természetes: nem tartalmaz semmilyen mesterséges anyagot

stabilizált: a termékcsalád tagjai garantáltan tartalmazzák az allicint, 100% stabilizált formában

komplex: a stabilizált allicin mellett 5 élő baktériumflórát, egy prebiotikus törzset és lipáz enzimet tartalmaz.

szabadalmaztatott: az Allimax készítmények előállítása egy szabadalmaztatott eljárással történik, így lehetséges, hogy az összes többi fokhagyma készítménynél hatékonyabban fejtik ki hatásukat.

igazolt: a termékben található allicin 24 órás bioaktív hatása hivatalos vizsgálatok során bizonyított

mindenmentes: nem tartalmaz gabonát, olajos magvakat, élesztőt, szóját, cukrot, tejszármazékot, glutént, mesterséges ízesítőt és tartósítószert

vegetáriánus, vegán: növényi kapszulahéj (HPMC – Hidroxy Propyl Methyl Cellulose)

A PrePro kapszulát, az Allimax termékcsalád legújabb termékét kifejezetten a bélflóra természetes egyensúlyának visszaállítására és fenntartására alkották meg. A készítményben az erre leginkább alkalmas baktériumtörzsek és enzimek kaptak helyet, úgy mint növényi proteázok (fehérjebontó enzimek), a savnak ellenálló proteázok és a bromelain enzim, melyek a fehérjéket kisebb aminosavakra, majd azokat az aminosavak láncaira bontják. Az aminosavat ezután a szervezet a test építőelemeiként fel tudja használni.

Az aminosavak emellett segítik az allicin hatékony felszívódását, és oda továbbítják azt, ahol arra szükség van.

A PrePro szedésével számos emésztési probléma kezelhető, köztük a diszbiózis is. (A diszbiózis – vagy diszbakteriózis – az emberi szervezet számára hasznos baktériumok abnormális elváltozása a belekben. Kialakulásának oka általában bizonyos baktériumok, gombák vagy paraziták túlzott elszaporodása.)

A PROBIOTIKUMOKRÓL
AZ ALLICINRŐL
FONTOS INFÓK
VÉLEMÉNYEK
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
VÁSÁRLÁS

Probiotikumok

A probiotikumok a bél mikroflórájának olyan, jótékony hatású, természetes mikroorganizmusai, melyek segítenek megőrizni és helyreállítani bélflóránk egészségét, és amik immunrendszerünk normál működéséhez is elengedhetetlenek. Ezek a jótékony mikroorganizmusok egészen születésünktől fogva megtalálhatók bélrendszerünkben, sajnos azonban nem mindig a megfelelő arányban.

Az optimális arány a probiotikumok és a káros baktériumok között könnyen felborulhat. Elég egy, a tápcsatornát támadó bakteriális fertőzés, egy antibiotikumkúra, sok stressz vagy helytelen táplálkozás, és máris észre vehetjük magunkon a kellemetlen hatásokat.

Bélflóránk akkor mondható egészségesnek, ha a jótékony és a káros baktériumok aránya 85:15 a probotikus törzsek javára. Sajnos ez az arány a legtöbb embernél mára megfordult, az így elszaporodott káros baktériumok pedig alapvetően akadályozzák a normál emésztési folyamatokat, és befolyásolják a szervezet egészségi állapotát. A probiotikumok ezt a felborult rendszert képesek visszaállítani, ezáltal egészségessé tenni a bélflórát és ellenállóbbá tenni immunrendszerünket.

A probiotikumok biztonságosan szedhetők kezelés, illetve megelőzés céljából egyaránt.

 

Probiotikumok szedése kifejezetten ajánlott

- antibiotikumkúra esetén (ugyanis ezek a „rossz” baktériumok mellett a „jó” baktériumokat is elpusztítják a belekben)

- gyulladásos betegségek esetén, kiegészítő kezelés gyanánt

- felső légúti (pl. pollen) allergia esetén

- utazások előtt, valamint az utazás során

- gombás fertőzések (pl. Candida, E-coli, Salmonella) esetén

 

A termékben található probiotikus törzsek:

Lactobacillus Plantarum: A L. Plantarum a tejsavbaktériumok egyik legismertebb genomja, és nagyon rugalmas és sokoldalú faj. Sok fermentált élelmiszerben megtalálható, de jelen van a nyálban (innen izolálták először). A L. Plantarum egy Gram-pozitív Bacillus típusú baktérium, azaz vastag sejtfallal bír. Sokoldalú képességei lehetővé teszik, hogy akár 15 és 45 Celsius fok közötti hőmérsékleten, bármilyen, 3,2 feletti pH-értéken fejlődjenek. A törzs alkalmas irritábilis bélszindróma és fekélyes vastagbélgyulladás kezelésére.

Lactobacillus Delbrueckii: A L. Delbrueckii egy olyan, jó savtűrő-képességű, Gram-pozitív tejsavbaktérium, ami szigorúan csak fermentációs anyagcserét tart fenn tejsavakkal. Alkalmas antibiotikum okozta hasmenés megelőzésére és kezelésére, fekélyes vastagbélgyulladás kezelésére.

Lactobacillus Acidophilus: A L. Acidophilus a szervezetünkben legnagyobb mennyiségben előforduló probiotikus törzs. Ez a baktérium laktáz enzimet termel, ami a tejcukrot tejsavvá bontja (így segítséget jelenthet a laktóz-intoleranciában szenvedőknek a tejcukor lebontásában). Ez a baktérium fontos szerepet játszik az egészség megőrzésében és helyreállításában: alkalmas akut és antibiotikum okozta hasmenés megelőzésére és kezelésére, irritábilis bélszindróma kezelésére, valamint Helicobacter pylori kórokozó kiirtásának kiegészítő kezelésére, fenntartja a bélflóra egészséges egyensúlyát. Bizonyítottan csökkenti a laktózintolerancia tüneteit, megakadályozza a baktériumok túlszaporodását a vékonybélben.

Lactobacillus Rhamnosus: A L. Rhamnosus az egyik legtöbbet vizsgált probiotikus törzs, melyet az emésztőrendszer fertőzéseinek kezelésében és megelőzésében találtak hasznosna. Bizonyítottan immunstimuláló, javítja az emésztőrendszer egészségét, csökkenti az antibiotikum használat okozta hasmenést. 

Bifidobacterium Bifidum: A bifidobaktériumok a probiotikumok csoportjába tartoznak, melyek általában a belekben és a gyomorban élnek. Segítenek a szervezetnek olyan alapvető funkciók ellátásában, mint az emésztés és a káros baktériumok eltávolítása. Ezek egyik faja a Bifidobacterium Bifidum, ami a legnagyobb mennyiségben van jelen az emberi szervezetben. Ecetsavat és tejsavat állít elő, valamint csökkenti a bél pH-értékét, ezért antibiotikum okozta hasmenésé tüneteinek kezelésére alkalmas.

Prebiotikumok

A probiotikumok mellett gyakran hallani a prebiotikum kifejezést. De mik is azok a prebiotikumok?

A prebiotikumok a probiotikumok táplálékai. Olyan élelmiszer-összetevők, amikre emésztőenzimjeink nem hatnak, így változatlan formában képesek eljutni a vastagbélig, ahol energia- és tápanyagforrásul szolgálva elősegítik a hasznos baktériumok növekedését és szaporodását. A legismertebb és kémiai összetételüket tekintve a legfontosabb ilyen anyagok a frukto-oligoszacharidok (FOS), amik számos gyümölcsben és zöldségfélében megtalálhatók (pl. a vöröshagymában, banánban, gabonákban).

 

A termékben található prebiotikus törzs:

Frukto-oligoszacharidok (FOS): A frukto-oligoszacharidok édes ízű, számunkra emészthetetlen rostok, melyeket a bélben található jótékony baktériumok tudnak fermentálni és táplálékként hasznosítani. 

Enzimek

Az enzimek elengedhetetlenek szervezetünk működéséhez, ugyanis számos jótékony hatással bírnak.
Az enzimek túlnyomó része fehérje, és gyakorlatilag katalizátorként működnek szervezetünkben; gyorsítják a szervezetben lejátszódó kémiai folyamatokat.

Az működése szorosan összefügg a környezetük állapotától (hőmérséklet, pH-érték, ionkoncentráció, stb.) Attól függően, hogy milyen feladatot látnak el, az enzimek specifitása nagyon széles skálán mozog.

 

A termékben megtalálható enzim:

Lipáz enzim: A lipáz nevű hasnyálmirigy enzim a zsírok emésztéséért felel. Az emésztési folyamatban az epe után van szerepe. Az epe emulgeálja a táplálékban fellelhető zsírokat, melyeket a lipáz apró részekre darabol. Ez a lépés teszi lehetővé, hogy a zsírok később felszívódjanak a bélfalon keresztül.

Az allicin egy magas kéntartalmú vegyület, amely védi szervezetünk sejtjeit és a véredényeket a gyulladástól és oxidatív stressztől. A vegyület tulajdonképpen a fokhagyma élősködők elleni védekezésképp jön létre a következőképpen:

amikor megroncsolunk (felaprítunk, összezúzuk) egy fokhagyma gerezdet, életbe lép a növény védekező rendszere, aminek következtében felszabadul egy alliin nevű kén komponens. Ez egyesül az allinase enzimmel, így hozva létre az allicint. Ennek a jellegzetes szagú, vírus-, baktérium- és gombaölő, illékony vegyületnek a segítségével a növény képes megsemmisíteni az őt támadó élősködőket – és mint kiderült, az emberi szervezetet érő kórokozókat is. Az allicin egyik legfőbb jellemzője, hogy instabil, ezért gyorsan lebomlik, így rövid idő alatt megszűnik a fokhagyma baktériumölő és vírusölő hatása.

Az allicint először 1944-ben izolálták friss fokhagymából, az érdem pedig egy olasz kémikust, C. J. Cavallito-t és kollégáját, J. H. Bailey-t illeti. Ők ketten, közel 75 éve sikerrel bizonyították a vegyület antibakteriális hatását, és allicinnek nevezték el.

A vegyület antivirális és antibakteriális hatásfokát jól mutatja, hogy a fokhagyma az egyetlen növény, amely nem csak elpusztítja a kórokozókat, de képes a fertőzés helyét is megszüntetni.

Az allicinből nincs nemzetközileg megállapított napi beviteli érték, az Allimax napi adagja egy kapszula, amely 10-15 gerezd fokhagyma aktív összetevőit tartalmazza. Bioaktív hatása bizonyított, így nem lehet túladagolni, indokolt esetben, orvossal egyeztetve a felnőtt adag akár napi 10 kapszulára is emelhető.

A fokhagyma készítmények típusai és a bennük található allicin potenciál:

Allimax_tablazat.jpg

Összetevők:

Az Allimax PrePro kapszulák 200 mg Allisure® /allicin port, 175 mg Protexint® (5 féle probiotikus törzs (Lactobacillus Plantarum, Lactobacillus delbrueckii, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium bifidum) 118 mg-os keveréke + 5 féle emésztő enzim (amiláz, bromelain, laktáz, lipáz és celluláz) 32 mg-os keveréke + 25 mg FOS (Fructooligosaccharide) prebiotikum), valamint 75 mg Lipáz enzimet és Frukto-oligoszacharidot tartalmaznak.

Kapszulahéj: növényi kapszula (HPMC Hidroxipropil-metil-cellulóz)

Adagolás:

Felnőtteknek: napi 2 db kapszulát, étkezés előtt vagy közben bevenni, orvosi javaslatra a napi adag növelhető.

A tejsavbaktériumok érzékenyek az elterjedten alkalmazott antibiotikumokkal szemben, ezért ha antibiotikum mellé szedjük a PrePro kapszulát, figyeljünk arra, hogy legalább 3 óra teljen el az antibiotikum és az Allimax PrePro bevétele között.

A készítmény fogyasztása gyermekek számára nem ajánlott!

Nem tartalmaz búzát, koffeint, szóját, kukoricát, cukrot, tojást, tejet, tartósítószereket és színezéket

Figyelmeztetések:

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

Amennyiben vérhígító gyógyszert szed, használat előtt minden esetben kérje ki a családorvos vagy a kezelőorvos véleményét!

A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó!

Ne szedje a készítményt, amennyiben allergiás a fokhagymára!

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Termék információk:

Csomagolási egység: 60 db kapszula hengeres műanyag tégelyben

Nettó mennyiség: 33g (60db)

Tárolás: száraz, hűvös helyen tárolja

Minőségét megőrzi: a címkén szereplő hónap végéig!

Származási hely: A termék elsődleges összetevője a fokhagyma Spanyolországból származik

Gyártás helye: Egyesült Királyság

Gyártó: Allicin International Limited Rye, TN317NY

Forgalmazza: OmegaWellness Kft, 2142 Nagytarcsa, Ganz Ábrahám u. 1/7.

Értékelések átlaga: 5 (1 vélemény alapján)

Értékelés 
2019-11-26

Az utóbbi két évben nem tudtam tejterméket fogyasztani, később már minden étkezés után felfújódtam, függetlenül a bevitt élelmiszer fajtájától. Sok orvos és sok elköltött pénz után, kipróbáltam a terméket. Két havi kúra után helyreállt az emésztésem, megszűntek a puffadásos tünetek.

  Írd meg véleményed!

  Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek, az eredményeket garantálni nem tudjuk.

  A fokhagymáról régóta köztudott tény, hogy számos betegség esetén érdemes fogyasztani, jó hatással van az általános egészségünkre, immunrendszerünk ellenállóképességére. Lássuk, melyik betegségek esetén érdemes ehhez a gyógynövényhez fordulni!

  Elolvasom

  Sokan talán elsőre úgy gondolják, hogy a candida egy tipikusan női betegség, mivel az egyik gyakori tünete hasonlít más gombás fertőzések tünetére, ami nők esetén a hüvelyi fertőzések formájában derül ki. Ám ez csak egy a rengeteg más tünete közül, amik lehetnek fáradékonyság, idegrendszeri tünetek, hangulatingadozások, emésztési problémák, prosztata- vagy petefészek gyulladások, izomfájdalom, görcs, alvás problémák és még nagyon sok minden más.

  Elolvasom

  Ez úgy hangzik, mint egy jó kis vicc. Pl. Mi a különbség a gordonka és a trójai faló között? - Nem sok. Mind a kettő csel-ló!!! A pre- és a probiotikumok között azért nem ennyire egyszerű megtalálni a különbséget annak, aki nem jártas a témában. Mai cikkünkben azonban lerántjuk a leplet erről a két, szervezetünk számára nagyon hasznos dologról.

  Elolvasom

  A nyár az év legjobb időszaka. Ilyenkor a hosszabb nappalok és a jó idő miatt is gondtalanabbnak, boldogabbnak érezzük magunkat, nyaralni megyünk, sokat vagyunk a szabadban, strandolunk, grillezünk, és élvezzük az életet. Ezt az idilli képet könnyen beárnyékolhatja egy ételmérgezés. Ha azonban betartunk néhány „szabályt”, könnyen elkerülhetjük a fertőzést.

  Elolvasom

  Míg télen inkább a vírusos megbetegedések okoznak kellemetlenségeket, a nyár a bakteriális fertőzések időszaka. Számtalan ilyen jellegű nehézség keserítheti meg szabadságunkat, legyen szó egy belföldi hétvégi pihenésről vagy egy hosszabb külföldi vakációról – ha nem vagyunk előrelátók.

  Elolvasom

  Rengeteg embert érint világszinten, mégsem tudunk sok mindent az ekcémáról. Hogyan alakul ki? Milyen típusai vannak? Hogyan kezelhető? Meg lehet szüntetni? Válaszok a cikkben!

  Elolvasom

  Fokhagyma készítményt választani korántsem olyan egyszerű, mint gondolnánk. Ma Magyarországon közel 100 különféle fokhagyma kapszula és olaj van forgalomban, ráadásul több szempontot is figyelem be kell vennünk, ha valóban a legjobbat szeretnék végül leemelni a polcról. Most pénzt és időt spórolunk olvasóinknak, ugyanis összeszedtük, hogyan készülnek az egyes készítmények és milyen hatással rendelkeznek.

  Elolvasom

  Az emberek folyamatosan törekszenek rá, hogy minél tovább éljenek. Emiatt szedünk gyógyszereket, figyelünk oda az életmódunkra, és vetjük alá magunkat mindenféle orvosi kezeléseknek. Amerikai tudósok most megfejtették, meddig mehetünk el...

  Elolvasom

  Rengeteg embert érint világszinten, mégsem tudunk sok mindent az ekcémáról. Hogyan alakul ki? Milyen típusai vannak? Hogyan kezelhető? Meg lehet szüntetni? Válaszok a cikkben!

  Elolvasom

  Rengeteg olyan gyógynövényt használunk a mindennapok során, amikről nem is tudjuk igazán, hogy mekkora kincs. Az egyik ilyen a fokhagyma, amit mindenki ismer, és használ is, de általában csak a konyhában, pedig számtalan az egészségre gyakorolt pozitív hatása van, amik miatt őseink már évezredekkel ezelőtt is csodanövényként tartották számon.

  Elolvasom

  Mai blogcikkünkben egy gyakori kérdést szeretnénk megválaszolni röviden, infógrafika formájában, mégpedig hogy mi a különbség az Allimax fokhagyma kapszula és a többi fokhagyma készítmény gyártásában. Ez a magyarázat rá, hogy "marad benne" az allicin a termékben stabilizált formában.

  Elolvasom

  Az allicin a fokhagyma védekezése képpen keletkező kénes vegyület, amivel a növény távol próbálja tartani az őt megdézsmáló kártevőket. Vírus- baktérium- és gombaölő hatásának köszönhetően valóban sok "ellenséget" képes távol tartani a növénytől, de nézzük, hogyan hat az allicin az emberi szervezetre!

  Elolvasom

  Manapság nem telik el úgy hónap, hogy ne jelenjen meg egy kutatás, cikk a túlzott antibiotikum használat veszélyeiről. Az úgynevezett antibiotikum rezisztencia Magyarországon is komoly probléma, ez ma az egyik legnagyobb közegészségügyi kockázat a világon. Blogbejegyzésünkben erre a problémára szeretnék felhívni a figyelmet, a tavalyi országos antibiotikum kongresszuson megtartott előadásunkon keresztül!

  Elolvasom

  A fokhagyma szervezetre gyakorolt jótékony tulajdonságairól már írtunk korábban és még fogunk is sokat, most egy másik aspektusát szeretnénk bemutatni. Nem közismert, de a növénynek bőrünk felszínének megóvásában is legalább akkora szerepe van, mint például a megfázások kezelésében. Most ezt szeretnénk bemutatni, egyfajta rövid történeti áttekintésként.

  Elolvasom

  2014. végén a XX. siófoki Antibiotikum Konferencia előadói között köszönthettük Dr. Peter Joslingot, a stabilizált allicin feltalálóját. A professzor ezen kívül egy budapesti előadást is tartott, aminek a lényegét cikkünkben röviden be is mutatjuk.

  Elolvasom

  • Előnézet
   11 990 Ft‎

   Az Allimax Prepro 5 élő baktériumflóra törzset és stabilizált allicint tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény, amivel hatékonyan és kíméletesen támogathatod szervezetedet, és állíthatod vissza bélflórád természetes egyensúlyát.

     11 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)