12 betegség, amire érdemes fokhagymát / fokhagyma kapszulát szedni

12 betegség, amire érdemes fokhagymát / fokhagyma kapszulát szedni

A fokhagymáról régóta köztudott tény, hogy számos betegség esetén érdemes fogyasztani, jó hatással van az általános egészségünkre, immunrendszerünk ellenállóképességére. Lássuk, melyik betegségek esetén érdemes ehhez a gyógynövényhez fordulni!

Azokban az időkben, amikor még nem léteztek antibiotikumok, és a gyógyszerészet is gyerekcipőben járt, egy gerezd fokhagymával közel egy gyógyszertárat ki lehetett váltani, köszönhetően a növény széles spektrumú alkalmazhatóságának.

Már ősi indiai rituálék is megemlítik  a fokhagymát, sőt a Védák, a hinduk ősi szent iratai is részletesen taglalják a növény hatásait. Ezek a könyvek egyébként a papok egyik leggyakrabban használt növényeként emlegetik a fokhagymát, amit a harcban szerzett sebek kezelésére alkalmaztak.

Egyiptomi régészek már a 3200 évvel Krisztus előtti időkből is találtak fokhagymát a piramisokban a múmiák mellett, papirusz tekercsek pedig megpucolt formában írnak róla, amit a rabszolgák sebeibe kell nyomni és így tovább tudnak dolgozni. Nem a leghumánosabb módja a sebkezelésnek, viszont akkoriban működött.

Azt, hogy milyen jelentőséget tulajdonítottak az egyiptomiak a növénynek, jól mutatja, hogy Tutanhamon fáraó (i.e. 1342-1324) sírkamrájában is találtak belőle, tehát még a legmagasabb rangúaknak is szüksége lehetett rá a túlvilágon is.

A titok, ami a fokhagymát ilyen népszerű „orvossággá” teszi, nem más, mint a benne található allicin.

Hogy az általános ellenállóképesség fokozása, immunrendszer erősítése mellett milyen problémák esetén érdemes a fokhagymát, vagy a 100% stabilizált allicin tartalmú fokhagyma készítményt választani?

Alábbi grafikánkból kiderül!

Kép letöltése nagy méretbenKép letöltése nagy méretben

Allimax fokhagyma készítmények 100% stabilizált allicinnel

 • Az Allimax egy olyan kivonat, amely friss fokhagymából kinyert allicinnel látja el a szervezetet. A 100% stabilizált allicin kivonatnak köszönhetően a termék a fokhagyma minden jótékony hatásával rendelkezik, kellemetlen fokhagyma szag és íz nélkül. Több mint 10 éve Európa és az USA egyik kedvenc természetes egészségőre.

    9 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Előnézet
  4 190 Ft‎

  Az Allimax egy olyan kivonat, amely friss fokhagymából kinyert allicinnel látja el a szervezetet. A 100% stabilizált allicin kivonatnak köszönhetően a termék a fokhagyma minden jótékony hatásával rendelkezik, kellemetlen fokhagyma szag és íz nélkül. Több mint 10 éve Európa és az USA egyik kedvenc természetes egészségőre.

    4 190 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Előnézet
  3 990 Ft‎

  Allimax Alliderm fokhagyma gél stabilizált allicin tartalommal. A kozmetikum az Allimax család tagja, amely több mint 10 éve Európa és az USA egyik kedvenc természetes egészség őre. 100% természetes és natúr készítmény, aloe vera és C-vitamin kivonattal.

    3 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Előnézet
  11 990 Ft‎

  Az Allimax Lesterol egy egy kizárólag természetes alapú kivonatokat tartalmazó táplálékkiegészítő készítmény, a normál koleszterinszint fenntartásáért. Hatását a benne található 100% stabilizált allicinnek és béta-szitoszterolnak köszönheti. Az Allimax termékcsalád több mint 10 éve Európa és az USA egyik kedvenc természetes egészségőre.

    11 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Előnézet
  7 990 Ft‎

  Az Alligin az Allimax termékcsalád legújabb, továbbfejlesztett terméke, amiben a 100% stabilizált allicin erejét ötvözték a gyömbér szív- és érrendszer védő hatásával. Így a készítmény amellett, hogy erősíti szervezetünk védekezőképességét, gondoskodik szívünk és ereink optimális állapotának megőrzéséről.

    7 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Előnézet
  11 990 Ft‎

  Az Allimax Prepro 5 élő baktériumflóra törzset és stabilizált allicint tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény, amivel hatékonyan és kíméletesen támogathatod szervezetedet, és állíthatod vissza bélflórád természetes egyensúlyát.

    11 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)

Szólj hozzá

* Név:
* E-mail cím: (nem publikus)
   Weboldal:
* Hozzászólás:
Kód