Bőrproblémák

A bőrproblémák egészségi állapotunkat tükrözik. Ha szervezetünkben nincs rendben valami, az rövid időn belül jelentkezni fog bőrünkön is. Sokszor ezért elég csak a táplálkozáson változtatni, hogy bőrünk felszíne ismét sima és egészséges legyen.

Az emésztőrendszerünk és a bőrünk között igen szoros az összefüggés. Azok a dolgok, amelyek a bőrünket irritálják, az emésztőszerveknek sem tesznek jót. Ami kiütést, bőrpírt, gyulladást, ekcémát vagy bármilyen bőrbetegséget okoz, az jó eséllyel hasonlóképp irritálja az egész szervezetet.

Vastagbelünk testünk legnagyobb szerve és a kiválasztás központi része. Ha ez egészséges, egész szervezetünk is jól fog működni. A sima, ruganyos, egészséges bőr az egészséges emésztés velejárója, amit kiegyensúlyozott táplálkozással érhetünk el.

Szervezetünk legfőbb építő elemei közé tartoznak az esszenciális zsírsavak. Ezek közül is kiemelten fontosak az omega-3 típusúak, mint amilyenek az állati eredetű EPA, DHA, vagy a növényi eredetű ALA. Ezeket, a vitaminokhoz hasonlóan, szervezetünk nem képes előállítani, ezért ezeket csak étkezéssel tudjuk bevinni – elsősorban tengeri halak, vagy egyéb tengeri élőlények fogyasztásával.

Az omega-3 zsírsavak úgy járulnak hozzá a bőr optimális állapotának fenntartásához/visszaállításához, hogy normalizálják annak szaruképződését, javítják a bőr sejtjei közötti összetartást, és azzal, hogy beépülnek a sejthártyába, rugalmasabbá teszik azt.

Mivel egészségének fenntartásához szüksége van az omega-3 zsírsavakra, bőrünk jelzi számunkra, hogy hiányt szenved belőlük: kiszárad, töredezetté és érzékenyebbé válik. Megfelelő omega-3 fogyasztással hatékonyan regenerálhatjuk bőrünket, csökkenthetjük annak irritációját.

Az omega-3 zsírsavak az aknés bőrproblémákra is jó megoldást jelenthetnek, 2 hónapos kúra után már jelentős javulás is elérhető.

Hogyan segíthet a bőrproblémák esetén az Eskimo-3 és az Eskimo Kids halolaj?

Az omega-3 zsírsavak a sejtmembrán egészségéért felelősek, amik amellett, hogy a szervezet számára káros dolgokat kizárják, az anyagcsere folyamatban is aktív szerepet vállalnak. (Ezek választják például ki a szükségtelen méreganyagokat izzadás útján.) A sejtmembrán felel továbbá az egész sejt vízháztartásáért, rugalmasságáért és így azért is, mennyire lesz ráncos a bőrfelszín.

Az omega-3 zsírsavak gyulladásgátló szerepet is betöltenek a szervezetben, megakadályozzák a méreganyagok termelődését is, így közvetett módon hatva a bőr állapotára is.

A mai étrendünk nagyon kiegyensúlyozatlan esszenciális zsírsav bevitel szempontjából; az omega-6 és omega-3 zsírsavak optimális aránya 1:1-1:10, ma viszont általánosságban 1:25-1:30 arányban visszük be ezeket, azaz 2-3-szor annyi omega-6 zsírsavat fogyasztunk, mint amennyit kellene. Ez valószínűleg szerepet játszik az egyre gyakoribb gyulladásos bőrbetegségek (akné, pszoriázis, rosacea, stb.) kialakulásában.

Egy dán tanulmány 113 1 és 15 év közötti gyermek bőrét, illetve a halolaj bőrre gyakorolt hatását vizsgálta. A felmérésben résztvevők 4 hónapon keresztül napi 5 ml természetes, stabil halolajat fogyasztottak.

A vizsgálat eredményei igazolták az omega-3 zsírsavak pozitív hatásit: 12 hét elteltével az ekcémás gyermekek 65%-ának enyhültek a bőrtünetei, a száraz bőr 68%-ban regenerálódott, sőt a gyakran betegeskedő gyermekek 69%-a ellenállóbb lett a fertőzésekkel szemben.

Az Eskimo-3 készítmények kiemelkedően magas EPA és DHA tartalmuknak köszönhetően hatékony segítséget nyújthatnak a bőrbetegségekkel szembeni küzdelemben.

 • Gyermekeknek készült prémium minőségű omega-3-6-9 termék, ami már 1 éves kortól adható. Átlagon felüli EPA-DHA tartalmának köszönhetően kiemelkedő hatékonyságú, biztonságos, természetes készítmény. Magas E- és D-vitamin tartalmú, laktóz, glutén, tejfehérje mentes.

    4 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Előnézet
  4 990 Ft‎

  Gyermekeknek készült prémium minőségű omega-3-6-9 termék, ami már 1 éves kortól adható. Átlagon felüli EPA-DHA tartalmának köszönhetően kiemelkedő hatékonyságú, biztonságos, természetes készítmény. Magas E- és D-vitamin tartalmú, laktóz, glutén, tejfehérje mentes.

    4 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Előnézet
  5 490 Ft‎

  Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható!

    5 490 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény*, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható! *Vadhalászat során kifogott mélytengeri halak olajából készült, fenntartható halászatból származó, Friend of the Sea minősítéssel rendelkező...

    4 390 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Előnézet
  3 590 Ft‎

  Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható!

    3 590 Ft‎ (27% ÁFA-val)