Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mitől hatékony az allicin?

Az allicin a fokhagyma védekezése képpen keletkező kénes vegyület, amivel a növény távol próbálja tartani az őt megdézsmáló kártevőket. Vírus- baktérium- és gombaölő hatásának köszönhetően valóban sok "ellenséget" képes távol tartani a növénytől, de nézzük, hogyan hat az allicin az emberi szervezetre!

A fokhagyma hatóanyagáról sokat beszéltünk már, oldalunkon is sok információ található erről a kénes szagú összetevőről. A hatásmechanizmusát azonban még nem mutattuk be részletesen!
 

MIÉRT HASZNOS AZ ALLICIN?


Az allicin a fokhagyma baktérium- és vírusölő összetevője. Kvázi a növény lelke, mint az autóknál a motor! Természetesen ezen kívül is rengeteg szervezetünk számára hasznos komponenst tartalmaz még, de allicin nélkül nem tudná elpusztítani a kórokozókat.

Miért nem elég, ha csak önmagában esszük a fokhagymát?

Az is hasznos, kétségtelenül máris teszünk egészségünkért azáltal hogy nyersen vagy akár feldolgozva/ főzve/sütve fogyasztjuk. Azonban ahhoz, hogy egy vírusos megfázással, vagy bakteriális fertőzéssel felvegye a harcot, legalább egy fejet meg kellene enni belőle naponta lehetőleg nyersen, elrágcsálva a gerezdeket, hogy a testen belül szabadulhasson fel az allicin. Ez amellett, hogy a legedzettebb gyomrot, májat és epét is megterheli, a társasági életünkre sincs jó hatással lehelletünk, bőrünk illatának befolyásolásával! Másrészt viszont az allicin egy illékony vegyület, amely a fokhagyma felvágásánal, összepréselésnél keletkezik és levegővel érintkezve perceken belül el is illan. Emiatt sem tud elég hatékony lenni a nyers fogyasztása és a főzött/sütött megoldások sem.
 

MITŐL LEHET STABIL AZ ALLICIN?


Ahhoz, hogy a kapszulába zárt allicin stabil maradhasson, egy sor bonyolult biokémiai eljáráson kell átesnie. Angliában ezt az Allimax kutatóinak sikerült másfél évtizeddel ezelőtt elérni. Az így létrejött stabil allicin nem illan el, a gyomorból szívódik fel, a véráramba kerülve hosszan fejti ki hatását és tartalmazza a növény minden hasznos tulajdonságát, a kellemetlen mellékhatások (íz és illat) nélkül. Emiatt lehet az, hogy így már 3 éves kortól adható gyerekeknek is. Legjobb tudomásunk szerint ez kizárólag az Allimax készítményekben található meg ebben a formában!
 

MIÉRT PUSZTÍTHATJA EL A VÍRUSOKAT A STABILIZÁLT ALLICIN?


A vírusok az emberi sejteket támadják beépülve azokba, megváltoztatva működésüket.
 A vírusok célja, hogy szaporodjanak, így maradnak életben. Azonban ehhez az emberi szervezet hasznos, egészséges sejtjeit kell "átprogramozniuk", amelyek ennek köszönhetően többségében el is pusztulnak. Minél rosszabb állapotban van immunrendszerünk, annál gyorsabban szaporodnak. A vírusok ellen nem használnak az antibitokumok. Egy betegség korai fázisában, amikor még nem állapítható meg biztosan, hogy vírus vagy baktérium okozza a fertőzést, különösen veszélyes az antiobiotikumos kezelés, mivel könnyen elősegítheti az antibiotikum rezisztencia kialakulását mindamellett, hogy a vírusos alapú problémákon nem segít semmit.

A stabilizált allicin rombolja a vírus DNS és/vagy RNS szerkezetét, ezáltal az képtelen lesz beépülni az emberi sejtekbe és elpusztul. Ez a folyamat gyorsan végbemegy, ezért lehet, hogy 1-2 nap alatt képes egy komolyabb vírusos fertőzést is visszaszorítani, hamar érződik a hatás.
 

MIÉRT PUSZTÍTHATJA EL A BAKTÉRIUMOKAT A STABILIZÁLT ALLICIN?


A baktérium a vírusokhoz képest egy sokkal fejlettebb organizmus.
 Nincs szükségük gazdatestre a létezéshez, ezért lehet, hogy akár orvosi rendelő kilincséről is elkaphatunk bakteriális fertőzést. A baktériumok nagyobb méretűek, mint a vírusok és a gyógyulási időszak is hosszabb. Az orvostudomány bakteriális fertőzésekre antibiotikumos kezelést javasol, ami azonban számos mellekhatással járhat, ráadásul nem is biztos, hogy használ. Sajnos egyre több az olyan ellenálló "szuperbaktérium", ami gyógyszeres kezeléssel egyáltalán vagy csak nagyon nehezen kiírtható. Az antibiotikum rezisztencia pont ezt jelenti, vagyis amikor az antibiotikum nem képes leszámolni a baktériummal. Ennek oka a baktériumok fejlődési képessége: túlélésük érdekében képessé váltak megváltoztatni a receptoraik elhelyezkedését, így láthatatlanok maradhatnak az antibiotikumok számára, amelyek így nem tudják blokkolni a működésüket.

Ezzel szemben a stabilizált allicin működési mechanizmusa sokkal egyszerűbb: méreténél fogva képes áthatolni a baktériumok sejtfalán, majd a kórokozók belsejében megakadályozza a baktérium szaporodásához és működéséhez szükséges enzimek képződését, így pusztítva el őket. Ráadásul az Allimax kapszulában lévő stabilizált allicin koncentrációja úgy van beállítva, hogy a szervezetünk számára jótékony baktériumokat nem rongálja és működésüket nem akadályozza. Az antibiotikum molekulák túl nagyméretűek ahhoz, hogy áthatolhassanak a baktériumok sejtfalán.


Reméljük sikerült kicsit jobban bemutatnunk az Allimax legfontosabb hatóanyagának működését. A napi egy kapszula pontosan annyi Allicint tartalmaz, ami szükséges immunrendszerünknek az optimális működés fenntartásához. Betegség esetén az az adag biztonságosan növelhető több kapszulával, nem lehet túladagolni és mellékhatást sem okoz.

Tartalomhoz tartozó címkék: Érdekességek

Keresés