Immunrendszer erősítés

Az immunrendszer szervezetünk legfontosabb védelmi vonala, amely folyamatos küzdelemben áll a környezetből támadó mikroorganizmusokkal. Fő feladata, hogy megkülönböztesse a saját anyagait az idegen anyagoktól, és ha ilyet talál, megsemmisítse azt, ezért a szervezetünkbe kerülő baktériumok és vírusok elleni küzdelem mellett daganatellenes szerepet is ellát.

Az immunrendszer működése nagyon komplex folyamat, zökkenőmentes működéséhez szervezetünk számos rendszerének (nyirokrendszer, emésztőrendszer, fehérvérsejtek, stb.) összehangoltan kell működnie – ha ezek bármelyike megváltozik, már nem képes funkcióját maradéktalanul betölteni.

Immunitásunk alapvetően két részre osztható: veleszületett és szerzett.

A velünk született védettség még embriókorunkban alakul ki, és alapvető védelmed biztosít. Mivel nem tanult védekezésről van szó (nem kell korábban találkoznunk a kórokozóval, hogy immunrendszerünk tudja, hogyan kell legyőzni azt), nem specifikus egyes betegségekkel szemben.

A szerzett immunitás ezzel szemben születésünk után alakul ki, és kórokozó-specifikus. Az, hogy védekező rendszerünk milyen minőségű, sok tényezőtől függ, erősítése érdekében természetes és mesterséges módszerekhez is folyamodhatunk.

A természetesen szerzett immunitás a következőképp alakul ki: amikor megbetegszünk, immunrendszerünk aktiválódik, antitesteket termel. Ha sikeresen legyőzi a kórokozót, akkor ezt az antitestet megjegyzi, így újbóli fertőzés esetén már kész megoldással képes szembeszállni, és könnyen legyőzi azt.

Mesterségesen szerzett immunitásunk eszköze nem más, mint a védőoltás. Azokban az esetekben indokolt ehhez a megoldáshoz folyamodni, amikor a betegségek kijátsszák immunrendszerünket, vagy olyan súlyosak, hogy képtelenek lennénk megbirkózni velük.  Ha a beteg már megfertőződött, kész antitestet fecskendeznek be, ha viszont még nem fertőződött meg (influenza, hepatitis, stb.), akkor legyengített kórokozókat injektálnak a szervezetbe. Ezeket legyőzve immunrendszerünk később már hatékonyan lesz képes fellépni a valós támadás ellen.


Azért, hogy minél erősebb, ellenállóbb immunrendszerrel rendelkezzünk, sokat tehetünk. Egészséges táplálkozással, megfelelő mennyiségű testmozgással, a szellemi és lelki egészségünkre való odafigyeléssel nap mint nap támogathatjuk természetes védekező rendszerünket. A súlyos alultápláltság, vitamin- és nyomelem hiányok, környezeti ártalmak, akut betegségek, műtét utáni állapot, krónikus betegségek, és az egészségtelen életvitel azonban mind hozzájárulhat védekező rendszerünk gyengítéséhez.

Készítményeink között több megoldás is található az immunrendszer természetes funkcióinak erősítésére, védelmére. Lássuk, hogyan hatnak ezek a termékek szervezetünkre!

ESKIMO-3 HALOLAJAK
ALLIMAX FOKHAGYMA KAPSZULA
MIVITOTALFAMILY PLUS MULTIVITAMIN

Az omega-3 zsírsavak elsősorban a gyógyulási folyamat felgyorsításában játszanak szerepet.

A gyulladás a szervezet védekező mechanizmusainak fontos eleme, a gyógyulás természetes velejárója, ami az immunrendszert cselekvésre ösztönzi. Néha azonban a hosszú ideig fennálló gyulladás a gyógyítás helyett egészségügyi problémává válik – például amikor a fehérvérsejtek az eredeti probléma elmúlása után is még sokáig aktívak maradnak, vagy ha az immunrendszer olyan teljesen ártalmatlan anyagokra, mint a parlagfű pollen vagy a macskaszőr, szintén túlzottan reagál.

Manapság már tudjuk, hogy az omega-3 tartalmú halolajak „rendet tehetnek az ilyen túlpörgött immunrendszerben” is.

Ugyanis nemcsak erős, hanem „okos" immunrendszerre van szükségünk. Dr. Simopoulos szerint sok probléma hátterében „hiperaktív vagy félrevezetett, nem pedig túl lassú immunrendszer húzódik". Az „okos" védelmi rendszer tudja, hogy mikor és mit támadjon meg, illetve hogy mikor vonuljon vissza.

Ha étrendünk túl sok omega-6 olajat tartalmaz, „szervezetünk sok olyan anyag termelését felgyorsítja, amelyek lázat, fájdalmat, túlérzékenységet és duzzanatokat okozhatnak". Sok kitartó gyulladás esetében például fontos szerepet játszanak az úgy nevezett B4 leukotrinek (LTB4), amik szaporodását az omega-3 zsírsavak meg tudják akadályozni. Az omega-3 zsírsavak ezen kívül egy olyan fehérjefajta, az interleukin-1 túltermelődését is meggátolják, amely normális mennyiségben a jól működő immunrendszer része. Több kísérlet is kimutatta, hogy az omega-3 halolajak nagymértékben csökkentette az interleukin-1 mennyiségét.

 • Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény*, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható! *Vadhalászat során kifogott mélytengeri halak olajából készült, fenntartható halászatból származó, Friend of the Sea minősítéssel rendelkező...

    4 390 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Előnézet
  5 490 Ft‎

  Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható!

    5 490 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Előnézet
  3 590 Ft‎

  Prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére. Egészségpénztári számlára is megvásárolható!

    3 590 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Előnézet
  4 990 Ft‎

  Gyermekeknek készült prémium minőségű omega-3-6-9 termék, ami már 1 éves kortól adható. Átlagon felüli EPA-DHA tartalmának köszönhetően kiemelkedő hatékonyságú, biztonságos, természetes készítmény. Magas E- és D-vitamin tartalmú, laktóz, glutén, tejfehérje mentes.

    4 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Gyermekeknek készült prémium minőségű omega-3-6-9 termék, ami már 1 éves kortól adható. Átlagon felüli EPA-DHA tartalmának köszönhetően kiemelkedő hatékonyságú, biztonságos, természetes készítmény. Magas E- és D-vitamin tartalmú, laktóz, glutén, tejfehérje mentes.

    4 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)

A fokhagyma az egyik legrégebb múltra visszatekintő gyógynövény, amit már az ókori Egyiptomban is előszeretettel használtak a piramisokat építő munkások egészségének és erejének megőrzésére. A fokhagyma ugyanis allicin tartalmának köszönhetően alkalmas az emésztés javítására, egyes bőrproblémák gyógyítására, és a megfázásos betegségek kezelésére.

A fokhagyma az egyetlen növény, amely amellett, hogy a kialakult fertőzést megszünteti, elpusztítja a fertőzést okozó baktériumokat is. Hatását a penicillinhez és napjaink egyik legnépszerűbb antibiotikumához hasonlítják. De mitől hatásos? Mi az az allicin?

A fokhagyma hatóanyaga egy kéntartalmú aminosav, az alliin. Ha a fokhagymát felaprítjuk, vagy szétrágjuk, akkor ebből alllicin keletkezik, ami a fokhagyma jellegzetes ízét és szagát adja. Az így keletkezett kéntartalmú illóolajnak köszönhetők a fokhagyma alábbi, szervezetre gyakorolt pozitív hatásai:

 •          antibiotikus hatású, baktériumellenes
 •          gombaellenes (külsőleg és belsőleg is)
 •          vírusölő
 •          immunstimuláló
 •          értisztító
 •          kiváló antioxidáns (C-vitamin, szelén tartalma miatt)

Az allicin tehát egy igen értékes vegyület, viszont sajnos instabil, ezért gyorsan lebomlik, és ezáltal meg is szűnik a fokhagyma baktériumölő és vírusölő hatékonysága.

Az Allimax 100%-ban természetes összetevőket tartalmaz. A gyártási folyamat egyedülálló, világszabadalom védett, aminek következtében stabilizált allicint tartalmaz. Egy kapszula 10-15 gerezd fokhagyma aktív összetevőjét tartalmazza!

 • Az Allimax egy olyan kivonat, amely friss fokhagymából kinyert allicinnel látja el a szervezetet. A 100% stabilizált allicin kivonatnak köszönhetően a termék a fokhagyma minden jótékony hatásával rendelkezik, kellemetlen fokhagyma szag és íz nélkül.

    10 990 Ft‎ (27% ÁFA-val)

 • Előnézet
  4 490 Ft‎

  Az Allimax egy olyan kivonat, amely friss fokhagymából kinyert allicinnel látja el a szervezetet. A 100% stabilizált allicin kivonatnak köszönhetően a termék a fokhagyma minden jótékony hatásával rendelkezik, kellemetlen fokhagyma szag és íz nélkül. Több mint 10 éve Európa és az USA egyik kedvenc természetes egészségőre.

    4 490 Ft‎ (27% ÁFA-val)

A Mivitotal Family Plus egy prémium összetételű és hatékonyságú, folyékony alapú vitamin készítmény, ami több mint 100 féle vitamint, nyomelemet, ásványi anyagot tartalmaz. A folyékony állagnak köszönhetően rendkívül gyorsan felszívódik, így hamarabb fejti ki hatását, mint más, kapszulás készítmények. Amellett, hogy a Mivitotal Plus gondoskodik a napi C-B6-B12-D vitamin szükségletünkről, pótolja az immunrendszer számára fontos biológiailag aktív tápanyagait is.

A termék Svédországból származik, ahol 5 alkalommal nyerte el az „Év Terméke”-címet, ami többek közt annak köszönhető, hogy

 •          hozzájárul a vitamin és ásványi anyag pótláshoz,
 •          felgyorsítja a betegségek után a lábadozási időszakot,
 •          csökkenti a gyengeséget, fáradékonyságot, dekoncentrációt,
 •          hozzájárul az immunrendszer támogatásához,
 •          segít a stressz okozta negatív hatások kompenzálásában,
 •          lassítja az öregedéssel járó negatív élettani hatásokat.

 • Előnézet
  6 490 Ft‎

  A Mivitotal Family egy prémium összetételű és hatékonyságú svéd folyékony alapú vitamin készítmény. A 12 féle vitamint, 6 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmazó termék már 3 éves kortól szedhető, így az egész családnak védelmet biztosít!

    6 490 Ft‎ (27% ÁFA-val)