Ízületi problémák

Az ízületekkel összefüggő megbetegedések a munkaképesség elvesztésének legfontosabb okozói ma világszerte.

Mivel kívülről sem a csontok, sem az ízületek nem láthatók, hajlamosak vagyunk megfeledkezni róluk, elhanyagolni őket, és csak akkor vesszük észre, hogy baj van, ha fájdalmat érzünk.

Két nagy csoportra oszthatjuk típusa szerint és kezelhetősége alapján: egyik a gyulladásos a másik pedig a kopásos (degeneratív) ízületi megbetegedések.

Az ízületi problémák kialakulásának számos oka lehet.

A kopásos megbetegedések hátterében sokszor genetikai, öröklött hajlamok játszanak szerepet. A másik kiemelt problémaforrása a fokozott fizikai igénybevétel és egészségtelen életmód. A fájdalom mellett a ropogás, mozgáskorlátozottság, nyomásérzékenység a legfőbb tünetek.

A gyulladás akut problémák közé tartozik, gyakran igényel sürgősebb orvosi beavatkozást. Bőrpír, fájdalom, duzzanat kíséri, sokszor csak laborvizsgálat útján lehet kideríteni a pontos okát.

Készítményeink közül mindkét problémára kínálunk megoldást. Amíg az Eskimo-3 halolaj a gyulladás megszüntetésében lehet hatékony, addig az Avosol természetes összetevőivel a porc struktúrájának visszaállításban érhet el látványos eredményeket.

AZ ESKIMO-3 HATÁSA A GYULLADÁSRA
Az AVOSOL HATÁSA A PORCOKRA
ÍZÜLETVÉDŐ CSOMAGOK

40 év fölött rengetegen szenvednek ízületi betegségektől. Kevesen tudják azonban, hogy a sok omega-3 fogyasztással elkerülhető a gyulladásos típusú ízületi megbetegedések kialakulása illetve csökkenthetők a már kialakult betegségekkel járó fájdalmak.

Mint szervezetünkben oly sok esetben, itt is a táplálkozás minősége van nagy hatással egészségünkre. Ha az omega-6 olajok túlzott fogyasztása az omega-3 zsírsavak hiányával párosul, olyan makacs gyulladásokat eredményezhet, melyek még azután is a szervezetünkben tombolnak, hogy a fertőzés már elmúlt. Az osteoarthritisnek, mely az ízületi problémák leggyakoribb formája, a szívbetegséghez hasonlóan gyakran gyulladásos oka is van. Ha az étrendünk nem tartalmaz elég omega-3 zsírsavat, akkor nem lesz, ami a gyulladást keltő omega-6 eicosanoidokat ellensúlyozza.

Az omega-3 zsírsavakban gazdag, természetes, stabil Eskimo-3 halolaj szedése védi az ízületeket. Az omega-3 zsírsav az ízületi betegségekben szenvedők számára nélkülözhetetlen, hiszen közismert erős gyulladáscsökkentő hatásáról is. Vizsgálatok bizonyítják, hogy a természetes, stabil halolajnak jobb a hatása az ízületi merevségre, mint az instabil halolajnak.

A rheumatoid arthritis olyan komolyabb ízületi gyulladás, amelynél a gyulladás az ízület szöveteit teljesen elpusztíthatja. Kutatók észrevették, hogy a rheumatoid arthritis (krónikus, ízületi gyulladásos betegség) nagyon ritka az eszkimók és a japánok körében, akik halfogyasztásban élen járnak, ezért más országokban is kipróbálták a betegség halolajjal való kezelését. 

Kutatásokkal kimutatták, hogy az omega-3 csökkentheti a fájdalmakat, a gyengeséget, és a gyulladásgátló szerek iránti igényt is. Gyakran néhány hónap kellett a hatás kifejlődéséhez, és egyesek nagyobb dózist igényeltek a szokásosnál. (Pl. naponta 10 ml természetes, stabil halolajat (2 teáskanál)), de a hatás nem maradt el. A gyulladáscsökkentő gyógyszerek egyik nagy hátránya, hogy csökkentik a kedvező eicosanoidok szintjét (prostacyclin), és növelik a kedvezőtlen eicosanoid szintet (leucotriének) a gyomorban. Vizsgálatainkból kiderült, hogy a természetes stabil halolaj mindkét mellékhatást ellensúlyozza, ezért fogyasztása kiegészítő kezelésként is ajánlott a felírt gyógyszerek mellett.

 • Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény*, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható! *Vadhalászat során kifogott mélytengeri halak olajából készült, fenntartható halászatból származó, Friend of the Sea minősítéssel rendelkező...

    4 390 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Előnézet
  5 490 Ft‎

  Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható!

    5 490 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Előnézet
  3 590 Ft‎

  Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható!

    3 590 Ft‎ (27% ÁFA-val)

A testmozgás hiánya, a túlsúly, az egyoldalú mozgási szokások túlterhelik az ízületeket és gyorsítják kopásukat. A kopásos megbetegedések hátterében sokszor genetikai, öröklött hajlamok játszanak szerepet. A másik kiemelt problémaforrása a fokozott fizikai igénybevétel és egészségtelen életmód. A fájdalom mellett a ropogás, mozgáskorlátozottság, nyomásérzékenység a legfőbb tünetek.

A szervezetünk képes a károsodott ízületi folyadék helyett új kenőanyagot termelni, azonban ehhez nagy mennyiségű vitaminra, különösen C-vitaminra, foszforra, kalciumra és triptofán nevű esszenciális aminosavra van szüksége. Ez utóbbi elsődleges forrása az avokádó. A szója magas linolsav tartalma pedig gyulladáscsökkentő hatású, valamint magas telítetlen zsírsav tartalma mellett fontos E- és B-vitamin forrás is.

A porc sérülések kezelésének három módja van:

   1. Vannak a gyors hatású, fájdalomcsillapító gyógyszerek, mint például a kortizon, naproxen, ibuprofen. Ezeknek az előnye, hogy gyorsan csillapítják a fájdalmat, hátrányuk, hogy a porc állapotát nem befolyásolják, gyógyulási folyamat nem indul el. Tüneti kezelésre alkalmasak csak!

   2. Természetes gyulladáscsökkentőként az omega-3 EPA és DHA tartalmú Eskimo-3 természetes, stabil halolaj védi az ízületeket, csökkenti a krónikus gyulladásos tüneteket és az ízületi merevséget.

   3. A harmadik módja a porcos megbetegedések kezelésének a struktúramódosító készítmények szedése. Ezek a glükozamin-kondroitin és avokádó-szója készítmények. Lassabb a hatásmechanizmusuk, viszont a porc sérült struktúráját képesek módosítani, visszafordítva a kopást. Így közvetve a gyulladás csökkentésére is hatással vannak.

A porc építése és lebontása folyamatos, amit kettő enzim összehangolt működése irányít. Külső tényezők hatására ez az egyensúly megbomlik. Ilyen tényezők lehetnek a túlsúly, rendszertelen táplálkozás, munkából adódó folyamatos túlterhelés, sportsérülések.

Az avokádó-szója-C-vitamin komplex úgy avatkozik be a porc működésébe, hogy a lebontásért felelős IL-1 enzim túlszaporodását gátolja, amíg a felépítésért felelős TGF beta enzimet stimulálja.

A porc szövet 70%-a víz, két legfontosabb építőeleme a kollagén, amely a porc tartását adja, és a nagy méretű proteoglükán sejtek, melyek a porc súrlódásmentes tulajdonságaiért és a lengéscsillapításért felelnek. Az ASU a kollagén mind a négy féle típusát képes építeni a IL-1 enzim blokkolásával, TGF beta enzim pedig a proteoglükán termelést indítja be.

 • Előnézet
  5 990 Ft‎

  Az Avosol – ASU® porcerősítő kapszula egyedi, természetes készítmény az avokádó és a szójaolaj nem szappanosodó összetevőinek keveréke, C-vitaminnal kiegészítve. Összetevőinek köszönhetően hozzájárul a normál kollagénképződéshez, a porcok normál állapotának fenntartásához. Pozitív hatása klinikailag dokumentált.

    5 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Előnézet
  11 480 Ft‎ -30% 8 036 Ft‎
  Kedvezmény: -3 444 Ft‎
  Csökkentett ár!

  Két készítmény – egy közös cél: le az ízületi fájdalmakkal! A prémium összetételű és hatékonyságú Eskimo-3 halolaj és a természetes avokádó és szója készítmény hatékonyan veszi fel a harcot az ízületi problémák ellen!

  11 480 Ft‎ -30% 8 036 Ft‎ (27% ÁFA-val)
  Kedvezmény: -3 444 Ft‎
 • Előnézet
  10 380 Ft‎ -30% 7 266 Ft‎
  Kedvezmény: -3 114 Ft‎
  Csökkentett ár!

  Két készítmény – egy közös cél: le az ízületi fájdalmakkal! A prémium összetételű és hatékonyságú Eskimo-3 halolaj és a természetes avokádó és szója készítmény hatékonyan veszi fel a harcot az ízületi problémák ellen!

  10 380 Ft‎ -30% 7 266 Ft‎ (27% ÁFA-val)
  Kedvezmény: -3 114 Ft‎