Eskimo-3 baba kutatás - az omega-3 zsírsavak hatása a kisgyermekekre

Eskimo-3 baba kutatás - az omega-3 zsírsavak hatása a kisgyermekekre

Egy hiánypótló dán tanulmányt dolgoztunk fel mai cikkünkhöz, melyet dán és amerikai kutatók készítettek 2013 őszén.

Valószínűleg az egyik legjobb hangulatú vizsgálat lehetett, ami valaha is készült a témában, hiszen a kutatóknak 3 hónapon keresztül babákkal kellett játszani annak érdekében, hogy megkapják a válaszokat kérdéseikre.

Nagyon kevés omega-3 készítmény mondhatja el magáról, hogy különböző országokban minőségi díjakat zsebelhetett be, de még annál is kevesebbel végeznek hivatalos klinikai vizsgálatokat.

Az Eskimo-3 halolaj ilyen, most ezekből mutatunk be egy nem túl régit, mely a kisbabák kognitív fejlődésére gyakorolt hatásaival (szellemi teljesítőképességgel) kapcsolatban készült.

A kutatás célja (amely a maga nemében az első volt a világon) az omega-3 halolaj szerepének vizsgálata volt a 9-12 hónapos babák intelligenciájának fejlődésében, és az ezzel összefüggő vérnyomás változás megfigyelése.

Skandináviában hagyomány és ajánlás is, hogy már egészen 1 hónapos kortól 1 teáskanál halolajat adnak a babáknak - a dán kutatás ennek a tudományos alapjait teremtette meg.

A kiválasztott gyerekeket véletlenszerűen két csoportra osztották, és az egyik csoportnak három hónapon keresztül 5 ml Eskimo-3 halolajat adtak étkezések mellé, a másik nem kapott halolajat.

Az eredmény mérésére egy általános elfogadott játék közbeni megfigyeléses módszert alkalmaztak.

Az eredmények szignifikáns különbséget mutattak kognitiv fejlődésben azoknál a babáknál, akik a halolajas táplálást kapták.

Ezzel párhuzamosan vérvételes elemzést is készítettek, amely kimutatta a vörös vérsejtek emelt EPA tartalmát, továbbá a szisztolés vérnyomása is alacsonyabb volt a babáknak. Ez a kontroll csoport esetén nem volt megfigyelhető.

o3w blog 20160129 2

A szisztolés vérnyomás változása azért fontos, mert magas szintje hosszú távon a keringési, szív- és érrendszeri problémák egyik fő okozója lehet.

A fentiek alapján feltételezhető, hogy összefüggés van a természetes, stabil halolaj fogyasztása és a babák kognitív ill. szív- és érrendszeri fejlődése között.

A vizsgálatot a koppenhágai, az aalborgi és a chicagói egyetem orvosai készítették és publikálták.

Az Eskimo Kids az egyetlen, amely már 1 éves kortól adható a kicsiknek, kimagasló EPA-DHA tartalommal és nagy dózisú D-vitaminnal.

  • Gyermekeknek készült prémium minőségű omega-3-6-9 termék, ami már 1 éves kortól adható. Átlagon felüli EPA-DHA tartalmának köszönhetően kiemelkedő hatékonyságú, biztonságos, természetes készítmény. Magas E- és D-vitamin tartalmú, laktóz, glutén, tejfehérje mentes.

      4 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)

  • Előnézet
    4 990 Ft‎

    Gyermekeknek készült prémium minőségű omega-3-6-9 termék, ami már 1 éves kortól adható. Átlagon felüli EPA-DHA tartalmának köszönhetően kiemelkedő hatékonyságú, biztonságos, természetes készítmény. Magas E- és D-vitamin tartalmú, laktóz, glutén, tejfehérje mentes.

      4 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)

Szólj hozzá

* Név:
* E-mail cím: (nem publikus)
   Weboldal:
* Hozzászólás:
Kód