Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Dr. Peter Josling az allicinről

2014. november 19-én, a XX. siófoki antibiotikum orvos konferencia előadása előtt Dr. Peter Josling Budapesten beszélt a világszabadalomnak számító kutatási eredményeiről.

Dr. Josling munkásságát külföldön már közel két évtizede elismerik, a természetes növényi alapú kivonatok, elsősorban a fokhagymával elért áttörésének köszönhetően. A világon egyedülálló módon neki sikerült a fokhagyma egészségre jótékony tulajdonságaiért felelős allicint stabilizálni és kapszulába zárni.

A fokhagyma antivirális hatását évezredek óta ismerik, magas vitamin és ásványi anyag tartalmának köszönhetően általánosan elfogadott természetes egészségvédőként terjedt el világszerte – mondta Doktor Josling arra válaszul, hogy miért éppen a fokhagymával dolgozik.

A fokhagyma napi fogyasztásra ajánlott növény, azonban életvitelünk miatt nem tehetjük meg, hogy nyers fokhagymát együnk, kellemetlen íze, szaga miatt, valamint mert nagy mennyiségben irritálja a gyomrot, a májat és az epét – tette hozzá a professzor.

Dr. Josling az előadás során részletesen bemutatta, hogy miben különbözik az Allimax a megszokott fokhagyma készítményektől.

Számos fokhagyma termék elérhető gyógyszertárak, gyógynövényboltok polcain, legyen szó olajról, porról, vagy kapszulákról. Dr. Josling kihangsúlyozta, hogy jelenleg nincs más olyan készítmény, amely stabilizált allicint tartalmaz. Bizonyos termékek tartalmazhatnak allicint, de nem stabilizált formában, és a gyomor savas közegét sem tolerálják.

A hatóanyag tartalomnál kiemelte a professzor, hogy egyetlen kapszula 10-15 gerezd fokhagyma aktív összetevőit tartalmazza. További nagy előnye, hogy nincs kellemetlen íze és szaga, társasági élet és családbarát készítmény.

A stabilizált allicin különlegességét mutatja, hogy évek óta orvosi kutatások alapjául szolgál. Ezekből ismertetett néhányat a doktor.

A hétköznapi megfázás a leggyakoribb vírusos megbetegedés, évente átlagosan 2-5 alkalommal kapjuk el. Egy angol dupla vak placebo kontroll csoportos vizsgálat bebizonyította, hogy azoknál, akik 12 héten keresztül napi egy stabilizált allicint tartalmazó kapszulát fogyasztottak
 

  •     60%-al kevesebben voltak betegek
  •     a megfázással töltött időszak a harmadára, az újrafertőződések száma pedig a nyolcadára csökkent.


A stabilizált allicin alkalmazhatóságának csak a képzelet szab határt. Gél formában a mindennapi életben megtalálható kórokozók ellen is bizonyított. Laboratóriumi körülmények között azt vizsgálták, ahogy kézmosást követően mennyi ideig biztosít védelmet a kezelt bőrfelületnek, és az eredmények itt is magukért beszélnek: 3 órával a kezelés után még mindig kórokozómentes maradt, szemben a normál szappannal kezelt bőrfelülettel.

Ideje újragondolni, amit eddig a fokhagymáról tudtunk - zárta gondolatait a professzor.

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészségtippek

Keresés