Sport teljesítmény fokozása

Hazánkban kiemelkedően magas a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők száma, sőt nemrégiben kiderült, hogy az elmúlt évek során Európa legkövérebb országává is váltunk.

Mind a kardiovaszkuláris betegségek, mind pedig a túlsúly visszavezethető arra, hogy Magyarország nem tartozik a legegészségtudatosabb országok közé. Amellett, hogy étrendünkben sok zsíros, nehéz étel található, a szabadidős sportolásnak sincsenek hagyományai.

Statisztikák szerint hazánkban a felnőtt lakosság több mint 50%-a egyáltalán nem mozog, amivel jócskán el vagyunk maradva az Európai Uniós átlagtól, épp ezért az edzőtermi statisztikákban is messze a lista végén kullogunk.

Biztató viszont a tendencia, hogy a hobbisportok – alkalmankénti kocogás, kerékpározás, úszás, stb. – iránti érdeklődés egyre több emberre jellemző. Hogy a mozgás hosszú távon örömet okozzon, hogy növelni tudjuk a terhelést és így a sport szerves részét képezze életvitelünknek, változtatásokat követel tőlünk. Legfontosabb a táplálkozás átalakítása, a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje, színhidrát, vitamin és ásványi anyag bevitel.

Bármely sportoló étrendjét megnézzük, szerves részét képezi heti 2-3 alkalommal a tengeri halfogyasztás, az ízületvédő és vitamin kiegészítők alkalmazása.

Webáruházunkban mindhárom területre a legjobb minőségű és összetételű készítményeket kínáljuk.

ESKIMO-3 HALOLAJ
MIVITOTAL FAMILY PLUS MULTIVITAMIN
AVOSOL PORCERŐSÍTŐ

Miért fontos az Eskimo-3 halolaj a sportolóknak?

 • Csökkenti a hirtelen szívhalál rizikóját!
 • Segíti a fáradt izmok regenerációját, mivel fokozza az izmok tejsavtartalmának lebomlását!
 • Támogatja az egészséges vérkeringést, ezáltal növekszik a terhelhetőség!
 • Növeli a koncentrációs képességet!
 • Csökkenti a reakcióidőt!
 • Növeli a fizikai teljesítőképességet!
 • Az Eskimo-3 nem doppingszer!

Az omega-3 zsírsavak hatása sportolókra

Bizonyos esetekben a sportolók teljesítőképességük határáig is elmehetnek, ami komoly nyomást jelent szívüknek. Emitt ilyen, túlhajszolt állapotban fennállhat hirtelen bekövetkező szívproblémák veszélye.

Orvosi kutatásokban kimutatták, hogy a természetes, stabil halolajjal szívritmuszavarok is megelőzhetők, ami az omega-3 zsírsavak közvetlen, szívre gyakorolt pozitív hatásának köszönhető. Ez a fő mechanizmus, amely szerepet játszhat a hirtelen halál megelőzésében is.

Az arritmiákat (szívritmuszavarok) a thromboxan indukálhatja, a prostacyclin (a vérlemezkék tömörülését gátolja) megelőzheti. A thromboxan mennyisége jelentősen csökkent természetes, stabil halolaj fogyasztásakor.

Az omega-3 felvételét követően megnövekedett prostacyclin/thromboxan hányados fontos preventív hatásúnak tűnik szívritmuszavarok, hirtelen szívhalál tekintetében. A hirtelen szívhalált szenvedettek szívében alacsonyabb szintű omega-3 zsírsavtartalom volt, ami magyarázhatja az életet veszélyeztető kamrafibrilláció kialakulását.

A kamrafibrilláció különösen veszélyes, amelynek során a kamrai aktivitás annyira szabálytalan, hogy a kamrák pumpafunkciója megszűnik és megáll a vérkeringés. Ha a jelenség percek multával sem szűnik meg, halálhoz vezet.

Az omega-3 szint tiszta, stabil halolaj fogyasztásával rövid idő alatt növelhető a szervezetben. Hangsúlyoznunk kell a halolaj stabilitásának, természetességének és tisztaságának fontosságát, hiszen ez esetben kemény edzésekről, nagy megterhelésekről van szó és a hatékonyság és biztonság csak így garantálható. Különösen azon sportágak esetében fontos ez, ahol a versenyző a teljesítőképessége határáig is elmehet.

Gyakorlati tapasztalatok

Sok omega-3 tartalmú halolajat szedő sportolónak javult a vérkeringése, növekedett a járástávolsága, csökkent a hideg láb és az elfehéredő ujjak jelensége. Ez részben a vérerek elaszticitásának (rugalmasság) fokozódásával magyarázható.

Atléták, sífutók terhelhetőségük javulásáról számoltak be omega-3 fogyasztását követően, ami a keringés javulásának volt köszönhető. Továbbá, az omega-3 csökkenti a kimerült izmok feléledési idejét, mivel fokozza az izmok tejsavtartalmának lebomlását.

Kutatások kimutatták, hogy természetes, stabil halolaj fogyasztása növeli az agy DHA tartalmát, ezért omega-3 felvételét követően az agy gyorsabban kezeli az információkat és növekszik a koncentrációs képesség is.

Mérések azt mutatták, hogy a természetes stabil halolaj bevételét követő második órában az agyi tevékenység fokozódott, ami pozitív irányba befolyásolta a koncentráció növekedését is. Ez csak a természetes, stabil halolaj esetén volt így!

 • Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény*, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható! *Vadhalászat során kifogott mélytengeri halak olajából készült, fenntartható halászatból származó, Friend of the Sea minősítéssel rendelkező...

    4 390 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Előnézet
  5 490 Ft‎

  Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható!

    5 490 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Előnézet
  3 590 Ft‎

  Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható!

    3 590 Ft‎ (27% ÁFA-val)

A sportolók tápanyagigénye jóval meghaladja az átlagemberek szükségleteit - akár hobbisportról, akár aktív szabadidősportról vagy intenzív élsportról beszélünk.

Az energiaszükséglet megfelelő pótlása mellett viszont következik, hogy a vitaminszükséglet is emelkedik a sport intenzitás mértékével.

A Mivitotal Plus egy hatékony és biztonságos svéd készítmény, amely segít ellátni a szervezetet minden olyan ásványi anyaggal, nyomelemmel és vitaminnal, amelyek a maximális sportteljesítmény eléréshez fontosak.

A készítmény vízben oldódó alapja a 70 féle nyomelemet kolloidos formában tartalmazó humusz, amely elősegíti a vitaminok és ásványi anyagok gyors felszívódását és maximális hasznosulását. A benne található 100 féle vitamin és ásványi anyag pedig megadja a szervezet számára szükséges „üzemanyagot”.

4 komoly érv a Mivitotal Family Plus fogyasztása mellett:

 • A napi adag fedezi a legintenzívebb sportolók számára előírt és szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat.
 • Csökkenti a regenerációra fordított időt és a sporttal járó stressz által okozott negatív hatásokat.
 • Folyékony alapjának köszönhetően már a szájban megkezdődik a felszívódása, a kolloidos formának köszönhetően pedig maximális, akár 98%-os a hasznosulása.
 • A készítmény 5 alkalommal nyerte el Svédországban az év egészségügyi terméke díjat!

 • Előnézet
  6 490 Ft‎

  A Mivitotal Family egy prémium összetételű és hatékonyságú svéd folyékony alapú vitamin készítmény. A 12 féle vitamint, 6 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmazó termék már 3 éves kortól szedhető, így az egész családnak védelmet biztosít!

    6 490 Ft‎ (27% ÁFA-val)

Az intenzív sport, az egyoldalú mozgási szokások, az esetleg rosszul végzett gyakorlatok túlterhelik az ízületeket és gyorsíthatják azok kopását. A genetikai hajlam mellett a fokozott fizikai igénybevétel jelenik meg első helyen a kopásos elváltozásoknál.

Főbb tünetei a fájdalom mellett a ropogás, a mozgáskorlátozottság, és a nyomásérzékenység.

Szervezetünk fel van készülve ízületeink igénybevételére, ezért képes a károsodott ízületi folyadékot újratermelni, ehhez azonban szüksége van néhány „alapanyagra”.

Ez nem más, mint a C-vitamin, a foszfor, a kalcium és triptofán nevű esszenciális aminosav.

C-vitamint elsősorban citrusfélék fogyasztásával tudunk szervezetünkbe juttatni, foszfor a kendermagban, kalcium a tej mellett a lenmagban és a szójában, triptofán pedig az avokádóban található nagy mennyiségben.

A porc sérülések kezelésének három módja

1. Vannak a gyors hatású, fájdalomcsillapító gyógyszerek, mint például a kortizon, naproxen, ibuprofen. Ezeknek az előnye, hogy gyorsan csillapítják a fájdalmat, hátrányuk, hogy a porc állapotát nem befolyásolják, gyógyulási folyamat nem indul el. Tüneti kezelésre alkalmasak csak!

2. Természetes gyulladáscsökkentőként az omega-3 EPA és DHA tartalmú Eskimo-3 természetes, stabil halolaj védi az ízületeket, csökkenti a krónikus gyulladásos tüneteket és az ízületi merevséget.

3. A harmadik módja a porcos megbetegedések kezelésének a struktúramódosító készítmények szedése. Ezek a glükozamin-kondroitin és avokádó-szója készítmények. Lassabb a hatásmechanizmusuk, viszont a porc sérült struktúráját képesek módosítani, visszafordítva a kopást. Így közvetve a gyulladás csökkentésére is hatással vannak.

A porc építése és lebontása folyamatos, amit kettő enzim összehangolt működése irányít. Külső tényezők hatására ez az egyensúly megbomlik. Ilyen tényezők lehetnek a túlsúly, a rendszertelen táplálkozás, a munkából adódó folyamatos túlterhelés, vagy a sportsérülések.

Az avokádó-szója-C-vitamin komplex úgy avatkozik be a porc működésébe, hogy a lebontásért felelős IL-1 enzim túlszaporodását gátolja, amíg a felépítésért felelős TGF beta enzimet stimulálja.

A porc szövet 70%-a víz, két legfontosabb építőeleme a kollagén, amely a porc tartását adja, és a nagy méretű proteoglükán sejtek, melyek a porc súrlódásmentes tulajdonságaiért és a lengéscsillapításért felelnek. Az ASU a kollagén mind a négy féle típusát képes építeni a IL-1 enzim blokkolásával, TGF beta enzim pedig a proteoglükán termelést indítja be.

 • Előnézet
  5 990 Ft‎

  Az Avosol – ASU® porcerősítő kapszula egyedi, természetes készítmény az avokádó és a szójaolaj nem szappanosodó összetevőinek keveréke, C-vitaminnal kiegészítve. Összetevőinek köszönhetően hozzájárul a normál kollagénképződéshez, a porcok normál állapotának fenntartásához. Pozitív hatása klinikailag dokumentált.

    5 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)