbetegsége. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy minden 7. másodpercben azonosítanak egy-egy új esetet. Ráadásul az Alzheimer-kórban szenvedők száma világviszonylatban és Magyarországon is folyamatosan növekszik – a világon éves szinten több mint 4,5 millió új beteget regisztrálnak.

Egy igazi magyar szuperélelmiszer - a kékszőlőmag

Szerző     Egészségtippek      0 hozzászólás  megtekintés (68)
Az elmúlt évtized egyik legnépszerűbb nemzetközi gasztrotrendjeinek egyike az olyan „szuperélelmiszerek” térhódítása, mint az avokádó, a goji bogyó, a quinoa vagy a chia magok. Maga a kifejezés olyan tápanyagokban dús élelmiszereket jelent, amelyekről úgy tartják, hogy különösen kedvező hatást gyakorolnak az egészségre és a jó közérzetre.

Hogyan készülnek a Bock kékszőlőmag termékek?

Szerző     Érdekességek      0 hozzászólás  megtekintés (186)
A 72 éves villányi borász, Bock József több, mint 10 éve beépítette mindennapi étkezésébe a kékszőlőmag mikroőrlemény és a kékszőlőmag olaj fogyasztását. Meggyőződése, hogy ennek köszönhetően olyan energikus a mai napig, hogy azt a 20-as, 30-as éveiben járó fiatal kollégák is megirigylik. Eleinte bérben dolgoztatta fel a borkészítés leghasznosabb melléktermékét, majd 2015-ben jött az elhatározás, hogy saját szőlőmag üzemet építsen.

Legyen zökkenőmentes az iskolakezdés!

Szerző     Egészségtippek      0 hozzászólás  megtekintés (187)
Az iskolakezdés egyet jelent az ősz beköszöntével is. Ez az időszak mindannyiunk számára izgalmas, hiszen a gyerekek a nagy szabadságból újra az iskolapadba kényszerülnek. Ez az időszak azonban nem csak izgalommal, de veszélyekkel is járhat. Mit tudunk tenni, hogy ne legyen megterhelő? Készüljünk rá tudatosan!

A nők és az omega-3 zsírsavak 2. rész

Szerző     Kutatások, statisztikák      0 hozzászólás  megtekintés (299)
Pár hónapja beszámoltunk nektek arról, hogy miért fontos, különösen a nők számára az omega-3 zsírsavak szedése. Mindezeket kutatások eredményeként írtuk le nektek, most sem teszünk másképp. Témák amiket előző részünkben érintettünk: menstruációs fájdalmak, termékenység, várandósság, szülés utáni depresszió. Amikről most beszélünk: változókori problémák, oszteoporózis, mellrák, szív- és érrendszeri betegségek, hormonterápia.

Házi készítésű omega-3 gumivitamin - RECEPT

Szerző     Egészségtippek      0 hozzászólás  megtekintés (297)
Sok kérdést kapunk azzal kapcsolatban, hogy hogy lehet beadni a halolajat azoknak a gyerekeknek, akik az íze vagy az állaga miatt nem szívesen fogadják el azt. Korábbi cikkeinkben már írtunk arról, hogy hogyan lehet becsempészni a mindennapokba, most viszont készültünk egy recepttel is, hogy hogyan készítheted el saját "csodagumicukrodat".
A legtöbb szülő egyetért abban, hogy bizony sokszor okoz némi fejtörést rávenni a gyerekeket bizonyos étrend-kiegészítők szedésére, főleg ha azok nem cukorka formájúak. Az omega-3 készítményeknél ez fokozottan igaz lehet, ugyanis hozzájuk társul egy kis halas íz is. Most megosztunk veletek 10 tippet, arról, hogyan vedd rá gyermeked, hogy elfogadja a halolajat, anélkül, hogy érezné a halas ízt, vagy le kéne nyelni a nagy kapszulát.
1 - 8 összesen 146 (Oldal: 1)