Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

10 tipp, hogy könnyebben megéld a bizonytalanságot!

A legtöbbünk életét a szokásaink alakítják. Mikor a dolgok úgy alakulnak, ahogy vártuk, akkor azt hisszük, hogy miénk az irányítás. Ha az élet váratlan dolgokat, sok bizonytalanságot hoz elénk, akkor úgy érezzük kicsúszik a lábunk alól a talaj, az aggodalom és a növekvő stressz nehézzé teszi mindennapjainkat. A váratlan helyzeteket, vagy nehézségeket elkerülni nem lehet. De az, hogy hogyan éljük meg ezeket az időszakokat, az a mi választásunk. Ehhez persze ki kell lépnünk szokásaink korlátai közül. Ami nem könnyű, pedig nem kell hozzá más, csak egy kis bátorság!  Biztosan van olyan ismerősünk, akire mindig jó ránézni, mert látjuk rajta, hogy az élete pont úgy alakul, ahogyan azt ő szeretné. Pedig neki is vannak problémái, ő is ebben a rohanó, változó világban él. Vajon mi a kiegyensúlyozottságának titka?

 

10 tipp, ami segít könnyebben megélni a bizonytalanságot, megtartani a középpontot a viharosabb időkben.

 

• Legyél kedves önmagadhoz, fogadd el magad! Nem vagyunk egyformák. Van, aki könnyebben nézz szembe a nehéz helyzetekkel, lehet, hogy neked ez nehezebb. Légy türelmes magaddal!

• Idézd fel múltbeli sikereidet! Mindannyian túl vagyunk már nehéz életeseményeken, és túléltük. Bízz magadban! Érdemes átgondolni, hogy a korábbi helyzetekben mi volt, ami segített, jól működött, és mi az, amit inkább máshogyan csinálnál.

• Fejlődj! Amikor nyugodtabb körülötted az élet, próbálj ki új dolgokat, ami a komfort zónádon kívül áll. Lehet az egy kényes helyzetben a főnök elé állni, vagy kipróbálni egy új sportot. Tűzz ki olyan célokat, amiket rendszeres, kis erőfeszítéssel meg tudsz valósítani. Ezek az apró sikerek segítenek megerősíteni az önbizalmadat, és új készségekre is szert teszel közben, amik segíteni fognak a helytállásban mikor az élet nehezebbre fordul.

• Korlátozd a hírek figyelésével töltött időt! Ha valami miatt aggodalmaskodunk, akkor nem könnyű elterelni a figyelmünket. De a hírek folyamatos figyelése nem segít a problémánkon, csak folyamatosan szemünk előtt tartja a félelmeinket. Töltsünk ezzel kevesebb időt, különösen a pihenés, elalvás előtti időszakban.

• Ne foglalkozz azokkal a dolgokkal, amire nincs ráhatásod! Nem érdemes a lehetséges jövőbeli problémákon töprengeni. Hajlamosak vagyunk a legrosszabb forgatókönyvet elképzelni. Az élet percekből áll. Elég, ha a jelen helyzetek megoldására koncentrálunk.

• Hallgass a megérzéseidre! Hasonló esetben, Te mit tanácsolnál másnak? Kérdezd meg magadtól: ha egy barátom ezzel a problémával fordulna hozzám, mit mondanék neki? Ez a módszer segít, hogy más nézőpontból, távolabbról lásd a helyzeted. Az új perspektíva egészen új ötleteket adhat.

• Gondoskodj magadról! Ne hagyd, hogy a stressz elsodorja az egészséges napi rutinodat. Továbbra is figyelj az egészséges táplálkozásra, a testmozgásra, a jó minőségű és megfelelő mennyiségű alvásra. A stressz oldásában nagy segítség lehet a relaxáció, jóga, meditáció gyakorlása.

• Kérj segítséget azoktól, akikben megbízol! Sokan bezárkózunk, ha szorongunk, stresszesek vagyunk. Ilyenkor különösen fontos a támogatás. Keressük családunk, barátaink társaságát, és segítsünk mi is azoknak, akik ránk számítanak. Legjobb, ha nem gondolunk erre, de lehet, hogy ez ad nekünk is lendületet a továbblépésre.

• Kontrolláld azokat a dolgokat, amiket tudsz! Összpontosíts azokra a dolgokra, amiket tudsz irányítani. Ha ezek olyan apró dolgok is, mint a heti étkezések megtervezése, vagy a ruhák kikészítése a következő napra. Alakíts ki olyan szokásokat, amik struktúrát adnak a hetednek, komfortos érzetet biztosítanak.

• Kérj segítséget! Ha nehézségeid vannak a bizonytalanság érzet, a stressz kezelésében, fordulj szakemberhez! A pszichológusok segítségével képes lehetsz olyan módszereket kidolgozni, amik támogatnak a stressz kezelésében.

Mi pedig segítséget nyújtunk neked abban, hogy a lehető legjobb minőségű étrend-kiegészítők segítségével tudj gondoskodni idegrendszered és teljes szervezeted egészségéről. Az Eskimo-3 Brainsharp halolaj és Arctic Root rózsagyökér kapszula természetes összetevői támogatást nyújtanak a test és az idegrendszer számára. Az Eskimo-3 Brainsharp halolaj magas koncentrációban tartalmazza az idegsejtek számára nélkülözhetetlen EPA és DHA zsírsavakat, az Arctic Root rózsagyökér kivonata adaptogén gyógynövényként hatékony segít a stressz, szorongás és a depresszió tünetei ellen.

Keresés