A Mivitotal Family egy prémium összetételű és hatékonyságú, folyékony állagú, svéd multivitamin készítmény. Hazájában, Svédországban vezető termék, ami 5 alkalommal nyerte el az „Év terméke-díjat”.

Népszerűsége nem meglepő, kevés termék veheti fel a harcot ezzel a komplex összetétellel. 


megbízható: a hazájában ötszörös "Év terméke-díjas" Mivitotal Plus multivitamin továbbfejlesztett változata

teljes körű: már 3 éves kortól adható, így az egész család számára ideális választás

komplex: 12 féle vitamint, 6 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz

kolloidos: kolloidos formájának köszönhetően rendkívül magas, közel 100%-os az összetevők hasznosulása a szervezetben

hatékony: folyékony formulájának köszönhetően már a szájban megkezdődik az összetevők felszívódása

könnyen bevehető: napi 2 evőkanál biztosítja a szervezet számára szükséges elemeket

maximalista: Q10 koenzim, biofalvonoid, és élelmi rost tartalommal

Tudj meg többet a kolloidos formuláról, annak jelentőségéről a multivitaminokban!

TULAJDONSÁGOK
ÖSSZETEVŐK
FONTOS INFÓK
VÉLEMÉNYEK
GYIK
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
VÁSÁRLÁS

Miért érdemes a Mivitotal Family multivitamint választani?

A hipermarketek polcai roskadoznak a szebbnél szebb, fényesebbnél fényesebb és nagyobbnál nagyobb gyümölcsök és zöldségek alatt, amik bár szemet gyönyörködtetők, mégis hiányzik belőlük valami: a tömegtermelésnek köszönhetően jóval kevesebb vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, mint a hagyományos módon, farmon nevelt társaiknak.

Az alapvető tápanyagokat csak megfelelő minőségű, változatos étrenddel tudjuk megadni szervezetünknek, ami a mai, rohanó világunkban nem egyszerű, ezek beszerzése ugyanis nem mindig fér bele az időnkbe és lehetőségeinkbe.

Íme 10 ok, ami miatt a Mivitotal Family kiváló választás a szervezet számára szükséges anyagok pótlására:

1. 12 féle vitamint, 6 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, kiegészítve vízben oldódó Q10-zel, alfalfa lével és bioflavonoidokkal.

2. A Mivitotal márka közel 20 éve kapható Svédországban, ahol a Mivitotal Plus ötször elnyerte az Év terméke-díjat.

3. Folyékony állagának köszönhetően rendkívül gyorsan felszívódik, már a szájban megkezdődik az összetevők hasznosulása.

4. Már 3 éves kortól adható, így egyetlen multivitamin készítmény elegendő az egész családnak.

5. A készítmény a legkiválóbb skandináv szerves alapanyagokból készült, a biztonságos mennyiségi értékek figyelembe vételével, így a szervezet számára megfelelő arányban tartalmazza az egyes összetevőket.

6. Napi két evőkanállal biztosítja a felnőtt szervezet vitamin, nyomelem és ásványi anyag utánpótlását. Napi 1 evőkanál a 12-18 éves tinédzsereknek, napi 1 teáskanál pedig a 3-12 éves gyermekek szervezetének szükségleteit fedezi. 

7. Tökéletes megoldás a sokszor kellemetlen méretű, nehezen lenyelhető, több tablettát tartalmazó vitamin pakkok helyett.

8. A napi adag gondoskodik a C-E-B6-B12-D vitamin készletek feltöltéséről.

9. Pótolja az immunrendszer számára fontos biológiailag aktív tápanyagokat is.

10. Nem tartalmaz rozs, árpa, búza származékot, ezért gluténérzékenyek is fogyaszthatják

Kinek ajánlott a Mivitotal Family fogyasztása?

A Mivitotal Family kitűnő választás mindazoknak, akik

- szeretnének hozzájárulni szervezetük vitamin és ásványi anyag raktárainak pótlásához,

- lecsökkentenék a betegségek után a lábadozási időszakot,

- sokat hiányoznak az óvodából, iskolából,

- búcsút vennének a gyengeség, fáradékonyság, dekoncentráltság érzésétől,

- támogatni szeretnék immunrendszerük egészséges működését,

- szeretnék kompenzálni a stressz által okozott negatív hatásokat,

- lassítanák az öregedéssel járó negatív élettani hatásokat.

 • Előnézet
  6 490 Ft‎

  A Mivitotal Family egy prémium összetételű és hatékonyságú svéd folyékony alapú vitamin készítmény. A 12 féle vitamint, 6 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmazó termék már 3 éves kortól szedhető, így az egész családnak védelmet biztosít!

    6 490 Ft‎ (27% ÁFA-val)

Az eredmény nem garantált és egyénenként eltérő lehet.

MITŐL HATÉKONY?

Szervezetünk a normális működés érdekében nem egyszerre, egyformán dolgoz fel minden bevitt élelmiszert, hanem először kiválasztja azokat, amikre szüksége van, és ezeket igyekszik mihamarabb bejuttatni a véráramba. A vér ezután a sejtekhez szállítja a tápanyagokat, ahol sejtszinten beépülnek azok, amikre ott épp szükség van. A vitamin készítmények esetében tehát kiemelkedő fontosságú, hogy milyen gyorsan képesek felszívódni a gyomorból, és bekerülni a véráramba.

Nem minden termék működik egyformán, aminek elsősorban az az oka, hogy a felszívódás mértékét és sebességét több tényező befolyásolhatja, melyek közül a két legfontosabb

AZ ÁLLAG

A folyékony alapú étrend-kiegészítők a folyékony táplálékokhoz hasonlóan sokkal gyorsabban képesek hasznosulni a szervezetben, mint a szilárd (kapszulás, tablettás) készítmények. A magasabb hasznosulás végett lényegesen több hasznos anyag kerül be a kiválasztásunkba, és csak minimális mennyiségű távozik a szervezetünkből anélkül, hogy fel tudott volna szívódni. A tabletták és zselés kapszulák felszívódása általában lassabb, és így a hasznosulás mértéke is elmaradhat a folyadékoktól.

A KOLLOIDOS ÁSVÁNYI ANYAGOK JELENLÉTE

A kolloidos ásványi anyagok a sejteknél kisebb méretű ásványi részecskék, melyeket a talaj mélyebb, pala rétegeiből vonnak ki. Mikroszkopikus méretüknek köszönhetően gyorsabban jutnak be a véráramba és szívódnak fel sejt szinten. Ezek az ásványi anyagok megtalálhatóak szervezetünkben is, jelenlétük nélkülözhetetlen a vitaminok felszívódásához és az enzimek és hormonok működéséhez, valamint megkötik a szabad gyököket is. Leginkább a zöldségek és gyümölcsök tartalmazzák őket, amelyek növekedésük során a talajból veszik fel ezeket a tápanyagokat. A gyenge minőségű, tápanyagban egyre szegényebb talaj és a nagyüzemi tömegtermelés miatt a növények ásványi anyag tartalma folyamatosan csökken.

 • Előnézet
  6 490 Ft‎

  A Mivitotal Family egy prémium összetételű és hatékonyságú svéd folyékony alapú vitamin készítmény. A 12 féle vitamint, 6 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmazó termék már 3 éves kortól szedhető, így az egész családnak védelmet biztosít!

    6 490 Ft‎ (27% ÁFA-val)

Különleges összetételének és hatékonyságának köszönhetően már több mint 15 éve változatlan összetételben érhető el Európa számos országában.

Összetétel

 

Hatóanyagok

B1-vitamin - más néven tiamin, egy vízben oldódó vitamin, amely előnyösen befolyásolja a szív normál működését és hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez.

B2-vitamin - egy gyorsan felszívódó, vízben oldható vitamin típus, más néven riboflavinnak is hívják. A szervezet energia ellátásért is felel azáltal, hogy pozitívan befolyásolja a fáradtság és kifáradás csökkentését és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmét. Emellett a bőr, látás és a nyálkahártya normál állapotának fenntartásában van fontos szerepe.

B3-vitamin - más néven niacin, ez is a vízben oldódó vitaminok közé tartozik. Hasonlóan a B-2 vitaminhoz a sejtek energia háztartásának szabályozásában van szerepe, hozzájárul a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez és aktívan részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban.

B5-vitamin - vagy másik néven pantoténsav. Fontos szerepe van a stressz szintünk szabályozásában, hiszen előnyösen befolyásolja a normál mentális teljesítményünket. Másrészt pedig hozzájárul a szteroidhormonok normál anyagcseréjéhez.

B6-vitamin - a B-vitaminok közül talán az egyik legfontosabb. A normál vörösvérsejt képződéshez és hormonális aktivitásunk szabályozásához járul hozzá. Ritkán alakul ki hiány belőle a szervezetben.

B8-vitamin / Inozitol - a sejtmembránok felépítésében vesz részt, fontos szerepet játszik az ingerület átadásában.

B12-vitamin - hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez és a normál pszichológiai funkciók fenntartásához. Vörösvérsejt képző hatású, így járulva hozzá az immunrendszer normál működéséhez. Fontos vitamin a sportolóknak és a nehéz fizikai munkát végzőknek, hiszen a B-12 vitamin fontos szerepet játszik a sejtosztódásban és a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez is hozzájárul.

Béta-karotin / A-vitamin - a béta karotin az A-vitamin képződés alapja, májunk állítja elő béta karotinból a szervezet számára szükséges mennyiségben. Béta karotin hiányában A-vitamin hiány léphet fel. Az A-vitamin előnyösen befolyásolja immunrendszerünk normál működését, de legfontosabb szerepe a látás normál állapotának fenntartásában van.

Biotin / B7 vitamin - egyik legfontosabb külsőnket meghatározó vitamin, előnyösen befolyásolja a bőr és a haj normál állapotát.

Cink - kis mennyiséget igényel szervezetünk belőle, de ha nem jut hozzá az komoly betegségek kialakulásához is vezethet. A cink fontos szerepet tölt be a makrotápanyagok normál anyagcseréjében, vagyis a sejtek tápanyagellátásában. Emellett a termékenység normál állapotának szabályozásában és a DNS szintézisünk normál működésében is szerepet játszik.

Bioflavonoidok - a C-vitamin hatékony felszívódásának támogatásában van szerepük,antioxidáns hatásúak.

C-vitamin - a legismertebb vitaminok közé tartozik, szervezetünk immunrendszerének, idegrendszerének pszichológiai állapotunk normál fenntartásáért felel. Emellett hozzájárulva a kollagénképződéshez a normál csontozat, porcok, bőr és fogíny állapotáért is felel. Fontos szerepe van a sportban és fizikai igénybevétel esetén, pozitívan hat a kifáradás csökkentésére.

D-vitamin - egy zsírban oldódó vitamin típus, szervezetünk is elő tudja állítani, ultraibolya sugárzásból, amit a napsugarakból von el. A D-3 vitamin az aktívabb típusa. Fontos szerepe van a kalcium és a foszfor felszívódásában, hozzájárul az egészséges csontozat és izomzat fenntartásához.

E-vitamin - más néven tokoferolnak is nevezik. Legfontosabb tulajdonsága, hogy öregedés lassító szerepe van azáltal, hogy hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Folsav - más néven B9-vitaminnak is nevezik, a vízben oldódó vitaminok közé tartozik. A várandós édesanyáknak kiemelten fontos a magzat gerincének összezáródása miatt, emellett fehér- és vörösvérsejt képző hatása van.

Jód - biztosítja a megfelelő szellemi fejlődést, szabályozza az anyagcserét és karban tartja a pajzsmirigy működését.

Szelén - antioxidáns hatásának köszönhetően képes az oxidatív stressz mérséklésére, ezáltal hozzájárul a sejtek határoló membránjának állagmegóvásához.

Kalcium - egyik legfontosabb építő eleme szervezetünknek, minden sejtünk hasznosítja. Hozzájárul a normál csontozat és izomműködés fenntartásához, fontos szerepet játszik a normál véralvadási folyamatok fenntartásában. Emellett a fogazat és vérnyomás normál állapotának fenntartásában is szerepe van. Összhangban működik a D-vitaminnal, aminek a kalcium felszívódásában is fontos szerep jut.

Kálium - a nátriummal együtt részt vesz az ingerület-átvitelben, így az ideg- és izomműködésben, az aktív transzport folyamatokban és a sav-bázis egyensúly fenntartásában. A káliumbevitel növelésével csökkenteni lehet az emelkedett vérnyomást.

L-tirozin - az agyunkban elhelyezkedő neurotranszmitterek stimulálásában van fontos szerepe, így javítva a koncentrációt és a memóriát.

Magnézium - szintén egyik nélkülözhetetlen összetevője szervezetünknek. Felelős a sejtek és enzimek energiatermelő folyamatainak normál működéséért, emellett fontos idegrendszer és izomműködés befolyásoló szerepe van. Hiányában a normál fogazat és csontozat nem fejlődik megfelelően.

Q10 - a sejtek energiatermelő folyamataiban játszik központi szerepet, hiányában a sejtek nem jutnak megfelelő mennyiségű tápanyaghoz. Kb. 30 éves korig a szervezet képes előállítani, utána külső forrásból kell pótolni.

 • Előnézet
  6 490 Ft‎

  A Mivitotal Family egy prémium összetételű és hatékonyságú svéd folyékony alapú vitamin készítmény. A 12 féle vitamint, 6 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmazó termék már 3 éves kortól szedhető, így az egész családnak védelmet biztosít!

    6 490 Ft‎ (27% ÁFA-val)

Ajánlott napi adag: 

 • Gyerekeknek 3 éves kortól: naponta 1 teáskanál (5 ml) étkezés alkalmával bevenni (vízzel vagy gyümölcslével hígítható)
 • Gyerekeknek 12 éves kortól: naponta 1 evőkanál (15 ml) étkezés alkalmával bevenni (vízzel vagy gyümölcslével hígítható)
 • Felnőtteknek: 1 evőkanál (15 ml) naponta kétszer étkezés alkalmával bevenni

Összetevők:

víz, C-vitamin (kálcium-L-aszkorbát), emulgálószer (glicerin), antioxidáns (citromsav), magnézium (magnézium-citrát), kálcium (trikálcium-citrát, kálcium-L-aszkorbát, kálcium-D-pantotenát), E-vitamin (DL-alfa-tokoferol acetát), L-tirozin, tartósítószer (nátrium-benzoát, kálium-szorbát), citrus bioflavonoidok (szárított citrom kivonat), kálium (trikalcium-citrát, kálium jodid), aroma (ananász, bitter masks (keserű íz semlegesítő aroma)), pantoténsav (kalcium-D-pantotenát (B5-vitamin)), sűrítőanyag (xantángumi), édesítőszer (xylitol, szteviozid), niacin (nikotinamid (B3-vitamin)), cink (cink citrát), inozitol (B8-vitamin), piridoxin-hidroklorid (B6-vitamin), riboflavin (B2-vitamin), ubikinon (Q-10 koenzim), kolin (kolin-bitartarát), tiamin (tiamin-mononitrát (B1-vitamin)), nyomelemek és egyéb ásványi anyagok telített sós vízből, mangán (mangán-glükonát), béta-karotin, folsav, jód (kálium-jodid), szelén (nátrium-szelenit), biotin, cianokobalamin (B12-vitamin), kolekalciferol (D3-vitamin).

Engedély: OÉTI 

Gyártó: Midsona Sverige AB, Box 164, 521 02, Falköping, Svédország

Forgalomba hozatali engedély jogosultja: OmegaWellness Kft, 2142, Nagytarcsa, Ganz Ábrahám u. 1/7.

 • Előnézet
  6 490 Ft‎

  A Mivitotal Family egy prémium összetételű és hatékonyságú svéd folyékony alapú vitamin készítmény. A 12 féle vitamint, 6 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmazó termék már 3 éves kortól szedhető, így az egész családnak védelmet biztosít!

    6 490 Ft‎ (27% ÁFA-val)

Értékelések átlaga: 5 (19 vélemény alapján)

Értékelés 
2021-06-17

Szeretem,finom, könnyen szedhető folyadékba keverve nincs probléma a bevételével.

  Értékelés 
  2021-02-24

  Nagyon gyors, pontos szállítás a cég részéről. A termék a piacon létező egyik legoptimálisabb arányokban tartalmaz minden vitamint és nyomelemet, amire egy szervezetnek szüksége van. Csökkentett adagban adjuk gyerekeknek (így sokkal olcsóbb is, mint a többi készítmény), akik szívesen fogyasztják, igaz feloldjuk iceteában. Tiszta szívből ajánlom mindenkinek.

   Értékelés 
   2021-02-10

   Még nem sokat használták a gyerekek de szerintem ellenállóabbak lesznek tőle.

    Értékelés 
    2021-01-01

    egy éve használom a készítményt és nagyon meg vagyok vele elégedve. az idei szezonban még nem voltam beteg. Csak ajánlani tudom a vitamint!

     Értékelés 
     2020-11-09

     Többféle multivitamint kipróbáltunk már. Ennek nagyon jó az íze és az állaga. Az összetétele is kiváló. Nagyon szeretem, hogy folyékony, ezáltal nem kell bevenni 10 pirulát, hanem csak ezt a jó ízű levet.

      Értékelés 
      2020-10-09

      Már a harmadik üveget kezdtük meg, a gyerekek sokkal jobban bírják a terhelést tőle. Csak ajánlani tudom!

       Értékelés 
       2020-05-14

       Több éve használjuk energikusabbak vagyunk és ritka a betegség! Jó termék!

        Értékelés 
        2020-04-09

        Jobb közérzetet, szellemi frissességet biztosít, energikusabbnak érzem magam.

         Értékelés 
         2019-12-17

         Rendszeresen szedem, még azt nem tudom, hogy a megnövelt Káliumnak mi a haszna. Tetszik az íze, illata, más folyékony vitaminnal ellentétben nem folyik le a palack oldalán a szer. Energikusabb, teherbíróbb vagyok tőle. Mónika

          Értékelés 
          2018-12-08

          A fiam szereti az izet. Minden reggel O keri, hogy bevehesse. Miota szedjuk nem volt beteg.

           Értékelés 
           2018-12-07

           Szuper ez a termék!Amióta használjuk,sokkal kevesebbet vagyunk betegek.Már a harmadik üveget vásároljuk.Csak ajánlani tudom!

            Értékelés 
            2018-03-26

            Egy üveget fogyasztottam eddig el, rendelem is a következőt. Az első másfél hét után sokkal energikusabb, jobb kedvű voltam, őszintén meglepett, mennyire érezhető a különbség! Szorongásra kezdtem el a "vitaminbombát", mellé tengerihalolaj kapszulát ettem. Szorongásom azóta jelentősen lecsökkent (Épp testben épp lélek!) és a legkeményebb influenza, tüdőgyulladás szezonban mindösszesen másfél napra dőltem ki kis náthával.

             Értékelés 
             2018-02-16

             Szeretjük nagyon, kemoterápia mellé javasolták ,hogy a férjem jobban bírja a kezeléseket. Azóta a lányom is ezt szedi, ezen a télen egyszer volt 2-3 napog náthás. Szupsr termék

              Értékelés 
              2018-01-25

              Tetszik, hogy folyékony, nem kell 8-10 db tablettát szedni egy nap. A korábban használt folyékony vitaminhoz képest semlegsebb az íze, a korábbi émelyítő volt. A szedése óta mintha enrgikusabb, jobb kedvű lennék. A korábbihoz képest az ára is kedvezőbb, főként, ha akció van.

               Értékelés 
               2017-10-06

               3 gyermekem van. Kisgyermekek mellett sokszor éjszakázom, ezáltal a nappalok is nehezebbek, fárasztóbbak. Sokféle vitamint próbáltam ki, de a legtöbb energiát nekem a Mivitotal adja!

                Értékelés 
                2016-12-02

                Nagyjából fél éve használjuk a készítményt és nagyon meg vagyunk vele elégedve. Bár már december van, az idei szezonban még nem voltunk betegek, holott ilyenkorra már túl szoktunk lenni 1-2 megfázáson, náthán. Csak ajánlani tudom a vitamint!

                 Értékelés 
                 2015-01-15

                 Nagyon sok készítményt kipróbáltunk, mire a Mivitotal-ra rábukkantunk. 1 éve ezt szedjük, azóta a betegségek elkerülnek vagy nagyon gyenge lefolyásúak.

                  Értékelés 
                  2015-01-12

                  Nagyon elégedett vagyok a termékkel, mert minden fontos vitamint tartalmaz megfelelő mennyiségben és sokkal gazdaságosabb is, mintha külön-külön kellene beszerezni az egyes vitaminokat. Az adagolása is nagyon kényelmes és egyszerű.

                   Értékelés 
                   2015-01-05

                   Évek óta használom, mert könnyen adagolható és nagy dózisú termék. Az ára pedig hatóanyag egységre vetítve egészen kitűnő.

                    Írd meg véleményed!

                    Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek, az eredményeket garantálni nem tudjuk.

                    • Előnézet
                     6 490 Ft‎

                     A Mivitotal Family egy prémium összetételű és hatékonyságú svéd folyékony alapú vitamin készítmény. A 12 féle vitamint, 6 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmazó termék már 3 éves kortól szedhető, így az egész családnak védelmet biztosít!

                       6 490 Ft‎ (27% ÁFA-val)

                    Mit jelent az, hogy kolloidos forma?

                    A kolloidok szabad szemmel nem látható, de az atomoknál és a molekuláknál nagyobb, mikroszkopikus részecskék. A Mivitotal esetében a kolloidos forma azt jelenti, hogy az ásványi anyagok a sejteknél kisebb részecskék formájában vannak jelen a termékben, kis méretüknek köszönhetően könnyen pedig könnyebben jutnak be a véráramba és gyorsan szívódnak fel sejtszinten. Ennek köszönhetően maximális (98%) az ásványi anyagok felszívódása.

                    Miért jobb a folyékony multivitamin, mint a kapszulás?

                    A folyékony készítmények sokkal hatékonyabban képesek felszívódni, mint a kapszulás vitaminok, a kanalas készítmények esetében ugyanis már a szájban megindul a felszívódás, ráadásul könnyebb lenyelni is, ezért kényelmes megoldás lehet a sok kapszulát tartalmazó multivitamin-pakkok helyett. 

                    Miből mennyit tartalmaz a Mivitotal Family napi adagja?

                    Napi 2 evőkanál Mivitotal Family az alábbi hasznos összetevőket tartalmazza:

                    C-vitamin – 400 mg
                    Magnézium - 225 mg

                    Kálcium - 200 mg
                    E-vitamin - 60 mg alfa-tokoferol
                    L-tirozin - 50 mg
                    Kálium - 40 mg

                    B5-vitamin - 24 mg
                    Bioflavonoidok - 20 mg

                    B3-vitamin - 20 mg NE
                    Cink - 15 mg
                    B8-vitamin (Inozitol) 15 mg

                    B2-vitamin - 10 mg
                    B6-vitamin - 10 mg
                    Kolin - 10 mg
                    Q10 koenzim - 10 mg

                    B1-vitamin - 8 mg
                    Mangán - 2,8 mg
                    Béta-karotin - 1,5 mg

                    Folsav - 500 mcg
                    Jód - 150 mcg
                    Szelén - 110 mcg
                    Biotin - 110 mcg
                    B12-vitamin - 18 mcg
                    D3-vitamin - 15 mcg                    Nem találtad meg a választ a kérdésedre? Tedd fel nekünk ITT!

                    • Előnézet
                     6 490 Ft‎

                     A Mivitotal Family egy prémium összetételű és hatékonyságú svéd folyékony alapú vitamin készítmény. A 12 féle vitamint, 6 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmazó termék már 3 éves kortól szedhető, így az egész családnak védelmet biztosít!

                       6 490 Ft‎ (27% ÁFA-val)

                    Azt mindannyian tudjuk, hogy a szervezetünk zavartalan működéséhez nélkülözhetetlenek a vitaminok és ásványi anyagok. Azt is, hogy a mai rohanó életmód mellett szinte képtelenség ezeket csak táplálék formájában bevinni a szervezetünkbe, ilyenkor jönnek szóba az étrendkiegészítők.

                    Elolvasom

                    Szervezetünk megfelelő, kiegyensúlyozott működéséhez a magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag, hiányában fáradtak és ingerlékenyek lehetünk, napjainkat izomgörcsök tehetik nehezebbé, illetve szív- és keringési rendszeri problémák, epe- és vesekövek jelentkezhetnek. Megfelelő mértékű fogyasztása nagyban hozzájárul az egészséghez, a jó közérzethez.

                    Elolvasom

                    A napfény vitaminnak is nevezett D-vitamin kulcsfontosságú szervezetünk egészséges működéséhez. Nem csak az egészséges csontokért felel, de számos szervünk kiegyensúlyozott működéséhez is elengedhetetlen. Bár szervezetünk is képes előállítani, mégis a Föld északi féltekén élők közel fele szenved D-vitamin hiányban. Milyen egészségügyi rizikókat rejt magában a hiánya, és hogyan pótolhatjuk ezt az értékes vitamint? Olvass tovább a részletekért!

                    Elolvasom

                    Ki ne érezte volna már úgy, hogy kimerült, hogy nem tud rendesen koncentrálni, hogy a haja és körme mindenfajta „csodaszer” használata ellenére sem akar egészségessé válni?! Lehet, hogy ennek az oka nem más, mint az elégtelen vasbevitel. Mi nők ennek a veszélynek fokozottan ki vagyunk téve, de a gyerekeket, sportolókat, tinédzser lányokat és az idősebb nőket sem kerüli el.

                    Elolvasom

                    Sajnos kevesen tudják, hogy azzal még nem tettünk meg mindent az egészségünkért, hogy szedünk valamilyen vitamin készítményt. Mivel az, hogy bevesszük ezeket a termékeket, önmagában még nem jelent garanciát arra, hogy az abban található tápanyagok fel is szívódnak a szervezetünkben. Utána jártunk, hogy milyen tényezők befolyásolják az egyes vitaminok és ásványi anyagok felszívódását.

                    Elolvasom

                    Tudtad, hogy Szentgyörgyi Albert igazából a feleségének köszönheti a C-vitamin felfedezését? Hogy legelőször „nemtudomcukor” nevet adták a C-vitaminnak? Hogy a C-vitamin egy természetes antihisztamin? Hogy segíti a kollagén termelést a bőrben? Hogy hány millió éve veszítettük el a képességünket, a C-vitamin termelésére? Nem??!! Akkor tarts ma velünk, összegyűjtöttünk néhány érdekes, és meglepő tényt a C-vitaminnal kapcsolatban!

                    Elolvasom

                    Szerencsére egyre többen találnak rá a kolloidos ásványi anyag tartalmú táplálékkiegészítőkre, de elég sok a félreértés ezekkel a termékekkel kapcsolatban. Sajnos ma még meglehetősen kevés a megbízható forrásból származó információ magyar nyelven (de még angolul is) ezekkel a termékekkel kapcsolatban. Mi ma teszünk ez ellen!

                    Elolvasom

                    Bármennyire is hasznosak szerveztünk számára a vitaminok és ásványi anyagok, mégsem szabad ezeket ész nélkül fogyasztani. Több vitamin esetén kimutatták már, hogy ha hosszú távon túl sokat szedünk belőle, akkor számos mellékhatással szembesülhetünk. Utánajártunk, hogy hol van az a határ, amit érdemes betartani, hogy ezek a jótékony tápanyagok továbbra is az egészségünket szolgálják. Részletek a cikkben!

                    Elolvasom

                    Sokan talán elsőre úgy gondolják, hogy a candida egy tipikusan női betegség, mivel az egyik gyakori tünete hasonlít más gombás fertőzések tünetére, ami nők esetén a hüvelyi fertőzések formájában derül ki. Ám ez csak egy a rengeteg más tünete közül, amik lehetnek fáradékonyság, idegrendszeri tünetek, hangulatingadozások, emésztési problémák, prosztata- vagy petefészek gyulladások, izomfájdalom, görcs, alvás problémák és még nagyon sok minden más.

                    Elolvasom

                    Szerencsére egyre több szülő figyel oda tudatosan arra, hogy gyermekei hozzájussanak a számukra megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagokhoz. Mindenki tisztában van már azzal is, hogy a vitaminok és ásványi anyagok elsődleges forrásai a friss zöldségek, gyümölcsök, a jó minőségű és megfelelő módon elkészített húsok, a gabonák valamint a tejtermékek. De miből mennyire van szüksége a gyerekeknek? Letölthető táblázat a cikk végén!

                    Elolvasom

                    Ismert tény, hogy egy újszülött kisbabának mindenben elsőbbsége van, nincs ez másképp a szoptatással sem. Nem csak arra gondolok, hogy ő a legfontosabb, hanem arra a csodára, amit a nők szervezete művel ilyenkor. Mindenben ő az első, így a hasznos tápanyagok és vitaminok terén is. Ez fantasztikus. Természetesen, amikor hullani kezd a hajad, akkor már nem annyira…

                    Elolvasom

                    A testmozgás jelentőségéről mindenki hallott már, de nézzük, miért is olyan fontos, hogy rendszeresen sportoljunk!

                    Elolvasom

                    Azt már tudjuk, hogy a megfelelő vitaminok, ásványi anyagok és a halolaj egészen bölcsis kortól hozzájárulnak a gyermek kiegyensúlyozott fejlődéséhez és az immunrendszer normális működéséhez. Viszont néha elképesztő kihívás rávenni a gyermeket, hogy bevegye, még nehezebb, hogy ez rendszerré is váljon. Ezért utána jártunk, milyen praktikákat alkalmaznak az anyukák és apukák, hogy leküzdjék a gyermekek ellenállását.

                    Elolvasom

                    Az Oregon Egyetem orvosai a sportos életmódot folytatók - elsősorban az egyetemi élsportolók és versenyzők- teljesítményét vizsgálták nagy intenzitású edzésmunka közben, és észrevettek valamit, amit eddig nem tudtak...

                    Elolvasom

                    Még ha a gyerek szuperegészségesen is táplálkozik, D-vitamin pótlásra ősztől-tavaszig biztosan szüksége van. A legtöbb kamasz azonban kalciumból, vasból, káliumból is keveset fogyaszt. Milyen tünetek utalnak vitamin- vagy ásványi anyaghiányra, és kinek van szüksége táplálékkiegészítőkre?

                    Elolvasom

                    • Előnézet
                     6 490 Ft‎

                     A Mivitotal Family egy prémium összetételű és hatékonyságú svéd folyékony alapú vitamin készítmény. A 12 féle vitamint, 6 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmazó termék már 3 éves kortól szedhető, így az egész családnak védelmet biztosít!

                       6 490 Ft‎ (27% ÁFA-val)