Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Az Eskimo Kids hatása az autista gyermekeknél – Vásárlói tapasztalat

Kedves Omega3wellness!

Marcim júniusban lesz 3 éves. November óta van diagnózisunk arról, hogy autista! F 84.9 kódot kaptunk a gyermekpszichológustól, ami nem meghatározott pervazív (átható) fejlődési zavart jelent.

Valójában több területen érintett a gyerkőc. Nem beszélt, nem jelezte ha éhes, ha szomjas. A nap 90%-ában forgott a saját tengelye körül. Nem viselte el az érintést, zavarják az erős zajok, az erős fény és a tömeg. Szemkontaktust pedig egyáltalán nem lehetett vele teremteni.
Január óta járunk fejlesztésre, de nagyon sok dührohama volt – főleg, ha időjárás változás jött. Ilyenkor egész nap sikítozott, ütötte a buksiját.

Nagyon-nagyon sok könyvet olvastam, és itthon átalakítottam mindent. Elkezdett szavakat mondani, de ezek nem célzott kommunikáció miatt, inkább csak így reagált arra, ami őt érdekli. Számok, színek, betűk, formák angolul.

Bár itthon már nyugodtabb volt, még mindig rettentően sok volt a sírás. Barátnőm ajánlotta a halolajat, amit eleinte nem mertem neki adni, mert sajnos sok ételre allergiás. A végén rávettem magam, és bementem a gyógyszertárba, ahol az Eskimo Kids halolajat ajánlották.

 

Kb. 2 hónapja szedi, és azóta rengeteget mosolyog, már nem üti magát, a dührohamok pedig nagyon lecsökkentek. Ha van is, hamar megnyugszik, jön és bújik, ölel.

Elkezdett mondatokat mondani célzottan. Pl Kérek enni, kérek inni. Utánozza a szavakat, amit mondunk és van amelyiket tudja is használni. Próbálja velem mondani a mondókákat. Hozza a cipőjét, ha mondom neki, hogy megyünk sétálni.

Elsején kint voltunk majálison, és bár utálja a tömeget, mégis el tudtunk tölteni 30 percet ott, úgy hogy nem sírt, nem jaktált!

Minden egyes "apró" lépése hatalmas örömet okoz! Számomra olyan, mintha érettségizne.
A fejlődés nem csak nekem tűnt fel, még a fejlesztő pedagógusok is meg vannak lepődve, mennyit fejlődött!

A halolaj ízével nincs semmi gondja, csak az állaga zavarja, de ez az érintettsége miatt van. Eleinte küzdöttünk a bevétellel, most viszont már nagyon ügyesen beveszi! Én mindenképpen adni fogom neki továbbra is, mert úgy érzem, ez segít neki kinyitni a világot!

 

Stefán Ildikó

2017.05.19.

 

UPDATE - 2019.05.24.


Ildikó 2 év elteltével ismét írt nekünk, és beszámolt Marciról, sőt még képeket is kaptunk a nagyfiúról!
Marci azóta túl van a bölcsin és már oviba jár. Olvassátok szeretettel Ildikó sorait!

"Sziasztok! Ígértem időnként írok, hogy fejlődik Marcim! Nos az Eskimo Kids nekünk igazán bevált! Rengeteget fejlődött! Már ovis, egyre többet beszél és már érthetően! A kommunikáció már kezd kölcsönössé válni! Nyitott és barátságos! Kezdeményező! A forgást, jaktàlàst elhagyta. :) Nem üti magát. Egyre többet meséli, mi történt az oviban, egyszóval kinyílt a világ neki! ❤️

Hatalmas lépéseket tett. Integrált oviba jár és a csoportba a gyerekek mind imádják. Na meg az óvó nénik és a fejlesztők is. Ráját simogat és lovagolni is járunk :) Az érintés probléma már a múlté!"

 

UPDATE - 2019.08.12.


Marci annyira megszerette a lovakat és a lovaglást, hogy augusztus 31-én részt fog venni az első amatőr ügyességi versenyén...

... ahol ő volt a legfiatalabb kis lovas, és 3. helyezést ért el. Szívből gratulálunk neki :)

 

UPDATE - 2019.11.16.


Marci kapott egy négylábú barátot :)

"Marcim kapott egy kis kutyát terápiás céllal. Ez egy újabb fajta fejlődési lehetőség neki. Első perctől kezdve nagy az összhang. Szeretik egymást, össze vannak nőve. Füge, bár még el sem kezdte a sulit, már most ösztönösen irányítja Marcit. Küldök pár képet, amiből látszani fog, az érintés érzékenységet felül tudja írni a szeretet."

 

UPDATE - 2020.07.21.


Nincs megállás - bár Marcit újabban ADHD-val is diagnosztizálták, nagyon jól viselkedik, egyre ügyesebben lovagol, két nyelven beszél és a matekot is megszerette:)

"Marcim júniusban töltötte immáron 6. évét. Igazi nagyfiú lett. Imádja a lovakat,lovon ülni. Mar rövidebb vágták is mennek neki. A kutyusával elválaszthatatlanok lettek. Nagyon jól, tisztán érthetően beszél,két nyelven. Nincs forgás, se jaktálás, nem üti magát. Matek nagyon jól megy neki, 20-ig összead, és rájött a felezési lényegére is. Kíváncsi, érdeklődő, mindent tudni szeretné. Februárban kapott egy ADHD kódot is az autizmus mellé, mivel túlmozgásos. Emiatt a figyelme gyakran elkalandozik. A halolaj ezen is segít, jobban tud figyelni, koncentrálni.

Heti kétszer taekwondózik, kétszer lovagol és kétszer jár alapozó tornára. Szerencsére nagyon jól motiválható, így nincs szüksége semmilyen gyógyszerre. Együttműködő, így jól fejleszthető. Szabálykövető, így az edzésen nagy segítség. Irányítja a neurotikus gyerekeket, imádják az edzői! 

Nekünk egy csoda, hogy érthetően beszél,anno azt mondták, lehet, soha nem fog beszélni. Hiszem, hogy ez nagyrészt a halolajnak köszönhető, mert  az segített abban, hogy az alap dolgokat csökkentse, mint pl. a jaktálás, rohamok, így ki tudott nyílni. Az, hogy az összes szakember szerint integrált iskolában van a helye, nekünk nagyon sokat jelent."

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészségtippek Gyerekkel az élet

Keresés