Omega-3 zsírsavakkal a plusz kilók ellen

Omega-3 zsírsavakkal a plusz kilók ellen

A tavasz beköszöntével egyre nagyobb figyelmet fordítunk arra, hogy minél jobban nézzünk ki, az esetleges pluszkilók azonban nem csak külsőnk miatt lehetnek zavaróak, de számos egészségügyi kockázattal is járhatnak. Az elhízás, mint probléma sajnos messze túlmutat az esztétikai tényezőkön, ugyanis Magyarország az elmúlt évtizedben Európa legegészségtelenebb országa lett. A WHO friss felmérése szerint hazánk elhízási statisztikai eredményei igen

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint a magyar lakosság 28,5 százalékának magasabb a BMI értéke (Body Mass Index) 30-nál, azaz tízből 3 magyar felnőtt túlsúlyos, azaz lassan népbetegségként tekinthetünk az elhízásra. Sajnos a gyermekek körében is egyre gyakoribb a túlsúly, ami fokozott aggodalomra ad okot. Az elmúlt húsz évben megháromszorozódott az elhízott gyermekek száma Magyarországon.

Az elhízás fő okai

Az elhízásban természetesen nagy szerepet játszanak genetikai adottságaink, de emellett számos olyan tényező befolyásolja testsúlyunkat, amik nem a genetikához, hanem szokásainkhoz, életvitelünkhöz kapcsolódnak.

 

gyumolcs250„Az vagy, amit megeszel”

Az elhízás első és legfontosabb oka a helytelen táplálkozás. Az elhízás tulajdonképpen egy étkezési zavar, ennek megfelelően komoly figyelmet érdemel. Kutatások szerint az elhízást elsősorban a feldolgozott élelmiszerek, konkrétan az izolált szénhidrátok (pl. cukor, fehér liszt) túlzott mértékű fogyasztása okozza.

 

 

sport250"Ha nem repülhetsz, fuss! Ha nem futhatsz, menj! Ha nem mehetsz, kússz! De bárhogy is legyen: mozogj!"

A mozgásszegény életmód szintén jelentős szerepet játszik az elhízásban. Szakértők szerint már napi 20 perc tempós séta elég a változáshoz, hiszen a mozgás serkenti az alapanyagcserét, építi az izmokat, nem hagyja beszűkülni az ízületeket, ráadásul még jobb kedvünk is lesz tőle, és pozitív irányba befolyásolja az életminőségünket.

 

 

Az elhízás következményei

szivAz elhízás, amellett, hogy önértékelési zavart okozhat, számos egészségügyi kockázatot hordoz magával, melyek közül több súlyos szövődményekkel járhat.

A helytelen étkezés során a szervezetbe kerülő nagy mennyiségű zsír lerakódik, ami szív-és érrendszeri megbetegedésekhez vezethet. Megterheli a szívet, magas vérnyomást, trombózist, vagy akár agyvérzést okozhat.
Orvosi vizsgálatok bizonyítják, hogy a túlsúlyos embereknél nagyobb eséllyel fordul elő cukorbetegség, vese- vagy májelégtelenség, depresszió, sőt a WHO szakértői szerint a rosszindulatú daganatos megbetegedések veszélye is együtt nő a testsúllyal.

 

Mit tehetünk az elhízás ellen? Hogyan fordíthatjuk vissza a folyamatot?

hasA kímélő étrend kialakítása és megfelelő testmozgás az elhízás kezelésének alapvető elemei. Ez az elhízásra hajlamos gyermekek és felnőttek számára is a legjobb megoldás, a hízásra való hajlam nem jelenti azt, hogy semmi esélyünk nincs arra, hogy karcsú alkatunk legyen. Több odafigyeléssel, és testmozgással elérhető, és meg is tartható a kívánt alkat.

A hosszú távú, tartós testsúlycsökkenés csak az életmódváltozással érhető el hatékonyan, ezért igyekezzünk olyan étrendet kialakítani, ami hosszú távon is tartható számunkra.

Tipp: fogyasszunk több növényi eredetű táplálékot, gyümölcsöt, zöldséget és teljes kiőrlésű gabonát, hisz ezek térfogatuknál fogva jóllakatnak, tápanyagtartalmuk kisebb, rosttartalmuk pedig magasabb, így fogyasztásuk gyorsítja az anyagcserét.

 

Hogyan segít az omega-3 zsírsav az elhízás elleni küzdelemben?

Eskimo 3 105 kapszulaSokan vannak, aki belevágnak az életmódváltásba, de szükségük van egy kis segítségre ahhoz, hogy tartós eredményeket érjenek el. Ilyenkor lehet jó megoldás az omega-3 zsírsav.

A testsúly csökkenésének egyik legalapvetőbb kérdése, hogy mennyire tudjuk felgyorsítani az anyagcserénket. A növényi eredetű élelmiszerek fogyasztása mellett omega-3 zsírsav bevitelével látványos eredményeket érhetünk el.

Ma már nem feltétlenül kell mélytengeri halat fogyasztanunk ehhez, hanem az értékes olajat étrendkiegészítők/gyógyhatású készítmények formájában is bevihetjük a szervezetünkbe, sokkal koncentráltabb mennyiségben.

Számtalan kutatás igazolja, hogy az omega-3 fogyasztása pozitívan járul hozzá testsúlyunk alakulásához, hatékony segítséget nyúlt a túlsúly elleni küzdelemben.

 

További információkért, kutatási eredményekért és olvass tovább!

 • Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény*, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható! *Vadhalászat során kifogott mélytengeri halak olajából készült, fenntartható halászatból származó, Friend of the Sea minősítéssel rendelkező...

    4 390 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Előnézet
  3 590 Ft‎

  Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható! MENNYISÉGI AKCIÓ! Helyezz a kosárba legalább 2 doboz 60 darabos Eskimo-3 halolaj kapszulát és a termék ára 3.590 Ft-ról 2.745 Ft-ra fog változni!

    3 590 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Előnézet
  5 490 Ft‎

  Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható!

    5 490 Ft‎ (27% ÁFA-val)

Szólj hozzá

* Név:
* E-mail cím: (nem publikus)
   Weboldal:
* Hozzászólás:
Kód