Allimax PrePro kapszula

  • természetes: nem tartalmaz semmilyen mesterséges anyagot
  • stabilizált: a termékcsalád tagjai garantáltan tartalmazzák az allicint, 100% stabilizált formában
  • komplex: a stabilizált allicin mellett 5 élő baktériumflórát, egy prebiotikus törzset és lipáz enzimet tartalmaz.
  • szabadalmaztatott: az Allimax készítmények előállítása egy szabadalmaztatott eljárással történik, így lehetséges, hogy az összes többi fokhagyma készítménynél hatékonyabban fejtik ki hatásukat.
  • igazolt: a termékben található allicin 24 órás bioaktív hatása hivatalos vizsgálatok során bizonyított
  • mindenmentes: nem tartalmaz gabonát, olajos magvakat, élesztőt, szóját, cukrot, tejszármazékot, glutént, mesterséges ízesítőt és tartósítószert
  • vegetáriánus, vegán: növényi kapszulahéj (HPMC – Hidroxy Propyl Methyl Cellulose)

 

Allimax PrePro probiotikum allicinnel 60 db
13 990 Ft

 
A pre- és probiotikumokról Mi az az ALLICIN? Fontos információk

 

 

A PrePro kapszulát, az Allimax termékcsalád legújabb termékét kifejezetten a bélflóra természetes egyensúlyának visszaállítására és fenntartására alkották meg. A készítményben az erre leginkább alkalmas baktériumtörzsek és enzimek kaptak helyet, úgy mint növényi proteázok (fehérjebontó enzimek), a savnak ellenálló proteázok és a bromelain enzim, melyek a fehérjéket kisebb aminosavakra, majd azokat az aminosavak láncaira bontják. Az aminosavat ezután a szervezet a test építőelemeiként fel tudja használni.

Az aminosavak emellett segítik az allicin hatékony felszívódását, és oda továbbítják azt, ahol arra szükség van.

A PrePro szedésével számos emésztési probléma kezelhető, köztük a diszbiózis is. (A diszbiózis – vagy diszbakteriózis – az emberi szervezet számára hasznos baktériumok abnormális elváltozása a belekben. Kialakulásának oka általában bizonyos baktériumok, gombák vagy paraziták túlzott elszaporodása.)

 

A PROBIOTIKUMOKRÓL

 

A probiotikumok a bél mikroflórájának olyan, jótékony hatású, természetes mikroorganizmusai, melyek segítenek megőrizni és helyreállítani bélflóránk egészségét, és amik immunrendszerünk normál működéséhez is elengedhetetlenek. Ezek a jótékony mikroorganizmusok egészen születésünktől fogva megtalálhatók bélrendszerünkben, sajnos azonban nem mindig a megfelelő arányban.

Az optimális arány a probiotikumok és a káros baktériumok között könnyen felborulhat. Elég egy, a tápcsatornát támadó bakteriális fertőzés, egy antibiotikumkúra, sok stressz vagy helytelen táplálkozás, és máris észre vehetjük magunkon a kellemetlen hatásokat.

Bélflóránk akkor mondható egészségesnek, ha a jótékony és a káros baktériumok aránya 85:15 a probotikus törzsek javára. Sajnos ez az arány a legtöbb embernél mára megfordult, az így elszaporodott káros baktériumok pedig alapvetően akadályozzák a normál emésztési folyamatokat, és befolyásolják a szervezet egészségi állapotát. A probiotikumok ezt a felborult rendszert képesek visszaállítani, ezáltal egészségessé tenni a bélflórát és ellenállóbbá tenni immunrendszerünket.

A probiotikumok biztonságosan szedhetők kezelés, illetve megelőzés céljából egyaránt.

 

Probiotikumok szedése kifejezetten ajánlott

  • antibiotikumkúra esetén (ugyanis ezek a „rossz” baktériumok mellett a „jó” baktériumokat is elpusztítják a belekben)
  • gyulladásos betegségek esetén, kiegészítő kezelés gyanánt
  • felső légúti (pl. pollen) allergia esetén
  • utazások előtt, valamint az utazás során
  • gombás fertőzések (pl. Candida, E-coli, Salmonella) esetén

 

A termékben található probiotikus törzsek:

Lactobacillus Plantarum: A L. Plantarum a tejsavbaktériumok egyik legismertebb genomja, és nagyon rugalmas és sokoldalú faj. Sok fermentált élelmiszerben megtalálható, de jelen van a nyálban (innen izolálták először). A L. Plantarum egy Gram-pozitív Bacillus típusú baktérium, azaz vastag sejtfallal bír. Sokoldalú képességei lehetővé teszik, hogy akár 15 és 45 Celsius fok közötti hőmérsékleten, bármilyen, 3,2 feletti pH-értéken fejlődjenek. A törzs alkalmas irritábilis bélszindróma és fekélyes vastagbélgyulladás kezelésére.

Lactobacillus Delbrueckii: A L. Delbrueckii egy olyan, jó savtűrő-képességű, Gram-pozitív tejsavbaktérium, ami szigorúan csak fermentációs anyagcserét tart fenn tejsavakkal. Alkalmas antibiotikum okozta hasmenés megelőzésére és kezelésére, fekélyes vastagbélgyulladás kezelésére.

Lactobacillus Acidophilus: A L. Acidophilus a szervezetünkben legnagyobb mennyiségben előforduló probiotikus törzs. Ez a baktérium laktáz enzimet termel, ami a tejcukrot tejsavvá bontja (így segítséget jelenthet a laktóz-intoleranciában szenvedőknek a tejcukor lebontásában). Ez a baktérium fontos szerepet játszik az egészség megőrzésében és helyreállításában: alkalmas akut és antibiotikum okozta hasmenés megelőzésére és kezelésére, irritábilis bélszindróma kezelésére, valamint Helicobacter pylori kórokozó kiirtásának kiegészítő kezelésére, fenntartja a bélflóra egészséges egyensúlyát. Bizonyítottan csökkenti a laktózintolerancia tüneteit, megakadályozza a baktériumok túlszaporodását a vékonybélben.

Lactobacillus Rhamnosus: A L. Rhamnosus az egyik legtöbbet vizsgált probiotikus törzs, melyet az emésztőrendszer fertőzéseinek kezelésében és megelőzésében találtak hasznosna. Bizonyítottan immunstimuláló, javítja az emésztőrendszer egészségét, csökkenti az antibiotikum használat okozta hasmenést. 

Bifidobacterium Bifidum: A bifidobaktériumok a probiotikumok csoportjába tartoznak, melyek általában a belekben és a gyomorban élnek. Segítenek a szervezetnek olyan alapvető funkciók ellátásában, mint az emésztés és a káros baktériumok eltávolítása. Ezek egyik faja a Bifidobacterium Bifidum, ami a legnagyobb mennyiségben van jelen az emberi szervezetben. Ecetsavat és tejsavat állít elő, valamint csökkenti a bél pH-értékét, ezért antibiotikum okozta hasmenésé tüneteinek kezelésére alkalmas.

 

A PREBIOTIKUMOKRÓL

 

A probiotikumok mellett gyakran hallani a prebiotikum kifejezést. De mik is azok a prebiotikumok?

A prebiotikumok a probiotikumok táplálékai. Olyan élelmiszer-összetevők, amikre emésztőenzimjeink nem hatnak, így változatlan formában képesek eljutni a vastagbélig, ahol energia- és tápanyagforrásul szolgálva elősegítik a hasznos baktériumok növekedését és szaporodását. A legismertebb és kémiai összetételüket tekintve a legfontosabb ilyen anyagok a frukto-oligoszacharidok (FOS), amik számos gyümölcsben és zöldségfélében megtalálhatók (pl. a vöröshagymában, banánban, gabonákban).

 

A termékben található prebiotikus törzs:

Frukto-oligoszacharidok (FOS): A frukto-oligoszacharidok édes ízű, számunkra emészthetetlen rostok, melyeket a bélben található jótékony baktériumok tudnak fermentálni és táplálékként hasznosítani. 

 

AZ ENZIMEKRŐL

 

Az enzimek elengedhetetlenek szervezetünk működéséhez, ugyanis számos jótékony hatással bírnak.
Az enzimek túlnyomó része fehérje, és gyakorlatilag katalizátorként működnek szervezetünkben; gyorsítják a szervezetben lejátszódó kémiai folyamatokat.

Az működése szorosan összefügg a környezetük állapotától (hőmérséklet, pH-érték, ionkoncentráció, stb.) Attól függően, hogy milyen feladatot látnak el, az enzimek specifitása nagyon széles skálán mozog.

 

A termékben megtalálható enzim:

Lipáz enzim: A lipáz nevű hasnyálmirigy enzim a zsírok emésztéséért felel. Az emésztési folyamatban az epe után van szerepe. Az epe emulgeálja a táplálékban fellelhető zsírokat, melyeket a lipáz apró részekre darabol. Ez a lépés teszi lehetővé, hogy a zsírok később felszívódjanak a bélfalon keresztül.

 

Allimax PrePro probiotikum allicinnel 60 db
13 990 Ft

 
AZ ALLICINRŐL

 

Az allicin egy magas kéntartalmú vegyület, amely védi szervezetünk sejtjeit és a véredényeket a gyulladástól és oxidatív stressztől. A vegyület tulajdonképpen a fokhagyma élősködők elleni védekezésképp jön létre a következőképpen:

amikor megroncsolunk (felaprítunk, összezúzuk) egy fokhagyma gerezdet, életbe lép a növény védekező rendszere, aminek következtében felszabadul egy alliin nevű kén komponens. Ez egyesül az allinase enzimmel, így hozva létre az allicint. Ennek a jellegzetes szagú, vírus-, baktérium- és gombaölő, illékony vegyületnek a segítségével a növény képes megsemmisíteni az őt támadó élősködőket – és mint kiderült, az emberi szervezetet érő kórokozókat is. Az allicin egyik legfőbb jellemzője, hogy instabil, ezért gyorsan lebomlik, így rövid idő alatt megszűnik a fokhagyma baktériumölő és vírusölő hatása.

Az allicint először 1944-ben izolálták friss fokhagymából, az érdem pedig egy olasz kémikust, C. J. Cavallito-t és kollégáját, J. H. Bailey-t illeti. Ők ketten, közel 75 éve sikerrel bizonyították a vegyület antibakteriális hatását, és allicinnek nevezték el.

A vegyület antivirális és antibakteriális hatásfokát jól mutatja, hogy a fokhagyma az egyetlen növény, amely nem csak elpusztítja a kórokozókat, de képes a fertőzés helyét is megszüntetni.

Az allicinből nincs nemzetközileg megállapított napi beviteli érték, az Allimax napi adagja egy kapszula, amely 10-15 gerezd fokhagyma aktív összetevőit tartalmazza. Bioaktív hatása bizonyított, így nem lehet túladagolni, indokolt esetben, orvossal egyeztetve a felnőtt adag akár napi 10 kapszulára is emelhető.

 

FONTOS INFORMÁCIÓK

 

Összetevők:

Az Allimax PrePro kapszulák 200 mg Allisure® /allicin port, 175 mg Protexint® (5 féle probiotikus törzs (Lactobacillus Plantarum, Lactobacillus delbrueckii, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium bifidum) 118 mg-os keveréke + 5 féle emésztő enzim (amiláz, bromelain, laktáz, lipáz és celluláz) 32 mg-os keveréke + 25 mg FOS (Fructooligosaccharide) prebiotikum), valamint 75 mg Lipáz enzimet és Frukto-oligoszacharidot tartalmaznak.

Kapszulahéj: növényi kapszula (HPMC Hidroxipropil-metil-cellulóz)

Nem tartalmaz búzát, koffeint, szóját, kukoricát, cukrot, tojást, tejet, tartósítószereket és színezéket

Adagolás: Felnőtteknek napi 2 db kapszulát, étkezés előtt vagy közben bevenni, orvosi javaslatra a napi adag növelhető. A készítmény fogyasztása gyermekek számára nem ajánlott!

A tejsavbaktériumok érzékenyek az elterjedten alkalmazott antibiotikumokkal szemben, ezért ha antibiotikum mellé szedjük a PrePro kapszulát, figyeljünk arra, hogy legalább 3 óra teljen el az antibiotikum és az Allimax PrePro bevétele között.

Figyelmeztetések: Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Amennyiben vérhígító gyógyszert szed, használat előtt minden esetben kérje ki a családorvos vagy a kezelőorvos véleményét! A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó! Ne szedje a készítményt, amennyiben allergiás a fokhagymára! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Termék információk:

Csomagolási egység: 60 db kapszula hengeres műanyag tégelyben

Nettó mennyiség: 33g (60db)

Tárolás: száraz, hűvös helyen tárolja

Minőségét megőrzi: a címkén szereplő hónap végéig!

Származási hely: A termék elsődleges összetevője a fokhagyma Spanyolországból származik

Gyártás helye: Egyesült Királyság

Gyártó: Allicin International Limited Rye, TN317NY

Forgalmazza: OmegaWellness Kft, 2142 Nagytarcsa, Ganz Ábrahám u. 1/7.

 

Allimax PrePro probiotikum allicinnel 60 db
13 990 Ft

 

 

Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek, az eredményeket garantálni nem tudjuk.