Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Miért jó az Eskimo Kids halolaj gyerekeknek?

Bár nem sok olyan halolaj kapható hazánkban, amit kifejezetten gyerekek számára fejlesztettek ki (pláne nem olyan, ami már 1 éves kortól adható), mégis időről időre felmerül a kérdés, hogy miért érdemes az Eskimo Kids halolajakat választani. Sok olyan kérdést kapunk, hogy más termékekhez képest jobb-e az Eskimo Kids és ha igen, miért. És persze olyan véleményekkel is találkozunk, miszerint ez vagy az a termék jobb/tisztább/természetesebb/biztonságosabb, mint az Eskimo Kids. Egyéb készítmények összetételéről, tisztaságáról, hatékonyságáról nem tisztünk nyilatkozni, így ezekről nem is szeretnénk beszélni. Ehelyett készítettünk egy összefoglalót a leggyakrabban felmerülő kérdésekre alapozva az Eskimo Kids halolajról.

 

Tisztaság

„XY termék tisztább, mint az Eskimo Kids.”

 

Más termékek teljes alapanyag összetételét, feldolgozási és gyártási mechanizmusait nem ismerjük, mert ezeket a gyártók nem teszik hozzáférhetővé. Ez teljesen érthető, mert sok termék esetében bizonyos alapanyagok vagy folyamatok szabadalmaztatott eljárások.

Ez viszont azt jelenti, hogy más gyártók/forgalmazók sem ismerik a mi termékünket behatóan. Ezért furcsa nekünk, ha egy gyártó azt állítja, hogy az ő terméke tisztább, mint egy másik.

Mi ehelyett inkább elmondjuk, hogy mitől tiszta az Eskimo Kids.

  • A halolaj kistestű halakból származik (szardíniák, szardellák), mert ezek           

          ◦ halászata hosszútávon fenntartható (ezt a Friend of the Sea minősítés is bizonyítja)
          ◦ méretük miatt alacsony a nehézfém szennyezettségük
          ◦ vadhalászatból származnak, ezért magasabb az omega-3 tartalmuk
          ◦ mivel a mély vizekben élnek, ezeknek a halfajoknak a legmagasabb az omega-3 EPA és DHA tartalmuk (38%).

  • A halakat napi halászat során fogják ki.
  • Az olajat a partot éréstől számított 4 órán belül kivonják a halakból.
  • Az olaj kivonása után azonnal megkezdődik a feldolgozása.
  • A termék természetes formában tartalmazza az omega-3 zsírsavakat és nem etil-észter formában.
  • A nehézfémektől való megtisztítás után hozzáadják a Pufanox®-ot, ami tartalmaz egy természetes E-vitamin (=tokoferol) keveréket. Ennek köszönhetően vissza tudják állítani a halolaj közel eredeti stabilitását. Ezért van az, hogy az Eskimo Kids felbontás után, szobahőmérsékleten tárolva sem avasodik meg.  
  • A termék tisztaságának és biztonságosságának köszönhetően már 1 éves kortól adható az OÉTI és a Szegedi Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégium külön engedélyével.

A felnőtt és gyermek termék hatékonyságát 17 nemzetközi klinikai tanulmány, és több mint 100 tudományos cikk bizonyítja, melyeket nemzetközileg elismert tudományos folyóiratokban publikáltak.

 

EPA, DHA tartalom

„XY terméknek magasabb az EPA, DHA tartalma, úgyhogy biztos, hogy hatékonyabb.”

Az Eskimo Kids egy kifejezetten gyerekeknek gyártott termék. Azaz pontosan annyi EPA-t és DHA-t tartalmaz a napi adagja, amennyire a gyerekek fejlődő szervezetének szüksége van. Emellett tartalmaz még minőségi omega-6 és omega-9 zsírsavakat is - melyek együtt hatva az omega-3 zsírsavakkal - elengedhetetlenek az egészséges gyermeki fejlődéshez.*

Ha megnézitek az Eskimo-3 felnőtt halolajat, annak magasabb az EPA és DHA tartalma, mint az Eskimo Kids-nek. Azért, mert az a felnőttek szervezetének igényeihez igazodik – ezért nem releváns egy felnőtt készítménnyel összehasonlítani a gyerek halolajat, sem pedig olyan termékkel, ami koncentrált, etil-észter formában tartalmazza az omega-3 zsírsavakat.

* Fontos megjegyezni, hogy nem minden omega-6 zsírsav jó. Ahogy az omega-3 esetében, itt is fontos, hogy milyen forrásból származik és hogy milyen mennyiségben visszük be. Az Eskimo Kids termékek kifejlesztése mögött több éves kutatómunka van, amely során meghatározták a megfelelő többszörösen telítetlen zsírsav összetételt, ami leginkább támogatja a fejlődő szervezetet. Tehát épp annyi omega-6 zsírsavat tartalmaz a halolaj, mint amennyire a napi adagban található omega-3 mellett szüksége van a gyerekeknek (ugyanígy igaz ez a benne lévő omega-9 zsírsavakra is).

 

 

 

 

Szójatartalom

„XY termék egészségesebb, mert nem tartalmaz szóját.”

 

Az Eskimo Kids mai összetétele több éves kutatómunka eredménye, azaz semmi nincs a termékben „csak úgy”, minden összetevőnek célja és rendeltetése van.

A szójalecitin egy természetes anyag, amit a szójababból nyernek ki. Mivel a sejthártya nélkülözhetetlen eleme, szinte minden életfunkcióban nélkülözhetetlen. A zsírokat szállító fehérjék egyik fő alkotóelemeként szerepet játszik a zsírsejtek lebontásában, megakadályozza hogy a májban nagy mennyiségű zsír rakódjon le. Ha a zsírbontás nem megfelelően zajlik, a zsírok felhalmozódnak és megavasodnak. Az avas zsírok, olajok pedig káros szabad gyököket termelnek a szervezetben. A zsírokra gyakorolt pozitív hatása miatt a Pufanox® egyik alapeleme.

A termékben nincs szójafehérje, csak szójalecitin, amin önmagában nem allergén, így szója allergiások is fogyaszthatják. Mivel kis mennyiségben tartalmazhat csak fehérjét, nagyon ritka esetben válthat ki allergiás reakciót.

Ráadásul a szója esetleges ösztrogéntermelést befolyásoló hatásától sem kell tartani a termékek fogyasztása esetén. A szójalecitin ugyanis a szójababbal ellentétben nem tartalmaz izoflavonokat, így nem befolyásolja a szervezet ösztrogéntermelését.

 

E-számok

„Az XY termék természetesebb, mert abban nincsenek E-számok!”

 

Sajnos el kell keserítsük azokat, akik úgy gondolják, hogy az általuk/gyermekük által szedett halolajban nincs E-számos összetevő. Ugyanis minden halolaj készítmény tartalmaz E-számmal is jelölhető összetevőket, legfeljebb ezek nincsenek feltüntetve a csomagoláson. (Pl. tokoferolokban gazdag kivonat (E306) vagy a rozmaring kivonat (E392)).

A jó hír viszont az, hogy az E-számokkal önmagukban nincs semmi gond.

Az E-számok az EU-ban engedélyezett élelmiszer-adalékanyagok kódjai. A tévhitekkel ellentéteben nem feltétlenül jelent rosszat, ha egy élelmiszerben, táplálékkiegészítőben megjelennek bizonyos E-számok, fontos megvizsgálni, milyen számok ezek.

Az E-számok 10 csoportba oszthatók, melyek közül egyik az antioxidánsok (E300-321). Ezek az élelmiszerek eltarthatóságának idejét növelik, megakadályozzák, hogy az oxigén reakcióba lépjen az élelmiszerek összetevőivel.


Az Eskimo Kids halolajakban található speciális antioxidáns keverék, a Pufanox® az alábbi – E-számmal is jelölt – összetevőket tartalmazza:

szójalecitin (E322)

A szójalecitin egy természetes anyag, amit a szójababból nyernek ki. Mivel a sejthártya nélkülözhetetlen eleme, szinte minden életfunkcióban nélkülözhetetlen. A zsírokat szállító fehérjék egyik fő alkotóelemeként szerepet játszik a zsírsejtek lebontásában, megakadályozza hogy a májban nagy mennyiségű zsír rakódjon le. Ha a zsírbontás nem megfelelően zajlik, a zsírok felhalmozódnak és megavasodnak. Az avas zsírok, olajok pedig káros szabad gyököket termelnek a szervezetben. A zsírokra gyakorolt pozitív hatása miatt a Pufanox® egyik alapeleme.

alfa tokoferol (E307)

Az alfa-tokoferolt az emberi szervezetben található legaktívabb antioxidáns. Az E-vitamin (d-alfa-tokoferol) képes meggátolni a szervezetben a szabadgyökök képződését, de a már jelen lévőket nem képesek semlegesíteni.

tokoferolban gazdag kivonat (E306)

A kivonat legalább 7 különféle tokoferolból áll, melyek dúsított természetes kivonata az E306 jelölést viseli. A természeteben főként olajos növények termelik, a zsírokat védi az oxigén károsító hatásáról.

rozmaring kivonat (E392)

A rozmaring kivonatot a növény antioxidáns hatóanyagainak kivonásával, és azok tisztításával állítják elő.  A rozmaringkivonat több összetevője bizonyított antioxidáns hatással rendelkezik, a benne található karnozinsav hatékonyan gátolja a zsírok avasodását.

aszkorbil palmitát (E304)

Az aszkorbil palmitát a palmitát nevű zsírsav és az aszkorbinsav (C-vitamin) kombinációjaként jön létre. Zsírkészítményeknél antioxidáns hatása miatt alkalmazzák, az avasodás megelőzése érdekében. Kifejezetten hatékony a sok telítetlen zsírsavat tartalmazó olajok esetében. Erősíti más antioxidánsok (pl. az alfa-tokoferol) hatását.

 

Praktikusabb

„XY termék praktikusabb, mert azt az egész család szedheti.”

 

Egy étrend-kiegészítőt sosem véletlenül engedélyeztetnek úgy, hogy az kifejezetten gyerekeknek ajánlott, hanem azért, mert ezek összetétele pontosan annyi és olyan alapanyagot tartalmaz, amire a gyerekek fejlődő szervezetének szüksége van. Máskülönben nem is lehetne gyermek termékként

Ezért van az, hogy az Eskimo kids halolaj napi adagja kevesebb omega-3 zsírsavat tartalmaz, mint a felnőtteknek készült Eskimo-3 halolaj, és ezért vannak az Eskimo Kids olajakban az omega-3 mellett omega-6 és omega-9 zsírsavak, mert ezekre még szüksége van a gyermekek szervezetének, felnőtt korban viszont nem indokolt a bevitelük.

 

Igen, az Eskimo Kids nem a kapható legolcsóbb halolaj, ezt tudjuk, viszont úgy támogatja a gyerekek szervezetét ahogy annak szüksége van rá - és ezt nem csak mi mondjuk, hanem többezer vásárlónk is.

Ha első kézből szeretnél információkat szerezni olyanoktól, akik használják a terméket, csatlakozz az Eskimo Kids-es Anyukák facebook csoporthoz, ha pedig tőlünk kérdeznél a termékekkel, használattal kapcsolatban, írj nekünk az ugyfelszolgalat@o3w.hu e-mail címre, és igyekszünk mindenre mihamarabb válaszolni! 

Keresés