Blog
Ha valaki nehezebben tolerálja a hőmérséklet esést, az nem úri huncutság. Régen, sok-sok évvel ezelőtt még volt időnk hozzászokni a hideghez, hiszen a meleg nyarat ősz követte, és utána köszöntött be a nagy hideg. Mostanában már csak meleg van és hideg. Szinte időnk sincs az átállásra. Mit tehetsz, ha komfortosabbá szeretnéd tenni a hidegebb környezetet? Lássuk!
Testednek és mentális állapotodnak is jót tesz a testmozgás, viszont amikor előkerülnek a bővebb, őszi-téli ruhák, hajlamosabbak vagyunk kicsit elhanyagolni a mozgást. Nem elég, hogy korábban sötétedik, még leckét is kell írni a gyerkőccel, vacsit készíteni, mindenre figyelni. Szörnyű! Hogyan motiválhatod magad, hogy ne maradjon el a testmozgás? Adunk 5 tuti tippet!
Az omega-6 zsírsavakról rengeteg jót és ugyanannyi rosszat is lehet olvasni az interneten. És mindkettőben van igazság. Sok olyan cikkel találkoztunk már mi is, ahol az omega-3 zsírsavakat egészséges zsírsavaknak, az omega-6-ot pedig egészségtelennek írják le. Ez viszont nem egyértelműen így van, nem ennyire fekete-fehér a dolog. Fontos ugyanis árnyalni az omega-6 zsírsavak szervezetben betöltött szerepét. Nézzük, mit kell tudni az omega-6 zsírsavakról, és hogy mikor, kinek és milyen formában ajánlott a fogyasztásuk.
A D-vitamin az egyik leggyakrabban vásárolt vitamin hazánkban. Nem csoda, hiszen számos jótékony hatását élvezhetjük, ha megfelelő mennyiséget viszünk be belőle. Támogatja az immunrendszer védekező képességét, erősíti a csontokat és a fogakat, javítja a pajzsmirigy működését, csökkenti a gyulladásos folyamatokat, és így tovább. Ezekről bővebben ebben és ebben a cikkünkben írtunk korábban. Most viszont nem is erről szeretnénk beszélni, hanem összegyűjtöttünk 10+1 gyakori tévhitet a D-vitaminnal kapcsolatban, amit biztosan nem tudtál eddig! Jó olvasást kívánunk ;)
Az omega-3 zsírsavak az elmúlt néhány évtizedben nagy népszerűségnek örvendtek világszerte. Valódi hívószó lett belőlük – kérdezzünk meg bárkit, ő azt fogja mondani, hogy az omega-3 zsírsavak fontosak az egészségünk szempontjából. Ezért ma már nem csak a táplálék-kiegészítőkben találhatjuk meg őket, hanem olyan mindennapi élelmiszerekben is, mint például a margarinok. Viszont azt fontos tudnunk, ha bármit is mondanak az omega-3 zsírsavakról, az nem lesz igaz minden omega-3 tartalmú készítményre, ugyanis nem minden omega-3 zsírsav és nem minden termék egyforma. Ezért előfordulhat, hogy olyan omega-3-mal dúsított terméket vásárolunk, ami (szinte) semmilyen egészségügyi előnnyel nem jár – csak a pénztárcánkat terheli meg jobban, mint a hagyományos verzió. Tényleg szívbarát tehát a hozzáadott omega-3 zsírsavakat tartalmazó margarin, vagy csak pénzkidobás az egész?