PrePro.jpg

Az Allimax márkanév a világ számos országában egyet jelent az egészséggel, a 2000-es évek óta Európa és Észak-Amerika egyik legnépszerűbb fokhagyma készítménye. Népszerűsége nem véletlen: ez az egyetlen olyan fokhagyma termékcsalád, ami 100%-ban tartalmazza a fokhagyma legaktívabb, vírus- és baktériumölő összetevőjét, az allicint. A márka 5 féle készítménnyel van jelen a hazai piacon: Allimax fokhagyma kapszula, Alliderm fokhagyma gél, Alligin fokhagyma-gyömbér kapszula, PrePro fokhagyma kapszula pre-és probiotikummal, valamint Lesterol fokhagyma kapszula növényi szterolokkal és sztanolokkal.természetes:
nem tartalmaz semmilyen mesterséges anyagot

stabilizált: a termékcsalád tagjai garantáltan tartalmazzák az illékony allicint, melyet Peter Joslingnak sikerült elsőként stabilizált formában megőriznie.

bioaktív: a növényekben a fő anyagcsere utak mellett másodlagos anyagcseretermékek keletkeznek – ilyenek pl. a sokat emlegetett flavonoidok, vagy az allicin – melyek az emberi szervezetben számos pozitív változást idéznek elő.

szabadalmaztatott: az Allimax készítmények előállítása egy szabadalmaztatott eljárással történik, így lehetséges, hogy az összes többi fokhagyma készítménynél hatékonyabban fejtik ki hatásukat.

igazolt: 24 órás bioaktív hatása hivatalos vizsgálatok során bizonyított

mindenmentes: nem tartalmaz gabonát, olajos magvakat, élesztőt, szóját, cukrot, tejszármazékot, glutént, mesterséges ízesítőt és tartósítószert

vegán: mind a kapszula, mind a gél kizárólag vegánok által is fogyasztható, használható összetevőket tertalmaz (kapszulahéj: HPMC – Hidroxy Propyl Methyl Cellulose)

 

PREPRO_150x200_v2.jpg ALLIMAX_150x150_v2.jpg ALLIDERM_150x200_v2.jpg  LESTEROL_150x200_v2.jpg

A FOKHAGYMÁRÓL
AZ ALLICINRŐL
GYAKORI KÉRDÉSEK
VÁSÁRLÁS

Azokban az időkben, amikor még nem léteztek antibiotikumok, és a gyógyszerészet is gyerekcipőben járt, egy szelet fokhagymával közel egy gyógyszertárat ki lehetett váltani, köszönhetően a növény széles spektrumú alkalmazhatóságának.

Sok feljegyzés maradt fent a növényről, melyeket átolvasva kiderül, hogy voltak esetek amikor csak a népi hiedelem táplálta a fokhagyma használatát. A legtöbb esetben azonban valós eredményeket értek el, és a mai napig vannak olyan térségek, ahol még mindig használják is "gyógyításra".

Sok névvel illették a növényt akkoriban, mint például "természetes antibiotikum", "növény talizmán" vagy éppen "kígyófű". 
Érthető, hogy felismerve és tanulmányozva a különböző gyógynövények, így a fokhagyma szervezetre gyakorolt hatásait is, az orvostudomány és a gyógyszerszakma is egyre inkább alkalmazásuk felé fordult.

Sokoldalú felhasználási lehetőségei közül most elsősorban a sebgyógyításban, a bőrfelszín egészségének megőrzésében és annak visszaállításában játszott szerepét kutattuk fel.

A fokhagyma jelentősége az egyes népek életében

Tudtad, hogy már ősi indiai rituálék is megemlítik  a fokhagymát? Sőt a Vedák, a hinduk ősi szent iratai is részletesen taglalják a növény hatásait. Ezek a könyvek egyébként a papok egyik leggyakrabban használt növényeként emlegetik a fokhagymát, amit a harcban szerzett sebek kezelésére alkalmaztak.

Egyiptomi régészek már a 3200 évvel Krisztus előtti időkből is találtak fokhagymát a piramisokban a múmiák mellett, papirusz tekercsek pedig megpucolt formában írnak róla, amit a rabszolgák sebeibe kell nyomni és így tovább tudnak dolgozni. Nem a leghumánosabb módja a sebkezelésnek, viszont akkoriban működött.

Azt, hogy milyen jelentőséget tulajdonítottak az egyptomiak a növénynek, jól mutatja, hogy Tutanhamon fáraó (i.e. 1342-1324) sírkamrájában is találtak belőle, tehát még a legmagasabb rangúaknak is szüksége lehetett rá a túlvilágon is.

Az egyiptomi kultúra térhódításának köszönhetően ezek a módszerek eljutottak a későbbi perzsa birodalmon át, Babilóniába és az ősi izraeli civilizációkba is. Ez utóbbi történelmében a fokhagyma a bőr felszínén található makacs paraziták elleni legjobb megoldásként kerül említésre.

Érthető, hogy a görög harcosok és később a rómaiak idején is, a növény elsődleges táplálék és sebfertőtlenítő hatóanyag volt, amely minden tábori "orvos" eszköztárában kötelező elem volt. 
Minket is meglepett, hogy például kígyómarás ellen borral összekeverve hatásos ellenszérumnak bizonyult.

Ez a rómaiaknál addig fajult, hogy a tehetősebbek már a kígyómarás megelőzésére és a csúszómászók távoltartására is alkalmazták: fokhagyma fürdőt vettek, vagy olyan permettel vonták be testüket.

Ugorva egy nagyot az időben az asszír birodalom, a szláv népek és a keleti birodalmak is elkezdték alkalmazni a bőrfelszín problémáinak megoldására. Pókcsípés, állatharapás és fekély elleni hatóanyag lett a fokhagyma, itt már zúzott formában is említik a korabeli elbeszélések.

A római hagyományok pedig a harcászatban éltek tovább, a legtöbb középkori és azt követő háborúban szerepet kap a fokhagyma sebgyógyító és fertőtlenítő tulajdonsága.

Az angol Allimax és Alliderm fokhagyma készítmények gyökerei az 1500-as évek Angliájába nyúlnak vissza, amikor a növényt földközi-tengeri kereskedők bevitték a szigetországba. A korszak egyik legnagyobb professzora, Adam Lonicer, arról számolt be, hogy szinte azonnal a hegek és korpásodás kiküszöbölésére kezdték el használni az angolszászok. Baktérium-, vírus- és gombaölő hatását számos esetben dokumentálták.

Az orvostudomány előre törésével már tudatosan kezdték el alkalmazni, ami hamar meghozta az eredményeket: visszaszorították a tífuszt, vérhas járványt fékeztek meg, a pestis tombolását számolták fel a fokhagyma alkalmazásával.

Miért nevezték "természetes antibiotikumnak" a növényt?

Egyszerre használták komolyabb légúti megbetegedések kezelésére és a hadseregben a szúrt, lőtt sebek felszíni kezelésére, fertőtlenítésére. Felismerték, hogy a növény képes felgyorsítani a bőr újraképződését és sebösszehúzó hatása van. Igaz égető érzésről számoltak be a katonák, és az erős irritáló szag sem volt kellemes. Ezeket a hagyományokat folytatva a Vörös Hadsereg az első és második világháború alatt is kötelezővé tette használatát a táboraikban.

A 20. században indult orvosi kutatások tárták fel a sebkezelés hatékonyságának az okait, megállapítva, hogy a fokhagyma a gram pozitív, gram negatív baktériumok ellen is hatásos, amennyiben adott mennyiségű allicint tartalmaz az oldat. Innentől tudatossá vált előállítása.

Az Allimax Alliderm organikus fokhagyma gélünk ezeket a hagyományokat követve jött létre, egy komoly orvosi kutatómunka eredményeképpen. Gyorsan, nyom nélkül felszívódó kozmetikum, 100% stabilizált allicin tartalommal, C-vitaminnal és aloe veraval.


Az Allimax fokhagyma készítmények legnagyobb fegyvere a bennük található 100% stabilizált allicin. 

Az allicin egy magas kéntartalmú vegyület, amely védi szervezetünk sejtjeit és a véredényeket a gyulladástól és oxidatív stressztől. A vegyület tulajdonképpen a fokhagyma élősködők elleni védekezése képpen jön létre a következőképpen:

amikor megroncsolunk (felaprítunk, összezúzuk) egy fokhagyma gerezdet, életbe lép a növény védekező rendszere, aminek következtében felszabadul egy alliin nevű kén komponens. Ez egyesül az allinase enzimmel, így hozva létre az allicint. Ennek a jellegzetes szagú, vírus-, baktérium- és gombaölő, illékony vegyületnek a segítségével a növény képes megsemmisíteni az őt támadó élősködőket – és mint kiderült, az emberi szervezetet érő kórokozókat is. Az allicin egyik legfőbb jellemzője, hogy instabil, ezért gyorsan lebomlik, így rövid idő alatt megszűnik a fokhagyma baktériumölő és vírusölő hatása.

Az allicint először 1944-ben izolálták friss fokhagymából, az érdem pedig egy olasz kémikust, C. J. Cavallito-t és kollégáját, J. H. Bailey-t illeti. Ők ketten, közel 75 éve sikerrel bizonyították a vegyület antibakteriális hatását, és allicinnek nevezték el.

A vegyület antivirális és antibakteriális hatásfokát jól mutatja, hogy a fokhagyma az egyetlen növény, amely nem csak elpusztítja a kórokozókat, de képes a fertőzés helyét is megszüntetni.

Az allicinből nincs nemzetközileg megállapított napi beviteli érték, az Allimax napi adagja egy kapszula, amely 10-15 gerezd fokhagyma aktív összetevőit tartalmazza. Bioaktív hatása bizonyított, így nem lehet túladagolni, indokolt esetben, orvossal egyeztetve a felnőtt adag akár napi 10 kapszulára is emelhető.

A fokhagyma készítmények típusai és a bennük található allicin potenciál:

 Allimax_tablazat.jpg

Mi az az allicin?

Az allicin egy rendkívül instabil kénes vegyület, egyben a fokhagyma legaktívabb összetevője. Az allicin tulajdonképpen a növény védekezése az esetleges támadókkal szemben, ezért a fokhagyma gerezdek felsértésekor keletkezik, hogy elriassza a kártevőt. Az vírus-, baktérium- és gombaölő hatású allicin nagyon hasznos bizonyos betegségek (kiegészítő) kezelésében.

Mennyi allicin van egy kapszulában?

Egy kapszula körülbelül 10-15 gerezd fokhagyma aktív hatóanyagát tartalmazza.

Miért jobb az Allimax a többi fokhagyma készítménynél?

Mert ez az egyetlen olyan fokhagyma kapszula, ami 100% stabilizált formában tartalmazza az allicint. A legtöbb készítményben ez egyáltalán nem található meg, amelyikben mégis, ott sem stabilizált formában (azaz vagy van valamennyi az adott kapszulában, vagy nincs).

Mit jelent az , hogy 100% stabilizált?

Azt, hogy az allicin előfordulása a termékben nem esetleges, minden egyes kapszulában garantáltan ugyanannyi (180mg) AlliSURE® por van.

Mi az az AlliSURE®?

Az AlliSURE® az a por, ami a stabilizált allicin kivonatot tartalmazza.

Gondot okozhat a kapszula a gyomorban?

Az Allimax a nyers fokhagymával ellentétben kíméletes a gyomorhoz, az epéhez és a májhoz. Emellett jól viseli a gyomor savas közegét, így hatékonyan fel tud szívódni.

A készítmény hosszútávú szedésével nem lesz fokhagyma szagom?

Nem. A készítmény íz és illatmentes, hosszútávon, nagy dózisban szedve sem okozhat ilyen jellegű problémát. A kapszulának a buborékból kipattintva van egy enyhe fokhagyma illata, de ez pillanatokon belül elszáll.

Vegánok fogyaszthatják a készítményt?

Igen, ugyanis a kapszulahéj nem zselatinból, hanem növényi alapanyagból (HPMC – Hidroxipropil-metilcellulóz) áll.

Mennyi a kapszula ajánlott napi dózisa?

Megelőzésként, az egészség fenntartásának érdekében napi 1 kapszula beétele elegendő. 
Vírusos, bakteriális fertőzés esetén a mihamarabbi gyógyulás érdekében ez az adag akár napi 10 kapszuláig emelhető.

Nem találtad meg a választ a kérdésedre? Tedd fel ITT!

 • Előnézet
  9 990 Ft‎

  Az Allimax egy olyan kivonat, amely friss fokhagymából kinyert allicinnel látja el a szervezetet. A 100% stabilizált allicin kivonatnak köszönhetően a termék a fokhagyma minden jótékony hatásával rendelkezik, kellemetlen fokhagyma szag és íz nélkül. Több mint 10 éve Európa és az USA egyik kedvenc természetes egészségőre.

    9 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Előnézet
  4 190 Ft‎

  Az Allimax egy olyan kivonat, amely friss fokhagymából kinyert allicinnel látja el a szervezetet. A 100% stabilizált allicin kivonatnak köszönhetően a termék a fokhagyma minden jótékony hatásával rendelkezik, kellemetlen fokhagyma szag és íz nélkül. Több mint 10 éve Európa és az USA egyik kedvenc természetes egészségőre.

    4 190 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Előnézet
  3 990 Ft‎

  Allimax Alliderm fokhagyma gél stabilizált allicin tartalommal. A kozmetikum az Allimax család tagja, amely több mint 10 éve Európa és az USA egyik kedvenc természetes egészség őre. 100% természetes és natúr készítmény, aloe vera és C-vitamin kivonattal.

    3 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Előnézet
  7 990 Ft‎

  Az Alligin az Allimax termékcsalád legújabb, továbbfejlesztett terméke, amiben a 100% stabilizált allicin és a fokhagyma erejét ötvözték a gyömbér szív- és érrendszer védő hatásával. Így a készítmény amellett, hogy erősíti szervezetünk védekezőképességét, gondoskodik szívünk és ereink optimális állapotának megőrzéséről.

    7 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Előnézet
  11 990 Ft‎

  Az Allimax Lesterol egy egy kizárólag természetes alapú kivonatokat tartalmazó táplálékkiegészítő készítmény, a normál koleszterinszint fenntartásáért. Hatását a benne található 100% stabilizált allicinnek és béta-szitoszterolnak köszönheti. Az Allimax termékcsalád több mint 10 éve Európa és az USA egyik kedvenc természetes egészségőre.

    11 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Előnézet
  11 990 Ft‎ -41.7% 6 990 Ft‎
  Kedvezmény: -5 000 Ft‎
  Csökkentett ár!

  Az Allimax Prepro 5 élő baktériumflóra törzset és stabilizált allicint tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény, amivel hatékonyan és kíméletesen támogathatod szervezetedet, és állíthatod vissza bélflórád természetes egyensúlyát.

  11 990 Ft‎ -41.7% 6 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)
  Kedvezmény: -5 000 Ft‎

Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek, az eredményeket garantálni nem tudjuk.