Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gyógynövények a ház körül – fokhagyma

A több mint 200 féle biológiailag aktív összetevőt tartalmazó fűszernövény valóban rászolgál arra, hogy így tartsuk számon, hisz vérnyomáscsökkentő, valamint baktérium-, vírus, és gombaölő, emésztést segítő hatását a népi gyógyászat mellett a modern orvostudomány is igazolta. 

A fokhagyma egyik fontos hatóanyaga az alliin aminosav, ami még szagtalan. Amikor a nyers fokhagymát felvágjuk vagy péppé préseljük, működésbe lép a fokhagyma természetes  védekező rendszere, és felszabadul az alliináz enzim, amely kölcsönhatásba lép az alliinnel és másodpercek alatt allicin képződik, ami a fokhagyma mindenki által jól ismert tipikus szagát adja. Ez gyakorlatilag egy kéntartalmú illóolaj, amit a tüdő és a bőr választ ki, ezért érződik a fokhagyma olyan intenzíven a leheletünkön, és nagyobb mennyiség elfogyasztása után a bőrünkön is. Az allicin felelős a fokhagyma baktériumölő tulajdonságáért! 
 

ÍME NÉHÁNY ÉRDEKES TÉNY A FOKHAGYMÁRÓL, ÉS ÉRTÉKES ÖSSZETEVŐJÉRŐL, AZ ALLICINRŐL!
  • A fokhagyma a legrégebbi fűszer- és gyógynövény, már 7.000 éve ismerjük, felhasználása széles körben elterjedt a gasztronómia és a természetes gyógyítás területén 
  • A fokhagyma az egyetlen növény, ami amellett, hogy elpusztítja a fertőzést okozó baktériumokat, egyúttal a kialakult fertőzést is megszűnteti  
  • A pestis korszaka után a menyasszonyok sokáig fokhagyma csokorral vonultak oltár elé, így fejezve ki hálájukat a növény gyógyító erejének  
  • A fokhagyma erős antibakteriális és gombaellenes hatását elsőként Louis Pasteur támasztotta alá tudományosan 1858-ban                       
  • A fokhagyma az egyik legmagasabb vitamin tartalmú növény – A-B-C-E vitaminok mellett foszfort, nitrogént, kalciumot, káliumot és magnéziumot is tartalmaz 
  • Az egyiptomi piramisok építésén dolgozó rabszolgák napi rendszerességgel kaptak foghagymát, hogy ellenállóbbak legyenek a betegségekkel szemben  
  • A fokhagyma vérnyomáscsökkentő, valamint baktérium-, vírus, és gombaölő, emésztést segítő hatását a modern orvostudomány is igazolta  
  • Tudományosan bizonyított, hogy a fokhagyma legfontosabb egészségre jótékony hatást kifejtő összetevője az allicin  
  • A világ legnagyobb fokhagyma termelő országa Kína, ahonnan évente több mint 13 millió tonna fokhagyma árasztja el a Föld sok országát  
  • A fokhagymában található allicin magas kéntartalma védi a sejteket és a véredényeket a gyulladástól és oxidatív stressztől, ami az érszűkület és az infarktus egyik fő előidézője 
  • A fokhagymát a modern orvoslás szülőatyja, Hippocrates is előszeretettel használta a daganatok kezelésére                                                     
  • Magyarország Európa-szinten élen jár a szív- és érrendszeri megbetegedések terén                                                                                           
  • A fokhagyma magas kéntartalmának köszönhetően jó megoldás lehet hajhullás ellen

 

ALLIMAX FOKHAGYMA KAPSZULA


Az Allimax egy prémium minőségű fokhagyma kapszula Angliából, az egyetlen, amely 100%-ban tartalmazza a fokhagyma legaktívabb baktérium és vírusölő összetevőjét, az allicint. 1 kapszula kb. 10-15 gerezd fokhagyma aktív hatóanyagát tartalmazza irritáló íz és illat nélkül, így akár a munkahelyedre is magaddal viheted! Az allcin egy nagyon gyorsan lebomló instabil vegyület, amely illékonyságából adódóan a fokhagyma készítmények többségéből hiányzik, az Allimax fokhagyma kapszula azonban tartalmazza ezt az összetevőt, 24 órán át tartó bioaktív hatása bizonyított.

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészségtippek

Keresés