Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

4 ok, miért ne használj SLS alapú fogkrémet

A fogkrémek a kozmetikumok kategóriájába tartoznak. Sokan úgy gondolják, hogy ha nem megfelelő összetételű egy készítmény, akkor legfeljebb nem lesz annyira tiszta a foguk, vagy nem lesz olyan kellemes a leheletük.

A fogmosásnak kétségkívül van egy fontos mechanikai része, amit a fogkefével fejtünk ki a fogak megtisztítása érdekében, viszont a fogkrémek összetételét sem szabad lebecsülnünk.

Ez annak fényében különösen fontos, hogy olyan összetevők is vannak a kozmetikumokban, amelyek nem hogy nem használnak, hanem még egészségünket is károsíthatják.

Az autóápolási szerek, nagyipari vegyszerek, padlóápolók, zsíroldó tisztítószerek és a fogkrémek egy mondatban említése nem a legszerencsésebb, pedig van olyan összetevő, amelyik mindkettő alapját képezi.

Ez az SLS, amely egy kémiai úton előállított nátrium alapú vegyület.

Ami előny az ipari tisztításban, a fogápolásban és különösen a gyermekek esetén egyáltalán nem az. De mivel rendkívül olcsó, és habzó tulajdonságú összetevő, ezért a fogkrémek és samponok esetén is sok cég használja figyelmen kívül hagyva az egészségre káros hatásait.

Tudtad például, hogy az SLS-t tilos a folyókba, tavakba engedni, mert elpusztítja az növényzetet és a halállományt? Vagy azt, hogy bőrirritációs tesztek esetén ezt használják kiváltó vegyületnek?

A szert a mezőgazdaság ipari rovarirtóként is használja, így még meglepőbb, hogy jelen lehet a kozmetikumokban.

A SLS jelenléte a fogkrémekben gyermekeknél ínysorvadást okozhat, és akadályozza a fogzománc újratermelődését, ezentúl gyengíti a sejtek szerkezetét teret adva más megbetegedéseknek.


Készítettünk egy rövid összefoglalót az SLS-ről, hogy miért jobb óvakodnod tőle: 


Az SLS, amely egy kémiai úton előállított nátrium alapú vegyület, szappanszerűen viselkedő, erősen habzó hatású, ipari tisztítószerekben, autó ápolási vegyszerekben alkalmazott összetevő. Ezért meglepő, hogy a fogkrémek, samponok, tusfürdők kedvelt alkotóeleme, a gyermek készítményekben is elterjedt adalékanyag.

  1. Az SLS olcsó. Azért ennyire elterjedt, mert vegyi úton nagy mennyiségben, alacsony áron elő lehet állítani! Az organikus alapanyagok drágák!
     
  2. Az SLS irritáló. Mint a legtöbb mosószer, ez is bőr irritáló hatású. Száj nyálkahártyán felszívódva nehéz légzést okozhat.
     
  3. Az SLS maró hatású. Erős zsír- és rozsda oldó, az emberi szervezetben viszont azonnal bontani kezdi a fehérjék és zsírsejtek többségét.
     
  4. Az SLS káros. Nagyon kis méretű molekula, bejutva a fogzománcba akadályozza annak természetes működését, elősegítve ezzel a fogak leépülését.

 

A JACK N’ JILL FOKGRÉMEK MÁR A BABÁK 6 HÓNAPOS
KORÁTÓL SEGÍTSÉGET JELENTHETNEK A SZÜLŐKNEK AZ SLS MENTES,
TERMÉSZETES ALAPÚ SZÁJHIGIÉNIA KIALAKÍTÁSÁBAN!

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészségtippek

Keresés