Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Asztma, allergia ellen

Itt jársz: Kezdőlap > Termékeink >

Asztma, allergia kezelésére

Az asztma és az allergia a gyulladásos megbetegedések közé tartozik. Sokszor a köznyelvben összemossuk ezeket a kifejezéseket, holott bár hasonló eredetűek, két egészen különböző dologról van szó. Nem mindenki asztmás tehát, aki allergiás és nem mindenki allergiás, aki asztmás – az viszont vitathatatlan, hogy a két betegségnek köze van egymáshoz.

Az asztmától vagy allergiától szenvedők száma egyre nő, korunk népbetegségei közé tartoznak. A statisztikák szerint az elmúlt 10 évben kétszeresére nőtt az allergiások száma, ma minden 4. magyar szenved valamilyen allergiától. Az asztmás esetekben sem jobb a helyzet: az érintettek száma évről évre növekszik Magyarországon.

ALLERGIÁS BETEGSÉGEK

Az allergia nem más, mint immunrendszerünk túlzott reakciója bizonyos anyagokra, amik alapesetben nem váltanak ki semmilyen reakciót (pl. egyes ételek, állatszőr, atkák, pollen, stb.). Ezeket az anyagokat összefoglalva allergéneknek nevezzük.

Az allergia, ez a túlérzékenységi reakció úgy jön létre, hogy az allergén a szervezetbe jutva egy molekulához (IgE) kapcsolódik, ami bizonyos reakciókat indít el. A folyamat közben pedig gyulladást kiváltó anyagok szabadulnak fel.

Alapvetően megkülönböztethetjük a levegőben terjedő (pl. pollen, atkák) és az emésztőrendszerbe kerülő (pl. glutén, laktóz) allergéneket. 

A gyulladásos betegségek esetében hatékony kiegészítő kezelés lehet az omega-3 zsírsavak fogyasztása, az omega-3 zsírsavakról ugyanis már régóta bizonyított, hogy gyulladáscsökkentő és antiallergén hatásúak. Számos hazai és külföldi kutatás foglalkozott ezzel az elmúlt több mint 20 évben.

ASZTMÁS BETEGSÉGEK

Az asztma a krónikus betegségek közé tartozik, ami azt jelenti, hogy véglegesen nem gyógyítható csak kezelhető.Kialakulása az esetek 70%-ban más típusú allergiák kialakulásával is együtt jár.

Az asztma a légutak betegsége, amikor a beszűkült légutak nem engedik a széndioxiddal dúsult, elhasznált levegő kiáramlását a tüdőből. Az asztmás beteg azonban mégsem azt érzi, hogy nem tudja kifújni a levegőt, hanem éppen ellenkezően úgy érzi, nem kap levegőt. Légzési nehezítettség, nehézlégzés, sípoló légzés alakul ki.

A gyulladás kialakulásának oka gyakran a helytelen táplálkozás, elsősorban az omega-3 hiány, vagy az omega-3 - omega-6 arány eltolódása. Kutatások bizonyítják, hogy a gyulladás mérsékelhető megfelelő mennyiségű omega-3 bevitellel, amivel az asztmatikus tünetek csökkenthetők.

Gyermekeknek készült prémium minőségű omega-3-6-9 termék, ami már 1 éves kortól adható. Átlagon felüli EPA-DHA tartalmának köszönhetően kiemelkedő hatékonyságú, biztonságos, természetes készítmény. Az omega-3-6-9 zsírsavak mellett E- és D-vitamint is tartalmaz. Laktóz, glutén, tejfehérje mentes.

5 / 5 csillag!
(244)
5.490 Ft
Gyermekeknek készült prémium minőségű omega-3-6-9 termék, ami már 1 éves kortól adható. Átlagon felüli EPA-DHA tartalmának köszönhetően kiemelkedő hatékonyságú, biztonságos, természetes készítmény.
Az omega-3-6-9 zsírsavak mellett E- és D-vitamint is tartalmaz.
Laktóz, glutén, tejfehérje mentes.
5 / 5 csillag!
(156)
5.490 Ft
Gyermekeknek készült omega-3 termék, D-vitaminnal kiegészítve, mely már 3 éves kortól adható. Eper-narancs-citrom ízesítéssel, halas íz nélkül, lágyzselatin formula. Fő összetevői közt megtalálható a többszörösen telítetlen zsírsavak mellett D-vitamin, kolin és a biotin.
5 / 5 csillag!
(48)
5.890 Ft
Az Eskimo-3 halolaj vadhalászat során kifogott mélytengeri halak olajából készülő, fenntartható halászatból származó készítmény. Természetes, triglicerid formában tartalmazza az omega-3 EPA és DHA zsírsavakat.
Az egyedülálló PUFANOX® stabilizátornak köszönhetően kiemelkedő stabilitású, biztonságosan fogyasztható készítmény. Egészségpénztár terhére megvásárolható gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény.
5 / 5 csillag!
(32)
4.590 Ft 3.672 Ft

Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztár terhére is megvásárolható!

5 / 5 csillag!
(9)
3.790 Ft 2.729 Ft
Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztár terhére is megvásárolható!
5 / 5 csillag!
(40)
5.790 Ft

Keresés