A svéd Eskimo-3 termékcsalád több évtizedes tudományos kutatómunka eredménye. A márka több mint 20 éves megbízható szereplője a piacnak, hatékonyságát számos tudományos vizsgálat és klinikai dokumentáció támasztja alá*. A készítmény rendelkezik az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYEI) engedélyével, így Egészségpénztári számlára is megvásárolható. 

Eskimo_Kap_olaj_Front.pngtermészetes: igazolt eredetű, vadhalászatból származó alapanyagok, Friend of theSea minősítés

hatékony: kimagasló omega-3 zsírsav tartalom

stabil: több mint 6 hónapig nem avasodik meg

tiszta: nem tartalmaz egészségre káros, rákkeltő anyagokat

biztonságos: legalacsonyabb PV Totox érték (1,27)

baba-mama barát: várandósoknak és kismamáknak kimondottan ajánlott

igazolt: rendelkezik az Országos Gyógyszerészeti Intézet engedélyével 

gazdaságos: egészségpénztári számlára is megvásárolható

mentes: laktóz-, tejcukor-, és gluténérzékenyek is fogyaszthatják


ISMERD MEG AZ OMEGA-3 ZSÍRSAV POZITÍV HATÁSAIT!

JELLEMZŐK
A HALOLAJRÓL
GYIK
VÉLEMÉNYEK
KINEK AJÁNLOTT?
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
VÁSÁRLÁS

Miért érdemes az Eskimo-3 halolajat választani?

 • Mert nélkülözhetetlen az immunrendszer normális működéséhez.
 • Mert előnyösen befolyásolja a szem látóhártya az agy- és idegsejtek működését.
 • Mert növeli a szellemi potenciált és a kognitív teljesítőképességet, azaz javítja a memóriát, a koncentrációt és a reakcióidőt.
 • Mert védi az érfalakat az érelmeszesedéstől.
 • Mert segíti az olyan, gyulladásos típusú betegségek gyógyulását, mint az ízületi problémák, az asztma, vagy az allergia.
 • Mert segít a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a szívritmuszavar kialakulásának megelőzésében.
 • Mert csökkenti az újbóli szívinfarktus bekövetkezésének rizikóját.
 • Mert csökkenti a vérrög kialakulásának a kockázatát azáltal, hogy gátolja a véralvadást elősegítő faktorokat
  • növeli a véralvadási időt
  • gátolja a vérlemezkék összecsapódását
  • csökkenti a vér viszkozitását
 • Mert segít olyan bőrbetegségek tüneteinek kezelésében, gyógyításában, mint például az ekcéma, a pszoriázis, az atópiás dermatitisz vagy a hajhullás.
 • Mert csökkenti az érösszehúzó hatású tromboxán és a gyulladásos reakciókat kiváltó leukotrién szintjét, és növeli az értágító hatású prosztaciklin szintet.

Az omega-3 hatására testünkben sejtszinten indulnak el a kedvező változások. Ennek köszönhetően egymással nem közvetlen kapcsolatban álló szervekben és testrészekben is tapasztalhatjuk a pozitív hatásokat. Ilyenek például a szív, a vérerek, az ízületek, a bőr vagy a szemek is.

Milyen esetekben ajánlott a készítmény szedése?

Megelőzés céljából:

A készítmény szedése konkrét egészségügyi problémák jelentkezése nélkül is ajánlott, ugyanis kutatások által bizonyított, hogy hatékonyan csökkenti számos krónikus betegség kialakulásának esélyét.

Egészségügyi problémákra:

Szív- és érrendszeri betegségek esetén: szívritmuszavar, szívinfarktus megelőzésére, az újbóli szívinfarktus rizikójának csökkentésére, vérrögképződés ellen, érelmeszesedés ellen, magas vérnyomás, magas koleszterinszint kiegészítő kezelésére.

Bőrproblémák esetén: száraz bőr, ekcéma, pszoriázis, atópiás dermatitisz, hajhullás megelőzésére, kiegészítő kezelésére. Bőrproblémák esetén a belsőleges alkalmazáson túl, helyileg is felvihetjük az érintett felületre a halolajat.

Ízületi gyulladás kiegészítő kezelésére.
Asztmatikus, allergiás tünetek enyhítésére, kiegészítő kezelésére.
A stressz, szorongás, depresszió tüneteinek enyhítésére, kiegészítő kezelésére.
Várandósság és szoptatás ideje alatt.

Összetevők

Tengeri halolaj

Az Eskimo termékcsalád minden készítményében vadhalászatból származó, hidegvízi, mélytengeri halak olaja található. A kinyerés során a gyártó különös figyelmet fordít a minőségre, ezért ezek a halolaja 38%-ban, azaz a legmagasabb koncentrációban tartalmazzák az EPA és DHA zsírsavakat, amit természetes halolaj elérhet.

A speciális és precíz tisztítási folyamatnak köszönhetően a halak olajából garantáltan eltávolítják az egészségre káros, rákkeltő hatású anyagokat, és nem alkalmaznak semmilyen kémiai beavatkozást, így 100%-ban tiszta és természetes olaj kerül a kapszulákba és az üvegekbe.

Természetes E-vitamin keverék

Mivel a tisztítási folyamat során elkerülhetetlenül elvész a halolajban található természetes antioxidánsok egy része. Hogy ezek hatását pótolják, és így megerősítsék a termék stabilitását, természetes antioxidáns keveréket adagolnak az olajhoz. 

Ezt a speciális, teljesen természetes keveréket PUFANOX®-nak nevezik, aminek különlegessége abban rejlik, hogy optimális arányban tartalmaz az alfa-, delta, és gamma-tokoferolt. Ennek a mixtúrának köszönhetően a termék rendkívül stabil lesz, ami azt jelenti, hogy felbontás után 200 napig garantáltan nem okoz lipid peroxidációt, azaz nem avasodik meg sem az üvegben, sem fogyasztás után a testen belül. 

A márkáról

Az Eskimo-3 skandináv halolajat 1988-ban kezdték el árusítani, és ma már 20 országban emberek milliói szedik. A márka különlegessége, hogy a legkevésbé szennyezett vizekből halászott halakból állítják elő. Páratlan tisztaság, kiemelkedő stabilitás, hatékonyság és biztonság jellemzi!

Magyarországon 2000-óta elérhető a patikák, gyógynövény boltok polcain valamint webáruházunkban. Összetételének és biztonságos, hatékony felhasználásnak köszönhetően az egyetlen felnőtt omega-3 készítmény, amely gyógyszernek nem minősülő, gyógyhatású készítmény besorolással és az Országos Gyógyszerészeti Intézet engedélyével rendelkezik.

Mélytengeri, igazolt eredetű, vadhalászatból származó alapanyagát a Friend of the Sea minősítés garantálja. Az esetlegesen előforduló szennyeződéseket, egészségre károsanyagokat (higany, ólom, DDT, dioxinok, rákkeltő anyagok stb.) a létező leghatásosabb technológiával távolítják el a készítményből, amely egy kiemelkedő tisztasági értéket eredményez! 

A tisztítási folyamat során fontos antioxidánsok veszhetnek el, ezért ezeket vissza kell állítani, mivel rendkívül fontosak a halolaj biztonsága és hatékonysága miatt!

Az oxigénnel szembeni stabilitás a hatékonyság alapja, amely a halakban található anitoxidánsoknak és a hozzáadott természetes E-vitamin (alfa-, delta- és gamma-tokoferol) keveréknek köszönhető. A természetes anitoxidánsok visszaállítása a gyártó által kifejlesztett technológia alapján, laboratóriumi körülmények között a svédországi gyárban történik.

Ennek eredményeként az Eskimo halolaj ma a legjobb stabilitási értéket mutatja a piacon! Ma ez az egyetlen omega-3 termékcsalád, amelyik felbontás után több mint 6 hónapig nem avasodik meg.

7 országban végzett laboratóriumi stabilitás és tisztaság tesztek eredményei is megerősítették azt, hogy ma az Eskimo-3 termékek a legstabilabbak és legtisztábbak a piacon! Ezeknek az eredmények is köszönhető, hogy Magyarországon is a várandós anyukák és kismamák számára kimondottan ezt a márkát javasolják.

Az Eskimo-3 termékeket több mint 17 éve intenzív tesztekkel vizsgálják. Ezeken a teszteken a zsírsav szerkezet, vérlipidek, vérnyomás értékek, vese és máj funkciók, a lipid peroxdáció és a gyulladási faktorok változásait követik nyomon.

Ezalatt az idő alatt semmiféle mellékhatást sem tapasztaltak, ami elsősorban a halolaj készítmény különlegesen magas stabilitásnak köszönhető, ami tökéletesen kompenzálja a megnövekedett lipid peroxidációt.

Az Eskimo-3-al kapcsolatos kutatási eredmények 119 tudományos publikációban jelentek meg, amelynek 20 klinikai kísérlet, és 5 doktori disszertáció az alapja, és ezért az Eskimo-3 ma a legbiztonságosabb halolaj címet érdemelte ki!

Az Eskimo-3 készítmények mind olaj, mind pedig kapszula formában megvásárolhatók Hogy megkönnyítsük a döntést, az alábbi táblázatban összehasonlítjuk a kétféle terméket.

tablazat.jpg

Engedélyszám: OGYI-778/2000.
Gyártó: Bringwell-Cardinova AB, Ullforsgatan 15, Uppsala, SE-752 28 Svédország
Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Omega Wellness Kft, 2142, Nagytarcsa, Ganz Ábrahám u. 1/7.

*A készítmény pozitív hatásaival 6 doktori disszertáció és számos klinikai tanulmány foglalkozott, több mint 300 tudományos publikációban!

A HALOLAJRÓL

A következőkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat az omega-3 tartalmú halolajokról, különös tekintettel az emberi szervezetre gyakorolt hatásaira.

Mit kell tudni általában a halolajakról?

 1. A növényi eredetű ételek nem tartalmaznak omega-3 EPA-t vagy DHA-t, amelyek az algákban, halakban és halolajokban találhatóak.
 2. A helyes omega-3 – omega-6 arány biztosításához célszerű halolajat fogyasztani, mivel az nem tartalmaz omega-6 zsírokat.
 3. Az omega-3 ideális forrása a vadhalászatból származó hidegvízi, mélytengeri hal, amely 38%-ban tartalmaz omega-3 EPA  és DHA zsírsavat.
 4. A halolajak minőségét meghatározó jellemzők: a készítmények tisztasága, stabilitása és mellékhatás mentessége.
 5. A halolajak előállítása egy kényes, összetett folyamat, mivel az omega-3 zsírokon kívül fontos sejtvédő összetevők is vannak a halakban, melyek elveszhetnek a folyamat során. Tehát a gyártási is folyamatoktól függ, hogy a készítmény mennyire hatékony és biztonságos.
 6. A halolaj biztonságát a tisztasága garantálja, mely abból adódik, hogy a gyártás során megtisztítják a készítményt a környezeti szennyeződésektől, rákkeltő anyagoktól.
 7. A halolaj hatékonysága a készítmény stabilitásától függ.
 8. A halolaj stabilitása a halolajban lévő természetes sejtvédő antioxidánsok és a természetes E-vitamin (gamma-, delta- és alfa-tokoferol) hatásmechanizmusán alapul. A sejtvédő antioxidánsok hiánya és a nem megfelelő E-vitamin nagyban ronthatja a készítmény hatékonyságát!
 9. A halolaj tudományos, klinikai dokumentációja orvos szakmailag is alátámasztja a készítmény hatékonyságát és biztonságosságát.

Miért van szükségünk omega-3 zsírsavra?

Az omega-3 zsírsavak mindig is jelen voltak az emberiség táplálkozásában, de csak az utóbbi évtizedekben ismerték fel, hogy milyen fontos szerepük van a szervezet megfelelő működésének fenntartásában, az egészség megőrzésében, és a betegségek gyógyításában.

Az omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavakat esszenciális, azaz alapvető zsírsavaknak nevezzük, ami orvosi nyelven azt jelenti, hogy ezek a zsírsavak nélkülözhetetlenek az egészséges élethez!

Hasonlóan a vitaminokhoz a szervezet az omega-3 zsírsavakat sem képes előállítani, ezért azokat csak étkezés alkalmával tudjuk magunkhoz venni.

Egyoldalú táplálkozásunknak köszönhetően az omega-3 típusú zsírokból alig fogyasztunk, ezzel szemben étrendünk nagy mennyiségben tartalmaz magas omega-6 tartalmú állati zsírokat és hidrogénezett növényi olajokat. Ezért fontos, hogy omega-3-mal egészítsük ki az étrendünket!

Szervezetünkben számos betegség okozója is lehet az omega-3 hiány illetve az egészségtelen irányba eltolódott omega-3 - omega-6 arány. Az ideális 1:1, maximum 1:5 lenne, ezzel szemben napjainkban az omega-3 - omega-6 arány 1:25 - 1:30 közé esik.

Ennek oka, hogy a szervezetnek nélkülözhetetlen omega-3 EPA és DHA többszörösen telítetlen zsírsavak főként a hidegvízi, mélytengeri halak húsában találhatóak, amelyekből alig fogyasztunk.

Hazai körülményeink között legegyszerűbben halolaj készítménnyel pótolhatjuk a szervezetünk számára szükséges omega-3 mennyiséget.

Hogyan segíti szervezetünk működését és egészségünk megőrzését az omega-3?

Az omega-3 zsírsavaknak két alapvetően fontos szerepe van szervezetünkben:

 1. minden sejtünkben megtalálhatók, a test fontos építőelemei
 2. a vérnyomás és immunrendszer szabályozásában fontos szerepet játszó eicosaonid hormonok forrásai

Az omega-3 azáltal vesz részt a sejtműködésben, hogy beépül a sejthártyába, és rugalmasabbá teszi azt, így segíti az összes szervrendszer egészséges működését.

Omega-3 zsírsav fogyasztását követően javul a sejtmembrán rugalmassága, így számos sejten belül lejátszódó folyamatot is segít, mint például az enzim és receptor aktivitás, ionáramlás, stb. Ezek az alapvető sejtszintű folyamatok rendkívül fontosak szervezetünk egészséges működéséhez!

Az omega-3 előnyösen befolyásolja a szem látóhártya, valamint az agy- és idegsejtek működését, ezáltal javul memóriánk és koncentrációs képességünk! Az immunrendszer normális működéséhez is nélkülözhetetlen.

Védi az érfalakat az érelmeszesedéstől ezzel biztosítva az egészséges vérkeringést.

Továbbá segíti a gyulladásos típusú betegségek (Pl. ízületi gyulladások) gyógyulását is.

A keringésen keresztül még számos jótékony hatást fejt ki szervezetünkben. Fontos szerepet játszik a szív és érrendszeri megbetegedések, valamint a szívritmuszavar kialakulásának megelőzősében. Csökkenti az újbóli szívinfarktus bekövetkezésének rizikóját. Az omega-3 úgy csökkenti a vérrög kialakulásának a kockázatát, hogy gátolja a véralvadást elősegítő faktorokat:

 1. növeli a véralvadási időt
 2. gátolja a vérlemezkék összecsapódását
 3. csökkenti a vér viszkozitását.

Alkalmazható bőrbetegségek (pl.ekcéma, pszoriázis, hajhullás stb.) enyhébb formáinak megelőzésére és kiegészítő kezelésére is.

Az a tény, hogy omega-3 fogyasztásának hatására a test minden sejtjében kedvező változások indulnak el, magyarázza azt, hogy számos egymással nem közvetlen kapcsolatban lévő szervben illetve testrészben is tapasztalhatjuk a pozitív hatásokat. Ilyenek például a szív, a vérerek, az ízületek, a bőr vagy a szemek is.

Az omega-3 forrásának meghatározása

Helyettesítheti-e a növényi omega-3 a halolajban található omega-3 zsírsavakat?

Az omega-3 család bázismolekulája az alfa-linolénsav (LNA). Amikor LNA tartalmú zsírokat emésztünk, enzimjeink az LNA egy részét még hosszabb, többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavakká alakítják. Ezek közül az eicosapentén sav (EPA) és a docosahexén sav (DHA) a leglényegesebbek az egészségünk szempontjából.

Az LNA leginkább növényi eredetű táplálékokban található, melyek közül a legfontosabb a lenmagolaj, a repceolaj és a dió. A növényi eredetű ételek nem tartalmaznak EPA-t vagy DHA-t, amelyek az algákban, halakban és halolajokban találhatóak.

Fontos megjegyezni, hogy a növényi eredetű omega-3 zsírsavat sokkal nehezebben hasznosítja az emberi szervezet, csakúgy, mint a növényekben található vasat. Legalább tíz LNA-ra van szüksége a szervezetünknek ahhoz, hogy egyet EPA-vá alakítson. Sajnos ez a fajta átalakítás, különösen idős embereknél nem is működik.

Ennek az oka az, hogy az emberi szervezetben nagyon kevés van egy úgynevezett delta-6 enzimből, amely szükséges ahhoz, hogy az LNA-ból EPA-t tudjon képezni. Továbbá ezt az enzimet használja az összes omega olaj, így az omega-6 is. Ha a szervezet omega-6 szintje magas, akkor azoknak a delta-6 enzimeknek száma tovább csökken, amelyek LNA-ból EPA-t tudnának átalakítani a szervezet részére. Az LNA tartalmú növényi olajokban az omega-6 zsírsavak is megtalálhatóak, és ezeknek az aránya többszöröse az omega-3 zsírsavnak (a lenmagolaj kivételével).

Fontos megjegyezni, hogy az LNA-t tartalmazó lenmagolaj fogyasztását követően, a vér DHA tartalma erősen csökken, ami nagyon előnytelen, így nem lehet alternatívája a halolajnak. Ha omega-3-mal dúsított élelmiszert veszünk, meg kell nézni, hogy az halolajból, vagy lenmagolajból vagy esetleg egyéb növényi olajból ered-e, hiszen hatásmechanizmusuk nagyban eltér egymástól.

EPA és DHA omega-3 bevitelhez a halolaj az egyik legideálisabb forrás. A helyes omega-3 – omega-6 arány visszaállításához is érdemesebb halolajat fogyasztani, mivel az nem tartalmaz omega-6 zsírokat.

Hogyan pótolható az omega-3 hiány?

A rendszeres tengeri hal vagy a belőlük készült minőségi halolaj készítmény fogyasztásával pótolhatjuk az omega-3 szükségletünket, és ezzel egyidejűleg szervezetünkben az omega-3 - omega-6 arányt is javítjuk.

Lehetőleg hidegvízi mélytengeri halak húsából előállított természetes, tisztított készítményt válasszunk, mert ebben van a legtöbb omega-3, és ezt biztonsággal szedhetjük!

A halolajak hatása a szabad gyökökre a szervezetben?

Mi történik a szabad gyökökkel és a vérben kimutatható E-vitamin mennyiséggel különféle halolajak 3 heti szedését követően?

A hagyományos halolaj esetén a vérben található szabad gyökök jelentősen növekednek, továbbá a vérben lévő E-vitamin értéke is komolyan csökken. Ugyanez nem figyelhető meg az Eskimo természetes, stabil halolaj esetében.

halolaj szabadgyok o3w 1

1. ábra

Milyen veszélyeket hordoz, ha a szabad gyökök száma megnő a szervezetben?

A szabad gyökök képződése természetes élettani folyamat. A szabadgyök-reakciók a sejt minden részében végbemennek. Testünk sejtjei, szövetei a szabad gyököknek nevezett agresszív atomcsoportok állandó támadásának vannak kitéve - kutatók számításai szerint minden egyes testsejt naponta körülbelül 10 000 alkalommal.

A szabad gyökök az anyagcsere és a baktériumok elleni védekezés során, valamint az ultraibolya- és röntgensugárzás hatására keletkeznek, de bizonyos körülmények között, pl. tartós légszennyezettség, betegségek, vagy dohányzás hatására fokozottabban termelődnek.

Azáltal károsítják a sejteket - legrosszabb esetben a DNS molekulákat is -, hogy szabad elektronjuk lévén összekapcsolódnak a sejtalkotó anyagokkal. Egy-egy ilyen súlyosan sérült sejt rákos sejtté válhat, vagy elhalhat, melyek eltakarítása az immunrendszer feladata.

Továbbá a szabad gyökök károsító hatása sok betegség kialakulásában kimutatható: nagy szerepet játszanak a sejtek öregedési folyamataiban, a koszorúér-elmeszesedés, a szívinfarktus, a rákos megbetegedések, bőrgyógyászati megbetegedések, több májbetegség kialakulásában.

A szabad gyökök és a lipid peroxidáció

A szervezetben képződő szabad gyökök a lipid peroxidációnak nevezett folyamatot indítják el. Peroxidációra főleg a többszörösen telítetlen zsírsavak hajlamosak, mivel a kettős kötések melletti szénatomjuk C–H kötése gyengébb, ezért a szabadgyök-reakciók kezdetét jelentő hidrogénelvonás könnyebben végbemegy.

A lipid peroxidáció elnevezés félrevezető abban az értelemben, hogy a folyamat egyáltalán nem korlátozódik a lipidekre, hanem képes a keletkező szabad gyökök környezetében lévő összes alapvető biomolekulát (fehérjék, nukleinsavak, szénhidrátok) károsítani.

A szabad gyökök és a gyulladásos folyamatok

A gyulladás általános mechanizmusában is lényeges szerepe van a szabadgyök-reakcióknak. A fagociták működésekor keletkező oxigén szabad gyökök célszerű hatásukon – a mikroorganizmusok, célsejtek elpusztításán – kívül, a sejten kívüli térbe jutva károsíthatják a környező szöveteket. Ezenkívül igazolták, hogy szerepük van egyes gyulladást fenntartó anyagok képződésében.

A szabad gyökök és az öregedés

Számos adat utal meghatározó szerepükre az öregedés folyamatában. Ezt igazolja az antioxidánsok átlagos élettartamot meghosszabbító hatása és a szabadgyök-reakciókat minimalizáló hasonló hatása.

A szabad gyökök és a májbetegségek

Kimutatták, hogy a májbetegségek bizonyos formáinak előidézésében is jelentős része van a szabad gyökös mechanizmusoknak. Az alkohol májkárosító hatását szabad gyökök felszabadítása útján hozza létre. Több vegyszer és gyógyszer által kiváltott májkárosodás is szabadgyökös-reakciók következménye. A gyógyszer, vegyszer által indukált májkárosodások döntő többsége szabadgyök-reakciók útján jön létre, csak kisebb részükben szerepel immunológiai mechanizmus. A réz- és vaslerakódással járó betegségekben (Wilson-kór, haemochromatosis) is a májkárosodás kialakulásában valószínűleg szabadgyök-reakciók szerepelnek.

A fentiek miatt fontos, hogy az Eskimo halolaj gyakorlatilag nem növeli a szabad gyökök számát a vérben, és az E-vitamin mennyiségét sem befolyásolja rossz irányba, így nincsen negatív élettani hatása.

Hogyan változnak a szabad gyökök a szívben?

Hogyan változnak a szabad gyökök a szívben?

halolaj szabadgyok o3w 3

2.ábra

A szív megfelelő működéséhez nagyon fontos, hogy a szabad gyökök minél kisebb számban legyenek fellelhetőek benne. A szabad gyökök károsító hatása kimutatható a koszorúér-elmeszesedés, a szívinfarktus esetében is.

A kóros szabadgyök-reakciók legjobban igazolt területe az iszkémiás szövetkárosodás. Ebbe a betegségcsoportba tartozik a szívizominfarktus, az infarktust gyakran megelőző angina pectoris (a szív csökkent oxigén ellátása miatt jelentkező mellkasi fájdalom), és az agyi erek megbetegedései is (pl. agy-érelmeszesedés, agytrombózis)

Az Eskimo természetes, stabil halolaj az eredmények alapján hatásos védelmezője szívünknek, mivel a szívre gyakorolt pozitív hatásai mellett, nem növeli a szívben található szabad gyökök számát!

Hogyan változik a koleszterin szint a halolaj 4 heti szedésének a hatására?

Hogyan változik a koleszterin szint a halolaj 4 heti szedésének a hatására?

Az LDL koleszterin, amit „rossz koleszterinnek” is neveznek - mivel az érelmeszesedés fő okozója - csökkent a stabil halolaj szedése után! Ugyanez nem mondható el a normál halolaj esetében.

halolaj koleszterin o3w 1

3.ábra - 4 hetes kezelés után a jó és a rossz koleszterin tartalom a vérben.

Az Eskimo természetes, stabil halolaj egyik legfontosabb hatása, hogy a jó koleszterin (HDL) emelése mellett a rossz koleszterin (LDL) szintjét csökkenti! Tehát hiába csökkenhet az átlagos halolaj hatására az összkoleszterin szintünk, ha az LDL és HDL koleszterin aránya közben rossz irányba változik! Továbbá az Eskimo természetes, stabil halolaj képes megváltoztatni a „rossz koleszterin” (LDL) molekula szerkezetét azáltal, hogy csökkenti a sűrűségét. Így tovább csökkenti az érelmeszesedés kockázatát, mert így az LDL nem képes letapadni az érfalon!

halolaj koleszterin o3w 3

4.ábra

A Lipoprotein ugyancsak a szívbetegségek egyik komoly rizikó faktora. Strukturálisan hasonló felépítésű, mint az LDL (rossz) koleszterin. Az Eskimo természetes, stabil halolaj másik fontos hatása, hogy a lipoprotein szintjét is jelentősen csökkenti!

A halolaj hatása a triglycerid és fibrinogén szintre

Lehetőleg hidegvízi mélytengeri halak húsából előállított természetes, tisztított készítményt válasszunk, mert ebben van a legtöbb omega-3, és ezt biztonsággal szedhetjük!

Hogyan változik a triglycerid és fibrinogén szint a halolaj szedésének a hatására? Az Eskimo természetes, stabil halolaj jelentősen csökkenti a triglycerid értékét, ami fő rizikó faktora a szívbetegségek kialakulásának.(5.ábra)

halolaj trigliceryd o3w 1

5.ábra – Triglycerid és fibrinogen szintváltozás háromheti halolaj fogyasztás után

A triglycerid a lipoproteinek egyik zsír alkotórésze amelynek magas szintjét a zsíros táplálkozáson túl a sok szénhidrát, valamint az alkoholfogyasztás okozhatja. A fibrinogén egy vér protein, amely részt vesz a véralvadási folyamatokban és magas szintje a szív és érrendszeri betegségek kialakulásában ugyancsak jelentős szerepet játszik!

Hogyan befolyásolja a halolaj a vércukor szintet?

Hogyan befolyásolja a természetes stabil halolaj a vércukor szintet? A 6. ábra a 4 hetes halolaj fogyasztás utáni vércukor állapotot mutatja.

halolaj vercukor o3w 1

6. ábra

Cukorbetegeknél hasznos, ha omega-3 telítetlen zsírsavat fogyasztunk, ezzel is csökkentve a cukorbetegséggel járó mellékhatásokat. Ehhez viszont elengedhetetlenül szükséges, hogy a halolaj ne növelje a vércukor szintet. Az Eskimo természetes stabil halolaj sokkal kedvezőbb hatást ér el a szervezetben, mint az átlagos halolajak, és nem emeli a vércukor szintet! Az Eskimo természetes stabil halolajat cukorbetegek is fogyaszthatják.

Hogyan hat a természetes stabil halolaj az ízületi merevségre?

Az ízületi problémák túlnyomó része gyulladásos eredetű.

Az Eskimo természetes, stabil halolaj hatékony gyulladáscsökkentő hatású készítmény.

Kutatásokkal kimutatták, hogy az omega-3 csökkenteti a fájdalmakat, a gyengeséget, és a gyulladásgátló szerek iránti igényt is.

Gyakran néhány hónap kellett a hatás kifejlődéséhez, és egyesek nagyobb dózist igényeltek a szokásosnál. (Pl. naponta 10ml természetes, stabil halolajat (2 teáskanál)).

Vizsgáltuk a gyulladáscsökkentők okozta gyomor problémákat. Ezek csökkenthetők halolaj szedésével.

A gyulladáscsökkentő gyógyszer csökkenti a kedvező eicosanoidok szintjét (prostacyclin), és növeli a nem kedvező eicosanoid szintet ( leucotriének) a gyomorban.

Vizsgálatainkból kiderült, hogy az Eskimo természetes stabil halolaj mindkét mellékhatást ellensúlyozza.

Hogyan befolyásolja a halolaj az agyfunkciókat?

Hogyan befolyásolja a természetes stabil halolaj az agyfunkciókat?

Egy régi mondás szerint „A hal az agy tápláléka”. Ez a tény ma már tudományosan is bizonyított, hiszen az agy egy része telítetlen zsírsavakból áll, különösen a DHA típusú zsírsavakból. Nemrégiben fedezték fel az agy DHA tartalma, és a mentál kapacitás közötti összefüggést is.

A következő diagramm 10 napos halolaj szedés utáni eredményeket mutatja az agy DHA és, NOS (Nitric Oxide Synthase) szintjét vizsgálva. (7.ábra)

halolaj agyfunkciok o3w 1

A hagyományos és Eskimo-3 halolaj összehasonlítása

Az alábbi táblázatban összehasonlítjuk a hagyományos és a stabil halolaj hatását a különböző egészséget befolyásoló faktorokra:


A felfelé mutató nyíl a növekedést a kettős nyíl a nagyobb hatékonyságot jelzi, míg a lefelé mutató nyíl a csökkenést jelenti.

Tudományos szakirodalmi forrás: Prof.Tom Saldeen Fish Oil and Health 1997. - A halolaj és az egészség

A természetes, stabil halolaj további hatásai

Az Eskimo természetes, stabil halolaj további hatásai

A stabil halolaj és a vérkeringés

Vizsgálatok bizonyítják, hogy a halolaj elősegíti a vérkeringést a végtagokban. Ugyancsak gyorsítja a szervezet regenerációját erős fizikai megterhelések után.

A halolaj és a vérnyomás A vérnyomáscsökkentő gyógyszerek halolajjal kombinálva eredményesebb hatást fejtenek ki.

A természetes stabil halolaj csökkenti a szívritmuszavar, okozta infarktus kialakulásának rizikóját! Vizsgálatok szerint a hirtelen szívhalálban elhunyt emberek vérében alacsony volt az omega-3 arány, míg magas volt a telített zsírsav mennyiség!

Halolaj és a szellemi egészség

Vizsgálatok szerint azoknál a gyerekeknél, akiknél az omega-3 szint alacsony volt a szervezetben kisebb szellemi kapacitást tapasztaltak főleg a matematikai feladatok megoldásánál, ami sokszor alvási problémákkal párosult.

Tanulmányok bizonyították, hogy a DHA tartalmú halolaj elfogyasztása után már két órával tapasztalható volt a szellemi teljesítő képesség növekedése! Fontos megjegyezni, hogy ezt a hatást a stabil halolaj fogyasztása után tapasztalták!

Pozitív eredményekről tudósítottak azok a vizsgálatok, amelyeket figyelem-hiányos vagy hiperaktív gyerekekkel végeztek.

A depresszió és az Alzheimer-kór-ral kapcsolatos vizsgálatok is sikerekről számoltak be, sőt hasonló volt az eredmény skizofrénia esetén is.

Halolaj és a bőrproblémák

A halolaj szedése következtében a bőr rugalmasabbá, fiatalosabbá válik. Néhány bőr problémánál, mint pl. száraz bőr, ekcéma, pszoriázis,a stabil halolaj jótékonyan hat. Napozásnál csökkenti a bőr sérüléseit. Rendszeres halolaj fogyasztása esetén kevesebb krémre és egyéb kozmetikumra van szükség.

Halolaj és a rák

Az utóbbi évek kutatásai kimutatták, hogy a mellrák a petefészek és a prosztata rák az emésztőrendszeri rákok és a vizeletkiválasztó rendszert érintő rákok kockázata fordított arányban van a fogyasztott hal, vagy omega-3 mennyiséggel!

A halolaj egyéb hatásai

 • csökkenti a menstruációs fájdalmakat
 • csökkenti a migrénes és egyéb görcsös fájdalmakat
 • csökkenti a gyulladásos típusú betegségek kockázatát
 • csökkenti a megfázásos betegségek kialakulásának kockázatát
 • csökkenti a dohányzás okozta mellékhatásokat
 • segíti a kalcium felszívódását, így a csonttörések gyógyulását
 • segíti a zsírégetést, így jó fogyókúra esetén

Összegezve a fent leírtakat: A stabil halolaj nem csodaszer, egyszerűen csak megszünteti a szervezet omega-3 hiányát és helyreállítja a helyes omega-3 – omega-6 arányt, amivel rengeteg betegség kialakulásának rizikóját csökkenthetjük.

A halolajak oxigénnel szembeni stabilitása

A halolajak oxigénnel szembeni stabilitásának bemutatása

A vizsgálat célja az volt, hogy megállapítsák, a különféle halolaj készítmények és kapszulák szobahőmérsékleten, felbontás után mikor kezdenek oxidálódni, magyarul avasodni.

A vizsgálat Amerikában készült, ahol független laboratóriumi méréssel 13 jó nevű halolajat hasonlítottak össze az Eskimo-3 készítménnyel. Ennek a tesztnek azért van jelentősége, mert az omega-3 zsírok hajlamosak a gyors avasodásra.
Mi a jelentősége annak, hogy egy halolaj mennyire hamar avasodik?

Amennyiben a halolaj idő előtt oxidálódik, magyarul ha a levegőből köti le az oxigént vagy rögtön bevétel után a szervezetben oxidálódik mielőtt még jótékony szabadgyök semlegesítő, és egyéb hatásait elvégezné, akkor hiába várjuk a remélt pozitív eredményeket!

A vizsgálat eredménye:

halolaj_vizsgalat.jpg

Amint a fenti táblázat is mutatja nincs direkt összefüggés a halolaj „E” vitamin tartalma és a stabilitása között. Sokkal fontosabb a természetes antioxidánsok megfelelő aránya, mint a hozzáadott E vitamin mennyisége.

Az Eskimo természetes, stabil halolaj a minőségét és hatékonyságát tovább megőrzi, úgy a szervezeten kívül, mint belül is!

Mi az oka annak, hogy az Eskimo-3 ilyen kiemelkedő stabilitási mutatóval rendelkezik, és milyen előnyökkel jár ez?

1. A kémiailag módosított halolajak rendszerint kevésbé stabilak, mint a természetes halolajak, mivel az omega-3 rendkívül érzékeny a külső hatásokra, és legtöbbször a természetes antioxidánsok látják kárát az ilyen jellegű módosító beavatkozásoknak!

2. Az Eskimo természetes, stabil halolajban, a halakban lévő sejtvédő összetevők (antioxidánsok) vannak megőrizve és természetes úton pótolva, ha szükséges.

3. Ismert, hogy az E-vitamin erős antioxidáns, ezért minden halolajhoz hozzáadnak belőle, hogy fokozzák a hatékonyságukat. Az E-vitamin pozitív hatása nagyban múlik azon, hogy megfelelő összetételben, és mennyiségben adják-e a készítményhez és maga az E-vitamin jó minőségű és természetes összetevőkből áll-e.

4. A svéd gyártó egy speciális természetes E-vitamin keveréket ad az Eskimo-3 halolajhoz, ami a klinikai vizsgálatok alapján sokkal hatékonyabbnak bizonyult a szervezetben, mint a hagyományosan használt alfa-tokoferol! 4 különbozó E-vitamin létezik: alfa-, beta-, gamma- és delta-tokoferol. Klinikai kísérletekkel bizonyított, hogy ezeknek a  tokoferoloknak a természetes keveréke, a gamma-, delta- és alfa-tokoferol 5:2:1 arányban biztosítja a legjobb antioxidáns hatást halolajak esetében!
Az egyszerű alfa-tokoferol egymagában nem elég hatásos, sőt bizonyos szívbetegségek esetén teljesen hatástalan (mivel gamma-tokoferolra van inkább szüksége a szervezetnek).

Összefoglalva:

Az Eskimo-3 halolaj stabilitását a benne természetesen megtalálható antioxidánsok és a hozzáadott természetes E-vitamin keverék adja. Ezeknek köszönhető nagyfokú hatékonysága.

Melyik halolaj készítményt javasolják inkább, a folyadékot, vagy a kapszulásat, és melyiket miért?

Az Eskimo-3 felnőtt készítmény kapszula illetve olaj formájában kapható, mivel különböző igényeket kell kielégíteni. Az emberek egy része vonakodik attól, hogy az olajat az állaga miatt, mások attól, hogy a kapszulát a nagysága miatt lenyeljék.

Az emberekben ma is él az a félelem, hogy a halolajnak kellemetlen, esetleg a csukamáj olajhoz hasonló hal íze lehet. Az Eskimo-3 halolaj esetében természetes citrom és rozmaring olajjal elvették a kellemetlen hal ízt, így nyugodtan fogyaszthatjuk.

Természetesen vannak olyan fogyasztók, akik nem szeretik az olaj állagát, ezért nekik inkább a kapszulát javasoljuk.

Mennyi a napi javasolt adagja a felnőtt készítménynek?

Olaj esetén: Felnőtteknek napi 1 teáskanállal (5ml) étkezés közben, vagy utána.
Kapszula esetén: Felnőtteknek naponta 1-3x3 db kapszulát étkezéskor, vagy utána folyadékkal bevenni. (1x3 db esetén a napi adag bevitele szempontjából nincs jelentősége annak, hogy 3x1 db kapszulát eszünk reggel, délben illetve este vagy 1x3 kapszulát csak az egyik étkezésnél!)

Ha konkrét betegsége van, amire gyógyszert szed, érdemes konzultálni orvosával, hogyan lehet a gyógyszer adagját fokozatosan csökkenteni, esetleg kiváltani halolajjal.

Miért kell omega-3 készítményt szedni?

Szervezetünkben számos betegség az omega-3 hiány illetve az omega-3/omega-6 arány eltolódásából adódhat. Az ideális arány 1:1, maximum 1:5 lenne, ezzel szemben az omega-3/omega-6 arány eltolódott 1:25-1:30-ig egyoldalú táplálkozási szokásaink miatt. Ennek oka, hogy a szervezetnek nélkülözhetetlen omega-3 főként a tengeri halak húsában található, amiből alig fogyasztunk.

Az egészséges omega-3/omega-6 arány fenntartása érdekében célszerű a készítményt rendszeresen fogyasztani, mivel az omega-3 típusú zsírokból alig fogyasztunk, viszont étrendünk nagy mennyiségben tartalmaz omega-6 tartalmú állati zsírokat és hidrogénezett növényi olajokat!

Fontos megjegyezni, hogy a növényi eredetű omega-3 zsírsavat sokkal nehezebben hasznosítja az emberi szervezet, csakúgy, mint a növényekben található vasat. Továbbá az omega-3 (LNS) tartalmú növényi olajokban az omega-6 zsírsavak is megtalálhatóak, és ezeknek az aránya többszöröse az omega-3 zsírsavnak (a lenmagolaj kivételével, melyben több az LNS omega-3, mint az omega-6). Tehát az olyan betegségek esetében, amelyeknek az alapja az omega-3 hiány vagy az omega-6 túlsúly lehet, érdemes halolajat fogyasztani, mivel a halolajokban nincs omega-6.

Melyik a leggazdaságosabb kiszerelés a felnőtt készítmények között?

A 105ml olaj, utána a 105 db-os kapszula, majd a 60 db-os kapszula.

Szintetikus-e az Eskimo-3 halolajban található E és D vitamin?

Az összes Eskimo termék természetes E- és D-vitamint tartalmaz. A természetes E vitamin az alfa-, delta- és gamma-tokoferol optimális keverékéből áll, melynek kiemelkedő hatékonyságát svéd klinikai kísérletek bizonyítják.

Hogyan vonják ki a halolajat? A folyamat során oldószert használnak vagy valamilyen savat?

A halolajat a svéd gyártó a halak húsából préseléssel vonja ki. A gyártás folyamán semmilyen szintetikus anyagot, savat vagy oldószert nem használ.

Egészségpénztárból fizethető-e az Eskimo-3 termékcsalád?

Igen, az Eskimo-3 felnőtt termékek OGYI engedélyes gyógyhatású készítmények, és egészségpénztárból fizethetőek. Az Eskimo Kids étrend-kiegészítő készítmény és a Brainsharp halolaj készítmények nem finanszírozhatók az egészségpénztárnál.

Hogyan tudom egészségpénztár terhére megvásárolni a terméket?

Webáruházunkban nincs lehetőség EP kártyával történő vásárlásra. Amennyiben egészségpénztár terhére szeretnéd elszámolni a vásárolt terméket, a pénztár nevére állítjuk ki a számlát. A számlát a pénztár felé kell továbbítani, ők rendezik feléd a termék árát. Rendelési útmutató egészségpénztár terhére való vásárláshoz ITT.

Lisztérzékenység esetén lehet-e szedni az Eskimo készítményeket? Tartalmaz-e glutént, akár nyomokban is?

Az Eskimo termékek összetevői a következők: tengeri halolaj, EPA, DHA, E-vitamin, lecitin, citromolaj, rozmaringolaj, aszkorbil-palmitát, a kapszulában: zselatin, glicerin. Az Eskimo-Kids gyerekkészítmény tartalmaz még D-vitamint, omega-6 zsírsavat, repce olajat és természetes aromát. Tehát glutént nem tartalmaz, így lisztérzékenység esetén is szedhetik.

Mi az aszkorbil-palmitát?

A palmitát nevű zsírsav és az aszkorbinsav (A C-vitamin egyik zsírban oldódó változata) természetes kombinációja, mely a legtöbb gyümölcsben és zöldségfélében előfordul. Az élelmiszeriparban a C-vitamin forrásaként és antioxidánsként alkalmazzák.

Milyen halakból készülnek az Eskimo termékek?

Az Eskimo-3 halolajak Szardíniából és Szardellából készülnek, amely halak a minőségi, hatékony halolajak egyik legjobb „alapanyagai”. A szardínia eredetileg az Antarktisz közelében honos, és a lehalászás Dél-Amerika magasságában Peru partjainak közelében történik a nyílt tengeren történik.

Mi az a Pufanox?

A Pufanox egy különleges természetes antioxidáns keverék, amely a halolajhoz adagolva segít annak hosszú ideig megőrizni az oxigénnel szembeni stabilitását, úgy az üvegben és kapszulában, mint a szervezeten belül is! Tehát nem avasodik meg mielőtt a szervezetben kifejtené gyógyító hatását.
Az Eskimo-3 halolaj egyedülálló módon több mint 200 napig nem avasodik meg, még akkor sem, ha az üveget kibontva tároljuk.

Igaz, hogy az Eskimo-3 a természeti szennyeződésektől megtisztított készítmény?

Napjainkban tengereink és folyóink egyre inkább szennyezettek mezőgazdasági és ipari vegyszerekkel, valamint nehézfémekkel és rákkeltő anyagokkal, amelyek a táplálkozási láncon át bejuthatnak a halak húsába is. Emiatt a halolaj készítmények is tartalmazhatnak egészségre káros anyagokat!

Az Eskimo termékeket egy nagyon hatásos eljárással megtisztítják, melynek során az összes egészségre káros anyagot (DDT, HCB, PCB, higany, ólom, kadmium, rákkeltő anyagok stb.), mely a halak szervezetébe jutott, kivonják belőle. A termék eddig minden alkalommal a legjobb tisztasági teszteredményt érte el a halolajak között a nemzetközi összehasonlítások alkalmával!

Szedhető-e az Eskimo-3 koleszterincsökkentő gyógyszerekkel együtt?

Igen. Tanulmányok azt mutatják, hogy ez a kombináció nagyon jól hat együtt, ezért kevesebb koleszterincsökkentő gyógyszert kell szedni. Ilyen esetben érdemes kikérni orvos véleményét az adagolásról, illetve arról, hogyan lehet a gyógyszer adagját fokozatosan csökkenteni, esetleg kiváltani halolajjal.

Mi történik a vérzsírokkal az Eskimo-3 szedését követően?

A triglicerid - amely egy fontos rizikó faktor a szívbetegségek kialakulásánál – csökken, míg a „jó” koleszterin (HDL) - amely a vérből a „rossz” koleszterint eltávolítja és a májba szállítja- növekszik. Így a triglicerid és a jó koleszterin arány csökken. Ez az arány egy nagyon fontos rizikó faktor, aminek lehetőség szerint minél alacsonyabbnak kell lennie!

A stabil halolaj hatására az LDL koleszterin (rossz koleszterin) szerkezete megváltozik. Az Eskimo-3 halolaj által átalakított nagyobb méretű LDL részecskék gyorsabban tűnnek el a keringésből, kevésbé oxidálódnak, csökkentve a sejtkárosodás veszélyét. Méretükből és sűrűségükből adódóan nehezebben ágyazódnak be az érfalakba csökkentve a trombózis, a szívinfarktus és a hirtelen szívhalál esélyét is.

Milyen hatással van az Eskimo-3 a vérnyomásra?

Magas vérnyomás esetén a vérnyomást valamelyest csökkenti. Alacsony és normál vérnyomás esetén nem befolyásolja.

Hizlal-e az Eskimo-3 halolaj?

Nem. Az Eskimo-3 –ban lévő omega-3 zsírsav elősegíti a zsírégetést a szervezetben.

Igaz-e az, hogy a nőknek még inkább szükségük van Eskimo-3 szedésére?

Igen. A vér triglicerid szintjének megemelkedése egy komoly rizikófaktor, és szívbetegségek kialakulásához vezethet, különösen nők esetében. Főképp azon esetekben, amikor valaki a menopauza idején hormonkezelést kap. Ilyenkor nagyon megemelkedik a vérben a triglicerid szint. Az Eskimo-3 hatékonyan csökkenti a megnövekedett triglicerid szintet.

Nem találtad meg a választ a kérdésedre? Tedd fel ITT!

Eskimo-3 halolaj vélemények

Értékelések átlaga: 4.98 (26 vélemény alapján)

Értékelés 
2021-04-14

Örülök, hogy folyékony, mivel szedek egy pár gyógyszert. Nem voltam még vérvételen, így nem tudom mennyire hat a koleszterinre.

  Értékelés 
  2021-03-17

  A hatása remek, gyakorlatilag más nem is számít. Az íze hát ugyan másodlagos, én személy szerint annyira nem vagyok oda érte, pedig alapjáraton szeretem a halat!

   Értékelés 
   2021-02-07

   A nagyfiam iskolai teljesítménye, koncentrációja javult, 4 éve kapja.

    Értékelés 
    2021-01-25

    Nagyon szeretem, 54 éves vagyok, amióta használom reggelente úgy kelek fel, mit 20 éves koromban, egyik ízületem sem fáj.

     Értékelés 
     2020-08-03

     Nekem nagyon bevált. Crohn betegségemre jótékony hatással van.

      Értékelés 
      2019-12-20

      Kisfiamnak pár hónapja foltokban kezdett hullani a hajam. Kipróbáltuk, tegnapi kontrollvizsgálaton megerősítette a doktor nő, hogy megindult a hajnövekedése. Cinkkel, multivitaminnal együtt kapta a halolajat is. Örülök hogy kipróbáltuk.

       Értékelés 
       2019-11-22

       Elégedett vagyok vele, azt kaptam ami a leírásokban szerepel. Jó hogy naponta csak 1x kell a beszedéssel foglalkozni.

        Értékelés 
        2019-10-26

        Több éve rendszeresen fogyasztom a terméket.Ízületi problémáim kiegészítő kezelésére kezdtem szedni, de azóta tapasztalom, hogy immunerősítő hatása is van. Kevésbé döntenek le a betegségek, és jó a közérzetem.

         Értékelés 
         2018-05-08

         Jó pár hónapja szedjük/isszuk, és nagyon jót tesz, energetizál, segít a koncentrációban. Tovább is vesszük, nagyon meg vagyunk elégedve vele. :)

          Értékelés 
          2018-02-16

          Nekem bevált. Tetszik, hogy akinek a hajolaj nem ízlik, kapszulában is hozzá tud jutni.

           Értékelés 
           2017-10-09

           Kiváló minőségű termék, energikusabb lettem a használata mellett.

            Értékelés 
            2017-10-09

            Maximálisan elégedett vagyok a termékkel. Kevesebbet vagyok beteg, a koncentrálóképességem is javult.

             Értékelés 
             2016-12-14

             Nagybácsikánk évek óta szedi, konkrétan ezt a terméket. Ő javasolta nekünk is. Azóta a családban többen is használjuk, étrendkiegészítőként!

              Értékelés 
              2016-12-11

              2012. áprilisa óta használom a terméket, nagyon elégedett vagyok vele.
              Ízületi panaszaim enyhültek, a hangulatom javult tőle.
              2 hónapig próbálkoztam másik halolaj termékkel, a harmadik héttől éreztem az Eskimo-3 hiányát.

               Értékelés 
               2016-12-02

               Az Eskimó-3 halolajjal a férjemmel együtt, nagyon meg vagyunk elégedve. A múltkoriban ajándékba kaptam egy másik hasonló terméket, ezt szedve érzem ám igaziból a különbséget. Legfőképpen, hogy nincs semmilyen mellék- illetve utóíze.

                Értékelés 
                2016-10-25

                Azért kezdtem el szedni az Eskimo-3 halolajat, hogy védjem az ereimet, csökkentsem a koleszterinemet. Több mint 1 éve szedem már, és a koleszterinem és a vérnyomásom is csökkent.

                 Értékelés 
                 2016-08-12

                 Nagyon elégedett vagyok az Eskimo-3 termékekkel. Nemcsak a felnőtteknek való halolaj készítményt szedjük rendszeresen, hanem kisfiam is szedi az Eskimo Kids halolajat.

                  Értékelés 
                  2016-01-07

                  Nagyon meg vagyok elégedve a termékkel, nekem bevált. Kisfiamnak is használom.

                   Értékelés 
                   2016-01-05

                   Nagyon elégedett vagyok az omega 3 készitményekkel,nem kell fájdalomcsillapitót szedni,a vérképem is jó,energiát ad, örülök ,hogy megismertem ,az ismerőseimnek is ajánlottam, sokan fogyasszák már gyerekek,felnőttek,mindenki meg van elégedve a készitményekkel!!!a férjem vesebeteg,a vérképén nagyon sokat javitott!Izületi problémái is javultak!Továbbra is igényt tartok a készitményekre,szükség esetén rendelni fogom a termékeket!Köszönettel Emma!

                    Értékelés 
                    2015-01-22

                    Kiváló termék gyerekem szedi, idegrendszeri problémára ajánlotta az orvos. Véletlenül rendeltem a KIDS helyet de bevált, koncentráltabb és jobban odafigyel mindenre. Nekünk bevált.

                     Értékelés 
                     2015-01-20

                     Tiszta és megbízható anyag,
                     köszönjük szépen!
                     Az ekcéma eltüntetésére és idegrendszer táplálékának kiváló. 4éve esszük, a kisfiam és én, mindig erősíti/okosítja őt is!
                     üdvözlettel, Alexandra

                      Értékelés 
                      2015-01-12

                      Nagyon elégedett vagyok a termékkel, mert kitűnő minőségű, könnyen fogyasztható, kellemes ízű. Szedése óta látványosan javult bőrproblémám is. Örülök, hogy rátaláltam erre a termékre, köszönöm!

                       Értékelés 
                       2015-01-07

                       Kiváló termék............................ ............................ ...............................

                        Értékelés 
                        2015-01-07

                        Kíváló termék.Mindenkinek csak ajánlani tudom.Tavaly október óta szedem a térd és derékpanaszszaimra,s mostanra mintha nem is lettek volna.Folyamatoosan szedem azóta is,tényleg nagyon jó.

                         Értékelés 
                         2015-01-05

                         Ezt tartom a legjobb halolajnak, elmulasztotta a sarokfájdalmamat, mely 1 évig elviselhetetlen volt. Olvastam arról, hogy a halolaj esetleg segíthet, és kiválasztottam a legmegbízhatóbb minőségű halolajat. Bejött. Köszönöm.

                          Értékelés 
                          2011-06-19

                          Tapasztalataim:rnNagyon szuper anyag és tényleg tiszta.rnSzó szerint beolajozza a porcokat(pl.térd).rnA bőrt is nagymértékben szépíti.rnTöbbet is bevettem naponta,mint ami elő van írva,abszolút nem probléma,nem lehet igazából túladagolni.A szervezet teljes mértékben ismeri.rnrnÜdv.rnegy ősember(paleo) :)rnrn

                           Írd meg véleményed!

                           Eskimo-3 halolaj kapszula vélemények

                           Értékelések átlaga: 4.97 (36 vélemény alapján)

                           Értékelés 
                           2021-06-29

                           Nagyon szuper a termék, gyors, megbízható szallítás

                            Értékelés 
                            2021-05-13

                            Régóta rendeljük, mindig pontos és gyors a szállítás, az ára egy kicsit sok, lehetne több akció is!

                             Értékelés 
                             2021-04-02

                             Nagyon régóta rendeljük, szuper termék, ajánlom másoknak is!

                              Értékelés 
                              2021-01-02

                              Szuper a termek fel eve használjuk, többször akcióban is meg tudtuk rendelni meg a kuponokat is beszamitjak

                               Értékelés 
                               2021-01-01

                               Nagyon szeretem, mert könnyen bevehető, halas mellékíz nélkül.

                                Értékelés 
                                2021-01-01

                                D vitamin mellé szedem a jobb felszívódás érdekében, emelett sokkal szebb a bőröm is, ajánlom a terméket!

                                 Értékelés 
                                 2020-10-29

                                 Nagyon szuper termék, hónapok óta használjuk, a megrendelés, szállítás is zökkenőmentes mindig, 2 nap alatt megkapjuk a terméket.

                                  Értékelés 
                                  2020-10-26

                                  Nagyon jó termék, könnyen lenyelhető kapszula formában. A fiam izületeinek kattogása miatt kezdte el szedni az Avosollal együtt. Az izületi fájdalmak eltűntek és a bőre is szebb lett.

                                   Értékelés 
                                   2020-10-08

                                   Már többször rendeltem ebből a termékből, nagyon korrekt, megbizható a webáruház, 2 nap alatt mindig megérkezik a csomag, a termék nagyon hatásos, továbbra is rendelni fogok.

                                    Értékelés 
                                    2020-08-13

                                    Gyors szállítás,környezetbarát csomagolás!Látványos a változás a hajamon és bőrömön.Nincs semmi halszagú vagy ízű "utórezgése"! :))

                                     Értékelés 
                                     2020-07-22

                                     Nagyon szeretjük a terméket mar másodszor rendeltünk. Szuper!
                                     Magdi

                                      Értékelés 
                                      2020-06-18

                                      Jó ár-érték arány gyors kiszállitás,a különböző kis ajándékok pedig igen figyelemre méltók.

                                       Értékelés 
                                       2020-06-12

                                       Praktikus kapszulás kiszerelés, halíz nélkül.

                                        Értékelés 
                                        2020-05-13

                                        Alacsony vérnyomásra vettem, bevált.

                                         Értékelés 
                                         2019-08-26

                                         Jó termék, gyors kiszállítás

                                          Értékelés 
                                          2018-12-12

                                          Nagyon örülök, hogy kapszula formában is elérhető ez a kiváló termék. Kúraszerűen szedem évente 2-3 alkalommal. Jobban viselem a stresszt, nyugodtabb és türelmesebb vagyok tőle. fontos számomra az is, hogy egészségpénztári számlára is el tudom számolni az árát.

                                           Értékelés 
                                           2018-12-09

                                           Hónapok óta szedem kismamaként, s a szoptatás alatt is mindenképpen fogom. Az átlagnál jobban bírom a babavárás kihívásait. :)

                                            Értékelés 
                                            2018-05-08

                                            Kismamaként kezdtem el használni, csak jót tudok mondani a termékről ahogy a webáruházról is.

                                             Értékelés 
                                             2018-05-08

                                             Hónapok óta szedjük a terméket kapszula és olaj formátumban is, a vérnyomás ingadozást nagyon jól kezeli, illetve segít a koncentráció növelésében is. A kapszula formátumnak nincs szaga, bárki nyugodtan fogyaszthatja.

                                              Értékelés 
                                              2018-01-17

                                              Hónapok óta szedjük a családdal, nagyon elégedettek vagyunk, régebben is szedtünk halolaj készítményeket, de azokat sajnos a gyomrom nem bírta, ez az első termék amelyet meg sem érez a gyomrom csak ajanlani tudom mindenkinek

                                               Értékelés 
                                               2017-10-11

                                               Csak ajánlani tudom mindenkinek! 1-2 nap után pihentetőbb volt az alvás.

                                                Értékelés 
                                                2017-10-09

                                                Egy barátnőm javasolta ezt a terméket, csupa szépet és jót mondott róla, és megnyugtatott, hogy 100%-os tisztaságú, kifejezetten kismamák számára is javasolt, sőt kötelező :) Azóta szedem és most rendelek majd ismét.

                                                 Értékelés 
                                                 2017-10-06

                                                 Meg vagyok elégedve a termékkel, a betegség elkerül, a terhességem alatt is végig szedem, teljesen gondtalan a babavárás:-) Remélem a babára is jó hatással van odabent már most is:-)

                                                  Értékelés 
                                                  2016-12-02

                                                  Főleg a szoptatás alatti vitaminpótlásra és hajhullásra rendeltem a terméket, nagyon meg vagyok elégedve! Kislányomnak is adagolom az EskimoKids narancsos olaj változatot, nagyon örülök, hogy rátaláltam ezekre a termékekre! :)

                                                   Értékelés 
                                                   2016-01-28

                                                   Hónapok óta szedem az Eskimo 3 halolaj kapszulát, és azóta nem voltam beteg, pedig a környezetemben többen lebetegedtek vírusos fertőzés következtében. Szívesen ajánlom másoknak is!

                                                    Értékelés 
                                                    2016-01-26

                                                    Körülbelül 4-5 hónapja kezdtem el szedni a kapszulát vérnyomásom ingadozása miatt. Azóta nincs ingadozás, nincs fejfájás. Most is rendelek, terhesség alatt is tudom szedni. Másnak is ajánlottam már.

                                                     Értékelés 
                                                     2016-01-20

                                                     A koleszterin szintem kicsit magas volt, ezért kezdtem el szedni. Kb. fél évre csináltattam ismét vérképet és csökkent a koleszterin szintem.

                                                      Értékelés 
                                                      2016-01-18

                                                      Mát több mint egy éve szedem az Eskimo 3 halolaj kapszulát, nagyon meg vagyok elégedve a termékkel. A közérzetem jobb lett, elmúltak a vérnyomás ingadozásaim!!!

                                                       Értékelés 
                                                       2016-01-08

                                                       A nőgyógyászom javasolta a terhességem elején, hogy váltsak erre a halolaj készítményre. Nekem nagyon bevált, és azóta már sokaknak ajánlottam.

                                                        Értékelés 
                                                        2016-01-06

                                                        Évek óta szedem a kapszulát. Tényleges hatást nem érzékelek, de ha egy ideig kihagyom azt a közérzetem egyértelműen jelzi.

                                                         Értékelés 
                                                         2015-04-18

                                                         Az olajat nagyobb kiszerelésben nem lehet kapni?
                                                         Nagyon jónak és hasznosnak tartom, ezért ajánlom mindenkinek.

                                                          Értékelés 
                                                          2015-03-19

                                                          Terhességem alatt szedtem, a várandósság teljesen problémamentes volt: nem volt gondom sem a vérnyomással, sem a cukorral. A szülést követően pedig nem jelentkezett depresszió sem.

                                                           Értékelés 
                                                           2015-03-02

                                                           3 hónapja szedjük a terméket koleszterinszint-csökkentésre, mindenkinek csak ajánlani tudjuk. A szállítás is rendben volt.

                                                            Értékelés 
                                                            2015-02-02

                                                            Ősz óta szedjük férjemmel közösen a halolajat. Levertségre, hangulatjavításra nekünk nagyon bevált! A szállítás mindíg nagyon precíz és pontos.

                                                             Értékelés 
                                                             2015-01-07

                                                             A férjem és a lányom szedi a kapszulát. Nagyon pozitív hatása van a figyelemre, stresszes időszakban kiváló. A lányom ekcémája jelentősen javult tőle, évek óta nem használtuk már a szteroidos krémet!
                                                             Vincze Erika
                                                             Dunakeszi

                                                              Értékelés 
                                                              2012-12-26

                                                              Ajánljuk ezt a terméket.rn2 hónapja szedjük a párommal az eskimó-3 kapszulát. Nagyon meg vagyunk vele elégedve. Az ízületi problémáink megszűntek. A koleszterint még 1 hónapi szedés után fogjuk megméretni. Reméljük arra is jó hatással lesz.rnKovács házaspár

                                                               Írd meg véleményed!

                                                               Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek, az eredményeket garantálni nem tudjuk.

                                                               KINEK AJÁNLOTT AZ ESKIMO-3 HALOLAJ FOGYASZTÁSA?

                                                               Az omega-3 zsírsav szervezetünk számára elengedhetetlen fontosságú alkotóelem, ami a magzati kortól egészen az időskorig pozitívan befolyásolja testünk működését. Vannak azonban bizonyos életszakaszok, mikor kiemelkedő fontosságú a megfelelő omega-3 bevitel. Ezeket gyűjtöttük össze és mutatjuk be részletesen alább. 

                                                               VÁRANDÓSOKNAK

                                                               A gyermekáldás minden családban különleges esemény. A várakozással teli izgalmat, illetve az esetleges aggodalmakat a kismamák egészségi állapota és a magzat fejlődése jelentősen befolyásolja.

                                                               Ezért is fontos körültekintően kiválasztani és beilleszteni a kismamák étrendjébe azokat a tápanyagokat, amelyek feltétlenül szükségesek a várandósok egészégének megőrzéséhez, és a magzat normális fejlődéséhez.

                                                               Az állapotos nőknek a terhesség ideje alatt megfelelő mennyiségű telítetlen omega-3 zsírsavat szükséges fogyasztaniuk, ezzel tudják ugyanis biztosítani az optimális tápanyagokat babájuk agyának és idegrendszerének optimális fejlődéséhez. Különösen a terhesség utolsó trimeszterében javasolt a magas omega-3 bevitel, mivel ebben a periódusban fejlődik a legtöbbet a magzat agya és idegrendszere.

                                                               A 30. héttől kezdett omega-3 tartalmú halolaj szedése, az omega-3/omega-6 arány normalizálásával 40-50%-kal csökkentheti a koraszülés veszélyét, meghosszabbíthatja a terhesség idejét és növelheti a születendő gyermek súlyát.

                                                               Ezen kívül a placenta keringésének javításával a gyermek növekedését is segíti. Számos bizonyíték mutatja, hogy a normális omega-3 szint csökkentheti a preeclampsiát (magas vérnyomás, ödéma, fehérjevizelés) a terhesség folyamán és csökkenti a szülés utáni depresszió kialakulásának veszélyét is.

                                                               Nincs annál nagyobb boldogság, mint amikor a várva várt gyermek egy problémamentes várandóssági periódust követően időben és egészségesen születik meg. Tudományosan bizonyított, hogy azoknak a várandós nőknek, akiknek a napi omega-3 DHA bevitele 1100 mg (+ 800 mg omega-3 EPA) volt terhességük idején, gyermekeik jobb eredményeket értek el a kognitív felméréseken és a 4 éves korig végzett IQ teszteken is jobban teljesítettek társaiknál.

                                                               Ugyancsak tudományosan bizonyított, hogy azoknál a babáknál, akiknek az édesanyja több omega-3 DHA-t fogyasztott a terhesség idején, kiegyensúlyozottabb alvási mintákat tapasztaltak. Továbbá, terhesség idején omega-3 EPA és DHA tartalmú halolajat fogyasztó nők babáinál erősebb immunrendszert és az allergiás megbetegedések gyakoriságának csökkenését figyelték meg.

                                                               Az Eskimo-3 hatása a kismamák egészségi állapotára

                                                               •          pozitívan befolyásolja a placenta keringését
                                                               •          segíti a tejmirigyek fejlődését
                                                               •          jelentős szerepe van az egészségmegőrzésben
                                                               •          immunerősítő hatással rendelkezik
                                                               •          megelőzhető a szülés utáni depresszió
                                                               •          Az Eskimo-3 várandósság ideje alatt is alkalmazható!

                                                               Az Eskimo-3 halolajak kiemelkedő tisztaságuknak köszönhetően a várandósság teljes időtartama alatt biztonságosan fogyaszthatók!

                                                               Az Eskimo-3 hatása a magzat fejlődésére

                                                               •          nélkülözhetetlen az agy és a központi idegrendszer fejlődéséhez
                                                               •          pozitívan befolyásolja a szemideghártya, ezáltal a látásélesség fejlődését
                                                               •          növekszik a születendő baba súlya
                                                               •          csökken a koraszülés rizikója
                                                               •          csökken az egyes típusú cukorbetegség kialakulásának veszélye

                                                               A várandósság alatt szedett omega-3 hosszú távú hatása a gyermek fejlődésére

                                                               •          növekszik a gyermek szellemi teljesítőképessége
                                                               •          segíti az érzékszervi intelligencia fejlődését
                                                               •          kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb alvást eredményez
                                                               •          erősebbé válik az immunrendszer
                                                               •          jobb ellenálló képesség az allergiával szemben

                                                               Az Eskimo-3 és a szülés utáni depresszió

                                                               Várandósság idején a magas omega-3 DHA bevitellel, amellett hogy a baba agyfejlődését segítjük, a szülés utáni depresszió is megelőzhető.

                                                               A postpartum depresszióban szenvedő anyáknál alacsonyabb omega-3 szintet mértek a vérükben, és az anyatejben is alacsonyabb volt a DHA szint, mint a depresszióban nem szenvedő kismamáknál.

                                                               Az anya DHA szintje akár a felére is csökkenhet a terhesség során, sőt a terhességet követő 6. hónapra tovább romolhat ez az állapot, hiszen a baba szervezetének az egészséges fejlődéshez szüksége van többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavakra, melyet a szoptatós kismama szervezete biztosít számára.

                                                               Tehát a várandós anyáknak különösen nagy szüksége van omega-3 EPA és DHA pótlásra.

                                                               • Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény*, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható! *Vadhalászat során kifogott mélytengeri halak olajából készült, fenntartható halászatból származó, Friend of the Sea minősítéssel rendelkező...

                                                                  4 390 Ft‎ (27% ÁFA-val)

                                                               • Előnézet
                                                                5 490 Ft‎

                                                                Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható!

                                                                  5 490 Ft‎ (27% ÁFA-val)

                                                               • Előnézet
                                                                3 590 Ft‎

                                                                Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható!

                                                                  3 590 Ft‎ (27% ÁFA-val)

                                                               SZOPTATÓS ANYUKÁKNAK

                                                               Az Eskimo-3 hatása a csecsemő fejlődésére

                                                               Az anyatejen felnövő babák esetében az egyetlen tápanyagforrás az anyatej. Ezért fontos a szoptatós kismamák diétáját omega-3 DHA tartalmú készítménnyel kiegészíteni, amely az anyatej DHA tartalmát is előnyösen befolyásolja.

                                                               Az omega-3 DHA:

                                                               •          nélkülözhetetlen az agy és a központi idegrendszer fejlődéséhez, ezáltal segíti az érzékszervi intelligencia fejlődését
                                                               •          pozitívan befolyásolja a szemideghártya, ezáltal a látásélesség fejlődését
                                                               •          növekszik a gyermek szellemi teljesítőképessége, ez kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb alvást eredményez
                                                               •          erősebbé válik az immunrendszer, ezáltal növekszik az allergiával szembeni ellenálló képesség is
                                                               •          csökken az egyes típusú cukorbetegség kialakulásának veszélye

                                                               Az Eskimo-3 szoptatás ideje alatt is alkalmazható!

                                                               Az omega-3 és a kismamák

                                                               Az omega-3 DHA nélkülözhetetlen tápanyag a szervezet számára. Ez a többszörösen telítetlen omega-3 zsírsav az alapja az idegsejtek optimális működésének és fejlődésének (tanulási képesség, memória), a látásélesség fejlődésének illetve megőrzésének is.

                                                                

                                                               Az omega-3 DHA alapvető forrásai a mélytengeri halak, ám mivel a magyar lakosság halfogyasztása igen alacsony, a kismamák anyatejében is alacsony az omega-3 DHA koncentráció. Pedig az omega-3 fogyasztás a kismamák diétájában nagyon is meghatározó, ugyanis a gyermek az anyatejen keresztül tudja csak felvenni azt.

                                                               Fontos megjegyezni, hogy az omega-3 LNA (alfa-linolénsav), amely főképpen növényekben található (lenmag olaj, repce olaj, dió, stb.)  nagyon kis mennyiségben vagy egyáltalán nem alakul át omega-3 DHA-vá a szervezetben végbemenő anyagcsere folyamatok során, ezért a növényi omega-3 helyett állati eredetűt érdemes beépítenünk étrendünkbe – ha másképp nem, étrendkiegészítő formájában.

                                                               Kutatások kimutatták, hogy olyan kismamáknál, akiknél alacsony volt az omega-3 DHA tartalom az anyatejben, és 11.000 mg omega-3 LNA-t fogyasztottak 4 héten keresztül, nem tapasztaltak változást az omega-3 DHA tartalomban. Tehát kimondhatjuk, hogy a teljes omega-3 bevitel (LNA, DHA, EPA) önmagában nem feltétlenül befolyásolja az anyatej omega-3 DHA tartalmát, ezért a kismamáknak direkt DHA bevitelre van szükségük, amelyet halolaj készítmény vagy rendszeres tengeri hal fogyasztással biztosíthatnak a szervezetük számára.

                                                               Mennyi omega-3 DHA-t kell bevinni a szoptatás ideje alatt?

                                                               Már kevés direkt omega-3 DHA bevitel esetén is komoly, gyorsan észrevehető DHA növekedés indul el az anyatejben.

                                                               A szoptatás ideje alatt napi 300 mg omega-3 DHA fogyasztás esetén az anyatejben található DHA szintje 0,39%-ra emelkedik, ami már magasabb annál (0,35%), ahol a kutatások jobb mentális és vizuális fejlődést és eredményeket  tapasztaltak a vizsgált babák esetén.

                                                               Napi 200mg omega-3 DHA 4 hónapon át tartó fogyasztása esetén növekedett a DHA tartalom a vérplazma foszolipidben, és a babák 30 hónapos korukban jobban teljesítettek a BPD (Bayley Psychomotor Development Index) felméréseken.

                                                               További kutatásokban pozitív összefüggést találtak a babáknál az anyatejben lévő magas omega-3 DHA szint és a látás fejlődése között.

                                                               Egy norvégiai tanulmányban kimutatták, hogy azok a gyermekek, akik édesanyja a szülés után napi 1183 mg omega-3 DHA-t és 803 mg omega-3 EPA-t szedett 3 hónapon keresztül (miután 18 hetes terhességüktől fogva is ugyanezeket az adagokat fogyasztották), mentálisan jobban fejlődtek és az intelligencia szintjük is magasabb volt 4 éves korukban társaikénál.

                                                               Számos tanulmányban kimutatták, hogy azoknak a babáknak, akiknek az édesanyjuk EPA és DHA tartalmú halolajat fogyasztott a szoptatás ideje alatt, a látásélessége jobb volt 4 hónapos korában, mivel vérükben a vörösvértestekben magasabb volt az omega-3 telítetlen zsírsavak aránya, összehasonlítva azokkal a babákkal, akiknek az édesanyjuk omega-3 EPA és DHA hiányos diétán volt a szoptatás ideje alatt.

                                                               Az omega-3 és a babák

                                                               Az anyatejen felnövő babák esetében a növekedéshez és a fejlődéshez az egyetlen tápanyagforrás (beleértve az omega-3 DHA-t is) az anyatej, ezért is nagyon fontos, hogy milyen az összetétele.

                                                               Az omega-3 DHA nélkülözhetetlen tápanyag a csecsemők szervezete számára. Ez a többszörösen telítetlen omega-3 zsírsav az alapja az idegsejtek optimális működésének (tanulási képesség, memória) és a látásélesség fejlődésének illetve megőrzésének. Az agy és a szemideghártya (szem látóhártya) normális működéséhez is elengedhetetlen az omega-3 DHA.

                                                                

                                                               2005-ben Fleith és Clandinin tanulmányaikban kimutatták, hogy a gyermekek fejlődő szervezetének szüksége van a többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavakra, és az anyatejben található DHA szintje ideális esetben 0,4%. A megfelelő omega-3 szintnek köszönhetően jobb mentális és vizuális fejlődést tapasztaltak a vizsgált babák esetén.

                                                               Kutatások bizonyítják, hogy az olyan csecsemő tápszerek fogyasztásánál, amelyeknek az omega-3 DHA tartalma 0,36% (összehasonlítva a hagyományos növényi omega-3 LNA tartalmú tápszerekkel) volt, a babák jobban teljesítettek a különböző szellemi fejlődést mérő teszteken (MDI- Mental Development Index). Ezekkel a tesztekkel a babák teljes szellemi fejlődését vizsgálták. Ilyenek például az érzékelési, a memória, a probléma megoldási, hang, absztrakt gondolkodási és alap matematikai feladatok.

                                                               A 0,36% omega-3 DHA tartalmú csecsemőtápszerrel folytatott kutatásoknál kimutatták, hogy a babák látása, látásélessége, fényérzékelése jelentősen fejlődött egy 12 hónapos felmérésen. A felméréseket a Sweep Visual Evoked Potential (SVEP) teszttel végezték el, amely az agyhullámok változásain keresztül vizsgálja a látást.

                                                               Többek között a fenti eredményeknek is köszönhető, hogy egyre több omega-3 DHA tartalmú csecsemőtápszer kerül forgalomba Észak-Amerikában és a világ többi részén is!

                                                               További tanulmányok a magas illetve alacsony omega-3 DHA szint hatását vizsgálták az anyatejen felnövő babák látásának és idegrendszerének fejlődésével kapcsolatosan. A változásokat a BPD (Bayley Psychomotor Development Index) felméréseken követték nyomon. A BPD teszt méri a babák különböző készségeinek fejlődését beleértve mentális és motorikus (test kontrol, izom koordináció, kézügyesség, ujjak ügyessége, és a tárgyak érintéssel való felismerésének képessége) tevékenységüket is.

                                                               Azoknál a babák, akik 4 hónapos koruktól 0,35% omega-3 DHA tartalmú anyatejet fogyasztottak (a kismamák napi omega-3 DHA bevitele 200 mg volt), összehasonlítva 0,20% DHA tartalmú anyatejet fogyasztott babákéval, jelentősen jobb eredményeket értek el 30 hónapos korukban a BPD teszteken. (1. ábra)

                                                               A BPD (Bayley Psychomotor Development Index) 30 hónapos korban végzett felméréseken 8.4 ponttal magasabb eredményt értek el azok a babák, akik omega-3 DHA gazdag (0,35%) anyatejet fogyasztottak. Ez a 8.4 pontos különbség átlagosan 8%-kal magasabb eredményt jelentett az alacsony omega-3 DHA tartalmú anyatejet fogyasztó babákkal szemben.

                                                               Számos egyéb tanulmány is foglalkozik az omega-3 DHA a babák fejlődésére gyakorolt pozitív hatásaival, kihangsúlyozva születésük utáni 12 hónapos időszakban kifejtett pozitív hatásukat.

                                                               • Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény*, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható! *Vadhalászat során kifogott mélytengeri halak olajából készült, fenntartható halászatból származó, Friend of the Sea minősítéssel rendelkező...

                                                                  4 390 Ft‎ (27% ÁFA-val)

                                                               • Előnézet
                                                                5 490 Ft‎

                                                                Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható!

                                                                  5 490 Ft‎ (27% ÁFA-val)

                                                               • Előnézet
                                                                3 590 Ft‎

                                                                Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható!

                                                                  3 590 Ft‎ (27% ÁFA-val)

                                                               FELNŐTTEKNEK

                                                               Az Eskimo-3 svéd felnőtt halolaj készítmények már 12 éves kortól hatékony és biztonságos omega-3 utánpótlást jelentenek szervezetnek. Az igazolt eredetű, vadhalászatból származó alapanyagnak köszönhetően a legmagasabb EPA-DHA százalékkal rendelkeznek, amit egy természetes halolaj elérhet.

                                                               Mikor javasolt az Eskimo-3 halolaj fogyasztása?

                                                               •          Nélkülözhetetlen az immunrendszer normális működéséhez!
                                                               •          Előnyösen befolyásolja a szem látóhártya az agy- és idegsejtek működését
                                                               •          Növeli a szellemi potenciált és a kognitív teljesítőképességet: memória, koncentráció, reakcióidő!
                                                               •          Védi az érfalakat az érelmeszesedéstől!
                                                               •          Segíti a gyulladásos típusú betegségek gyógyulását: ízületi problémák, asztma, allergia
                                                               •          Segít a szív és érrendszeri megbetegedések, valamint a szívritmuszavar kialakulásának megelőzésében
                                                               •          Csökkenti az újbóli szívinfarktus bekövetkezésének rizikóját
                                                               •          Csökkenti a vérrög kialakulásának a kockázatát azáltal, hogy gátolja a véralvadást elősegítő faktorokat:
                                                               •          Növeli a véralvadási időt
                                                               •          Gátolja a vérlemezkék összecsapódását
                                                               •          Csökkenti a vér viszkozitását
                                                               •          Segít a különböző bőrbetegségek, mint pl. ekcéma, pszoriázis, atópiás dermatitisz, hajhullás gyógyításában!
                                                               •          Csökkenti a káros hatású thromboxán és a leukotrién szintet, és növeli a jó hatású prosztaciklin szintet
                                                               •          Segít csökkenteni a szervezeten belüli omega-6 túlsúlyt, ezáltal enyhítve az emiatt kialakult betegségek tüneteit (Pl. szív- és érrendszeri megbetegedések, szívritmuszavar, gyulladásos betegségek, immunrendszer problémák stb.)
                                                               •          Segíti szervezetünk egészséges sejtműködését

                                                               Az omega-3 hatására testünkben sejtszinten indulnak el a kedvező változások. Ennek köszönhetően egymással nem közvetlen kapcsolatban álló szervekben és testrészekben is tapasztalhatjuk a pozitív hatásokat. Ilyenek például a szív, a vérerek, az ízületek, a bőr vagy a szemek.

                                                               Az omega-3 és a felnőttek

                                                               1999-ben Marylandben a bethesdai NIH szakmai konferencián a következő ajánlást fogalmazták meg az omega-3 DHA és EPA bevitellel kapcsolatosan:

                                                               2000 kcal energia-bevitelen alapuló étrend esetén a felnőttek energia bevitelének legalább a 0,3%-át omega-3 DHA és EPA zsírsavakból kéne fedezni. Ez az ajánlás 220 mg omega-3 EPA és 220 mg omega-3 DHA napi bevitelének felel meg.

                                                               Mialatt számos kutatást folytattak az omega-3 EPA és DHA a gyerekek mentális és látás fejlődésére gyakorolt pozitív hatásaival kapcsolatosan, a felnőttekkel kapcsolatos vizsgálatokból kevesebb készült.

                                                               A legtöbb kutatást és klinikai vizsgálatot az idegrendszerrel kapcsolatosan végezték azoknál a felnőtteknél, akik pszichiátriai kezelésre szorultak valamilyen okból kifolyólag. Egy 2005-ben publikált olaszországi klinikai kísérletben az omega-3 EPA és DHA a kognitív teljesítőképességre (a megismerés folyamatával kapcsolatos (tudat, gondolkodás, tanulás, felfogás és elbírálás)) gyakorolt hatásait vizsgálták átlagosan 33 éves egészséges felnőtteknél.

                                                               A kutatás során napi 800 mg DHA és 1600 mg EPA fogyasztása mellett 35 napon keresztül figyelték a kognitív teljesítőképesség változását a POMS (Profile of Mood Stage – Hangulat változási profil) analízis segítségével. A POMS analízis az energikusság és a szellemi potenciál egyértelmű növekedését mutatta, míg más hangulati megnyilvánulások (düh, aggódás, szorongás, fáradtság, levertség, depresszió, szétszórtság) csökkentek. Ebben a klinikai kísérletben ismertetett eredmények megmutatták annak a lehetőségét, hogy az egészséges felnőtteknél is lehet növelni a kognitív teljesítőképességet azáltal, hogy a központi idegrendszer aktivitását természetes úton segítjük. Figyelemre méltó, hogy a DHA és EPA teljes napi bevitel 2400 mg volt, amely többszöröse a bethesdai konferencián ajánlott mennyiségnek és az észak-amerikai átlagos bevitelnek.

                                                               • Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény*, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható! *Vadhalászat során kifogott mélytengeri halak olajából készült, fenntartható halászatból származó, Friend of the Sea minősítéssel rendelkező...

                                                                  4 390 Ft‎ (27% ÁFA-val)

                                                               • Előnézet
                                                                5 490 Ft‎

                                                                Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható!

                                                                  5 490 Ft‎ (27% ÁFA-val)

                                                               • Előnézet
                                                                3 590 Ft‎

                                                                Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható!

                                                                  3 590 Ft‎ (27% ÁFA-val)

                                                               • Előnézet
                                                                7 790 Ft‎

                                                                Az Eskimo-3 Brainsharp halolaj természetes összetevői segítségével támogatja az egészséges agyműködést és segíti a koncentrációt. Az Eskimo-3 Brainsharp fő összetevője az Eskimo-3 természetes, stabil halolaj. Magas E- és D-vitamin, Q10, GLA tartalmú készítmény.

                                                                  7 790 Ft‎ (27% ÁFA-val)

                                                               • Az Eskimo-3 Brainsharp halolaj természetes összetevői segítségével támogatja az egészséges agyműködést és segíti a koncentrációt. Az Eskimo-3 Brainsharp fő összetevője az Eskimo-3 természetes, stabil halolaj. Magas E- és D-vitamin, Q10, GLA tartalmú készítmény. 12 éves kortól szedhető

                                                                  8 490 Ft‎ (27% ÁFA-val)

                                                               IDŐSEKNEK

                                                               Miért fontos az Eskimo-3 halolaj az időseknek?

                                                               •          Lassítja illetve megállítja a kognitív funkciók csökkenését (pl. feledékenység, memóriaproblémák)!
                                                               •          Élénkíti a mentális képességeket és a szellemi potenciált!
                                                               •          Védi az érfalakat az érelmeszesedéstől!
                                                               •          Segíti a gyulladásos típusú betegségek gyógyulását!
                                                               •          Csökkenti az ízületi fájdalmakat!
                                                               •          Segít a szív és érrendszeri megbetegedések, valamint a szívritmuszavar kialakulásának megelőzésében!
                                                               •          Csökkenti az újbóli szívinfarktus bekövetkezésének rizikóját!
                                                               •          Csökkenti a vérrög kialakulásának a kockázatát azáltal, hogy gátolja a véralvadást elősegítő faktorokat!

                                                               Az omega3 és az idősek

                                                               1999-ben Marylandben a bethesdai NIH szakmai konferencián a következő ajánlást fogalmazták meg az omega-3 DHA és EPA bevitellel kapcsolatosan:

                                                               2000 kcal energia-bevitelen alapuló étrend esetén a felnőttek energia bevitelének legalább a 0,3%-át omega-3 DHA és EPA zsírsavakból kellene fedezni. Ez az ajánlás 220 mg omega-3 EPA és 220 mg omega-3 DHA napi bevitelének felel meg.

                                                                

                                                               Egy 2005-ben publikált chicagói kutatásban 65 éves vagy annál idősebb embereket vizsgáltak 6 éven keresztül és figyelték a rendszeres halfogyasztás hatását (EPA/DHA forrás) a kognitív funkciókra. Az eredmények a szellemi hanyatlás jelentős lassulását mutatták.

                                                               Más tanulmányokban természetes halolaj készítményt használtak EPA és DHA forrásként. A vizsgálat végére az idősek vérében megnövekedett EPA és DHA szintnek köszönhetően a kognitív funkciók csökkenése lelassult illetve megállt.

                                                               Egy másik tanulmányban, ahol olyan 65 és 98 év közötti időseket vizsgáltak 12 éven keresztül, akik cerebrovaszkuláris (az agy érrendszerével kapcsolatos) betegségekkel küzdöttek. A vizsgálatban résztvevőknél a rendszeres halfogyasztásnak köszönhetően jelentősen csökkent a stroke kialakulásának veszélye. Azoknál az idős embereknél, akik legalább heti ötször fogyasztottak halat, volt a legalacsonyabb (30%-kal csökkent) veszélyforrás a stroke. Ez a rendszerességű és mennyiségű halfogyasztás napi 700 mg DHA és EPA bevitelének felelt meg.

                                                               Az öregedés és az omega-3

                                                               A legjobb dolog, amit az agyunkkal tehetünk, hogy DHA tartalékait feltöltve tartjuk.

                                                               A Tufts University-n dolgozó Dr. Ernst Schaefer az omega-3 hatásaival kapcsolatos vizsgálata során több, mint ezer egészséges, 65 éves ember vérplazmájának szintjét mérte meg és naplózta. Kilenc év elteltével ismét felvette a kapcsolatot a résztvevőkkel, és bizonyos vizsgálatok után megállapította, hogy azok az emberek, akiknek a legalacsonyabb volt a DHA szintjük a felmérés kezdetén, 160 százalékkal nagyobb eséllyel lettek szenilisek 74 éves korukra.

                                                               Hollandiában 900 idős ember körében végeztek felmérést, és megállapították, hogy azoknál az embereknél, akik a legtöbb omega-6 linolinsavat (LA) fogyasztották, alakult ki a legnagyobb eséllyel szenilis dementia. A legjobb mentális működést azoknál az idős embereknél tapasztalták, akik a legtöbb halat ették. A boncolások kiderítették, hogy az Alzheimer-kórnak is van egy gyulladásos eleme. A gyulladást okozó elemek az agy azon részében koncentrálódtak, amelyekben a betegség a legnagyobb pusztítást végezte. Ahhoz, hogy agyunkat megóvjuk a károsodásoktól, ügyeljünk arra, hogy étrendünkben elég természetes gyulladásgátló omega-3 olaj legyen.

                                                               Emellett fogyasszunk antioxidáns tápanyagokat, mint például A-, E- és C-vitamint, szelénium ásványi sót, illetve természetes karotinokat, polifenolokat és bioflavonoidokat - akár étel, akár táplálék kiegészítők formájában -, hogy így védjük az agy szöveteit az oxidációs pusztításoktól.

                                                               • Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény*, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható! *Vadhalászat során kifogott mélytengeri halak olajából készült, fenntartható halászatból származó, Friend of the Sea minősítéssel rendelkező...

                                                                  4 390 Ft‎ (27% ÁFA-val)

                                                               • Előnézet
                                                                5 490 Ft‎

                                                                Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható!

                                                                  5 490 Ft‎ (27% ÁFA-val)

                                                               • Előnézet
                                                                3 590 Ft‎

                                                                Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható!

                                                                  3 590 Ft‎ (27% ÁFA-val)

                                                               • Előnézet
                                                                7 790 Ft‎

                                                                Az Eskimo-3 Brainsharp halolaj természetes összetevői segítségével támogatja az egészséges agyműködést és segíti a koncentrációt. Az Eskimo-3 Brainsharp fő összetevője az Eskimo-3 természetes, stabil halolaj. Magas E- és D-vitamin, Q10, GLA tartalmú készítmény.

                                                                  7 790 Ft‎ (27% ÁFA-val)

                                                               • Az Eskimo-3 Brainsharp halolaj természetes összetevői segítségével támogatja az egészséges agyműködést és segíti a koncentrációt. Az Eskimo-3 Brainsharp fő összetevője az Eskimo-3 természetes, stabil halolaj. Magas E- és D-vitamin, Q10, GLA tartalmú készítmény. 12 éves kortól szedhető

                                                                  8 490 Ft‎ (27% ÁFA-val)

                                                               SPORTOLÓKNAK

                                                               Legyen szó a tökéletességre törekedő versenysportolókról vagy akár a napi munka melletti amatőr sportolókról, abban megegyeznek, hogy a megfelelő teljesítmény eléréséhez biztosítani kell szervezetük tápanyag szükségleteit.

                                                               Sok vitamin és kiegészítő hat pozitívan a fizikális erőre, gyorsaságra, munkabírásra, azonban az omega-3 mindezekre együttesen képes építő hatást kifejteni.

                                                               Az emberi szervezet az elmúlt 10-15 ezer évben alig változott, azonban táplálkozásunk radikálisan átalakult. A cukor, feldolgozott élelmiszer, gyógyszerfogyasztás jelentősen emelkedett, ahogy az omega-6 zsírsavak aránya is. A mai nyugati diétában az omega-3 és omega-6 bevitel aránya 1:20, a megfelelő 1:3 helyett, és ez gyulladások, hiánybetegségek kialakulásához vezet. Az omega-3 fogyasztás ezt az állapotot képes stabilizálni.

                                                               Az omega-3 zsírsavakat nem képes szerveztünk előállítani, és táplálkozással is nehezen pótolható, különösen a nagy fizikai munkát végzőknél és a sportolóknál.

                                                               Az Eskimo-3 svéd halolaj készítmények már 12 éves kortól hatékony és biztonságos omega-3 utánpótlást jelentenek szervezetének. Az igazolt eredetű, vadhalászatból származó alapanyagnak köszönhetően a legmagasabb EPA-DHA tartalommal rendelkezik, amit egy természetes halolaj elérhet. A 15 éves múltra visszatekintő készítmény az Országos Gyógyszerészeti Intézet engedélyével rendelkezik, így a patikákban akár egészségpénztári számlára is megvásárolható.

                                                               Miért fontos az Eskimo-3 halolaj a sportolóknak?

                                                               •          Csökkenti a hirtelen szívhalál rizikóját!
                                                               •          Segíti a fáradt izmok regenerációját, mivel fokozza az izmok tejsavtartalmának lebomlását!
                                                               •          Támogatja az egészséges vérkeringést, ezáltal növekszik a terhelhetőség!
                                                               •          Növeli a koncentrációs képességet!
                                                               •          Csökkenti a reakcióidőt!
                                                               •          Növeli a fizikai teljesítőképességet!
                                                               •          Nem doppingszer!

                                                               Sportolókat hátráltató tényezők

                                                               Leggyakrabban az alábbi tényezők hátráltathatják a sportolókat remélt eredmények elérésében:

                                                               •          Gyakori megbetegedések
                                                               •          Hosszú lábadozási időszak sérülések után
                                                               •          Lassan múló izomláz
                                                               •          A nagy megterheléseket követő esetleges keringési és szívproblémák
                                                               •          A megfelelő koncentráció hiánya a legfontosabb pillanatokban

                                                               A halolaj fogyasztás előnyei sportolóknak

                                                               Tudományos kutatások igazolták, hogy a sportolók szervezetében elszaporodnak az oxigén alapú szabad gyökök egy-egy kemény edzést követően! Egy ilyen tréning a szívet is keményen igénybe veszi. Amennyiben a sportoló szervezete – pl. az egyoldalú táplálkozásnak köszönhetően omega-3 hiányos állapotú, akkor az elszaporodó szabad gyökök miatt az izmok regenerációja hosszabb ideig tart, sőt ez az állapot a teljesítőképességet is mérsékelheti. Ma már nem ritka fiatal sportolók pályán vagy edzés közben bekövetkező tragédiája, amelynek oka sok esetben a hirtelen szívhalál!

                                                               Legújabb svéd tudományos publikációk kiemelték, hogy ma már az omega-3 hiány tekinthető a hirtelen szívhalál legveszélyesebb rizikófaktorának. Az omega-3 bevitel rendszeres halolaj fogyasztással könnyen megoldható.

                                                               Orvosi kutatások során kimutatták, hogy a természetes, stabil halolajjal szívritmuszavarok is megelőzhetők, ami az omega-3 zsírsavak közvetlen, szívre gyakorolt pozitív hatásának köszönhető. Ez a fő mechanizmus, amely szerepet játszhat a hirtelen halál megelőzésében is. A hirtelen szívhalált szenvedettek szívében alacsony volt az omega-3 zsírsavak koncentrációja, ami magyarázhatja az életet veszélyeztető kamrafibrilláció kialakulását.

                                                               Hangsúlyoznunk kell a halolaj stabilitásának, természetességének és tisztaságának fontosságát, hiszen ez esetben kemény edzésekről, nagy megterhelésekről van szó és a hatékonyság és biztonság csak így garantálható. Különösen azon sportágak esetében fontos ez, ahol a versenyző a teljesítőképessége határáig is elmehet.

                                                               • Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény*, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható! *Vadhalászat során kifogott mélytengeri halak olajából készült, fenntartható halászatból származó, Friend of the Sea minősítéssel rendelkező...

                                                                  4 390 Ft‎ (27% ÁFA-val)

                                                               • Előnézet
                                                                5 490 Ft‎

                                                                Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható!

                                                                  5 490 Ft‎ (27% ÁFA-val)

                                                               • Előnézet
                                                                3 590 Ft‎

                                                                Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható!

                                                                  3 590 Ft‎ (27% ÁFA-val)

                                                               Korábbi bejegyzésünkben arról írtunk Nektek milyen pozitív hatásai vannak az omega-3 szedésének a nőkre nézve, ám nem csak a nőknek fontos a bevitel, a férfiak szervezetének ugyanúgy szükségük van a halolajra. Számos pozitív hatással bír mindkét nemre nézve, mi most elhoztuk nektek a legfontosabb 10-et a férfiak szempontjából.

                                                               Elolvasom

                                                               Az ízületi fájdalmak kezelésére alkalmazott gyógyszerek kockázatainak következtében manapság sokan keresnek olyan alternatívákat, amelyek kevesebb mellékhatással járnak. Az avokádó-szója tartalmú készítmények biztonságos és hatékony alternatívát jelenthetnek.

                                                               Elolvasom

                                                               Az omega-3 zsírsavaknak számos jótékony hatása van szervezetünkre és nem utolsó sorban a szépségünkre is pozitív hatással vannak. Ami valjuk be nekünk, nőknek, nem utolsó szempont, hiszen ki ne szeretne hosszú, fényes egészséges, dús hajkoronát vagy épp problémamentes, sima arcbőrt ?

                                                               Elolvasom

                                                               Az omega-3 zsírsavak a nők számára különösen fontosak, ráadásul a nőket érintő leggyakoribb állapotok némelyikében is jelentős szerepük van. Az omega-3 zsírsavak a szervezet összes sejtmembránjának alkotóelemei valamint a lokálisan termelődő hormonok, eikozanoidok prekurzorai, amelyek számos betegség, különösen nőknél előforduló betegségek kezelésében és megelőzésében töltenek be fontos szerepet.

                                                               Elolvasom

                                                               Számos olyan betegséget ismerünk, ami magasabb számban, esetleg súlyosabb tünetekkel, szövődményekkel jelentkezik nőknél, mint férfiaknál. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfőbb ilyen betegségeket, illetve igyekszünk bemutatni, hogy az omega-3 zsírsavak hogyan képesek segíteni ezekben.

                                                               Elolvasom

                                                               Az emberek több mint 50%-a szenved élete során valamilyen bőrproblémától. Amikor már megtörténik a baj, sokszor már csak szteroidos gyógyszerekkel, gyógykenőcsökkel lehet javítani a kialakult helyzeten. Sokan, amíg csak lehet, ellenállnak a „klasszikus” gyógyszeres kezeléseknek, és megpróbálják természetes úton megoldani a problémát. Lássuk, mire érdemes figyelni ilyenkor!

                                                               Elolvasom

                                                               A napfény vitaminnak is nevezett D-vitamin kulcsfontosságú szervezetünk egészséges működéséhez. Nem csak az egészséges csontokért felel, de számos szervünk kiegyensúlyozott működéséhez is elengedhetetlen. Bár szervezetünk is képes előállítani, mégis a Föld északi féltekén élők közel fele szenved D-vitamin hiányban. Milyen egészségügyi rizikókat rejt magában a hiánya, és hogyan pótolhatjuk ezt az értékes vitamint? Olvass tovább a részletekért!

                                                               Elolvasom

                                                               Sajnos kevesen tudják, hogy azzal még nem tettünk meg mindent az egészségünkért, hogy szedünk valamilyen vitamin készítményt. Mivel az, hogy bevesszük ezeket a termékeket, önmagában még nem jelent garanciát arra, hogy az abban található tápanyagok fel is szívódnak a szervezetünkben. Utána jártunk, hogy milyen tényezők befolyásolják az egyes vitaminok és ásványi anyagok felszívódását.

                                                               Elolvasom

                                                               Bizonyára sokaknak ismerős az a kellemes érzés, amit egy jó könyv olvasása tud nyújtani, amikor kikapcsolunk a hétköznapokból, és elutazunk kedvenc könyvünk hőseivel egy másik világba. Amikor megáll nekünk az idő, és nem létezik más csak mi és a könyvünk.

                                                               Elolvasom

                                                               Sokan talán elsőre úgy gondolják, hogy a candida egy tipikusan női betegség, mivel az egyik gyakori tünete hasonlít más gombás fertőzések tünetére, ami nők esetén a hüvelyi fertőzések formájában derül ki. Ám ez csak egy a rengeteg más tünete közül, amik lehetnek fáradékonyság, idegrendszeri tünetek, hangulatingadozások, emésztési problémák, prosztata- vagy petefészek gyulladások, izomfájdalom, görcs, alvás problémák és még nagyon sok minden más.

                                                               Elolvasom

                                                               A csontritkulás sajnos egy meglehetősen alattomos betegség, mivel nincsenek kifejezetten tünetei, amik utalhatnak a betegség kezdeti fázisára. Legtöbbször csak akkor derül ki, hogy érintettek vagyunk, amikor már baj van. Ez a hivatalos nevén, oszteoporózisnak hívott betegség a csonttömeg, a csontsűrűség csökkenését jelenti, a csontjaink elkezdenek ritkulni, ezáltal gyengülni.

                                                               Elolvasom

                                                               Meglepő, de biztosan nem véletlen, hogy a Google kereső az „egészséges agyműködés” keresésre az első 4 találatában mindenhol megemlíti a halakból származó omega-3 zsírsavak fogyasztásának hasznosságát. Nézzük, hogyan "okosít" az omega-3 és hogy mit fogyasszunk még agyműködésünk fokozása érdekében!

                                                               Elolvasom

                                                               Rendkívül megosztó a helyzet a szülés utáni depresszió körül. Sokan még ma is csak legyintenek rá, hogy „igazán összeszedhetné már magát”, de mára már bizonyított, hogy ez egy valós veszély, egy betegség, ami a frissen szült anyákat fenyegeti. Számos országban felismerték már annak a fontosságát, hogy erre is felhívják – nem csak a várandós nők, de – a családtagok figyelmét is, hogy időben észrevegyék és tehessenek ellene.

                                                               Elolvasom

                                                               Az elmúlt hetekben már két természetes koleszterinszint csökkentő hatású szerrel foglalkoztunk, a növényi szterolokkal és sztanolokkal, valamint az allicinnel. Most szeretnénk megismertetni olvasóinkat az omega-3 zsírsavak koleszterin szintre gyakorolt jótékony hatásáról.

                                                               Elolvasom

                                                               Korábban már szó esett egy egészen friss és meggyőző kutatásról, ahol egyértelműen bizonyították, hogy az omega-3 zsírsavak képesek küzdeni az asztma ellen. A Rochester Orvostudományi Egyetem (ROE) kutató kimutatták, hogy az omega-3 zsírsavat tartalmazó termékek csökkentik „az allergiás reakciókat és az asztmás tüneteket okozó antitesteket”. Ez már önmagában is egy vitathatatlan tény, ám érdemes tovább is olvasni!

                                                               Elolvasom

                                                               Egyre többet hallani manapság az asztmáról, ami napjainkra civilizációs betegséggé nőtte ki magát. Évről évre egyre dinamikusabban nő a betegségtől szenvedő felnőttek és gyermekek száma, amiben több tényező is szerepet játszik. De hogyan kezelhető az asztma? Létezik olyan megoldás, ami természetes módon csökkenti a tüneteket? Igen, mutatjuk, hogyan!

                                                               Elolvasom

                                                               Mivel sok kérdést kapunk arra vonatkozóan, hogy a koraszülött babánál hogyan pótolhatók a szervezet számára elengedhetetlen fontosságú omega-3 zsírsavak, összegyűjtöttük és röviden összefoglaltuk néhány tudományos kutatás eredményeit a témában. Egyet azonban már az elején leszögezhetünk: a koraszülött babáknál extra figyelemmel kell kezelni az omega-3 és omega-6 zsírsavak bevitelét!

                                                               Elolvasom

                                                               A karácsony az év leghízlalóbb időszaka, ilyenkor az átlagosnál jóval többet eszünk-iszunk, és kevesebbet mozgunk. Ha te is azt hiszed, semmit nem teszel a testedért ebben a néhány napban, nézd meg, mennyi kalóriát égetsz el a karácsonyi készülődés közben!

                                                               Elolvasom

                                                               Régóta tudjuk, hogy a halfogyasztás egészséges, ugyanis hatására növekszik a jótékony omega-3 EPA és DHA zsírsavak koncentrációja a szervezetben, ezért ha étrendünkben nem szerepel elegendő hal, érdemes étrendkiegészítő formájában pótolni azt. Arról viszont kevesebbszer esik szó, hogy a halak – különösen a tengeri halfajok – húsa sok esetben a legkülönfélébb szennyeződéseket tartalmazhatja.

                                                               Elolvasom

                                                               Az Eskimo-3 halolajak kiemelkedő stabilitásának egyik alappillére a Pufanox®. De mit is takar ez a kifejezés? Hogyan járul a Pufanox® hozzá ahhoz, hogy a márka termékei több mint 6 hónapig képesek megőrizni minőségüket, ellenállni az avasodásnak és így a minőségvesztésnek felbontott állapotban is? Cikkünkben megválaszoljuk a legfőbb kérdéseket a Pufanox®-szal és az antioxidánsokkal kapcsolatban!

                                                               Elolvasom

                                                               Bár nemrég lecsengett a pázsitfűfélék virágzásával járó allergiás időszak, az érintettek mégsem lélegezhetnek fel, ugyanis az Országos Tisztifőorvosi Hivatal közleménye szerint már augusztus elején megjelent a parlagfű virágpora a levegőben, ami azóta is tüneteket okozó koncentrációban van jelen országszerte.

                                                               Elolvasom

                                                               Bizonyára sok olvasó hallott már arról az elméletről, miszerint a betegségeknek sok (minden?) esetben lelki okai vannak. Ebben a cikkünkben vendégbloggerünk, Regőczi Lalus boncolgatja a pollenallergiát kiváltó lehetséges lelki konfliktusokat, okokat a biologika szemszögéből.

                                                               Elolvasom

                                                               A 12. életév betöltése igazi vízválasztó csemeténk számára, ugyanis a legtöbb gyereknél ilyenkor zárul le a az előző két évben végbemenő agyi fejlődési folyamat. Ebben az időszakban jelentős változások állnak be, amik megkönnyíthetik gyermekünk számára a tanulást. Ahhoz azonban, hogy a maximumot adhassa ki magából, elengedhetetlen, hogy megkapja, amire megváltozott szervezetének szüksége van...

                                                               Elolvasom

                                                               Ha a lazacra gondolunk, legtöbbünknek általában rózsaszínes-narancssárgás/vöröses szín ugrik be elsőként. Pedig sokkal közelebb járnánk az igazsághoz, ha inkább egy fehéres-szürkés, sápadt színre asszociálnánk, a boltok polcaira kerülő tenyészett lazacok húsa ugyanis eredetileg sápatag, szürkés. Hogy miért olyan kívánatos, rózsaszín akkor mégis? A hozzáadott ételfestéktől...

                                                               Elolvasom

                                                               Bár a mozgás az első perctől kezdve jelen van az életünkben, hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla, milyen jelentősége van. Az élet maga a mozgás, ma mégis kevesebbet mozgunk, mint néhány évtizeddel ezelőtt. Nézzük, hogyan változtatható ez meg, hogyan csempészhetünk egy kis testmozgást mindennapjainkba, és mit nyerünk ezzel!

                                                               Elolvasom

                                                               Az elhízásnak, mint minden más betegségnek is sok esetben lelki háttere is lehet. Ennek vizsgálata, az önmegfigyelés nagyban hozzájárulhat a túlsúly elleni harcunkhoz. A lelki gondok, problémák megoldása óriási eredményekhez vezethet, melynek kapcsán a lélek mellett a test is felszabadulttá válik, s könnyebben megbírkózik a felesleggel. Először azonban fel kell ismernünk a kiváltó okokat.

                                                               Elolvasom

                                                               Ma Magyarországon az elhízás jelenti az egyik legkomolyabb civilizációs fenyegetést, a legfrissebb statisztikák szerint ugyanis Európa legkövérebb országa vagyunk. Hogy ez megváltozhasson, elengedhetetlen megismernünk e jelenség természetét. Cikkünkben étkezési szokásaink átalakulását és ezek hatásait boncolgatjuk.

                                                               Elolvasom

                                                               Magyarország az európai „versenyben” első helyen áll a szív- és érrendszeri betegségek terén, ami a helytelen étkezési szokásoknak és a mozgásszegény életmódnak is köszönhető. Nemrég arra kerestük a választ, vajon vásárlóink hogyan igyekeznek elkerülni a betegségeket és megőrizni egészségüket. Íme az eredmények!

                                                               Elolvasom

                                                               Magyarországon 10-ből legalább 2 embernek magas a koleszterinszintje, sokan azonban csak akkor szereznek tudomást betegségükről, amikor az már súlyos problémákat okoz. Cikkünkből kiderül, hogyan lehet természetes módon védekezni korunk egyik leggyakoribb betegsége ellen.

                                                               Elolvasom

                                                               Számos kutatás foglalkozott már a halolaj pozitív hatásainak feltárásával, melyekből kiderül, hogy az omega-3 zsírsavaknak a szív és érrendszer védelme mellett számtalan pozitív hatása van. Egy, a napokban megjelent tanulmány sok más közt az Alzheimer-kór elkerülését ezek közé sorolja…

                                                               Elolvasom

                                                               Magyarországon a halfogyasztásnak nincsen igazán hagyománya, sosem voltunk egy halas nemzet. Olyannyira nem, hogy Európa-szerte nálunk kerül a legkevesebb hal a tányérra. Egy átlagos magyar 5,3 kg halat eszik egy évben, amivel a negyedét sem érjük el a 23,4 kilogrammos európai átlagnak. Íme néhány praktika, hogyan tudjuk észrevétlenül becsempészni a halolajat étrendünkbe.

                                                               Elolvasom

                                                               Az emberek folyamatosan törekszenek rá, hogy minél tovább éljenek. Emiatt szedünk gyógyszereket, figyelünk oda az életmódunkra, és vetjük alá magunkat mindenféle orvosi kezeléseknek. Amerikai tudósok most megfejtették, meddig mehetünk el...

                                                               Elolvasom

                                                               Rengeteg „városi legenda” kering arról, mik azok a vitaminok, ásványi anyagok, amik nem hiányozhatnak a várandós nők étrendjéből, és melyek azok,a miket érdemes inkább elkerülni. Hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, összegyűjtöttük, miből mennyit kell bevinni annak érdekében, hogy az a baba és a mama szükségleteit is fedezze.

                                                               Elolvasom

                                                               A testmozgás jelentőségéről mindenki hallott már, de nézzük, miért is olyan fontos, hogy rendszeresen sportoljunk!

                                                               Elolvasom

                                                               Az asztrológia szerint teljes személyiségünket meghatározza, hogy az év mely szakaszában születtünk, ám ezeket a feltételezéseket nemigen támasztják alá tudományos bizonyítékok. Egy új kutatás azonban kapcsolatot vélt felfedezni születési hónapunk és betegségekre való fogékonyságunk között. Íme az eredmények!

                                                               Elolvasom

                                                               A zsír a legkoncentráltabb energiaforrás, melyre a szervezetnek feltétlenül szüksége van. Az egészséges táplálkozás alapelvei szerint, jó, ha a felvett energiánk 30%-a zsírokból származik. Az azonban nem mindegy, hogy milyen minőségű zsírt viszünk be táplálkozásunk során. Legújabb bejegyzésünkben összefoglaltuk, mit érdemes tudni a zsírokról, azok mely fajtáit érdemes fogyasztani és melyikkel nem árt vigyáznunk.

                                                               Elolvasom

                                                               Régóta tudjuk, hogy mi magyarok messze kevesebb halat eszünk, mint szomszédaink. Most összegyűjtöttünk néhány halfogyasztással, illetve annak egészségre gyakorolt hatásával kapcsolatos adatot, amik igencsak meglepőek!

                                                               Elolvasom

                                                               Rengeteg embert érint világszinten, mégsem tudunk sok mindent az ekcémáról. Hogyan alakul ki? Milyen típusai vannak? Hogyan kezelhető? Meg lehet szüntetni? Válaszok a cikkben!

                                                               Elolvasom

                                                               A tavasz beköszöntével egyre nagyobb figyelmet fordítunk arra, hogy minél jobban nézzünk ki, az esetleges pluszkilók azonban nem csak külsőnk miatt lehetnek zavaróak, de számos egészségügyi kockázattal is járhatnak. Az elhízás, mint probléma sajnos messze túlmutat az esztétikai tényezőkön, ugyanis Magyarország az elmúlt évtizedben Európa legegészségtelenebb országa lett. A WHO friss felmérése szerint hazánk elhízási statisztikai eredményei igen

                                                               Elolvasom

                                                               Ismét egy külföldi kutatás eredményeit mutatjuk be legújabb blogbejegyzésünkben, amiben az omega-3 zsírsavak pozitív hatásait vizsgálták. A kutatók arra igyekeztek választ találni, hogy mit jelent a számok nyelvére lefordítva az egészséges, halban gazdag étrend.

                                                               Elolvasom

                                                               Hihetetlen a tudat, hogy az elmúlt 18 év során egy teljes generáció egészséges fejlődéséhez, felnőtté válásához járultunk hozzá készítményeinkkel. Most szeretnénk bemutatni, készítményeink hogyan kísérik végig a gyermekek fejlődését egészen a fogantatástól a felnőttkorig.

                                                               Elolvasom

                                                               Sokszor találkozunk azzal a kérdéssel, hogy "Mit adjak a gyermekemnek az Eskimo Kids helyett, ha betöltötte a 12-14 éves életkort?" A válaszunk pedig egyértelmű ilyenkor: az Eskimo-3 Brainsharp olajat. Hogy miért ezt ajánljuk a tinédzsereknek, a cikkben részletesen elmondjuk.

                                                               Elolvasom

                                                               Egy érdekes téma boncolgatásába kezdünk bele ebben a blogcikkünkben. A koleszterinszint egy állandó kérdés hazánkban, nálunk pedig szinte mindennapos, ennek apropóján dolgoztuk fel a témát egy kicsit másik szemszögből.

                                                               Elolvasom

                                                               1970-es évek grönlandi felfedezései során derült fény az omega-3 zsírsavak szívre és érrendszerre gyakorolt jótékony hatásaira. Két dán kutató vizsgálatai hívták fel a figyelmet rá, akik a helyi inuit-eszkimó közösség életmódját és étkezési szokásait tanulmányozták. Ezekre a kutatási eredményekre alapozva indult el az Eskimo természetes, stabil halolaj kifejlesztése. Az eszkimók életmódját azóta is folyamatosan tanulmányozzák, melynek eredménye

                                                               Elolvasom

                                                               Cikksorozatunk második részében tovább merülünk a hideg sarkvidéki vizek világába és megvizsgálunk közelebbről egy olyan félreértést, amivel sokszor találkoztunk már a halolajak kapcsán.

                                                               Elolvasom

                                                               Első cikksorozatunkat a legnagyobb és legelső termékcsaládunknak szenteljük. Következő 2 cikkünkben azt a folyamatot mutatjuk be, hogyan készülnek az Eskimo halolajak - egészen a halászattól a csomagolásig. Hogy miért tartjuk ezt fontosnak? A cikkben elmondjuk!

                                                               Elolvasom

                                                               Az egészséges alvás jelentősen befolyásolja életminőségünket. Vannak, akik imádnak aludni, mások ha tehetnék kikapcsolnák ezt az ingert valahogy, és sokan vannak azok, akiknek nehezen megy.

                                                               Elolvasom

                                                               A nyár nem tarthat örökké, a hűvös őszi idő hatással van a hangulatunk mellett az egész szervezetünkre. Ha Te is azok közé tartozol, akiket gyakran kínoznak a köhögéssel, megfázással járó fertőzések és legszívesebben hibernálnád magad a tavasz első jeléig, akkor segítünk, hogy milyen hibákat ne kövess el ebben az időszakban.

                                                               Elolvasom

                                                               Az idősebb korban jelentkező látásromlást nagyban elősegíthetjük dohányzással, de akár le is lassíthatjuk, halolaj segítségével, állítják amerikai kutatók. Lássuk, mit tehetünk szemünk védelme érdekében!

                                                               Elolvasom

                                                               Egyszerű, helyes táplálkozási szabályok betartásával sokat tehetünk szemünk, látásunk egészségéért. Az alábbi összeállításból kiderül, hogyan függ össze a látásunk táplálkozásunkkal, és hasznos tanácsokat találsz a szem egészségéhez szükséges étrend kialakításához.

                                                               Elolvasom

                                                               Ha a lazacra gondolunk, legtöbbünknek általában rózsaszínes-narancssárgás/vöröses szín ugrik be elsőként. Pedig sokkal közelebb járnánk az igazsághoz, ha inkább egy fehéres-szürkés, sápadt színre asszociálnánk, a boltok polcaira kerülő tenyészett lazacok húsa ugyanis eredetileg sápatag, szürkés. Hogy miért olyan kívánatos, rózsaszín akkor mégis? A hozzáadott ételfestéktől...

                                                               Elolvasom

                                                               • Előnézet
                                                                3 590 Ft‎

                                                                Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható!

                                                                  3 590 Ft‎ (27% ÁFA-val)

                                                               • Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény*, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható! *Vadhalászat során kifogott mélytengeri halak olajából készült, fenntartható halászatból származó, Friend of the Sea minősítéssel rendelkező...

                                                                  4 390 Ft‎ (27% ÁFA-val)

                                                               • Előnézet
                                                                5 490 Ft‎

                                                                Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható!

                                                                  5 490 Ft‎ (27% ÁFA-val)

                                                               • Előnézet
                                                                16 380 Ft‎ 9 990 Ft‎
                                                                Kedvezmény: -6 390 Ft‎
                                                                Csökkentett ár!

                                                                Csökkentsd koleszterinszintedet természetes módon a növényi sztanolok, szterolok, az allicin és az omega-3 zsírsavak együttes hatásával!

                                                                16 380 Ft‎ 9 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)
                                                                Kedvezmény: -6 390 Ft‎
                                                               • Előnézet
                                                                19 170 Ft‎ 11 990 Ft‎
                                                                Kedvezmény: -7 180 Ft‎
                                                                Csökkentett ár!

                                                                Csökkentsd koleszterinszintedet természetes módon a növényi szterolok, sztanolok, az allicin és az omega-3 zsírsavak együttes hatásával, természetesen!

                                                                19 170 Ft‎ 11 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)
                                                                Kedvezmény: -7 180 Ft‎