Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Várandósság, szoptatás

Itt jársz: Kezdőlap > Termékeink >

Várandósság alatt és után

Az omega-3 zsírsavak a nők számára különösen fontosak, ráadásul a nőket érintő leggyakoribb állapotok némelyikében is jelentős szerepük van. Az omega-3 zsírsavak a szervezet sejtmembránjaiba épülnek be és egészségünk szempontjából meghatározóak.
 

OMEGA-3 ZSÍRSAVAK HATÁSA VÁRANDÓSSÁG IDEJÉN


Az omega-3 zsírsavak pótlása a várandósság ideje alatt csökkenti a koraszülés kockázatát és növelheti a terhesség idejét, valamint az újszülött várható születési súlyát, mivel megváltoztatja a vajúdás során aktivált eikozanoidok egyensúlyát és a placentáris vérellátás javításával elősegíti a magzati növekedést. A várandósság ideje alatt az omega-3 zsírsavak bevitele, valamint a szoptatás kedvezően hathat a gyermek agyi fejlődési folyamataira is. Különösen a terhesség utolsó trimeszterében javasolt a magas omega-3 bevitel, mivel ebben a periódusban fejlődik a legtöbbet a magzat agya és idegrendszere.

Ugyancsak tudományosan bizonyított, hogy azoknál a babáknál, akiknek az édesanyja több omega-3 DHA-t fogyasztott a terhesség idején, kiegyensúlyozottabb alvási mintákat tapasztaltak. Továbbá, terhesség idején omega-3 EPA és DHA tartalmú halolajat fogyasztó nők babáinál erősebb immunrendszert és az allergiás megbetegedések gyakoriságának csökkenését figyelték meg.
 

OMEGA-3 ZSÍRSAVAK SZEDÉSE SZOPTATÁS IDEJE ALATT


Már kevés direkt omega-3 DHA bevitel esetén is komoly, gyorsan észrevehető DHA növekedés indul el az anyatejben.

A szoptatás ideje alatt napi 300 mg omega-3 DHA fogyasztás esetén az anyatejben található DHA szintje 0,39%-ra emelkedik, ami már magasabb annál (0,35%), ahol a kutatások jobb mentális és vizuális fejlődést és eredményeket  tapasztaltak a vizsgált babák esetén.

Napi 200mg omega-3 DHA 4 hónapon át tartó fogyasztása esetén növekedett a DHA tartalom a vérplazma foszolipidben, és a babák 30 hónapos korukban jobban teljesítettek a BPD (Bayley Psychomotor Development Index) felméréseken.

További kutatásokban pozitív összefüggést találtak a babáknál az anyatejben lévő magas omega-3 DHA szint és a látás fejlődése között.

Egy norvégiai tanulmányban kimutatták, hogy azok a gyermekek, akik édesanyja a szülés után napi 1183 mg omega-3 DHA-t és 803 mg omega-3 EPA-t szedett 3 hónapon keresztül (miután 18 hetes terhességüktől fogva is ugyanezeket az adagokat fogyasztották), mentálisan jobban fejlődtek és az intelligencia szintjük is magasabb volt 4 éves korukban társaikénál.

Számos tanulmányban kimutatták, hogy azoknak a babáknak, akiknek az édesanyjuk EPA és DHA tartalmú halolajat fogyasztott a szoptatás ideje alatt, a látásélessége jobb volt 4 hónapos korában, mivel vérükben a vörösvértestekben magasabb volt az omega-3 telítetlen zsírsavak aránya, összehasonlítva azokkal a babákkal, akiknek az édesanyjuk omega-3 EPA és DHA hiányos diétán volt a szoptatás ideje alatt.
 

MIVITOTAL FAMILY MULTIVITAMIN SZEDÉSE VÁRANDÓSSÁGOD ÉS SZOPTATÁS ALATT


Köztudott, hogy várandósságod alatt fokozottan oda kell figyelj ásványi anyag és vitamin beviteledre, saját és magzatod megfelelő fejlődésének érdekében. Egy egészséges szervezet könnyebben viseli a terhességet és gyorsabban regenerálódik azután. 

  • Az alapvető vitaminok, mint az A-, C-, D3-, E- és különböző B-vitaminok, vagy az olyan ásványi anyagok és nyomelemek, mint például a vas, réz, cink, kalcium, magnézium mind hozzájárulnak az optimális növekedéshez, fejlődéshez. 
  • A megfelelő mennyiségű és megfelelő időben elkezdett folsavbevitel például hozzájárulhat a magzatnál esetlegesen fellépő velőcsőzáródási rendellenesség kockázatának csökkentéséhez.
  • A jód a központi idegrendszer fejlődéséhez szükséges.
  • A B6-vitamin segíthet leküzdeni a terhesség alatti rosszulléteket, emellett segíti a kisbabád agyának és idegrendszerének kifejlődését.
  • A B1 vitamin javíthat az energiaszinteden.
  • A magnézium segíthet elkerülni a vetélés kockázatát és a koraszülést.


A Mivitotal Family multivitaminban a hasznos vitaminok többsége megtalálható,
12 féle vitamint 6 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, ami támogat téged és kisbabád fejlődését a várandosság és a szoptatás ideje alatt is!

Az Eskimo-3 halolaj vadhalászat során kifogott mélytengeri halak olajából készülő, fenntartható halászatból származó készítmény. Természetes, triglicerid formában tartalmazza az omega-3 EPA és DHA zsírsavakat.
Az egyedülálló PUFANOX® stabilizátornak köszönhetően kiemelkedő stabilitású, biztonságosan fogyasztható készítmény. Egészségpénztár terhére megvásárolható gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény.
5 / 5 csillag!
(32)
4.590 Ft 3.672 Ft

Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztár terhére is megvásárolható!

5 / 5 csillag!
(9)
3.790 Ft 2.729 Ft
Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztár terhére is megvásárolható!
5 / 5 csillag!
(40)
5.790 Ft

Prémium összetételű és hatékonyságú folyékony alapú vitamin készítmény, melynek szedése már 3 éves kortól ajánlott. 12 féle vitamint, 6 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, kiegészítve Q10 konezimmel, bioflavonoidokkal és L-tirozinnal.

5 / 5 csillag!
(25)
6.790 Ft

Keresés