Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Készségfejlesztés játékosan!

Minden szülő álma, hogy gyermekéből a legjobbat hozza ki, és élete minden területén sikeres és boldog legyen. Ezért különböző módokon igyekeznek a szülők gyermekük készségeit fejleszteni. Sokan nem is tudják, hogy a kis lurkók fejlesztése számos területen lehet hatékony.

Sorra vesszük, hogy milyen foglalkozások alkalmasak erre!

  • A szerepjátékok, az építőjátékok és a társasjátékok mind-mind hatékonyak lehetnek. Ugyanis a játék egy fantasztikus módja annak, hogy a gyermekek kognitív, motoros és szociális készségei fejlődjenek, ráadásul a játékoknak köszönhetően kreatívabba válhatnak. Társasjátékozás közben pedig a gyermekek megtanulhatják, hogyan viselkedjenek bizonyos helyzetekben, gyakorolhatják az önállóságot, és még a logikus gondolkodás is kialakulhat szórakozás közben.

 

  • Az olvasás is szuper módja a kognitív készségek fejlesztésének. Az olvasás remekül bővíti a szókincset is, és szintén fejleszti a kreativitást, hiszen olvasás közben a kis töpörtyű elképzeli az olvasottakat. Olvasás közben rengeteg érzelemmel találkozhat, amelyeket az életének más területén is tudja majd kezelni.

 

  • A művészeti tevékenységek, mint például az éneklés, tánc és rajzolás nem csak a gyermek motoros készségeit fejlesztik, hanem az önkifejezési képessége is gazdagabbá válik. Pozitívan hat a memóriájukra és fejleszti a koncentrációs képességeiket is. Sőt, segíti a szociális képességek fejlődését is, hiszen zenetanulás során a gyermekeknek lehetőségük van másokkal együtt játszani, ez nem csak az empátiát erősíti, hanem a konfliktuskezelést is.

 

  • A sportolás, biciklizés vagy úszás alapvetően az erőnlét és egészségi állapot javításaként szerepel a szülők fejében, pedig a fizikai aktivitás nagyszerűen fejleszti a motoros készségeket is. Ráadásul a gyermekek kitartása is növekszik.

 

Ezek a tevékenységek a szülőkkel együtt is végezhetők, így az egész család minőségi időt tölthet együtt. Nem szabad megfeledkezni róla, hogy a gyermekre nem érdemes ráerőltetni semmit, hiszen akkor nem kikapcsolódás és szórakozás lesz, hanem akár a lurkó meg is utálhatja a fejlesztő foglalkozásokat. Valamint fontos, hogy a szülő támogassa és biztassa gyermekét a különböző tevékenységek felfedezésében. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Gyerekkel az élet

Keresés