Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Babával a nyár

A napfény hatására úgynevezett boldogsághormon és D-vitamin termelődik gyermekünk szervezetében, erősödik az immunrendszere és ekcémás-allergiás bőrtünetei is jelentősen javulnak. De nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a babák és kisgyermekek bőre sokkal vékonyabb a mienknél, ami miatt érzékenyebben reagálnak az ultraibolya sugárzásra, nagyobb odafigyelést igényelnek.
 

ÍME NÉHÁNY TIPP, HOGYAN SZOKTASD HOZZÁ GYERMEKED BŐRÉT A NAPOZÁSHOZ ÉS HOGYAN ÁPOLD!


1.
 3 hónapnál fiatalabb csecsemőt egyáltalán ne vigyél napra, még magas fényvédőfaktorú készítménnyel bekenve sem! Árnyékban (pl. egy fa alatt) nyugodtan lehet egy keveset a pici, de ilyenkor se felejtsd el a napkrémet, mert a sugárzás akár 40%-a érvényesülhet árnyékban is!

2. Ha csöppséged már elmúl 3 hónapos, már kiviheted a napra 1-1 percre. Először csak a kora délelőtti órákban menjetek ki, és semmiképp se töltsetek ott 2 percnél több időt (1 percig süttesd a pocakját, majd egy percig a hátát. Ezt az időt lassan emelheted. Ha fokozatosan szokik hozzá a bőr a naphoz, kialakul saját fényvédő rendszere, az így képződő pigment anyag véd a káros sugaraktól.

3. Kizárólag gyermekek számára készített, hipoallergén napozókrémet kenj babád bőrére, mert gyakran előfordul, hogy a napozószerektől irritált lesz a pici bőre.

4. Az ekcémás, allergiás bőrfelületeket hagyd szabadon, mikor gyermeked a levegőn van, ez gyógyítja, szárítja az irritált részeket.

5. Ne ijedj meg a melegkiütésektől! Ezek általában a tarkón, valamint a nyakon és combon található bőrredők között jelentkeznek az izzadság miatt. A legjobb, amit ez ellen tehetsz, hogy lenge ruhákat adsz a picire, és napközben is megfürdeted őt. Ha mégis kijöttek a pöttyök, a kinti hancúrozás után kend be a csöppség bőrét ápoló babakrémmel!

6. Napozás, napon való játék után mindig gondoskodj arról, hogy a pici megfelelő folyadékot vegyen magához!

7. Ne engedd gyermekednek, hogy közvetlen napon tartózkodjon 11 és 16 óra között! Ilyenkor inkább vonuljatok vissza a hűs szobába, ott játsszatok, pihenjetek.

8. Napozáskor mindig legyen széles karimájú kalap a csöppség fején, nehogy napszúrást kapjon!

9. Nem csak a túlzott mértékű napozás, de a medencék klóros vize is sokkolja a baba bőrét, így miután gyermed befejezte a pancsolást, gondosan kenegesd be testét hipoallergén babakrémmel, hogy bőre gyorsan regenerálódhasson!

 

A Jack N' Jill Bathtime kozmetikumok organikus összetételüknek, és tiszta alapanyagaiknak köszönhetően természetes módon ápolják és töltik fel a babák érzékeny bőrét!

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészségtippek

Keresés