Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Antibiotikum-rezisztencia ellen természetes módon!

Erről a témáról eddig keveset beszéltünk, azonban szorosan kapcsolódik mindahhoz, amit képviselünk: az egészségmegőrzéshez, természetes módon.

Azt tudta, hogy európai szinten az orvosok az esetek 40%-ban helytelenül írnak fel antibiotikumokat? És azt, hogy ezek a vírusok ellen teljesen hatástalanok?

A helytelen, túlzott, illetve az indokolatlan antibiotikum használat miatt olyan baktériumok jelentek meg, amelyek ellenállnak a különböző gyógyszereknek - figyelmeztet az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) és a WHO.

 


A magyar ÁNTSZ 2014 novemberi közleményében csatlakozva a külföldi szervezetekhez szintén arra hívja fel a figyelmet, az antibiotikumok csak a baktériumok okozta fertőzések ellen hatásosak, a vírusos megbetegedések, például a közönséges megfázás vagy az influenza gyógyulását nem segítik. Sőt enyhe bakteriális fertőzések (orrmelléküreg-gyulladás, torokfájás, légcsőhurut, fülfájás) esetén is gyakran szükségtelen a szedésük, mivel az ember saját immunrendszere legtöbbször képes ezeket legyőzni természetes módon.

Az antibiotikumok helytelen alkalmazásának egyik leggyakoribb esete, hogy az orvos által felírt gyógyszer szedését a teljes kúra vége előtt abbahagyják, és az is, hogy az esetleges maradékkal egy később jelentkező megbetegedést próbálnak meg házilag gyógyítani - hívja fel a figyelmet az ÁNTSZ.

Jelenleg ez az egyik legnagyobb közegészségügyi kockázat a világon és ezen belül Európában is - ha a folyamatot nem sikerül megállítani, az oda vezethet, hogy a jövőben a legáltalánosabb fertőző megbetegedésekre sem lesz hatékony gyógyszer, figyelmeztet a WHO.

Marc Sprenger, az ECDC igazgatója, Stefan Krchnák, a Európai Unió Gyógyszerészeti Csoportja (PGEU) elnöke, illetve Katrín Fjeldsted, az Európai Orvosok Állandó Bizottsága (CPME) elnöke, valamint Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár írták alá azt a levelet, amely a Magyarországon dolgozó gyógyszerészek és alapellátó orvosok figyelmét hívja fel az antibiotikum rezisztencia problémájára, támogatásukat kérve a betegek tájékoztatásához.

A hazai orvostársadalom is kiemelt figyelmet szentel ennek a problémának. 2014-ben 20. alkalommal rendezték meg Siófokon az orvosi antibiotikum továbbképző konferenciát novemberben, ahol a szakma találkozik és vitatja meg a lehetséges megoldásokat az antibiotikum-rezisztenciára.

Első alkalommal mi is képviseltettük magunkat a konferencián egy előadással.  Meglepő lehet, hogy ott voltunk, pedig komoly oka volt: a stabilizált allicin az egyik lehetséges megoldás a vírusos megbetegedések mellett sok olyan szupervírusra, ami már jelen van a kórházakban és ellenáll az antibiotikum kezeléseknek. Számos klinikai vizsgálat alátámasztja ezt, amit Dr. Peter Josling a stabilizált allicin kifejlesztője, biokémikus, kutató mutatott be.
 


A kiváló fogadtatás nem maradt el, bízunk benne, hogy ez egy hosszú folyamat első lépcsőfoka volt, és összefogva a hazai orvosokkal sikeres kísérletekkel és kezelésekkel is tudjuk segíteni az antibiotikum-rezisztencia visszaszorítását - mindezt természetes módon.

 

 

Felhasznált források: ÁNTSZ, Informed, WHO

Tartalomhoz tartozó címkék: Megoldások betegségekre

Keresés