Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A világon leggyakoribb anyagcsere-betegség a cukorbetegség, más néven diabétesz. A megfelelő gyakoriságú étkezés és sportolás mellett az étrend-kiegészítők is segítséget nyújthatnak az értékek megfelelő szinten tartásához. A megelőzés is kifejezetten fontos, mert gyakran csak akkor produkál a szervezet tüneteket, ha már előrehaladott állapotban van a betegség. Tudj meg többet!

A Diabalife kapszula friss fokhagymából kinyert stabilizált allicint, fahéj kivonatot, balzsamkörte kivonatot, alfa-liponsavat és króm-pikolinátot tartalmazó készítmény, mely hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához.
13.090 Ft

 

 

 

A világon leggyakoribb anyagcsere-betegség a cukorbetegség, más néven diabétesz. Egy vérvétel alkalmával már egy korábbi állapot – amit gyakran a cukorbetegség előszobájának is hívnak -, az inzulinresztencia is kimutatható amelyre, ha időben fény derül és megtesszük a szükséges életmódbeli változtatásokat, elkerülhető a 2-es típusú cukorbetegség kialakulása. A megfelelő gyakoriságú étkezés és sportolás mellett az étrend-kiegészítők is segítséget nyújthatnak az értékek megfelelő szinten tartásához. A megelőzés is kifejezetten fontos, mert gyakran csak akkor produkál a szervezet tüneteket, ha már előrehaladott állapotban van a betegség.

A fokhagymában figyelemre méltóan sok vegyület található: tizenhétféle aminosav, nyolc ásványi anyag (germánium, kálcium, réz, vas, kálium, magnézium, szelén és cink), és legalább harmincháromféle kénvegyület, valamint A-, B1- és C-vitamin. Emellett még rostokat és vizet is tartalmaz. A stabilizált allicin friss fokhagymából kinyert hatóanyag, számos izgalmas tulajdonsággal bír. A Voldox kapszulákban található stabil allicin a gyomorból szívódik fel, a véráramba kerülve hosszan fejti ki hatását és tartalmazza a növény minden hasznos tulajdonságát, a kellemetlen mellékhatások nélkül. A fokhagyma kivonatokat évezredeken át alkalmazták gyógyszerként, és igazán széles körben lehet különböző betegségekben is sikeresen alkalmazni, így többek között számos jótékony hatást nyújthat az inzulinrezisztenciában, cukorbetegségben szenvedő betegek számára is.

A balzsamkörte az egyik legjobban vizsgált alternatív vércukorszint-csökkentő növények közé tartozik. Kelet- és Délkelet-Ázsia trópusi területein őshonos, tök és uborka fajokhoz hasonló egyéves, kúszónövény.Egy-két évtizede a „növényi inzulin” elnevezés el elterjedt. A Web of Knowledge adatbázisa szerint 2004-től ugrásszerűen megnőtt a balzsamkörtével kapcsolatos közlemények száma. Ennek oka az lehet, hogy a 2-es típusú diabéteszes megbetegedések száma nagymértékben emelkedik, így a WHO is egyre nagyobb figyelmet szentel a problémára.A balzsamkörte C-vitaminban és élelmi rostban gazdag. A növény és készítményeinek fogyasztását nem javasolják állapotos, vagy gyermekvállalást tervező nők, illetve akik a tökfélék családjába tartozó tápláléknövényekre allergiások számára.

A fahéj alkalmazásának a története 4000 évre, Kínába vezethető vissza. A vércukorszint-csökkentő hatására utaló tudományos publikációk az 1980-as évek végén jelentek meg először. Fogyasztása azoknál okozott változást a laboreredményében, akiknek jóval magasabb vércukorszintje volt, mint az elfogadható értékek. A fahéj alkalmazása és javasolt dózisa megelőzésre és terápiás céllal gyomor- és bélrendszeri megbetegedésekre vonatkoznak.

Az alfa-liponsav (tioktsav) a természetben előforduló antioxidáns anyag. Alkalmazása veleszületett anyagcserezavarok esetén 35 évre nyúlik vissza. Az utóbbi évtizedben ismerték fel hatékonyságát a cukorbetegség késői szövődményeinek kezelésében. Cukorbetegség esetén fokozódik a szabadgyöktermelés és csökken az antioxidáns sejtvédekezési mechanizmus. Megkötő tulajdonságának köszönhetően az alfa-liponsav csökkenti a szervezetben az oxidatív hatásokat, kioltja a szabadgyökök hatását. (Gottsegen György Országos Kardiológia Intézet, Kutatási Osztály, Budapest – Az Alfa-liponsav szerepe a cukorbetegség késői szövődményeinek kezelésébe- Pogátsa Gábor dr.)

A három vegyértékű króm glükóztoleranciában játszott szerepének 1959-es felfedezése óta számos tanulmány dokumentálta a táplálékkal bevitt króm glükóz és lipidanyagcserében betöltött szerepét. (Mertz, 1998) Arra vonatkozóan, hogy a króm (III) ionok milyen hatással vannak a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésére, évtizedek óta folynak kutatások. A króm az egyetlen olyan ismert elem, amelynek szintje csökken a legtöbb szervben a kor előrehaladtával. A króm hiánya szervezetünkben hiper- és hipoglikémiát okozhat. A napi szükségletet (50-200 µg) pusztán étkezéssel nem kivitelezhető. Néhány 2-es típusú diabeteses betegnél valószínűleg a krómhiány is szerepet játszik a betegség kialakulásában. A króm hatása szorosan összefügg az inzulinaktivitással.

Keresés