Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Sportolj biztonságban - 5 tipp, mire figyelj sportoláskor

Ízületeink, porcaink könnyen megsérülhetnek, ha nem a megfelelő odafigyeléssel törődünk velük. Ez utóbbit gyakran már csak akkor vesszük észre amikor erős fájdalommal jár.

A rendszeres sportolás hozzájárul a testi-lelki egészséghez, de a komolyabb sérülések elkerülése végett, érdemes kellően odafigyelnünk magunkra, adottságainkra és annak megfelelő sportot választanunk.
 

MIRE FIGYELJ ÍZÜLETEID ÉS PORCAID VÉDELME ÉRDEKÉBEN?


Mindig kellőképp melegíts be! Így megelőzheted a baleseteket, ha pedig odafigyelsz az edzés utáni nyújtásra is, kevésbé lesz kellemetlen a másnap és az izomláz!

Végezz boka erősítő gyakorlatokat! Mivel bokánk nagy terhelésnek van kitéve, így kifejezetten fontos, hogy megerősítsük azt. Ha erre nem figyelsz oda, egy rossz lépés vezethet akár ránduláshoz, ínszalag húzódáshoz, de még szakadáshoz is.

Iktass be a bemelegítő feladatsorod közé néhány egyensúly-gyakorlatot is! Az ilyen gyakorlatokkal erősítheted a bokaszalagod és a térded körüli izmokat is.

Ez azért is kifejezetten fontos, mert a másik legsérülékenyebb részünk sportoláskor a térdünk. Térd sérülésekkor leggyakoribb a térdszalag sérülése, ez éles fájdalommal jár, ezáltal nehézzé válik a futás, guggolás.

Mivel sportolás közben, ha elesünk, gyakran kezünkkel tompítjuk az esés mértékét, így fontos a csuklónk megfelelő edzettsége is.

Ízületeidet támogathatod étrend-kiegészítők segítségével is.

A testmozgás hiánya, a túlsúly, az egyoldalú mozgási szokások túlterhelik az ízületeket és gyorsítják kopásukat. A kopásos megbetegedések hátterében sokszor genetikai, öröklött hajlamok játszanak szerepet. A másik kiemelt problémaforrása a fokozott fizikai igénybevétel és egészségtelen életmód. A fájdalom mellett a ropogás, mozgáskorlátozottság, nyomásérzékenység a legfőbb tünetek.

Az Avosol porcerősítő összetevőinek köszönhetően hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a porcok normál állapotának, működésének          fenntartásához!

Emellett, az Avosol porcerősítő kapszula a korábbi összetevők mellett egy, a porcok szempontjából létszükségletű hatóanyaggal bővült: ez a C-vitamin.
Az új összetevővel a kapszula már a napi C-vitamin szükségletünk egy részét is fedezi!

100%-ban természetes, csak növényi hatóanyagot tartalmaz, pozitív hatása klinikailag dokumentált.

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészségtippek

Keresés