Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Eskimo Kids halolajak

Az Eskimo Kids halolaj gyerekeknek készült. A svéd Eskimo termékcsalád kifejezetten gyermekek részére fejlesztette ki a terméket, ami már több mint 20 éve a szülők kedvelt omega-3 készítménye, amit évente több tízezer anyuka és apuka választ gyermeke számára.

 

 • biztonságos: már 1 éves kortól adható a gyermekeknek
 • hatékony: omega-3, omega-6 és omega-9 zsírsav tartalom + E- és D-vitamin
 • stabil: több mint 6 hónapig nem avasodik meg*
 • tiszta: nem tartalmaz egészségre káros, rákkeltő anyagokat
 • cukormentes: nem tartalmaz hozzáadott cukrot és édesítőt 
 • könnyen bevehető: folyékony állagának köszönhetően a legkisebbeknek sem okoz problémát a lenyelése
 • mentes: laktóz-, tejfehérje-, és gluténérzékenyek is fogyaszthatják 
 • természetes: igazolt eredetű, vadhalászatból származó alapanyagok, Friend of the Sea minősítés

 

Omega-3 babáknak Omega-3 bölcsiseknek  Omega-3 ovisoknak Omega-3 iskolásoknak  Fontos információk

Miért az Eskimo Kids halolajat válasszam?


ISMERD MEG AZ OMEGA-3 ZSÍRSAVAK POZITÍV HATÁSAIT!

 

 

 

KIKNEK JAVASOLT A FOGYASZTÁSA?


Az Eskimo Kids halolaj egy kifejezetten gyermekek számára kifejlesztett étrend-kiegészítő készítmény, ami 1 éves kortól 12 éves korig adható. (12 év feletti gyermekek számára az Eskimo-3 Brainsharp halolaj ajánlott.)

Összetevőinek köszönhetően:

 • előnyösen befolyásolja a szem látóhártya, valamint az agy- és idegsejtek működését,
 • elősegíti az agy és idegrendszer és a látás egészséges fejlődését,
 • javítja gyermekünk memóriáját és koncentrációs képességét,
 • segíti az olvasási és tanulási készség fejlődését.
 • segíti a gyulladásos típusú betegségek gyógyulását.
 • csökkentheti az asztmatikus és allergiás problémákat.
 • ellenállóbbá teszi gyermekünket a megfázással, influenzával és egyéb fertőző megbetegedésekkel szemben.

Az egészségesen fejlődő idegrendszernek köszönhető a kiegyensúlyozott, nyugodt viselkedés is, a termék ezért pozitív hatással van hiperaktivitás, agresszivitás és más viselkedési zavarok esetén.

Továbbá előnyösen befolyásolja a fiatalon kialakuló bőrbetegségek gyógyulását, ezért jó megoldás lehet gyermekkori ekcéma, pszoriázis és atópiás dermatitisz megelőzéséhez és kiegészítő kezeléséhez is.
 

Miért az Eskimo Kids halolajat válasszam a többi hasonló márka helyett?


Mert ezek a márkák tényleg csak első ránézésre hasonlítanak az Eskimo Kids halolajhoz, a 3 legfontosabb dologban azonban eltérnek tőle, ezek pedig a stabilitás, a biztonságosság és a természetesség.

Biztonságosság

A gyermekkészítményeknél különösen fontos tényező, hogy a termék ne tartalmazzon környezeti szennyeződéseket, ezt azonban nem minden gyártó tartja szem előtt.

Napjainkra tengereink és folyóink igencsak szennyezetté váltak. Természetes vizeinkben minden eddiginél magasabb koncentrációban találhatók meg különféle mezőgazdasági és ipari vegyszerek, nehézfémek és rákkeltő anyagok (DDT, HCB, PCB, higany, ólom, dioxinok, stb.), amelyek a táplálkozási láncon keresztül a halak húsába is bekerülhetnek. Ebből kifolyólag a halolaj készítmények is tartalmazhatnak egészségre káros anyagokat!

A svéd Bringwell az előállítás során alaposan megvizsgálja a halolaj tisztaságát, és amennyiben egészségre káros anyagot talál, azt eltávolítja. Tisztítási eljárásuk egyedülálló, több évtizedes tudományos kutatómunka eredménye, amivel az utolsó molekuláig ki tudják szűrni az esetleges szennyeződéseket a termékből.

Tehát az Eskimo Kids halolaj az egészségre káros, rákkeltő anyagoktól garantáltan megtisztított formában kerül az üvegekbe, amit minden egyes gyártási folyamat során ellenőriznek.

A termék pozitív hatásaival nem kevesebb, mint 17 klinikai tanulmány foglalkozott, több mint 100 tudományos publikációban, és eddig minden alkalommal a legjobb tisztasági teszteredményt érte el a halolajak között a nemzetközi összehasonlítások alkalmával!

Természetesség

Szintén nagyon fontos tényező, hogy természetes formában tartalmazzák-e a gyermek omega-3 készítmények a halolajat, ami a termékek gyártási eljárásán múlik, és ezen a téren is óriási különbség figyelhető meg az egyes márkák között.

Az Eskimo Kids halolajat préseléssel nyerik ki a vadhalászat során frissen kifogott halak húsából, és semmilyen szintetikus anyagot vagy savat nem használnak fel az előállítás során. Ez a legtermészetesebb módszer az olaj kinyerésére a halakból. Ennek köszönhető a termékek kiemelkedő EPA és DHA tartalma, és az is, hogy az értékes, természetes antioxidánsok sem vésznek el az olajból.

Stabilitás

Az omega-3 zsírsav nagyon könnyen és gyorsan megavasodik, oxidálódik. A megavasodott halolaj elveszíti a szervezetre gyakorolt jótékony hatásainak nagy részét, és akár mellékhatásokat is okozhat.

A stabilitás azt mutatja, hogy a készítmény szobahőmérsékleten, szabad levegőn mikor avasodik meg. Az a halolaj, amelyik legalább 30 napig nem avasodik meg, stabilnak mondható.

Az Eskimo Kids ezen a téren is kiemelkedik a mezőnyből: több mint 200 napig nem avasodik meg, nyitott állapotban sem.  A nagyfokú stabilitást a svéd gyártó egy speciális antioxidáns keverék, a Pufanox hozzáadásával éri el.

Az Eskimo termékek eddig minden alkalommal a legjobb stabilitási eredményt érték el a halolajak között a nemzetközi összehasonló tesztek alkalmával. Fogyasztásuk során ezért nem kell semmilyen mellékhatással számolnunk, kiemelkedő stabilitásának köszönhetően nem okoz lipid peroxidációt (testen belüli avasodás).

 

 

FONTOS INFORMÁCIÓK


Az Eskimo Kids halolaj hidegvízi, mélytengeri halak húsából készült, és a fejlődő gyermeki szervezet számára szükséges arányban tartalmazza a természetes omega-3, omega-6, omega-9 zsírsavakat, és a természetes E- és D-vitamint.

Kétféle ízben kapható: narancs, tutti-frutti

A narancsos Eskimo Kids narancs aroma hozzáadásával, a tutti-frutti ízű halolaj pedig narancs, málna, citrom és meggy aroma megfelelő arányú keverékével készül.

A termék laktóz, tejcukor, tejszármazék- és gluténmentes, lisztérzékenyek is szedhetik.

Napi adag: napi egy teáskanál (5 ml) mennyiség adható a gyermekeknek. Így egy üveg tartalma kb. 42-21 napig elegendő.

(Figyelembe véve a leggyakoribb kávés-és teáskanalak űrmértékét, 1-1 ezekből valójában nem is éri el a 2,5 ml és 5 ml-t. Egy evőkanál űrmértéke például hivatalosan 15ml-nek van megadva, valójában viszont csak 7-8 ml a tényleges befogadó képessége a mai kanalaknak.)

Összetétel: Halolaj, repceolaj, antioxidánsok/Pufanox®: szójalecitin (E322), tokoferol komplex (alfa tokoferol (E307), tokoferolban gazdag kivonat (E306)), rozmaring kivonat (E392), aszkorbil palmitát (E304), tutti-frutti ízesítés és D-vitamin (kolekalciferol). Nem tartalmaz génmódosított összetevőt!

1 üveg halolaj = kb. 3 kg tengeri hal
 

KINEK MIÉRT AJÁNLOTT


Az agy és idegrendszer legintenzívebb fejlődési szakasza a születés előtti harmadik trimesztertől körülbelül 14 éves korig tart. Gyermekünk egészséges fejlődéséért ebben a periódusban tehetjük a legtöbbet, lerakhatjuk sikeres jövőjének alapjait. Ebben az időszakban a megfelelő képességfejlesztés mellett rendkívül fontos az agy és idegsejtek fejlődéséhez és működéséhez nélkülözhetetlen omega-3 EPA és DHA bevitele is.

Az omega-3 sejtjeink alkotóeleme, egy „jó” zsír, amit a vitaminokhoz hasonlóan szervezetünk nem tud előállítani. Az omega-3 EPA és DHA nagy mennyiségben a tengeri halakban található, amely étrendünkből szinte teljesen hiányzik, pedig a halolajban található omega-3 előnyösen befolyásolja a szem látóhártya, az agy- és idegsejtek fejlődését és működését. Más szóval javul gyermekünk memóriája, koncentrációs és problémamegoldó képessége, könnyebbé válik számára az olvasás és a tanulás! Így magabiztosabbá válik, és a mindennapok kihívásaival könnyebben birkózik meg.

Az omega-3 tartós hiánya számos betegség forrása is lehet. Omega-3 hiányra vezethető vissza például a diszlexia és a hiperaktivitás, a fejődési és mozgás koordinációs zavarok és az immunrendszer problémák is.

Lássuk, hogyan és miben segítenek az omega-3 zsírsavak az egyes fejlődési szakaszokban!
 

Omega-3 babáknak


Tudtad, hogy a babák mentális fejlődése már a magzati szakasz utolsó 3 hónapjában elkezdődik? Az anyatejen felnövő babák esetében a növekedéshez és a fejlődéshez az egyetlen tápanyagforrás (beleértve az omega-3 DHA-t is) az anyatej. Az omega-3 DHA aránya a kismama diétájában meghatározó tényező az anyatej DHA tartalmánál is.

A megfelelő omega-3 DHA mennyiség biztosítása az anyatejben felnőtteknek készült halolaj készítménnyel oldható meg a legkönnyebben.

A kisbabák egészséges fejlődésének (agy és idegrendszer) számos fontos lépcsője van. A baba az itt és most világában él, amikor a megismerés egyenlő a cselekvéssel. Ez az érzékszervi intelligencia világa.
 

Omega-3 bölcsiseknek


Minden szülő álma, hogy gyermeke jól érezze magát a bölcsiben, és együtt fejlődjön a csoporttársaival. A bölcsödébe szoktatás viszont komoly nehézségekkel is járhat, amennyiben gyermekünk viselkedése kiszámíthatatlanabbá válik az új környezet hatására, vagy immunrendszere érzékenyebben reagál az új közegből érkező fertőzésekre és gyulladásos megbetegedésekre.

Mielőtt bölcsődébe visszük gyermekünket, mindannyian reménykedünk, hogy a csoportjában megjelenő megbetegedések nem fogják érinteni. Majd egymás után jönnek a fertőzések, próbálkozunk mindenféle tüneti kezeléssel, de csak nem javul a helyzet. Értetlenül állunk a probléma előtt, és reménykedünk, hogy talán ebben a hónapban végre sikerül elérni, hogy 2-3 hétig egy huzamban járjunk bölcsibe. Ilyenkor lenne nagy szükség a gyerekbetegségeknek ellenálló erős immunrendszerre.

A hiányzó láncszem a halakban található omega-3, amely nélkülözhetetlen az immunrendszer normális működéséhez, és segíti a gyulladásos típusú betegségek gyógyulását.

Az ellenállóbb szervezetű gyerekek kevesebbet hiányoznak a bölcsődéből.

Ebben az időszakban a megfelelő képességfejlesztés mellett rendkívül fontos az agy és idegsejtek fejlődéséhez és az immunrendszer egészséges működéséhez nélkülözhetetlen omega-3 EPA és DHA bevitele is.
 

Omega-3 ovisoknak


Immunrendszerünk erőssége, stabilitása nagyrészt életmódunk és táplálkozásunk függvénye, melyet képesek vagyunk jó irányba befolyásolni. Az omega-3 nélkülözhetetlen az immunrendszer normális működéséhez és segíti a gyulladásos típusú betegségek gyógyulását. Ebben az időszakban a megfelelő képességfejlesztés mellett rendkívül fontos az agy és idegsejtek fejlődéséhez és működéséhez nélkülözhetetlen omega-3 EPA és DHA bevitele is.

A keveset betegeskedő, kiegyensúlyozott gyermek

 • gyorsabban önállóvá válik,
 • könnyebben hozzászokik az óvodai környezethez,
 • és gond nélkül beilleszkedik a csoportjába (együtt eszik, alszik, játszik társaival).

Az egészségesen fejlődő idegrendszernek köszönhető gyermekünk nyugodt, kiegyensúlyozott és agressziómentes viselkedése is.
 

Omega-3 iskolásoknak


Minden szülő álma, hogy gyermeke jól érezze magát az iskolában, örömmel újságolja, hogy mennyi piros pontot kapott aznap, és hogy a kedvenc tanára is megint megdicsérte. A jól és könnyen tanuló kisiskolást eredményei magabiztossá teszik. Tanáraihoz való viszonya rendezett, és osztálytársaival is könnyebben barátkozik. A tanulás megkedvelése és a jó tanulmányi eredményei megerősítik gyermeked önbizalmát, és megalapozhatják további sikereit!

Hogyan segíthetjük gyermekünk mentális fejlődését, tanulmányait? Pótoljuk az omega-3 hiányt! Az esetek többségében nincs semmi probléma a gyermek képességeivel, csupán nem jut hozzá a szükséges omega-3 mennyiséghez, amely a fejlődő szervezet számára nélkülözhetetlen.

Az omega-3 előnyösen befolyásolja a szem látóhártya, az agy- és idegsejtek fejlődését, ezáltal könnyebbé válik az olvasás, javul gyermekünk memóriája és koncentrációs képessége! Az egészségesen fejlődő idegrendszernek köszönhető gyermekünk nyugodt, kiegyensúlyozott és agressziómentes viselkedése is. Bizonyított, hogy az omega-3 csökkenti az agresszivitást és nélkülözhetetlen az immunrendszer normális működéséhez is. Ennek eredménye az ellenállóbb szervezet és a kevesebb iskolai hiányzás!

Az iskolakezdés akár nagy stresszel is járhat egy család életében, hiszen a gyermek egy teljesen új közösségbe kerül, szigorúbb szabályokat kell betartania, és a követelmények is teljesen újak. Ilyenkor a pedagógusok mellett a szülő elvárásai is sokrétűek az iskolába lépő gyermekkel (6-12 év) szemben.

Az iskolai tanulási képességek mindegyike a mozgásfejlődésre épül. A mozgás – az úgynevezett természetes vagy nagymozgások – minősége, a kivitelezés pontossága, a koordináltság megalapozzák a tértájékozódást, az irányok, a testséma érzékelését, a „finommotorikát”, a beszédfejlődést. Ezek a képességek szükségesek az írás-olvasás és a matematika alapjainak elsajátításához.
 

Az emlékezet és az agy fejlődése iskoláskorban


Az iskoláskori szellemi teljesítményt erősen befolyásolja az emlékezet fejlődése. Az emlékezés is jelentősen változik az iskoláskor elején. Nagyjából 6–8 éves kor között az emlékezet inkább bizonyos asszociációk segítségével rögzít, például mozgássorhoz kapcsol – ezért (is) van szükség arra, hogy legalább az első két iskolai évben rengeteg mozgásos-cselekvéses-észleléses tevékenységbe ágyazódjon a gyerek ismeretszerzése.

Az emlékezeti stratégiák alakulásának kezdete iskoláskor elejére tehető, azonban 6–8 éves korban kimerül abban, hogy „kézzelfogható” halmazokat hoznak létre. Ezek többnyire helyzethez köthető asszociációk, például: reggeli, kakaó, kalács. Az iskolai ismeretek/szokások elsajátítását segítheti, ha a mindennapi tapasztalathoz sikerül kötni a halmazokat. Például füzet, könyv, tolltartó; „a” betű, „a” hang.

A legtöbb gyermeknél 10–12 éves kor között zajlik egy rendkívül jelentős agyi fejlődési folyamat (a fejlődés egyéni jellege miatt ez némelyik gyermeknél korábban, másoknál később zajlik). Kezdetekor visszaesés tapasztalható a gondolkodás, a figyelem, az emlékezet területén. Az átmeneti visszaesést az agy magasabb minőségű működése követi. Az agy fejlődésében mutatkozó változás összefügg a tanulással. 9–12 éves kor között felbomlanak azok az agyi kapcsolatok, amelyek megelőzőleg jól működtek, biztosítva a gyermek tanulási folyamatait. Az agy mintegy „kiüríti” magát, előkészítve a terepet a fejlettebb gondolkodást és a jobb intellektuális hatékonyságot lehetővé tevő agyi kapcsolatok alakulásának.

Az Eskimo Kids összhangban van a gyermeki szervezet igényeivel, segíti mentális fejlődését és erősíti immunrendszerét. Egy család sem lehet meg nélküle, ahol a gyermek sikeres jövőjének megalapozásával komolyan foglalkoznak!

 

 

*T. Saldeen, K. Engström, R. Jokela, R. Wallin The Royal Society of Chemistry, Cembridge, UK. Special Publication No. 240: 326-330, (1999) Importance of in vitro stability for in vitro effects of fish oil

Keresés