- természetes: nem tartalmaz semmilyen mesterséges anyagot
- stabilizált: a termékcsalád tagjai garantáltan tartalmazzák az allicint, 100% stabilizált formában
- komplex: a stabilizált allicin mellett 5 élő baktériumflórát, egy prebiotikus törzset és lipáz enzimet tartalmaz.
- szabadalmaztatott: az Allimax készítmények előállítása egy szabadalmaztatott eljárással történik, így lehetséges, hogy az összes többi fokhagyma készítménynél hatékonyabban fejtik ki hatásukat.
- igazolt: a termékben található allicin 24 órás bioaktív hatása hivatalos vizsgálatok során bizonyított
- mindenmentes: nem tartalmaz gabonát, olajos magvakat, élesztőt, szóját, cukrot, tejszármazékot, glutént, mesterséges ízesítőt és tartósítószert
- vegetáriánus, vegán: növényi kapszulahéj (HPMC – Hidroxy Propyl Methyl Cellulose)
![]() |
Allimax PrePro probiotikum allicinnel 60 db |
13 990 Ft |
A PrePro kapszulát, az Allimax termékcsalád legújabb termékét kifejezetten a bélflóra természetes egyensúlyának visszaállítására és fenntartására alkották meg. A készítményben az erre leginkább alkalmas baktériumtörzsek és enzimek kaptak helyet, úgy mint növényi proteázok (fehérjebontó enzimek), a savnak ellenálló proteázok és a bromelain enzim, melyek a fehérjéket kisebb aminosavakra, majd azokat az aminosavak láncaira bontják. Az aminosavat ezután a szervezet a test építőelemeiként fel tudja használni.
Az aminosavak emellett segítik az allicin hatékony felszívódását, és oda továbbítják azt, ahol arra szükség van.
A PrePro szedésével számos emésztési probléma kezelhető, köztük a diszbiózis is. (A diszbiózis – vagy diszbakteriózis – az emberi szervezet számára hasznos baktériumok abnormális elváltozása a belekben. Kialakulásának oka általában bizonyos baktériumok, gombák vagy paraziták túlzott elszaporodása.)
A probiotikumok a bél mikroflórájának olyan, jótékony hatású, természetes mikroorganizmusai, melyek segítenek megőrizni és helyreállítani bélflóránk egészségét, és amik immunrendszerünk normál működéséhez is elengedhetetlenek. Ezek a jótékony mikroorganizmusok egészen születésünktől fogva megtalálhatók bélrendszerünkben, sajnos azonban nem mindig a megfelelő arányban.
Az optimális arány a probiotikumok és a káros baktériumok között könnyen felborulhat. Elég egy, a tápcsatornát támadó bakteriális fertőzés, egy antibiotikumkúra, sok stressz vagy helytelen táplálkozás, és máris észre vehetjük magunkon a kellemetlen hatásokat.
Bélflóránk akkor mondható egészségesnek, ha a jótékony és a káros baktériumok aránya 85:15 a probotikus törzsek javára. Sajnos ez az arány a legtöbb embernél mára megfordult, az így elszaporodott káros baktériumok pedig alapvetően akadályozzák a normál emésztési folyamatokat, és befolyásolják a szervezet egészségi állapotát. A probiotikumok ezt a felborult rendszert képesek visszaállítani, ezáltal egészségessé tenni a bélflórát és ellenállóbbá tenni immunrendszerünket.
A probiotikumok biztonságosan szedhetők kezelés, illetve megelőzés céljából egyaránt.
Probiotikumok szedése kifejezetten ajánlott
- antibiotikumkúra esetén (ugyanis ezek a „rossz” baktériumok mellett a „jó” baktériumokat is elpusztítják a belekben)
- gyulladásos betegségek esetén, kiegészítő kezelés gyanánt
- felső légúti (pl. pollen) allergia esetén
- utazások előtt, valamint az utazás során
- gombás fertőzések (pl. Candida, E-coli, Salmonella) esetén
A termékben található probiotikus törzsek:
Lactobacillus Plantarum: A L. Plantarum a tejsavbaktériumok egyik legismertebb genomja, és nagyon rugalmas és sokoldalú faj. Sok fermentált élelmiszerben megtalálható, de jelen van a nyálban (innen izolálták először). A L. Plantarum egy Gram-pozitív Bacillus típusú baktérium, azaz vastag sejtfallal bír. Sokoldalú képességei lehetővé teszik, hogy akár 15 és 45 Celsius fok közötti hőmérsékleten, bármilyen, 3,2 feletti pH-értéken fejlődjenek. A törzs alkalmas irritábilis bélszindróma és fekélyes vastagbélgyulladás kezelésére.
Lactobacillus Delbrueckii: A L. Delbrueckii egy olyan, jó savtűrő-képességű, Gram-pozitív tejsavbaktérium, ami szigorúan csak fermentációs anyagcserét tart fenn tejsavakkal. Alkalmas antibiotikum okozta hasmenés megelőzésére és kezelésére, fekélyes vastagbélgyulladás kezelésére.
Lactobacillus Acidophilus: A L. Acidophilus a szervezetünkben legnagyobb mennyiségben előforduló probiotikus törzs. Ez a baktérium laktáz enzimet termel, ami a tejcukrot tejsavvá bontja (így segítséget jelenthet a laktóz-intoleranciában szenvedőknek a tejcukor lebontásában). Ez a baktérium fontos szerepet játszik az egészség megőrzésében és helyreállításában: alkalmas akut és antibiotikum okozta hasmenés megelőzésére és kezelésére, irritábilis bélszindróma kezelésére, valamint Helicobacter pylori kórokozó kiirtásának kiegészítő kezelésére, fenntartja a bélflóra egészséges egyensúlyát. Bizonyítottan csökkenti a laktózintolerancia tüneteit, megakadályozza a baktériumok túlszaporodását a vékonybélben.
Lactobacillus Rhamnosus: A L. Rhamnosus az egyik legtöbbet vizsgált probiotikus törzs, melyet az emésztőrendszer fertőzéseinek kezelésében és megelőzésében találtak hasznosna. Bizonyítottan immunstimuláló, javítja az emésztőrendszer egészségét, csökkenti az antibiotikum használat okozta hasmenést.
Bifidobacterium Bifidum: A bifidobaktériumok a probiotikumok csoportjába tartoznak, melyek általában a belekben és a gyomorban élnek. Segítenek a szervezetnek olyan alapvető funkciók ellátásában, mint az emésztés és a káros baktériumok eltávolítása. Ezek egyik faja a Bifidobacterium Bifidum, ami a legnagyobb mennyiségben van jelen az emberi szervezetben. Ecetsavat és tejsavat állít elő, valamint csökkenti a bél pH-értékét, ezért antibiotikum okozta hasmenésé tüneteinek kezelésére alkalmas.
A probiotikumok mellett gyakran hallani a prebiotikum kifejezést. De mik is azok a prebiotikumok?
A prebiotikumok a probiotikumok táplálékai. Olyan élelmiszer-összetevők, amikre emésztőenzimjeink nem hatnak, így változatlan formában képesek eljutni a vastagbélig, ahol energia- és tápanyagforrásul szolgálva elősegítik a hasznos baktériumok növekedését és szaporodását. A legismertebb és kémiai összetételüket tekintve a legfontosabb ilyen anyagok a frukto-oligoszacharidok (FOS), amik számos gyümölcsben és zöldségfélében megtalálhatók (pl. a vöröshagymában, banánban, gabonákban).
A termékben található prebiotikus törzs:
Frukto-oligoszacharidok (FOS): A frukto-oligoszacharidok édes ízű, számunkra emészthetetlen rostok, melyeket a bélben található jótékony baktériumok tudnak fermentálni és táplálékként hasznosítani.
Az enzimek elengedhetetlenek szervezetünk működéséhez, ugyanis számos jótékony hatással bírnak.
Az enzimek túlnyomó része fehérje, és gyakorlatilag katalizátorként működnek szervezetünkben; gyorsítják a szervezetben lejátszódó kémiai folyamatokat.
Az működése szorosan összefügg a környezetük állapotától (hőmérséklet, pH-érték, ionkoncentráció, stb.) Attól függően, hogy milyen feladatot látnak el, az enzimek specifitása nagyon széles skálán mozog.
A termékben megtalálható enzim:
Lipáz enzim: A lipáz nevű hasnyálmirigy enzim a zsírok emésztéséért felel. Az emésztési folyamatban az epe után van szerepe. Az epe emulgeálja a táplálékban fellelhető zsírokat, melyeket a lipáz apró részekre darabol. Ez a lépés teszi lehetővé, hogy a zsírok később felszívódjanak a bélfalon keresztül.
![]() |
Allimax PrePro probiotikum allicinnel 60 db |
13 990 Ft |
Az allicin egy magas kéntartalmú vegyület, amely védi szervezetünk sejtjeit és a véredényeket a gyulladástól és oxidatív stressztől. A vegyület tulajdonképpen a fokhagyma élősködők elleni védekezésképp jön létre a következőképpen:
amikor megroncsolunk (felaprítunk, összezúzuk) egy fokhagyma gerezdet, életbe lép a növény védekező rendszere, aminek következtében felszabadul egy alliin nevű kén komponens. Ez egyesül az allinase enzimmel, így hozva létre az allicint. Ennek a jellegzetes szagú, vírus-, baktérium- és gombaölő, illékony vegyületnek a segítségével a növény képes megsemmisíteni az őt támadó élősködőket – és mint kiderült, az emberi szervezetet érő kórokozókat is. Az allicin egyik legfőbb jellemzője, hogy instabil, ezért gyorsan lebomlik, így rövid idő alatt megszűnik a fokhagyma baktériumölő és vírusölő hatása.
Az allicint először 1944-ben izolálták friss fokhagymából, az érdem pedig egy olasz kémikust, C. J. Cavallito-t és kollégáját, J. H. Bailey-t illeti. Ők ketten, közel 75 éve sikerrel bizonyították a vegyület antibakteriális hatását, és allicinnek nevezték el.
A vegyület antivirális és antibakteriális hatásfokát jól mutatja, hogy a fokhagyma az egyetlen növény, amely nem csak elpusztítja a kórokozókat, de képes a fertőzés helyét is megszüntetni.
Az allicinből nincs nemzetközileg megállapított napi beviteli érték, az Allimax napi adagja egy kapszula, amely 10-15 gerezd fokhagyma aktív összetevőit tartalmazza. Bioaktív hatása bizonyított, így nem lehet túladagolni, indokolt esetben, orvossal egyeztetve a felnőtt adag akár napi 10 kapszulára is emelhető.
Összetevők:
Az Allimax PrePro kapszulák 200 mg Allisure® /allicin port, 175 mg Protexint® (5 féle probiotikus törzs (Lactobacillus Plantarum, Lactobacillus delbrueckii, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium bifidum) 118 mg-os keveréke + 5 féle emésztő enzim (amiláz, bromelain, laktáz, lipáz és celluláz) 32 mg-os keveréke + 25 mg FOS (Fructooligosaccharide) prebiotikum), valamint 75 mg Lipáz enzimet és Frukto-oligoszacharidot tartalmaznak.
Kapszulahéj: növényi kapszula (HPMC Hidroxipropil-metil-cellulóz)
Nem tartalmaz búzát, koffeint, szóját, kukoricát, cukrot, tojást, tejet, tartósítószereket és színezéket
Adagolás: Felnőtteknek napi 2 db kapszulát, étkezés előtt vagy közben bevenni, orvosi javaslatra a napi adag növelhető. A készítmény fogyasztása gyermekek számára nem ajánlott!
A tejsavbaktériumok érzékenyek az elterjedten alkalmazott antibiotikumokkal szemben, ezért ha antibiotikum mellé szedjük a PrePro kapszulát, figyeljünk arra, hogy legalább 3 óra teljen el az antibiotikum és az Allimax PrePro bevétele között.
Figyelmeztetések: Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Amennyiben vérhígító gyógyszert szed, használat előtt minden esetben kérje ki a családorvos vagy a kezelőorvos véleményét! A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó! Ne szedje a készítményt, amennyiben allergiás a fokhagymára! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Termék információk:
Csomagolási egység: 60 db kapszula hengeres műanyag tégelyben
Nettó mennyiség: 33g (60db)
Tárolás: száraz, hűvös helyen tárolja
Minőségét megőrzi: a címkén szereplő hónap végéig!
Származási hely: A termék elsődleges összetevője a fokhagyma Spanyolországból származik
Gyártás helye: Egyesült Királyság
Gyártó: Allicin International Limited Rye, TN317NY
Forgalmazza: OmegaWellness Kft, 2142 Nagytarcsa, Ganz Ábrahám u. 1/7.
![]() |
Allimax PrePro probiotikum allicinnel 60 db |
13 990 Ft |
Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek, az eredményeket garantálni nem tudjuk.