Hogy ne legyen gond a bölcsivel!

Hogy ne legyen gond a bölcsivel!

A bölcsödébe való beíratás nagy lépés mind a szülő, mind pedig a gyermek életében. Az, hogy ez mikor történik meg, nincs előírva. Az alsó korhatár 20 hét, de jellemzően egy éves koruk után kerülnek be a gyerkőcök a bölcsibe. Ez az időszak nehézkes is lehet mind az anyának, mind a babának. Nézzük, hogyan segíthetünk gyermekünknek, hogy jobban viselje az új helyzetet!

Minden szülő arra vágyik, hogy gyermeke jól érezze magát a bölcsiben, jól beilleszkedjen és korának megfelelően, a csoporttársaival együtt fejlődjön, a beszoktatás időszaka azonban komoly nehézségekkel is járhat. Az új környezet és napirend hatására a kicsi viselkedése kiszámíthatatlanabbá válhat, immunrendszere érzékenyebben reagálhat új közegből érkező fertőzésekre és gyulladásos megbetegedésekre.

Azért, hogy minden a lehető leggördülékenyebben menjen, sokat tehetünk már egészen a születés előtti időszaktól kezdve azzal, hogy biztosítjuk gyermekünk számára a megfelelő vitaminokat és esszenciális zsírsavakat.

Omega-3 – az agy tápláléka

Az agy növekedésének legaktívabb szakasza a terhesség második felétől életünk első néhány évéig tart, ebben az időszakban kezd el felhalmozódni a DHA az agyban, ami 4 éves korunkra eléri a 4 grammot.

Agyunk 60%-ban zsírból áll, aminek körülbelül egyharmadát a DHA nevű omega-3 zsírsav teszi ki. Ezért a gyermekek szervezetének ugyanolyan szüksége van a DHA-ra, mint vitaminokra. Mivel az emberi szervezet nem képes előállítani ezeket az esszenciális zsírsavakat, étkezéssel tudjuk gyermekünk mindennapi omega-3 szükségletét biztosítani.

Kutatási eredmények szerint a DHA épp olyan elengedhetetlen az agy egészséges fejlődéséhez, mint a kalcium a csontok növekedéséhez.

A szoptatás időszakában a gyerekek számára az anyatej biztosítja azt az omega-3 DHA mennyiséget (amennyiben az anyuka szervezetében elegendő található belőle), ami elengedhetetlen az idegsejtek optimális működéséhez és a látásélesség fejlődéséhez. Később a megfelelő étrend kialakításával vihető be az egészséges agyműködéshez szükséges omega-3 mennyiség. Ennek eléréséhez a gyerekeknek egalább heti 2 alkalommal kellene tengeri halat enniük, viszont sajnos Magyarországon a lurkók jó esetben is csak a töredékét fogyasztják ennek a mennyiségnek, ami közel sem elegendő.

Ha gyermekünk nem szereti a halat, vagy nem tudjuk biztosítani számára a megfelelő étrendet (bölcsödei étkeztetés), omega-3 étrendkiegészítők formájában mégis bejuttathatjuk szervezetébe a szükséges zsírsavakat.

Számos kutatás bizonyítja, hogy a magas DHA szint segíthet a koncentráció és a memória javításában.

Az omega-3 zsírsavak a megfelelő agyműködés elősegítése mellett csökkentik az elhízás, a szív- és érrendszeri betegségek és a 2. típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét, továbbá az EPA és a DHA zsírsavak gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően segítenek megvédeni a gyermekeket más krónikus és allergiás betegségektől is.

Omega-3 a fertőzések ellen

A bölcsöde első évében a leggyakrabban előforduló problémát az állandó betegeskedés jelenti, ami szinte egy gyermeket sem kerül el. Ennek több oka is lehet, kezdve a gyenge immunrendszertől a túlfűtött bölcsikben jobban szaporodó baktériumokon át a lelki eredetű megbetegedésekig, ezért elengedhetetlen bölcsödés korú gyermekünk immunrendszerének erősítése.

A halakban található omega-3 zsírsavak hozzájárulnak természetes védekező rendszerünk működéséhez, és segítenek a szervezetnek a gyulladásos típusú betegségek leküzdésében, aminek eredménye egy ellenállóbb gyermek, aki kevesebbet hiányzik a bölcsödéből.

1-3 éves kor közötti gyermekek szervezetének omega-3 szükséglete napi 6-700 mg esszenciális zsírsav bevitelével fedezhető.

Az Eskimo Kids halolaj folyékony állagának köszönhetően jól adagolható és könnyen lenyelhető a gyermekek számára, ellentétben a kiporciózott, kapszulás halolajakkal szemben. Az EskimoKids halolaj már 1 éves kortól alkalmazható, összhangban van a gyermeki szervezet igényeivel, segíti mentális fejlődését és erősíti természetes védekező rendszerét. Alapozd meg lurkód jövőjét már kiskorában!

______________________________________________________________________________________________

 • Gyermekeknek készült prémium minőségű omega-3-6-9 termék, ami már 1 éves kortól adható. Átlagon felüli EPA-DHA tartalmának köszönhetően kiemelkedő hatékonyságú, biztonságos, természetes készítmény. Magas E- és D-vitamin tartalmú, laktóz, glutén, tejfehérje mentes.

    4 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Előnézet
  4 990 Ft‎

  Gyermekeknek készült prémium minőségű omega-3-6-9 termék, ami már 1 éves kortól adható. Átlagon felüli EPA-DHA tartalmának köszönhetően kiemelkedő hatékonyságú, biztonságos, természetes készítmény. Magas E- és D-vitamin tartalmú, laktóz, glutén, tejfehérje mentes.

    4 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • MEGÚJULT ÖSSZETÉTEL! EXTRA D-VITAMINNAL! Omega-3 zsírsavakban gazdag lágyzselatin rágótabletta gyerekeknek D-vitaminnal, mely hozzájárul az agy, a szemek, a csontok és az immunrendszer normál működéséhez. Már 3 éves kortól adható készítmény finom eper-narancs-citrom ízben. 

    5 290 Ft‎ (27% ÁFA-val)

Szólj hozzá

* Név:
* E-mail cím: (nem publikus)
   Weboldal:
* Hozzászólás:
Kód