A Bock Borászat a Villányi Borvidékről évente átlagosan 11 ezer mázsa kékszőlőt szüretel. A borszőlő feldolgozásának egyik mellékterméke, a rendkívül magas antioxidáns tartalmú, kedvező élettani hatásokkal rendelkező kékszőlőmag biztosítja az alapanyagot a Bock Kékszőlőmag termékcsaládhoz.

KÉKSZŐLŐMAG ÉS -BOGYÓHÉJ TABLETTA
MIKROŐRLEMÉNY
OLAJ
GABKO CHILIS OLAJ
BLOG
VÁSÁRLÁS

A Bock Borászat, a Pécsi Tudományegyetem és a Szent István Egyetem szakembereinek bevonásával, több éves kutatómunkával fejlesztette ki egyedi gyártási technológiáját, amelynek segítségével a kékszőlőmag mikroőrleményből praktikus, egyszerűen fogyasztható étrend-kiegészítő tablettát alkottak meg.

A kékszőlőmag és -bogyóhéj tablettában található polifenolok az antioxidáns hatásuknak köszönhetően segíthetnek megelőzni a szervezetben zajló káros oxidatív folyamatokat.

A Bock Kékszőlőmag és- bogyóhéj tabletta teljes antioxidáns kapacitása (TAK) azonos koncentrációra vetítve átlagosan másfélszer magasabb a C-vitaminnál!

Mindössze napi 2x1 tabletta már tartalmazza a szakirányú kutatások alapján a felnőttek számára ajánlott, napi optimális hatóanyag mennyiséget.

A készítmény fogyasztása esetén a jótékony hatás heteken belül jelentkezhet. Az anyag olyan finomságú, hogy a bélcsatornán keresztül közvetlenül felszívódik és hasznosul a szervezetben.

A termék vegán, glutén- és allergénmentes, 2,5% alatti természetes cukortartalommal.

Hatása:
A szőlőmag természetes polifenol forrás. A polifenolok antioxidáns hatású vegyületek, amelyek hozzájárulnak a bőr egészségének megőrzéséhez. A szőlőmag hozzájárul a normál vérnyomás, az erek normál állapotának és működésének fenntartásához.

Pozitív hatása lehet a vérkeringésre, rugalmasabbá teheti az érfalakat, segíthet megelőzni a meszesedést. Hatékonyan befolyásolhatja a vér koleszterin szintjét, gátolva a szívbetegségek kialakulását. Stresszoldó és nyugtató hatása lehet, emellett erősítheti az immunrendszert is.

Miért különleges?
Az elmúlt években a Pécsi Tudományegyetem és a Szent István Egyetemen zajlottak a Bockkal együttműködésben olyan innovatív fejlesztések, amelyek végre lehetővé tették, hogy az új tablettában található kékszőlőmag mikroőrlemény hatóanyagai jóval könnyebben szívódhassanak fel a szervezetben, mint más szőlőmag termékek esetében.

Többféle szőlőmag-készítmény is van a piacon, amelyeknek a különféle őrlési eljárások miatt, jelentősen változó beltartalmi értéke. Erről elsősorban a napi mennyiség árulkodik: minél nagyobb mennyiség fogyasztását javasolják, annál kisebb az adott termék felszívódási, hasznosulási képessége.

Más, hasonló termékekben általában csak az őrlemény oldószerrel kinyert kivonata található, elenyésző hányadban a segédanyagok mellett. A Bock kékszőlőmag tabletta egyediségét viszont annak köszönheti, hogy magát a finomra őrölt szőlőmagport tartalmazza teljes életnagyságban, kis térfogatba tömörítve rengeteg értékes bioaktív vegyületet. Ráadásul a tabletta felületkezelt és mikroméretű őrölt szemcséiből sokkal intenzívebben szabadulnak fel az értékes anyagok, mint egy hagyományos szőlőmagőrlemény esetében.

Hogyan fogyasszuk?
Mindössze napi 2X1 tabletta már tartalmazza a szakirányú kutatások alapján a felnőttek számára ajánlott, napi optimális hatóanyag (polifenol) mennyiséget. Ezen mennyiség tartalmazza a szakirányú kutatásokból ismert napi optimális hatóanyag felszívódásához elegendő szőlőmag- és bogyóhéj mikroőrleményt. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

Hatóanyagok:
- polifenol 108 mg/ napo 2 tabletta (2,5 g)
- polifenol 4337 mg/ 100 g tabletta

A szőlőmagból egy speciális eljárással mikroőrleményt készítenek, hogy a benne található, jótékony hatású antioxidánsok könnyebben felszívódhassanak.

A kékszőlőmag mikroőrleményben található polifenolok az antioxidáns hatásuknak köszönhetően segíthetnek megelőzni a szervezetben zajló káros oxidatív folyamatokat.

A mikroőrlemény beltartalmi értéke hő hatására sem csökken jelentősen, így palacsinta-, gofri-, sütemény- és kenyérsütéshez is kiváló, de érdemes gyümölcsléhez, tejtermékekhez, desszertkrémekhez vagy müzlihez is keverni. Ideális smoothie-k ízesítéséhez is.

A készítmény fogyasztása esetén a jótékony hatás heteken belül jelentkezhet. Az anyag olyan finomságú, hogy a bélcsatornán keresztül közvetlenül felszívódik és hasznosul a szervezetben.

A termék vegán, glutén- és allergénmentes, 3% alatti természetes cukortartalommal.

Hatása:
Pozitív hatása lehet a vérkeringésre, rugalmasabbá teheti az érfalakat, segíthet megelőzni a meszesedést. Hatékonyan befolyásolhatja a vér koleszterin szintjét, gátolva a szívbetegségek kialakulását. Stresszoldó és nyugtató hatása lehet, emellett erősítheti az immunrendszert is.

Jellegzetessége:
A kékszőlőmag-készítmények minimális mellékízzel rendelkeznek, amely enyhén a mazsolára emlékeztet. Mivel napi adagjuk egészen kis mennyiséget jelent, különféle ételekbe-italokba keverve sem változtatják meg azok eredeti ízét. A kékszőlőmag-őrlemények olyan speciális őrlési eljárással készülnek, amelynek köszönhetően a rendkívül finom szőlőmagpor pillanatok alatt feloldható bármilyen folyadékban, kissé vöröses színe pedig szépen színezi az ételeket.

Hogyan fogyasszuk?
Egy felnőtt szervezetnek napi egy teáskanálnyi (5 g) mennyiség elegendő az optimális hatóanyag felszívódáshoz (quercetin, resveratrol).

A mikroőrlemény beltartalmi értéke hő hatására sem csökken jelentősen, így palacsinta-, gofri-, sütemény- és kenyérsütéshez is kiváló, de érdemes gyümölcsléhez, tejtermékekhez, desszertkrémekhez vagy müzlihez is keverni. Ideális smoothie-k ízesítéséhez is.

Hatóanyagok:
- polifenol 446 mg/ 5 g mikroőrlemény (felnőtteknek javasolt napi adag)
- polifenol 8928 mg/ 100 g mikroőrlemény

Szemcseméret: 84 %-ban 50 mikron alatti.
Ez az apró szemcseméret biztosítja a leghatékonyabb hatóanyag felszívódást.

A Bock kékszőlőmag olaj a villányi dűlők napérlelte szőlőszemeiből készült. Telítetlen zsírsavakban gazdag, mely hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához.

A hideg sajtolású Bock Kékszőlőmag Olaj az őrleményhez hasonlóan rendkívül gazdag bioaktív komponensekben és polifenolokban.

A semleges illatú olaj önmagában, arcápolókba keverve vagy vizes bőrbe masszírozva a leghatékonyabb.

A mikroőrlemény mellett a szőlőmagolajat is használhatjuk egészséges fogások elkészítéséhez. Kellemes íze valódi gasztronómiai élménnyé varázsolja a salátákat és a hidegkonyhai ételeket!

Fejbőrbe dörzsölve, pakolásként használva vitalizálja a hajhagymákat.

Telítetlen zsírsavakban gazdag.

Az olaj vegán, glutén-, allergén- és cukormentes.

Hatása:
A szőlőmagolaj extrém magas antioxidáns, flavonoid és C-vitamin tartalma miatt az utóbbi években a legkurrensebb termékek közé emelkedett az egészségiparban. Tekintettel arra, hogy a hidegen sajtolt szőlőmagolaj tulajdonságai minden pozitív értéket megjelenítenek, nem csoda, hogy belsőleg alkalmazva (napi 1-2 evőkanál) korunk szinte minden "sztárbajára" gyógyírt jelenthet. Ilyen betegségek a depresszió, az érelmeszesedés, az impotencia, az alvászavar, tumorok, bizonyos rákos megbetegedések stb., de nagy szerepet játszik az infarktus elleni védelemben is.

Bőrünkön bedörzsölve, masszírozva gyorsan beszívódik, ezért nagyon hasznos szerepet tölt be a száraz bőr kezelésében. A bőrszárazság tünetei (mint viszketés) mellett a bőr rugalmasságának elvesztése, a petyhüdtség, vagy a pigmentációs zavar (szeplők, foltok megjelenése) szintén kiválóan kezelhetőek szőlőmag olajjal. A fejbőrünket sem szabad elfelejteni, hiszen vitalizáló hatásának köszönhetően a hajhagymák aktivitása megnő, így a hajvesztés, kopaszság bizonyos formái is kezelhetőek szőlőmag olajjal.

Hogyan fogyasszuk?
Napi 1-2 kávéskanál teában vagy gyümölcslében, illetve ételhez, salátához, joghurthoz keverve javasolt.

Hogyan használjuk külsőleg?
A semleges illatú olaj önmagában, arcápolókba keverve vagy vizes fejbőrbe masszírozva a leghatékonyabb. A bőr lágyabbá válhat, kisimulhatnak a felszíni ráncok, a viszketés megszűnhet. Fejbőrbe dörzsölve, pakolásként használva vitalizálhatja a hajhagymákat.

Használati útmutatás
A hidegen sajtolt, szűretlen kékszőlőmag olaj alján ülepedés keletkezhet, amely természetes folyamat következménye. Használat előtt felrázandó!

Ha szereti a szőlőmagolaj intenzív ízét és a fűszeres, kellemesen csípős ételeket, úgy a chilis szőlőmagolaj új gasztronómiai élményt nyújthat konyhájában.

A nagymarosi világbajnok Gabko chilivel közreműködve új dimenziókat nyitottak ki az ételek ízesítésének világában. Ez a pikáns olaj egyszerre teszi különleges ízűvé és fűszeressé leveseit, salátáit, tésztáit, grillszószait, de használhatja akár grill húsok pácolásához, pörkölt vagy egyéb magyaros ételek ízesítéséhez is.

A termék 100%-ban természetes, allergén-, glutén- és cukormentes.

Javasolt adagolás: 1 kávéskanál 1 tál ételhez

Az elmúlt évtized egyik legnépszerűbb nemzetközi gasztrotrendjeinek egyike az olyan „szuperélelmiszerek” térhódítása, mint az avokádó, a goji bogyó, a quinoa vagy a chia magok. Maga a kifejezés olyan tápanyagokban dús élelmiszereket jelent, amelyekről úgy tartják, hogy különösen kedvező hatást gyakorolnak az egészségre és a jó közérzetre.

Elolvasom

A 72 éves villányi borász, Bock József több, mint 10 éve beépítette mindennapi étkezésébe a kékszőlőmag mikroőrlemény és a kékszőlőmag olaj fogyasztását. Meggyőződése, hogy ennek köszönhetően olyan energikus a mai napig, hogy azt a 20-as, 30-as éveiben járó fiatal kollégák is megirigylik. Eleinte bérben dolgoztatta fel a borkészítés leghasznosabb melléktermékét, majd 2015-ben jött az elhatározás, hogy saját szőlőmag üzemet építsen.

Elolvasom

Mielőtt nekiültem volna megírni ezt a cikket, szent meggyőződésem volt, hogy a szabadgyök az bizony valami nagyon gonosz dolog. De meglepetésemre, mint oly sok minden más az életben, bizony ez sem fekete vagy fehér. A szabadgyök sem egy megátalkodott, rosszindulatú valami. Olvassatok tovább kedves olvasók és ti is megtudhatjátok az igazságot a szabadgyökökről.

Elolvasom

Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek, az eredményeket garantálni nem tudjuk. A felhasznált tartalmak, információk a Bock Borászat Kft. szellemi tulajdonát képezik.