Sikeres koleszterincsökkentés 10 pontban

Sikeres koleszterincsökkentés 10 pontban

A magas koleszterinszint hazánkban és világviszonylatban is egyre inkább népbetegségnek számít – évről évre több ember szenved ebben a betegségben. Magyarországon 10-ből legalább 2 embernek magas a koleszterinszintje, sokan azonban csak akkor szereznek tudomást betegségükről, amikor az már súlyos problémákat okoz. Tudd meg, mit tehetsz ellene!

A magas koleszterinszint lehet örökletes (egy angliai kutatás szerint - amelynek eredményeit Dr. Ray az Európai Atherosclerosis Társaság 2019-es kongresszusán ismertette - a lehetséges örökletes magas koleszterinszintű emberek esetében 1,9-szer magasabb volt a szív- és érrendszeri eredetű, idő előtti halálozás veszélye, mint azok esetében, akiknél már diagnosztizálták a betegséget), de a többi szív- és érrendszeri megbetegedéshez hasonlóan okozhatja a nem megfelelő életmód is: egyoldalú táplálkozás, a túl zsíros ételek fogyasztása, mozgáshiány és a túlzott alkoholfogyasztás is.

Külső tünete általában nincs, ritkán fordul elő, hogy az arcon, szemhéjak környéken sárgás bőr alatti lerakódások jelennek meg. Ezért fontos, hogy rendszeresen eljárjunk szűrővizsgálatokra, mert csak laborvizsgálatokkal mutatható ki, ha a vérben megemelkedik az úgy nevezett rossz koleszterin, az LDL értéke.

Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk általánosságban a koleszterinnel, annak normál értékeivel és a koleszterincsökkentő gyógyszerek hatásmechanizmusával, előnyeivel és lehetséges mellékhatásaival, így most elsősorban nem erről, hanem a betegség megelőzéséről szeretnénk írni.

Koleszterincsökkentés 10 pontban

1. Az elsődleges szempont az egészséges, tudatos életmód. Persze vannak olyan esetek, ahol gyógyszeres kezelésre is szükség van, de életmódunk megreformálásával csak segíthetünk magunknak.

2. Elengedhetetlen a testmozgás! A rendszeres sportolás csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet, emellett segít a fogyásban és erősíti a szívizomzatunkat is!

3. Fogyasszunk alacsony zsírtartalmú ételeket.

4. Alakítsunk ki egészséges, rostokban gazdag, zsírban szegény táplálkozást.

5. Törekedjünk mindig az optimális testsúlyunk megtartására. Tudtátok, hogy már 3 kg súlycsökkenés is mérhető koleszterinszint-csökkenéssel jár?

6. Lehetőleg hagyjuk el káros szenvedélyeinket, például a dohányzást, alkoholfogyasztást. A dohányzás érszűkítő hatása magas koleszterinszinttel még nagyobb veszélyt jelent szervezetünkre.

7. Köztudott, hogy koleszterin szintünk örökletes tényezőktől is függhet, ezért fontos eljárnunk rendszeres szűrővizsgálatokra is, már 20 éves kortól!

8. Kövessünk omega-3 zsírsavakban gazdag diétát és mindig ügyeljünk rá, hogy az omega-3 és az omega-6 zsírsavak aránya nagyjából egyensúlyban legyen! Hogy hogyan segítenek az omega-3 zsírsavak a koleszterinszint csökkentésében, arról itt olvashatsz.

9. Fogyasszunk nyers fokhagymát vagy (ha nem szeretjük, nem szeretnénk fokhagyma illatba burkolózni vagy gyomrunk nem bírja a fokhagymát) stabilizált allicint tartalmazó fokhagyma kapszulát! Tudj meg többet az allicin koleszterincsökkentő hatásáról korábbi cikkünkből!

10. A zöldségek és gyümölcsök, magvak és növényi olajak kapjanak állandó helyet étkezésünkben, ezek ugyanis növényi szterolok és sztanolokat tartalmaznak, amik képesek blokkolni a koleszterin felszívódását és így csökkenteni koleszterinszintünket. A szterolokról, szanolokról és hatásukról ebben a cikkben találsz további információkat. 

Természetes koleszterincsökkentő hatású termékeink 

 • Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény*, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható! *Vadhalászat során kifogott mélytengeri halak olajából készült, fenntartható halászatból származó, Friend of the Sea minősítéssel rendelkező...

    3 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Előnézet
  3 090 Ft‎

  Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény*, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható! *Vadhalászat során kifogott mélytengeri halak olajából készült, fenntartható halászatból származó, Friend of the Sea minősítéssel rendelkező...

    3 090 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Előnézet
  11 990 Ft‎

  Az Allimax Lesterol egy egy kizárólag természetes alapú kivonatokat tartalmazó táplálékkiegészítő készítmény, a normál koleszterinszint fenntartásáért. Hatását a benne található 100% stabilizált allicinnek és béta-szitoszterolnak köszönheti. Az Allimax termékcsalád több mint 10 éve Európa és az USA egyik kedvenc természetes egészségőre.

    11 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Előnézet
  15 980 Ft‎ 9 990 Ft‎
  Kedvezmény: -5 990 Ft‎

  Csökkentsd koleszterinszintedet természetes módon a növényi sztanolok, szterolok, az allicin és az omega-3 zsírsavak együttes hatásával!

  15 980 Ft‎ 9 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)
  Kedvezmény: -5 990 Ft‎
  Csökkentett ár!
 • Előnézet
  18 170 Ft‎ 11 990 Ft‎
  Kedvezmény: -6 180 Ft‎

  Csökkentsd koleszterinszintedet természetes módon a növényi szterolok, sztanolok, az allicin és az omega-3 zsírsavak együttes hatásával, természetesen!

  18 170 Ft‎ 11 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)
  Kedvezmény: -6 180 Ft‎
  Csökkentett ár!

Szólj hozzá

* Név:
* E-mail cím: (nem publikus)
   Weboldal:
* Hozzászólás:
Kód