Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Élesebb látás halolajjal

makula degeneráció (AMD), vagyis a sárgafolt károsodása az életkorral járó látásvesztés fő oka, gyakori betegség az idősödők körében.

Több kutatási is bizonyította, hogy a tiszta halolaj képes nagymértékben javítani a szem állapotát.

A kutatások során 65 év felettieket vizsgáltak, és az eredményeket látva elmondható, hogy azon időskorúak között, akik legalább hetente kétszer fogyasztanak halat, közel felére csökken az AMD kialakulásának valószínűsége, szemben azokkal, akik egynél is kevesebbszer teszik ezt.

Az omega-3 viszont nem egy mindenek felett álló csodaszer, az étkezéssel bevitt omega-6 zsírsavak hatására az omega-3 zsírsavak védelmet nyújtó hatása jelentősen csökken. A probléma, hogy a nyugati kultúrákra nem is akármilyen mértékben jellemző az omega-6 zsírsavak túlsúlya: az optimális 1:1 arányhoz képest ma körülbelül 30:1 aránylik az omega-6 az omega-3 zsírsavakhoz.

Hogy védd szemed egészségét, érdemes a megszokott napraforgó, vagy kukorica étolaj helyett ezentúl egészségesebb olajakat (pl. lenmagolajat vagy dióolajat) használni, és növelni az omega-3 tartalmú ételek arányát tányérodon!
 

(Forrás: WebMD)

Keresés