Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Aludj jól!

A megfelelő minőségű és mennyiségű alvás nagyon fontos szerepet játszik egészségünkben.

Rengeteg előnye van annak, ha kipihenten kelsz reggel. Jót tesz a koncentrációnak, az immunrendszerednek, ha sportolsz, könnyebben regenerálódsz, és gyermekkorban a normál növekedéshez is hozzájárul.

 

Hogyan lehet pihentetőbb az alvás? Íme néhány tipp!

Lefekvés előtt kerüld a koffeint! Kézenfekvő megoldás, ugye? Viszont tudtad, hogy nem csak a kávéban van koffein? A tea, csoki és néhány üdítőital is tartalmazhat annyi koffeint, ami már megzavarhatja az alvást. Ezeket már késő délután sem érdemes fogyasztani.

Próbálj meg mindig ugyanakkor lefeküdni és felkelni. Így tested hozzászokik ehhez a rutinhoz, és egy idő után már könnyedén alszol el, és kelsz fel reggel. Próbáld tartani ezt a rutint hétvégén is!

Optimalizáld a hálószobádat! A környezeti tényezők befolyásolják az alvás milyenségét, ilyen például a hőmérséklet, zaj és fény. A hálószoba legyen csöndes, tiszta és lehetőleg minél sötétebb. Az pedig, hogy Neked mi az ideális hőmérséklet az alváshoz, ki kell tapasztalnod.

Készülj fel az alvásra! Mielőtt lefekszel, már ne telefonozz, próbáld meg kiüríteni az elmédet, semmiképp se gondolj az elmúlt napok bosszantó eseményeire.

Csökkentsd a mesterséges fényeket az esti órákban! Lefekvés előtt hanyagold a laptopot, számítógépet, telefont, tv-t és minden erős, mesterséges fényt kibocsájtó eszközt.

Legyen kényelmes az ágyad! Az egyik legfontosabb dolog a megfelelő matrac. Szánj időt a kiválasztásra, és próbáld ki az üzletben a megvásárolni kívánt matracot!

+Plusz egy tipp, a mozgás! A rendszeres testmozgásnak számtalan előnye van, például az is, hogy jobban alszol!

Keresés