Koleszterincsökkentő csomagok

Természetes támogatás szervezetednek

 • Előnézet
  16 380 Ft‎ 9 990 Ft‎
  Kedvezmény: -6 390 Ft‎
  Csökkentett ár!

  Csökkentsd koleszterinszintedet természetes módon a növényi sztanolok, szterolok, az allicin és az omega-3 zsírsavak együttes hatásával!

  16 380 Ft‎ 9 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)
  Kedvezmény: -6 390 Ft‎
 • Előnézet
  19 170 Ft‎ 11 990 Ft‎
  Kedvezmény: -7 180 Ft‎
  Csökkentett ár!

  Csökkentsd koleszterinszintedet természetes módon a növényi szterolok, sztanolok, az allicin és az omega-3 zsírsavak együttes hatásával, természetesen!

  19 170 Ft‎ 11 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)
  Kedvezmény: -7 180 Ft‎

A magas koleszterinszint napjainkra valódi népbetegséggé vált. Magyarországon ma tízből 2 ember szenved tőle, ám mivel tünetmentes, sokan csak akkor szembesülnek betegségükkel, amikor az már súlyos egészségügyi problémákhoz vezetett.

A koleszterin a vérben található, zsírszerű vegyület, ami elengedhetetlenül szükséges a szervezet normál működéséhez. Legfőbb kedvező hatásai közt tartjuk számon, hogy segíti az emésztést, valamint a D-vitamin és néhány hormon prekurzora. Szervezetünknek kis mennyiségben van rá szüksége, ennek túlnyomó részét a szervezet maga állítja elő.

A fölösleges mennyiségű koleszterin a szív és a test egyéb, közepes és nagy artériáinak falára rakódik le, ezáltal plakkok képződését idézi elő, amelyek akár az artériák teljes elzáródásához is vezethetnek. Ennek következtében gyakran lép fel infarktus, agyvérzés, agyi érelzáródás vagy egyéb súlyos betegség.

Azt tudni kell, hogy nem minden koleszterin egyforma. Az alacsony sűrűségű lipoproteint (LDL) nevezik „rossz” koleszterinnek is, mivel a fölösleges mennyiségből plakkok képződhetnek az artériák falán, azaz akár életveszélyes állapotot idézhet elő. A nagy sűrűségű lipoproteint (HDL) pedig „jó” koleszterinként emlegetik, mivel az LDL-lel ellentétben ezek szállítják el az érfalakra lerakódott plakkok összetevőit a májba, így segítik azok szervezetből történő kiürülését.

Az epidemiológiai kutatások (a lakosság körében végzett felmérések) és bizonyos klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a megemelkedett LDL-szint a a szív- és érrendszeri megbetegedések legfőbb előidézője. Az is igazolódott továbbá, hogy azok a személyek, akiknek nagyon magas az összkoleszterin-szintje, kétszer nagyobb valószínűséggel kaphatnak szívrohamot vagy agyvérzést, mint azok, akiknek csak enyhén emelkedett a koleszterin szintjük. (Amerikai Szívbetegek Egyesülete 2003. – American Heart Association 2003.)

Koleszterin szintünk normál értéken tartását elsősorban diétával és életmódunk megváltoztatásával segíthetjük elő.

Ha szeretnénk koleszterin-szintünket a megfelelő tartományban tartani, tartsuk be az alábbi tippeket.

 • Együnk több friss gyümölcsöt és zöldséget!
 • Mozogjunk rendszeresen!
 • Szokjunk le a dohányzásról!
 • Mérsékeljük alkoholfogyasztásunkat!
 • Csökkentsük a stressz forrását az életünkben!
 • Kerüljük a telített és a hidrogénezett zsírsavak fogyasztását!

Többek között ezek azok a fő rizikófaktorok, amelyek előidézhetik a koleszterinszint  (és a vérnyomás) emelkedését, ezért a gyógyszeres kezelés megelőzése érdekében próbáljuk meg életünk részéve tenni ezeket az ajánlásokat, valamint támogassuk szervezetünket biztonságosan alkalmazható, természetes és hatékony készítményekkel. 

Az omega3 zsírsavak hatása magas koleszterinszint esetén

Míg a koleszterinszint csökkentő gyógyszerek a májat veszik célba, és bénítják meg egyik koleszterintermelő enzimét, addig az omega-3 zsírsavak a „rossz” koleszterint támadják, és alakítják ártalmatlanná, hogy az ne tapadhasson le az érfalakon.

Míg a „jó” koleszterin szintjét csaknem minden halolaj pozitívan befolyásolja, az LDL koleszterinre gyakorolt hatás csak stabil halolaj alkalmazásával volt megfigyelhető. Ez ugyanis az apró, sűrű állagú LDL-t nagyobb méretű, lazább részecskévé alakítja, ezáltal megakadályozza annak lerakódását az erek falába.

Visszajelzések alapján az Eskimo-3 halolaj esetében már 3 hónapos kúra után csökken a rossz koleszterin és a triglicerid szint is!

A növényi szterolok és sztanolok hatása magas koleszterinszint esetén

A koleszterinszint szabályozásával kapcsolatban számos humán tanulmány kimutatta, hogy a béta-szitoszterol, a kampaszterol és a sztigmaszterol összetételű fitoszterolokat tartalmazó termékek - úgy mint a Lesterol is - 20 %-kal csökkenthetik az összkoleszterin és az LDL koncentrációjának mértékét.

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) legalább napi 800 mg fitoszterol bevitelét javasolja ahhoz, hogy a növényi szterolok és sztanolok jótékony hatása érvényesülhessen.

A béta-szitoszterol egy olyan, növényi szterol vegyület, ami felépítésében nagyon hasonlít az emberi szervezet által előállított koleszterin szerkezetéhez. A béta-szitoszterol (a kampaszterolokkal és a sztigmaszterolokkal együtt) az étrendünkben leggyakrabban előforduló fitoszterolok közé tartozik.

A fitoszterolok és fitosztanolok két módon tudják megakadályozni a túlzott koleszterin felvételt:

1. A hasonlóságnak köszönhetően ezek a növényi vegyületek képesek lekötni azokat a receptorokat, amik a koleszterin felszívódásához szükségesek, így jelentősen csökkentik az LDL (rossz) koleszterin felvételét.

2. Együttes kicsapódás révén oldhatatlan vegyületeket képesek alkotni a koleszterinnel, ami így anélkül távozik a szervezetből, hogy felszívódhatott volna.

Legnagyobb mennyiségben a diófélékben, különböző olajos magvakban (és az ezekből sajtolt növényi olajokban) találhatók meg, de a gyümölcsökben és a zöldségekben is kivételnél nélkül előfordulnak bizonyos mennyiségben.

A béta-szitoszterolhoz a legideálisabb módon a zöldség- és gyümölcsfélékben, diófélékben és olajos magvakban gazdag étrenden keresztül juthat hozzá a szervezetünk, ha azonban nincs lehetőségünk ezekből minden nap fogyasztani, kiváló megoldást nyújthat az Allimax Lesterol kapszula.

További cikkeink a témában

Magyarországon 10-ből legalább 2 embernek magas a koleszterinszintje, sokan azonban csak akkor szereznek tudomást betegségükről, amikor az már súlyos problémákat okoz. Cikkünkből kiderül, hogyan lehet természetes módon védekezni korunk egyik leggyakoribb betegsége ellen.

Elolvasom

Egy érdekes téma boncolgatásába kezdünk bele ebben a blogcikkünkben. A koleszterinszint egy állandó kérdés hazánkban, nálunk pedig szinte mindennapos, ennek apropóján dolgoztuk fel a témát egy kicsit másik szemszögből.

Elolvasom