Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A sikeres felnőttek jövője gyermekkorukban dől el!

A 12. életév betöltése igazi vízválasztó csemeténk számára, ugyanis a legtöbb gyereknél ilyenkor zárul le a az előző két évben végbemenő agyi fejlődési folyamat. Ebben az időszakban jelentős változások állnak be, amik megkönnyíthetik gyermekünk számára a tanulást. Ahhoz azonban, hogy a maximumot adhassa ki magából, elengedhetetlen, hogy megkapja, amire megváltozott szervezetének szüksége van.

 

A körülbelül 2 éves fejlődési folyamat kezdetekor (10-11 éves korban) rendszerint visszaesés tapasztalható a gyerek gondolkodása, figyelme és emlékezőképessége terén, majd 12-13 éves kor környékén az agy magasabb szinten kezd el működni. Ilyenkor agyunk kvázi kiüríti magát – felbomlanak a korábban jól működő agyi kapcsolatok – hogy felkészülhessen a fejlettebb gondolkodást és a jobb intellektuális hatékonyságot lehetővé tevő agyi kapcsolatok alakulására. A megváltozott gondolkodásnak köszönhetően a 12 év feletti gyerekek másképp tanulnak az iskolában, és nagyobb felelősséget vállalnak saját teljesítményükért, vagyis a felnőttekhez hasonlóan kezdenek gondolkozni.


Azt lehet mondani, hogy ez az az időszak, amikor a test és az agy is átlép a gyermekkorból a felnőttkorba. A gyökeres testi változásokat, a gondolkodásmód átalakulását, kiszélesedését stresszként élhetik meg a serdülőkorú gyerekek, és nem ritka, hogy ezeket az új típusú feszültségeket dühkitörések formájában tudják csak kiadni magukból.
 

Megváltozott szervezet, megváltozott igények


Míg fiatalabb korban a szervezetnek szüksége van az omega-3 mellett az omega-6 és omega-9 zsírsavak bevitelére is, 12 éves kor felett az omega-6 étrendkészítőkkel való pótlására már nem úgy van szükség, mint korábban (ugyanis ezek megtalálhatók többek közt a margarinokban, a majonézben és a salátaöntetekben is), sőt ha nem megfelelő az omega 3-6 arány a szervezetben, az problémákhoz is vezethet.


A gyermekben bekövetkező, szellemi-fizikai változások mellett ebben az időszakban újabb megmérettetésnek és környezetváltozásnak vannak kitéve a lurkók, ez pedig a továbbtanulás. A stresszes felvételik, az új ismeretanyagok elsajátítása, az új emberek megismerése, és új típusú követelmények teljesítése sokszor ijesztő, ezért fontos, hogy ebben az időszakban kiemelten támogassuk gyermekünket.

Az Eskimo-3 Brainsharp halolaj kifejezetten olyan 12 éven felüliek számára előállított halolaj készítmény, akiknek magas szellemi teljesítményt kell nyújtaniuk a munkájuk vagy iskolai kötelességeik miatt. Felvételi idején, majd később a vizsgaidőszakban gyakori, hogy a gyerekek éjszakáznak azért, hogy minél jobban teljesítsenek másnap. Ez a speciális összetételű olaj segíti a normális agyműködést ezekben a kritikus időszakokban is, ugyanis a mélytengeri halolajon túl olyan összetevőkkel támogatja tartalmaz, mint a ligetszépe olaj, a repceolaj és a Q10 koenzim.


ligetszépe olaj az omega-3 zsírsavakhoz hasonlóan javítja az agyi funkciókatsegít a stressz leküzdésében, és az idegrendszer épségének megőrzésében.

repceolaj egyedülállóan magas alfa-linolsav tartalmának köszönhetően hozzájárul az érelmeszesedés és a szívinfarktus esélyének csökkentéséhez és fontos elem az agy és az idegrendszer számára is.

Q10 koenzim legfőbb előnye, hogy segít a szabadgyökök lekötésében, amivel csökkenti bizonyos krónikus megbetegedések esélyét, de előszeretettel alkalmazzák többek közt az agyműködés rendellenességeinek kezelésére is.
 

12-15 éves fiúknak napi 1500 mg, lányoknak pedig 1200 mg halolajra van szükségük a megfelelő agyműködéshez, amit napi 1 kiskanál Eskimo-3 Brainsharp olaj képes biztosítani. A 15 éven felüli gyermekek már a felnőtt adagot fogyaszthatják.


Támogasd gyermeked szervezetét, hogy könnyebben vegye az előtte álló akadályokat, meg tudjon felelni saját elvárásainak, és így mindig magabiztos és kiegyensúlyozott legyen.

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészségtippek Gyerekkel az élet

Keresés