Az Eskimo-3 Kids lágyzselatin rágótabletta egy omega-3 zsírsavakban gazdag étrendkiegészítő készítmény gyermekeknek 3 éves kortól. Az Eskimo termékcsalád legújabb, eper-narancs-citrom ízesítésű tagján az Eskimo Kids halolajaknál kevésbé érezhető a hal íz, és formulájánál fogva is azoknak a gyermekeknek ajánlott, akik egyáltalán nem bírják az Eskimo Kids halolajak enyhén halas ízét vagy olajos állagát.

gyerekeknek fejlesztve: 3-12 éves korig ajánlott, könnyű rágni és lenyelni

ízletes: eper-narancs-citrom aroma, intenzív hal íz nélkül

természetes: igazolt eredetű, vadhalászatból származó halolajat tartalmaz

hatékony: az EPA és DHA zsírsavak mellett kolint és biotint tartalmaz

praktikus: az egyesével csomagolt rágótabletta könnyen kezelhető, akár a táskába is bedobható

tiszta: nem tartalmaz egészségre káros, rákkeltő anyagokat

biztonságos: tisztaságának köszönhetően a gyártás időpontjától számítva 2 éven keresztül felhasználható

cukormentes: nem tartalmaz cukrot, helyette xylitol és sorbitol került a termékbe

glutén- és tejmentes: laktóz-, tejfehérje-, és gluténérzékenyek is fogyaszthatják

JELLEMZŐK
FONTOS INFORMÁCIÓK
OMEGA-3
KOLIN ÉS BIOTIN
ÖSSZETEVŐK
VÉLEMÉNYEK
VÁSÁRLÁS

A lágyzselatin tabletták adagonként 245 mg DHA (dokozahexaénsav) zsírsavat és 54 mg EPA (eikozapentaénsav) zsírsavat tartalmaznak, melyek hozzájárulnak a normál agyműködés és a szem egészségének fenntartásához.

Az omega-3 sejtjeink alkotóeleme, amit a vitaminokhoz hasonlóan szervezetünk nem képes előállítani. Az omega-3 EPA és DHA zsírsavak nagy mennyiségben a mélytengeri halakban találhatók meg, melyek étrendünkből szinte teljesen hiányoznak.

Mivel a gyermekek agyának, látásának és szervezetének optimális fejlődéséhez és működéséhez elengedhetetlenek ezek a zsírsavak, fontos, hogy folyamatosan szervezetük rendelkezésére álljanak az omega-3 zsírsavak. Ez legegyszerűbben és leghatékonyabban biztonságos forrásból származó halolaj készítménnyel pótolható.

Az Eskimo-3 Kids lágyzselatin rágótabletta omega-3 tartalommal kifejezetten gyermekek számára kifejlesztett étrend-kiegészítő készítmény, ami 3 éves kortól 12 éves korig adható a gyermekeknek. (12 év feletti gyermekek számára az Eskimo-3 Brainsharp halolaj ajánlott.)

 

Összetevőinek köszönhetően

 • előnyösen befolyásolja a szem látóhártya, valamint az agy- és idegsejtek működését,
 • elősegíti az agy és idegrendszer és a látás egészséges fejlődését,
 • javítja gyermekünk memóriáját és koncentrációs képességét,
 • segíti az olvasási és tanulási készség fejlődését.
 • előnyösen befolyásolja a gyulladásos típusú betegségek gyógyulását.
 • csökkentheti az asztmatikus és allergiás problémákat.
 • ellenállóbbá teszi gyermekünket a megfázással, influenzával és egyéb fertőző megbetegedésekkel szemben.

Az egészségesen fejlődő idegrendszernek köszönhető a kiegyensúlyozott, nyugodt viselkedés is, a termék ezért pozitív hatással van hiperaktivitás, agresszivitás és más viselkedési zavarok esetén.

Továbbá előnyösen befolyásolja a fiatalon kialakuló bőrbetegségek gyógyulását, ezért jó megoldás lehet gyermekkori ekcéma, pszoriázis, és atópiás dermatitisz megelőzéséhez és kiegészítő kezeléséhez is.

A lágyzselatin rágótablettákban a halolaj emulgeált formában található meg, így az jobban hasznosul a szervezetben. 

Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.

Összetétel: halolaj, édesítőszer (xylitol (E967), sorbitol (E420)), víz, zselésítő anyag: bovine zselatin (E 441), kolin bitartarát, ízesítés: eper, narancs, citrom arom, savasodás szabályozó: nátrium–citrát (E331),  színezék: paprika kivonat (E160c) napraforgó olajban, antioxidánsok: (aszkorbil palmitát, alfa- tokoferol, tokoferolok keveréke (E306)), biotin (D-biotin), repceolaj. Narancs ízesítés, könnyű rágni és lenyelni. Minden tabletta 254 mg DHA-t és 54 mg EPA-t tartalmaz. Felhasználási javaslat: 3 éves kortól 12 éves korig adható. Napi adag: 1 db lágyzselatin tabletta.

Kiszerelés: 27 db lágyzselatin rágótabletta, egyesével csomagolva buborékcsomagolásban.

Napi adag: 1 db lágyzselatin tabletta. Minden tabletta 254 mg DHA-t és 54 mg EPA-t tartalmaz.

Felhasználási javaslat: 3-12 éves korig

Minőségét megőrzi: A gyártás időpontjától számított 2 évig (lásd a doboz alján).

Tárolás: Napfénytől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó.

Figyelmeztetések:

Az ajánlott napi adagot ne lépje túl!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet!
Nagyobb mennyiség fogyasztása hashajtó hatású lehet!
A termék kisgyerekek elől elzárva tartandó!

A termék nem tartalmaz genetikailag módosított összetevőt.

OGYÉI nyilvántartási szám: 19644/2017

Gyártó: Midsona Sverige AB, Box 164, 521 02, Falköping, Svédország

Forgalmazó: Bringwell Sverige AB 

Magyarországi forgalmazó: OmegaWellness Kft. 2142.  Nagytarcsa, Ganz Ábrahám u. 1/7.
Telefonos ügyfélszolgálat: 06 1 223 1500 

Az Eskimo-3 Kids halolaj egy kifejezetten gyermekek számára kifejlesztett étrend-kiegészítő készítmény, ami 3 éves kortól 12 éves korig adható a gyermekeknek. 

Az omega-3 zsírsavak előnyösen befolyásolják a szem látóhártya, valamint az agy- és idegsejtek működését, elősegítik az agy, az idegrendszer és a látás egészséges fejlődését, javítják a memóriát és koncentrációs képességet, segítik az olvasási és tanulási készség fejlődését, csökkenthetik az asztmatikus és allergiás problémákat, valamint ellenállóbbá teszik a gyermekek szervezetét.

Az egészségesen fejlődő idegrendszernek köszönhető a kiegyensúlyozott, nyugodt viselkedés is, a termék ezért pozitív hatással van hiperaktivitás, agresszivitás és más viselkedési zavarok esetén.

Az  agy és idegrendszer legintenzívebb fejlődési szakasza a születés előtti harmadik trimesztertől körülbelül 14 éves korig tart. Gyermekünk egészséges fejlődéséért ebben a periódusban tehetjük a legtöbbet, lerakhatjuk sikeres jövőjének alapjait. Ebben az időszakban a megfelelő képességfejlesztés mellett rendkívül fontos az agy és idegsejtek fejlődéséhez és működéséhez nélkülözhetetlen omega-3 EPA és DHA bevitele is.

Az omega-3 sejtjeink alkotóeleme, egy „jó” zsír, amit a vitaminokhoz hasonlóan szervezetünk nem tud előállítani. Az omega-3 EPA és DHA nagy mennyiségben a tengeri halakban található, amely étrendünkből szinte teljesen hiányzik, pedig a halolajban található omega-3 előnyösen befolyásolja a szem látóhártya, az agy- és idegsejtek fejlődését és működését. Más szóval javul gyermekünk memóriája, koncentrációs és problémamegoldó képessége, könnyebbé válik számára az olvasás és a tanulás! Így magabiztosabbá válik, és a mindennapok kihívásaival könnyebben birkózik meg.

Az omega-3 tartós hiánya számos betegség forrása is lehet. Omega-3 hiányra vezethető vissza például a diszlexia és a hiperaktivitás, a fejődési és mozgás koordinációs zavarok és az immunrendszer problémák is.

Miért fontosak az omega-3 zsírsavak az ovisok számára?

Immunrendszerünk erőssége, stabilitása nagyrészt életmódunk és táplálkozásunk függvénye, melyet képesek vagyunk jó irányba befolyásolni. Az omega-3 nélkülözhetetlen az immunrendszer normális működéséhez és segíti a gyulladásos típusú betegségek gyógyulását.

Ebben az időszakban a megfelelő képességfejlesztés mellett rendkívül fontos az agy és idegsejtek fejlődéséhez és működéséhez nélkülözhetetlen omega-3 EPA és DHA bevitele is.

A keveset betegeskedő, kiegyensúlyozott gyermek

 • gyorsabban önállóvá válik,
 • könnyebben hozzászokik az óvodai környezethez,
 • és gond nélkül beilleszkedik a csoportjába (együtt eszik, alszik, játszik társaival).

Az egészségesen fejlődő idegrendszernek köszönhető gyermekünk nyugodt, kiegyensúlyozott és agressziómentes viselkedése is.

Az ovis gyerekek (3-6 év) egészséges fejlődésének (agy és idegrendszer) számos fontos lépcsője van, amelyek nyomon követhetőek növekedésük során. Az ovisok megtanulják a nyelvet használni, és a tárgyakat képekkel vagy szavakkal jelölni. Gondolkodásukban még nem képesek mások nézőpontját átvenni, és a tárgyakat is egy-egy egyedi vonásuk alapján osztályozzák.

Miért fontosak az omega-3 zsírsavak a kisiskolásoknak?

Minden szülő álma, hogy gyermeke jól érezze magát az iskolában, örömmel újságolja, hogy mennyi piros pontot kapott aznap, és hogy a kedvenc tanára is megint megdicsérte. A jól és könnyen tanuló kisiskolást eredményei magabiztossá teszik. Tanáraihoz való viszonya rendezett, és osztálytársaival is könnyebben barátkozik. A tanulás megkedvelése és a jó tanulmányi eredményei megerősítik gyermeked önbizalmát és megalapozhatják további sikereit!

Hogyan segíthetjük gyermekünk mentális fejlődését, tanulmányait? Pótoljuk az omega-3 hiányt! Az esetek többségében nincs semmi probléma a gyermek képességeivel, csupán nem jut hozzá a szükséges omega-3 mennyiséghez, amely a fejlődő szervezet számára nélkülözhetetlen.

Az omega-3 előnyösen befolyásolja a szem látóhártya, az agy- és idegsejtek fejlődését, ezáltal könnyebbé válik az olvasás, javul gyermekünk memóriája és koncentrációs képessége! Bizonyított, hogy az omega-3 csökkenti az agresszivitást és nélkülözhetetlen az immunrendszer normális működéséhez is. Ennek eredménye az ellenállóbb szervezet és a kevesebb iskolai hiányzás!

Az iskolakezdés akár nagy stresszel is járhat egy család életében, hiszen a gyermek egy teljesen új közösségbe kerül, szigorúbb szabályokat kell betartania, és a követelmények is teljesen újak. Ilyenkor a pedagógusok mellett a szülők elvárásai is sokrétűek az iskolába lépő gyermekkel (6-12 év) szemben.

 

A gyermekektől elvárják,

 • hogy a nap bizonyos időszakait egymagában töltse el, és feladatainak egy részét önállóan oldják meg.
 • hogy felügyelet nélkül is képesek legyenek oly módon játszani, tevékenykedni, hogy közben betartják a felnőttek által közvetített normákat, szabályokat, amelyeket óvodában felnőttek ellenőrzése mellett gyakoroltak.
 • hogy a képesek legyenek megítélni, tudnak-e vigyázni magukra és társaikra, vagy biztonságukhoz kérniük kell a felnőtt segítségét.
 • hogy érezzenek felelősséget saját „munkaszerű” tevékenységükért, amit a civilizált országokban általában az iskolai tanulás jelent.

Mindezen elvárásokat úgy foglalhatnánk össze, hogy a gyermeknek rendelkeznie kell szociális intelligenciával, amely magában foglal olyan ismereteket és képességeket, amelyek egyaránt szükségesek az iskolai tanuláshoz, a társas normák betartásához, illetve a mások iránti együttérzéshez.

 

A kíváncsiság, a felfedezési hajlam, a nyitottság, a kitartás, a lelkesedés, a tanulás szeretete és a függetlenedési hajlam segítik a gyermek iskolai indulását.

Az iskolai tanulási képességek mindegyike a mozgásfejlődésre épül. A mozgás – az úgynevezett természetes vagy nagymozgások – minősége, a kivitelezés pontossága, a koordináltság megalapozzák a tértájékozódást, az irányok, a testséma érzékelését, a „finommotorikát”, a beszédfejlődést. Ezek a képességek szükségesek az írás-olvasás és a matematika alapjainak elsajátításához.

A kisiskolások egészséges fejlődésének (agy és idegrendszer) számos fontos lépcsője van, amelyek nyomon követhetőek növekedésük során.

Emlékezet- és agyfejlődés

Az iskoláskori szellemi teljesítményt erősen befolyásolja az emlékezet fejlődése. Az emlékezés is jelentősen változik az iskoláskor elején. Nagyjából 6–8 éves kor között az emlékezet inkább bizonyos asszociációk segítségével rögzít, például mozgássorhoz kapcsol – ezért (is) van szükség arra, hogy legalább az első két iskolai évben rengeteg mozgásos-cselekvéses-észleléses tevékenységbe ágyazódjon a gyerek ismeretszerzése.

Az emlékezeti stratégiák alakulásának kezdete iskoláskor elejére tehető, azonban 6–8 éves korban kimerül abban, hogy „kézzelfogható” halmazokat hoznak létre. Ezek többnyire helyzethez köthető asszociációk, például: reggeli, kakaó, kalács. Az iskolai ismeretek/szokások elsajátítását segítheti, ha a mindennapi tapasztalathoz sikerül kötni a halmazokat. Például füzet, könyv, tolltartó; „a” betű, „a” hang.

 

A legtöbb gyermeknél 9–12 éves kor között zajlik egy rendkívül jelentős agyi fejlődési folyamat (a fejlődés egyéni jellege miatt ez némelyik gyermeknél korábban, másoknál később zajlik). Kezdetekor visszaesés tapasztalható a gondolkodás, a figyelem, az emlékezet területén. Az átmeneti visszaesést az agy magasabb minőségű működése követi. Az agy fejlődésében mutatkozó változás összefügg a tanulással.

9–12 éves kor között felbomlanak azok az agyi kapcsolatok, amelyek megelőzőleg jól működtek, biztosítva a gyermek tanulási folyamatait. Az agy mintegy „kiüríti” magát, előkészítve a terepet a fejlettebb gondolkodást és a jobb intellektuális hatékonyságot lehetővé tevő agyi kapcsolatok alakulásának.

 

Az Eskimo Kids összhangban van a gyermeki szervezet igényeivel, segíti mentális fejlődését és erősíti immunrendszerét. 

Az Eskimo-3 Kids rágótablettában a fő összetevők közt megtalálható a többszörösen telítetlen zsírsavak mellett a kolin és a biotin.

A kolin tulajdonképpen a B-komplex egyik tagja, amit amiatt nem sorolnak a B-vitaminok közé, mert  szervezetünk nem csak külső forrásból képes hozzájutni, hanem képest azt szintetizálni is. A kolin számos fontos biológiai folyamatban vesz részt, ezért rendkívül fontos szerepe van a szervezet normál működésének fenntartásában. Egyik legfontosabb hatása, hogy segít megőrizni a sejthártya épségét, valamint szerepet játszik a sejten belüli és a sejtek közti, zökkenőmentes kommunikációban. Emellett képes áthatolni az ún. vér-agy gáton, így közvetlenül az agysejtekbe jutva acetil-kolin – egy emlékezést segítő vegyület – képződik belőle, így támogatja az agyműködést, koncentrációt és a memóriát.

A kolin több élelmiszervben is megtalálható, legnagyobb mennyiségben lecitin, tojássárgája, máj, sörélesztő és búzacsíra fogyasztásával juthatunk hozzá. (_) (_)

A biotin, másnéven B7-vitamin vagy H-vitamin egy vízben oldódó vitamin, ami nélkülözhetetlen a normál zsír-, fehérje- és szénhidrát anyagcsere folyamatokban, sőt segít abban, hogy a bőr egészséges legyen. A biotinhiány miatt kialakuló betegségek listáján az élen állnak olyan bőrbetegségek, amik a gyermekeknél gyakran előfordulnak (pl. ekcéma, bőrgyulladás).

Egyre több kutatás látszik bizonyítani, hogy a biotin a fenti hatásokon túl hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez.

Az élelmiszerek közül a tojássárgájában, a májban a paradicsomban, a rizsben, a mogyoróban, a teljes kiőrlésű gabonákban és a hüvelyesekben fordul elő nagyobb mennyiségben. (_)

Halolaj: Az Eskimo márkától megszokott módon ebbe a termékbe is igazolt eredetű, vadhalászatból származó halolaj került, ami tisztaságának köszönhetően a gyártástól számított 2 éves keresztül megőrzi minőségét.

Xilitol: A szénhidrát-anyagcsere köztes termékeként az élő sejtek természetes alkotóeleme, az inzulintól függetlenül hasznosul energiává. Ez az egyetlen cukorhelyettesítő, ami anyagcsere-zavarok esetén is fogyasztható. Kevésbé édesít, mint a cukor, nem okoz fogszuvasodást.

Szorbitol: A szénhidrát-anyagcsere köztes termékeként jön létre. Körülbelül fele olyan édes, mint a cukor, a cukorral ellentétben a tiszta szorbitol (E420) az emberi szervezetben való lebontásához nem szükséges az inzulin, ezért cukorbetegek is fogyaszthatják. Nem idéz elő fogszuvasodást.

Bovine zselatin: A szarvasmarha csontjából és kötőszövetéből kivont, majd hidrolízis során előállított zselatin. Élelmiszerek, gyógyszerek külső kérgének előállításához vagy állagának megőrzéséhez jól alkalmazható.

Kolin bitartarát: Lásd a „ KOLIN ÉS BIOTIN” fül alatt.

Nátrium-citrát: A citromsav nátriumsója, minden élő sejt alkotóeleme. Savanyító hatása miatt gyakran alkalmazzák gyógyszerek, élelmiszerek (lekvárok, konzervek, édességek, stb.) előállítása során a savanyúság szabályozására. A szervezet teljes mértékben hasznosítja.

Paprika kivonat: A paprika kivonat, másnéven kapszantin egy pirospaprikából izolálható, pirosas-narancssárgás színű, zsírban oldódó, természetes színezék.

Aszkorbil palmitát: A C-vitamin egyik zsírban oldódó változata, élelmiszerekben, gyógyszerekben C-vitamin forrásként, antioxidánsként alkalmazzák.

Alfa-tokoferol: Az emberi szervezetben található legaktívabb antioxidáns. Hasznosulása jó, azonban egyoldalú szedése csökkenti a szövetek gamma-tokoferol szintjét. Az E-vitamin (d-alfa-tokoferol) képes meggátolni a szervezetben a szabadgyökök képződését.

Tokoferolok keveréke: A kivonat legalább 7 különféle tokoferolból áll, melyek dúsított természetes kivonata az E306 jelölést viseli. A természeteben főként olajos növények termelik, a zsírokat védi az oxigén károsító hatásáról.

Biotin: Lásd a „ KOLIN ÉS BIOTIN” fül alatt.

Repceolaj: A fejlődő szervezet számára az omega-3 zsírsavak mellett omega-6 és omega-9 zsírsavakra is szüksége van az optimális fejlődéshez. A növényi olajokban (pl. repceolaj) tartalmaz omega-6 és omega-9 zsírsavakat.

Értékelés 
2019-02-22

Eskimo kids

Kislányomnak a folyékony ízesített nem ízlik. Ezt imádja. Mióta kapja, sokkal jobban alszik éjszaka.

  Értékelés 
  2019-02-05

  Szuper!

  Kisfiam imádja, minden reggel követeli az adagját. Nekünk folyékony formában nagyon nem ment a halolaj, így nagyon örültem, hogy lehet így rágótabletta formában is kapni. Köszönjük!

   Értékelés 
   2018-12-08

   Praktikus

   Utazaskor ezt visszuk magunkkal. Nagy sikere volt a gyerekeknel. :)

    Értékelés 
    2018-06-08

    Szuper!

    Termékkel meg vagyok elégedve,jó hogy külön vannak csomagolva,íze megfelelő,nem csak gyerekeknek hanem időseknek is jó akik nehezen tudják lenyelni a hal kapszulát! Ha valakit érdekel ez egy kis méretű ilyen kocsonyás valami nem is tabletta,könnyű szétrágni szinte szét mállik a szádban.Nálunk 5/5!

     Értékelés 
     2018-06-07

     Szuper

     Az eddigi termékek közül ez ízlik kislányomnak a legjobban. Biztos rendelünk még.

      Értékelés 
      2018-06-07

      Jó termék

      Megeszi a gyermek, nekem már ez is haladás a többivel szemben, bár nem rajong érte. Egyébként én jónak tartom.

       Értékelés 
       2018-06-07

       Kiváló!!!

       Jo ízű ,nagyon szuper termek!

        Értékelés 
        2018-06-07

        Putnoki Mariann

        A kislányom nagyon szereti az új vitaminját, mindig megkérdezi, hogy holnapra is maradt-e még

         Írd meg véleményed!

         Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek, az eredményeket garantálni nem tudjuk.