cvitaminok1-620x350.jpg

A CIBIVIT 500 C-Vitamin kapszula egy prémium minőségű készítmény, amely hozzájárul az immun- és idegrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a normál kollagén képződéshez és ezen keresztül az erek, a bőr és a csontozat normál állapotának fenntartásához.

cibivit-500-cvitamin-kapszula-30db

minőségi: a minőség garanciája a jól ismert Allimax márka

hatékony: a C-vitamin hozzájárul az immun- és az idegrendszer normál állapotának működéséhez, az oxidatív stresszel szembeni védelemhez, a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a bőr és a csontok normál állapotának fenntartásához

továbbfejlesztett: a C-vitamin mellett hozzáadott citrus bioflavonoidokat tartalmaz

vegán: mind a kapszula, mind a gél kizárólag vegánok által is fogyasztható, használható összetevőket tertalmaz (kapszulahéj: HPMC – Hidroxy Propyl Methyl Cellulose)

AZ ÖSSZETEVŐKRŐL
FONTOS INFÓK, ÖSSZETÉTEL
VÉLEMÉNYEK
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
VÁSÁRLÁS

A C-VITAMINRÓL

Az aszkorbinsav – közismertebb nevén a C-vitamin – a világ legismertebb és legnépszerűbb vitaminja, melyet az emberi szervezet nem képes előállítani, ezért folyamatos pótlásra van szükségünk belőle.

Bár rengeteg jótékony hatással bír a szervezetben, egy konkrét probléma, a skorbut elkerülése volt az, ami miatt a C-vitamint a népi gyógyászatban elkezdték használni, majd később már komolyabban is foglalkoztak vele.

A skorbutról az első feljegyzések az ezerötszázas évek elején születtek – ezzel ez a legrégebben ismert hiánybetegség. Leginkbb háborúk, éhínségek idején pusztított, illetve a hajós népeknél okozott nagy problémát.

 A 18. század közepén egy hajóorvos megfigyelte, hogy a skorbut elkerüli azokat a tengerészeket, akik citrusféléket fogyasztanak. Ezt követően egyre gyakoribb volt, hogy a hosszú hajóútra induló tengerészek citromot vittek magukkal az útra. Azt ugyan még nem tudták ekkor, hogy a C-vitamin hiány az oka a betegség kialakulásának (fertőző betegségnek hitték), az viszont mindenesetre egyértelmű volt, hogy segít elkerülni azt.

Magát a vitamin elég sok idő elteltével, 1928-ban azonosította azt Szent-Györgyi Albert (amiért később Nobel-díjat is kapott).

Ez volt az első olyan vitamin, amit nagy mennyiségben gyártottak és étrend-kiegészítő formájában kínáltak a nagyközönségnek.

 

Ma már nem a skorbut megelőzése végett szedünk C-vitamin, hanem számos más pozitív hatása miatt.

Lássuk, mi mindenre jó a C-vitamin:

  •  támogatja az immunrendszer működését
  •  segít megőrizni a kötőszövetek, csontok, inak, izmok és a bőr épségét
  •  támogatja a kötőszövetek, csontok, inak, izmok és a bőr újraépülését
  •  nélkülözhetetlen a fogak és az íny épségének megőrzéséhez
  •  segíti a sebgyógyulást
  •  erősíti a hajszálerek falait
  •  segíti a szervezet méregtelenítését
  •  véd a káros hatású szabadgyökök ellen, sejtvédő hatású
  •  elősegíti a kollagénképződést
  •  segíti a vas és a kalcium felszívódását

A CITRUS BIOFLAVONOIDOKRÓL

A bioflavonoidok felfedezése – csakúgy mint a C-vitaminé – Szent-Györgyi Albert nevéhez fűződik, aki Ruzsnyák Istvánnal együtt elsőként izolált bioflavonoidokat paprikából, és elnevezte P-vitaminnak. (Később kiderült, hogy a bioflavonoidok nem vitaminok, de nagyon fontosak a szervezet normál működéséhez.)

Ma már több mint 4.000 féle flavonoidot ismerünk, ezek a vegyületcsoportok felelnek például a citrusfélék gyümölcshúsának sárga és narancs színéért, a cseresznye pirosságáért vagy a szarkalábak sötét, kékes színéért is.

Megfigyelték, hogy a bioflavonoidok csökkentik a hajszálerek áteresztését és törékenységét, gyulladáscsökkentő hatással is bírnak, segítik a sebgyógyulást, és ami esetünkben még érdekesebb: megvédik a C-vitamint az oxidációtól és segítik annak felszívódását.

A bioflavonoidok sokféle élelmiszerben megtalálhatók. Ilyenek például a citrusfélék, a paprika, a hajdina, a dió, a zeller, a spenót, az alma, a brokkoli, az áfonya és a szőlő.

Összetevők:

Kálcium-aszkorbát, citrus bioflavonoidok, szilícium–dioxid, kapszula anyaga: növényi eredetű (HPMC) - hidroxipropil-metil-cellulóz.


CIBIVIT 500 C–vitamin 1db kapszula tartalmaz
Kálcium-aszkorbát: 450 mg (NRV%=563%)
Citrus bioflavonoidok 50 mg


Napi adag tartalmazza (2 kapszula):
Kálcium-aszkorbát: 900 mg (NRV%=1125%)

Citrus bioflavonoidok: 100 mg


*NRV%: (napi beviteli referenciaérték felnőttek számára)

Vegetáriánusok és vegánok is fogyaszthatják!

Adagolás felnőtteknek:
Napi 1 - 2 kapszula étkezések alkalmával, folyadékkal bevenni.

Gyerekeknek nem ajánlott!

Csomagolási egység: 30 db kapszula
Nettó mennyiség: 600 mg / 30db

Tárolás: száraz, hűvös helyen tárolja

Minőségét megőrzi: a csomagoláson szereplő hónap végéig!

Figyelmeztetés:
- Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
- Ne szedje a készítményt amennyiben allergiás a készítmény valamelyik összetevőjére
- A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó!
- Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Származási hely: A termék elsődleges összetevője a kálcium-aszkorbát Kínából származik
Gyártás helye: Egyesült Királyság

Még senki nem írt erről a termékről.

Írd meg véleményed!

Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek, az eredményeket garantálni nem tudjuk.

Sajnos kevesen tudják, hogy azzal még nem tettünk meg mindent az egészségünkért, hogy szedünk valamilyen vitamin készítményt. Mivel az, hogy bevesszük ezeket a termékeket, önmagában még nem jelent garanciát arra, hogy az abban található tápanyagok fel is szívódnak a szervezetünkben. Utána jártunk, hogy milyen tényezők befolyásolják az egyes vitaminok és ásványi anyagok felszívódását.

Elolvasom

Tudtad, hogy Szentgyörgyi Albert igazából a feleségének köszönheti a C-vitamin felfedezését? Hogy legelőször „nemtudomcukor” nevet adták a C-vitaminnak? Hogy a C-vitamin egy természetes antihisztamin? Hogy segíti a kollagén termelést a bőrben? Hogy hány millió éve veszítettük el a képességünket, a C-vitamin termelésére? Nem??!! Akkor tarts ma velünk, összegyűjtöttünk néhány érdekes, és meglepő tényt a C-vitaminnal kapcsolatban!

Elolvasom

Bármennyire is hasznosak szerveztünk számára a vitaminok és ásványi anyagok, mégsem szabad ezeket ész nélkül fogyasztani. Több vitamin esetén kimutatták már, hogy ha hosszú távon túl sokat szedünk belőle, akkor számos mellékhatással szembesülhetünk. Utánajártunk, hogy hol van az a határ, amit érdemes betartani, hogy ezek a jótékony tápanyagok továbbra is az egészségünket szolgálják. Részletek a cikkben!

Elolvasom

Egyszerű, helyes táplálkozási szabályok betartásával sokat tehetünk szemünk, látásunk egészségéért. Az alábbi összeállításból kiderül, hogyan függ össze a látásunk táplálkozásunkkal, és hasznos tanácsokat találsz a szem egészségéhez szükséges étrend kialakításához.

Elolvasom