5 praktikus tanács gyerek vitaminok szedéséhez

5 praktikus tanács gyerek vitaminok szedéséhez

Azt már tudjuk, hogy a megfelelő vitaminok, ásványi anyagok és a halolaj egészen bölcsis kortól hozzájárulnak a gyermek kiegyensúlyozott fejlődéséhez és az immunrendszer normális működéséhez. Viszont néha elképesztő kihívás rávenni a gyermeket, hogy bevegye, még nehezebb, hogy ez rendszerré is váljon. Ezért utána jártunk, milyen praktikákat alkalmaznak az anyukák és apukák, hogy leküzdjék a gyermekek ellenállását.

1. A leginkább bevált módszer, hogy gyümölcslével vagy gyümölcspürével, pudinggal együtt adjuk be. Ezek közül is a következőket javasolták a legtöbben: szűretlen narancs- vagy körtelé, limonádé és banánpüré. Lehetőleg kerüljük a hozzáadott cukrokat.

2. Használjuk a kedvenc mintás poharát és ugyanazt a vicces, jól megkülönböztethető kanalat. Sok gyermek mindent ugyanabból a pohárból fogyaszt, így ha azzal öblítheti le, akkor a mindennapi rutin része lesz számára. A színes szívószál is csodákra képes ilyen esetben.

3. Különösen nyáron lehet hasznos az, amiről néhány igazán kreatív anyuka arról számolt be. Házi gyümölcs fagyiba keverte az összetört vitamin tablettát, amit gyermek nagy lelkesedéssel nyalogatott el ebéd után.

4. A vitamin szedését mindig ugyanarra a napszakra időzítsük, hogy könnyebben kialakuljon a rutin. Sokaknál bevált, ha jutalmazták a csemetét, ez lehet egy plusz rész a kedvenc meséjéből, egy kedvenc étel vagy akár csak egy hatalmas ölelés.

5. Tartsuk a vitamint olyan helyen, amit a gyermek lát, de nem érhet el. Tegyük mellé kedvenc rágcsálni valóját, így mindig jó érzéssel fog ránézni.

+ 1 tipp: A halolajat és a vitaminokat ne melegítsük, süssük, forraljuk, mert elvesztik hatóanyag tartalmukat.

Az egyik leggyakoribb kihívás, hogy a gyerekek (és sokszor mi felnőttek is) tartózkodnak a tablettáktól, ezért érdemes folyékony alapú készítményeket választani ha van rá lehetőség. Kezdjük egy kisebb adaggal a hozzászoktatást, és folyamatosan növeljük a napi ajánlott mennyiségig.

 

 • Gyermekeknek készült prémium minőségű omega-3-6-9 termék, ami már 1 éves kortól adható. Átlagon felüli EPA-DHA tartalmának köszönhetően kiemelkedő hatékonyságú, biztonságos, természetes készítmény. Magas E- és D-vitamin tartalmú, laktóz, glutén, tejfehérje mentes.

    4 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Előnézet
  4 990 Ft‎

  Gyermekeknek készült prémium minőségű omega-3-6-9 termék, ami már 1 éves kortól adható. Átlagon felüli EPA-DHA tartalmának köszönhetően kiemelkedő hatékonyságú, biztonságos, természetes készítmény. Magas E- és D-vitamin tartalmú, laktóz, glutén, tejfehérje mentes.

    4 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Előnézet
  6 490 Ft‎

  A Mivitotal Family egy prémium összetételű és hatékonyságú svéd folyékony alapú vitamin készítmény. A 12 féle vitamint, 6 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmazó termék már 3 éves kortól szedhető, így az egész családnak védelmet biztosít!

    6 490 Ft‎ (27% ÁFA-val)

Szólj hozzá

* Név:
* E-mail cím: (nem publikus)
   Weboldal:
* Hozzászólás:
Kód